Öncelikle merhaba üstadlarım aracımda pioneer carrozzeria P630 ana ünitem mevcut 2 amfi çıkışlı 4volt rca 7 band grafik ekolayzır ayarlı teypden bass ayarıda yapılabiliyor amfim xetec 350.6 kanal amfi oval hoparlör olarak 2 adet pioneer TS-A6976 60 rms 2 adet jvc oval 80 rms amfimin kanallarına tek tek bağladım güzelce sub kanalınada SPLpro 1000'lik 250 rms bass bağladım köprüleme ile istediğim şey ovaller bass vurmasın bass bagajdan subwooferden gelsin biraz kurcaladım istediğim ton'a yaklaştım ama tutturamadım sizce neyi açıp neyi kısmalıyım ? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apexsf -- 9 Ağustos 2024; 21:51:30 > |
OTO SES SİSTEMİM İÇİN İDEAL AYARI TUTTURAMIYORUM
-
-
amfiden ayar yapacaksınız. amfinin front ve rear kanallarını hpf moduna alın. amfinin front ve rear freq olan ayar vidasını sağa doğru bass vurmayacak şekile gelene kadar çevirin. anfinin sub lpf modunda olacak. -
SES SİSTEMCİYE GİDİP AYARLATTIM HOCAM TEŞEKKÜR EDERİM
-
Bir fikirde ben istesem
Koltuk altı slimbas var. Araç içinde yetiyor.
Yumuşak ama güçlü vurması için ne ayar yapabilirim?
Pioneere 6850bt teyp var . 2 V anfi çıkış,
Bendeki teyp ayarlar
SUB.W*2 : Bende NOR
Bass bost : 1 - 2
SLA 2 - 3 değiştiriyom
HPF : 125 / SLOPE L - 12
Loud : HI
Anfi ayarları
Gain : -0,2 ye daha yakın
LPF ortalarda
phase - ortalarda
-
hocam seni yıllardır tanırım, bu işlerden anlarsın. sen sisteme ayar yapmana rağmen subdan istediğin verimi alamadıysan subwooferı değiştir derim. inşallah bagajda yerin vardır yada bagajdan feragat ederek 25, 30 cm kabinli suba yer ayırmanı öneriyorum. -
Teşekkürler, getz bagaj malum küçük, Yer yokluğundan bunu almıştım.
Aktif SW alsam da muhtemel yine istediğim ayarı bulmak zor.
Aslında bir yerde yapıyorum, ama her şarkıdaki tonlamalar farklı olunca bazı parçalarda baslar çok yüksek oluyor.
Onlarca video izledim. hiç kimse işin mantığını anlatmıyor.
Misal;
HPF de veya LPF de veya SUB ayarlarında; frekanslar düştükçe / arttıkça şu olur, bu olur, şöyle çalar
veya anfideki gain ayarı şu olursa böyle ses verir veya teypten SW frekansını şuna getirmelisin, vb bir detay veren yok, herkes kulağına göre kurcala diyor
O kadar çok kombinasyon var ki.
Farklı menülerdeki ayarlar birbirilerini dolaylı olarak etkiliyor.
O zaman net olarak şunu sorayım;
Bas geliyor sonrasında çıkan vınn diye bir titreme ugultu var onu hangi ayar veya hangi frekans değişimiyle yok edebilirim.
Anfide, faz , gain ve LPF
teypte : HPF, SW, SW faz, SW frekans ayarları
teypte SLA, bass bost, eko,
Yani her biri ayrı dert.
neyse sağol yine de ..
-
aynen getz vardı bende, 2010 yıllarında ordan hatırlıyorum sizi. önerim bass kontrolcülü mono amfiye geçmeniz. ve 25cm slim sub koymanız. benzerini bende yaşıyorum. her şarkının bass karakteri bir değil. bu durumu bass kontrolcü ile çözüyorum. kontrolcüyü vites ile el freni arasına konumlandırdım, ihtiyaca göre azaltıp çoğaltıyorum. yine mono amfilerde bass boost ayarı mevcut. o ayar açıksa dediğiniz gibi subwoofer uğultu yapar. ben boost kapalı kullanıyorum. bişey değil.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X