Şimdi Ara

Oto sanayi saçmalığı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Zıplama teriminin açılması lazım diye düşünüyorum. Bir zamanlar bende de renault toros vardı. Birgün araçta 4-5 kişi giderken düz asfallta benim tabirimle zıplıyordu. Arkadaşın ustasına götürdük adam ne taraftan zıplıyor dedi, dedim sol arkadan herhalde. Usta bir baktı, amortisör gitmiş dedi. Aslında araç Zıplayamıyor daha doğrusu yaylanamıyor, sen küçük bir çukura girince oluşan darbeyi doğrudan poponda hissettiğin için zıplıyormuş gibi hissediyorsun demişti. İki ürün göstrrdi biz ucuz olanı taktırdık. Araç gerçekten darbeleri emmeye başladı.

Ustadan önce dörr amortisöre de herbirine defalarca kuvvetle bastırın bırakın, bastırın bırakın...... farklı esneyeni hissetmeye çalışın. Boşalmış amotisör siz kuvvet uyguladığınızda hemen geri gelmez. Yüklü giderken de çöktüğü için siz zıplıyor hissedebilirsniz. Ya da sertleşmiş olanda hidrolik çubuğu yamulmuş veya kilitlenmiştir ki darbe anında hiç tepki vermeyeeceği için siz yine zıplıyormuş hissine kapılabilirsniz.

Tabi bu anlattıklarım sadece amortisördeki problemi tespit etmek işin yaşadığım ve paylaşmak istediğim bir tecrübedir.

Diğer nedenler de olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: aslanoto

sorun çözülmezse parçaları iade etmek imkansız, takılmış sökülmüş parçayı iade almazlar, işcilikde iade olmaz,

Öntakım kontrolü bakmak lazım ben bunu ücretsiz bakmıyorum, 20 tl alıyorum, çoğu ücretsiz bakıyor böylede kafadan sallıyorlar.

valla hocam sendende bi uçanla bi kaçan maşallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.