Şimdi Ara

Oto sanayi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Artık bıktım , ne zaman birşey için sanayiye soksam orayı yaparken başka yeri bozuyorlar. Ya kasıtlı yada tesadüfmü bilmiyorum.

İllaki benim denk gelmediğim kendisini geliştirmiş , iyi ustalar vardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-92A2F8722 -- 4 Ekim 2018; 21:44:04 >

• sanayiye sadece yapılacak işi biliyorsanız yani teşhisi belli kolay sorunlar bir de yağ, filtre, balata vs için gidilir. yoksa mesela "ya usta motordan bir ses geliyor hele bir bak" dersen arabanın da sahibinin psikolojisinin de canına okurlar. her iş için servise gidersen de 30 liralık filtreyi sana 100 lira, 100 liralık balatayı 500 lira yazarlar.
  • Bizde öyle diyoruz ama 2015 model aracım var yıllık bakım için servis istiyor 800 TL, özel serviste yaptırdım 250 TL.
  • Tek marka uzerine çalışan yerler daha sağlıklı oluyor. Zaten hepsi kazıklama peşinde.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Usta var usta var

ben gidip sanayideki ustaya 110 TL veriyorum yağ değişimine

Ama adamlar adam akıllı iş yapıyor 15 yaşındaki çocuğa iş yaptırmıyor

Yetkili servisten fazla güvenirim kendilerine yıllardır hiç sorun çıkarmadılar
  • Uygun olur diye gidiyorum işin sonunda bazen zararlı cıkıyorum

Sanayide her konuda böyle olmaya başladı artık benim icin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam usta var usta var. Sanayide herkes usta ama öyle değil işte.

Mesela en son benim arabada 3 günde aküyü sıfır bitiriyordu, bir gece soğuk geçsin sabaha araba çalışmıyordu kapıları bile merkezi ile açamıyordum. Arabaya kaçak testi yapıyoruz sıkıntı yok, ecude hata kodu yok, arabayı plug-in gibi fişe takar şarj edersen turp gibi çalışıyor, akım çeken hiçbirşey yok ecu kesiyor zaten.

Voltajlar vs herşey normal.

En sonunda ustam arabayı kurcalamadan nokta atışı sorunu tespit edip alternatör dedi, değiştirdik. Denemek için arabayı park edip 20 gün ellemedim, gittim tek marş çalışıyor keyfi tıkırında.

Bu sorun için yetkili servise gitseem olacakları söyleyeyim hatayı tespit edemeyeceklerdi çünkü ustaları tanıyorum 90'lı yıllardan kalma bu motoru tanımıyorlar. Genelde yetkilide kaputu açıp en yaşlı ustayı çağırıyorlar ve gelen cevap -bu motoru ilk kez görüyorum. Yani ben motoru daha fazla seyrettim tamir edilirken en azından sesinden sorununu anlayabiliyorum.

Böyle ustalarla çalışılır. Ama diğer tiptekilere motor elletilmez bile.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yılmaz1907

Bizde öyle diyoruz ama 2015 model aracım var yıllık bakım için servis istiyor 800 TL, özel serviste yaptırdım 250 TL.
    Kendi aracının yıllık bakım için gereken parçalarını internetten temin etsem yaklaşık 250 tutuyor. Işçilik dahil nasıl 250ye yıllık bakım yaptırdınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    *** OTO ELEKTRİK ***
    15 yıl önce açıldı
    Oto elektrikçiler baksanıza
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ..Raptor..

Hocam usta var usta var. Sanayide herkes usta ama öyle değil işte.

Mesela en son benim arabada 3 günde aküyü sıfır bitiriyordu, bir gece soğuk geçsin sabaha araba çalışmıyordu kapıları bile merkezi ile açamıyordum. Arabaya kaçak testi yapıyoruz sıkıntı yok, ecude hata kodu yok, arabayı plug-in gibi fişe takar şarj edersen turp gibi çalışıyor, akım çeken hiçbirşey yok ecu kesiyor zaten.

Voltajlar vs herşey normal.

En sonunda ustam arabayı kurcalamadan nokta atışı sorunu tespit edip alternatör dedi, değiştirdik. Denemek için arabayı park edip 20 gün ellemedim, gittim tek marş çalışıyor keyfi tıkırında.

Bu sorun için yetkili servise gitseem olacakları söyleyeyim hatayı tespit edemeyeceklerdi çünkü ustaları tanıyorum 90'lı yıllardan kalma bu motoru tanımıyorlar. Genelde yetkilide kaputu açıp en yaşlı ustayı çağırıyorlar ve gelen cevap -bu motoru ilk kez görüyorum. Yani ben motoru daha fazla seyrettim tamir edilirken en azından sesinden sorununu anlayabiliyorum.

Böyle ustalarla çalışılır. Ama diğer tiptekilere motor elletilmez bile.
    hocam merhaba, bahsettiğin sorunun çözümü çok basit. Onu bilmek için usta olmak gerekmiyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Legend3017

Kendi aracının yıllık bakım için gereken parçalarını internetten temin etsem yaklaşık 250 tutuyor. Işçilik dahil nasıl 250ye yıllık bakım yaptırdınız.

Alıntıları Göster
    Bu dediğim dolar zıplamasından yani 4 ay önceydi.

