Şimdi Ara

Oto Temizlik İşine Girmek Üzereyim. Tavsiyeleriniz ? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
177
Cevap
3
Favori
8.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Faktörel açıdan bir çok şeyi düşünmüşsün ancak yerinde olsam her ciddi işletmenin yaptığı gibi bir Risk ve Kriz senaryosu hazırlardım. İşler istediğin gibi gitmediğin de, planların tutmadığında, hayallerinin ve beklentilerinin tersi durumlarla karşılaştığında kendini ve kaliteni bozmadan ne kadar direnebileceğini iyi hesaplaman lazım. Şu an ki şevk ve isteğinin beklentilerinin gerçekleşmesi ile doğru orantılı olduğunu düşündüğümüzde bunların tersi durumda nasıl hareket edeceğinin planlaması bence işletmen için en önemli unsur olacaktır. Şimdiden başarılar dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iakgul

Faktörel açıdan bir çok şeyi düşünmüşsün ancak yerinde olsam her ciddi işletmenin yaptığı gibi bir Risk ve Kriz senaryosu hazırlardım. İşler istediğin gibi gitmediğin de, planların tutmadığında, hayallerinin ve beklentilerinin tersi durumlarla karşılaştığında kendini ve kaliteni bozmadan ne kadar direnebileceğini iyi hesaplaman lazım. Şu an ki şevk ve isteğinin beklentilerinin gerçekleşmesi ile doğru orantılı olduğunu düşündüğümüzde bunların tersi durumda nasıl hareket edeceğinin planlaması bence işletmen için en önemli unsur olacaktır. Şimdiden başarılar dilerim.

tebrik ederim sizi, çok güzel bir yazı olmuş. şahsen ben vazgeçtim oto yıkama işinden. kafe fast food işine giricem :) tabi risk faktörlerini unutmadan

• taylan merhaba
    Merak ettim açtınmı işyerini.Nasıl Gidiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeynelars

taylan merhaba
    Merak ettim açtınmı işyerini.Nasıl Gidiyor.

Açtı arkadaş :) Hayırlısı olsun inş.
  • bende aynı tarihlerde açtım dükkanı.oto yıkama kocaeli körfez de.mesajını daha bugun okudum.ama aynı düşüncelere bende sahibim.Ve öyle de yapıyorum.Müşteriler Çok memnun.özellikle araç içi temizliğe çok önem veriyoruz.kapı kolları,yan aynalara hava tutuyoruz.damlama yapmasın diye.içine bir karışım yapıyoruz,torpido vb. yerlere sıkıyoruz.daha şimdiye kadar bir şikayet gelmedi.artı olarak gelen bir daha geliyor.gelen aracın içinden kendi kağıt paspasını çıkartmak kadar güzel bişey yok.Bir de promosyon yaptım. 2 ay içerisinde 4 yıkamaya 1 yıkama bedava.bakalım havalar güzelken işler iyiydi.ama şimdilerde düşüş oldu.kışın hep böylemi geçer die merakla bekliyoruz.

Saygılar.
    Doruk oto Yıkama
  • Hocam öneri geldi mi ya da yaptınız mı bilmiyorum ama size şöyle bir önerim olucak: hemen her oto yıkamada anahtarı verir gidersiniz, size benzeyen biri rahatlıkla alır sizin arabanızı, ya da en azından imaj bu ve güven sıfırın altında.

Koçanlı bir fiş hazırlayın, gelen aracın plakası, markası, modeli, teslim eden kişinin adı, teslim alan personelin adı ve aracın kilometresini iki taraflı yazıp müşteriye teslim edin bir tarafını. Arkasına da bu fişi kaybetmeyin, aracınızı teslim alırken bu fişin ibrazı zorunludur vs gibi şeyler yazın