Şimdi serviste 800 değil 1100 falandır herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yılmaz1907 -- 4 Ekim 2018; 9:38:22 >
  • Aracımın 45 bin km bakımını 610 TL ye yetkili serviste yaptirdim

60 bin km bakımını 660 TL ye yaptırdım.zam geldi kusura bakmayın dediler.omur boyu yetkili servis dusunuyorum

15 bin km de bir bakım

Geri görüş kameramin soketi çıktı.ben oturtamadim kırar mirarim dedim.goturdum.hocam yeni kamera geldi görüntüsü kalitesi daha güzel dediler.ondan taktılar sıfır.ucretisiz

Aracın tek kronik arızası 2016 modellerde Multi Media ekranı donma yapabiliyor.getirin İstanbul'a yolliyacagiz.duzelmezse yenisini takacagiz dediler.300 km den geliyorum git gel yapamam dedim.gelin direk degiselim dediler(belki güncelleme ile kurtulabilirlerdi,300 km dediğim yerde de ailem oturuyor ,gitmek mazeretim oluyor).ucretisz

Araç Suzuki Vitara

Dur reklaminida yapayim.kotu bisey olunca yerin dibine sokmayı biliyoruz

Ankara herter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ultrasaray0643 -- 4 Ekim 2018; 9:53:22 >

• sanayiye sadece yapılacak işi biliyorsanız yani teşhisi belli kolay sorunlar bir de yağ, filtre, balata vs için gidilir. yoksa mesela "ya usta motordan bir ses geliyor hele bir bak" dersen arabanın da sahibinin psikolojisinin de canına okurlar. her iş için servise gidersen de 30 liralık filtreyi sana 100 lira, 100 liralık balatayı 500 lira yazarlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Navi

sanayiye sadece yapılacak işi biliyorsanız yani teşhisi belli kolay sorunlar bir de yağ, filtre, balata vs için gidilir. yoksa mesela "ya usta motordan bir ses geliyor hele bir bak" dersen arabanın da sahibinin psikolojisinin de canına okurlar. her iş için servise gidersen de 30 liralık filtreyi sana 100 lira, 100 liralık balatayı 500 lira yazarlar.
    araban olsa bir dert olmasa bir dert
  • Herkes usta var usta var demiş de iyi bir usta söyleyen yok. Nerede bu iyi ustalar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Herkes usta var usta var demiş de iyi bir usta söyleyen yok. Nerede bu iyi ustalar ?
    benim usta o kadar iyi ki her sene birkaç ay gönüllü olarak afrikaya açlara yardıma gider
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    ümraniye çakmak güven oto sanayi kadem otomotiv hüseyin usta. küçük yer ama benim aracın aman aman sorunu olmadı şimdiye kadar, muayneye gideceğim zaman bile getir bi baklım der kontrol eder son seferde geri viteste 1 lamba var sanıyordum 2. de çalışsın sorun olmasın dedi hallettirdi ...
    ben giderim araçta yapılması gerekenleri yapar istediğimi yapar. fiyat olarak da uygun yap bakımı malzeme hariç 100tl civarı işçilik alıyordu tabi 5 yıldır samimiyetimiz var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arfcmr

ümraniye çakmak güven oto sanayi kadem otomotiv hüseyin usta. küçük yer ama benim aracın aman aman sorunu olmadı şimdiye kadar, muayneye gideceğim zaman bile getir bi baklım der kontrol eder son seferde geri viteste 1 lamba var sanıyordum 2. de çalışsın sorun olmasın dedi hallettirdi ...
    ben giderim araçta yapılması gerekenleri yapar istediğimi yapar. fiyat olarak da uygun yap bakımı malzeme hariç 100tl civarı işçilik alıyordu tabi 5 yıldır samimiyetimiz var.
    Tesekkurler Çakmak tarafini babam bilebilir belki taniyordur sorarim aksam. Simdi benim arac DSG olunca yetkili servise gidelim diye tutturuyor ama ileride baska arac olursa en azindan iyi ustamiz olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 4 Ekim 2018; 11:30:58 >

• İzmirde var mı bildiğiniz temiz usta arkadaşlar :) bendende 800 tl istiyorlar 3 yıl bakımına

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Kayseri için yazayım.

Yeni sanayide, stadın karşısında WAS otomotiv var. 4 ortaklar. Birisi ÖZSA'nın eski servis müdürü, diğer üçü de ÖZSA'nın eski ustalarından. Çırak yok. Müdür, yedek parça, yağ falan bağlantıları yapıyor. Orijinal parça getiriyorlar. Ustaların hepsi tecrübeli. Birisi benim bacanağım. Vw grubunun yanında volvo'da da baş teknisyenlik yaptı.Defalarca eğitime gitti. Hepsi çok titiz çalışıyorlar. Vw grubu aracı olanlar için çok iyi bir alternatif.

Bacanakla tanışmadan önce Ford için Yaşar Usta'ya giderdim. Aksaray Ford yetkili serviste baş ustalık yaptı, sonra burada kendi yerini açtı.

Buralara giderken önce hep başında durdum, çıkan parçalarımın hepsini istedim. Hatta yağı da verek mi abi diye takılırlardı ama şimdi gönül rahatlığıyla aracı bırakıp geliyorum. Hatta sabah dükkana uğrayıp ustayı alıyorum, beni işe bırakıp kendi aracı alıp işini yapıyor.

• Bu işler böyle başlar, dersin ki kendi kendine " zaten bakımda 2-3 filtre ve yağ değişiyor , ben de yaparım!! "

Parçaları yağı sipariş edip, alet takimini toplarsin.

Duz, yildiz ToRx 20-30-40 uçlar, anahtar takimi, sarji tornavida

İlk problemin yer bulmak, yer bulursan kendin yaparsin.

Bulamazsan internetten videolari izleyip herhangi bir dukkanda kalfa ile birlikte isini halledersin.

Sonra buradan gaza gelip buji de değişirsin.

Belli başlı isleri kendin yaptikca daha fazla öğrenip ust kapak oradan sanziman dagitmaya kadar gidersin.

Yeterki insan yapmak istesin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 4 Ekim 2018; 13:36:22 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.