Bunlar çok önemli değildir, eminim hata da yapılmaz araç tesliminde vs ama bu kağıt parçasının müşteride oluşturacağı güveni katlayacaktır. En basitinden müşteri der ki "aha kardeşim ben teslim etmişim aracımı çalınsa bile rahatım"
  • Arkadaşlar merhaba... :) Uzun bir süreden sonra yeniden yazıyorum. Planladığım gibi açtım iş yerimi. Gaziemirde TYN PROFESYONEL OTO TEMİZLİK & OTO ESTETİK MERKEZİ olarak 1,5 aydır faaliyet göstermekteyiz. Vermiş olduğunuz öneriler doğrultusunda sistemi oturttum ve işleyişine çok başarılı bir şekilde devam ediyor. Tıpkı konuşmalarımızda geçtiği gibi bir gelen müşteri bir daha farklı bir yere gitmiyor asla ! Üstelik öyle eşsiz fikirler üredi ki bu işe girdikten sonra kafamızda hepsini uyguluyoruz. Ve % 100 müşteri memnuniyeti hep ön planda...
    Biraz anlatmak gerekirse, yaratıcılık çok ön planda ve bunu müşteri her daim hissetmekte. Gelen müşterilerimizin % 90 ı (Abartmıyorum) daha önce böyle bir temizlik görmedi aracım diyor... Bunu biliyoruz. Çünkü her temizlikte o kadar detaya giriyoruz ki o bölgenin daha evvel temizlenmediği ortada... Ve uğraşıyoruz. Gerçekten severek uğraşıyoruz... Her bir binek araç temizliği en az 1 saat sürüyor ! Açtığımızdan bu yana ayda tam 510 araç yıkaması yapmışız tamamı kayıtlı. 45 Detaylı temizlik, 22 Pasta Cila - Boya Koruma uygulaması ve 12 adet TYN ÖZEL SİSTEM uygulaması ( Full Paket ) uygulaması 12 Araç Cam Filmi 8 Adet Xenon Far Montajı yapmışız... Başarımız budur... Tüm insanların bu kadar memnun olup her giden müşterinin devamında 5 - 10 müşteri getirmesini sağlamışsak ne mutlu bize. Gerçektende insanlardan mükemmelsiniz lafını duymak bizim için onurdur. Ve bunu her müşteriye dedirtebilmek harika... Ve iddaalıyız. En iyi hizmeti vermek için elimizden geleni yapıyoruz. İzmirdeki tüm araç severleri bu deneyimi yaşamak adına TYN PROFESYONEL OTO TEMİZLİK & OTO ESTETİK merkezi'ne bekliyoruz...

Hizmetlerimiz;

* Detaylı İç & Dış Araç Temizliği
    * Profesyonel Detaylı Antibakteriyel Araç İç Temizliği
    * Boya Mükemmelleştirme Uygulaması ( Pasta & Cila & Boya Koruma )
    * Motor Temizlik Ve Koruma Uygulaması
    * Oto Cam Filmi
    * Xenon Far Uygulaması

Açıldığımız günden beri tek bir şikayet almamanın gururuyla... TYN®

Konuya ilgi duyup bu günlere gelmemizi sağlayan tüm arkadaşlara Sonsuz Sevgiler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TYNOTO -- 17 Ekim 2011; 11:28:29 >

• Helal olsun hocam, okurken mekan benimmiş gibi mutlu oldum
    İleride işleri büyütme imkanın olursa İstanbul'a açmazsan sana forumca hakkımızı helal etmeyiz
  • Hayırlı, uğurlu olsun... Bol kazançlar dileriz.

Bu arada iş yerinin resimleri veya internet sitesi var mıydı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Joseph S.

Helal olsun hocam, okurken mekan benimmiş gibi mutlu oldum
    İleride işleri büyütme imkanın olursa İstanbul'a açmazsan sana forumca hakkımızı helal etmeyiz

Joseph S. Teşekkürler :) Allah büyük... Umarım TYN ismini zamanla tüm türkiyeye yayarız. Neden bizimde Ziebart - Sonax - Meguiar's gibi markalarımız olmasın !!! Olacak... İlk hedefim şu anda yapılanma aşamasında olan ikamet ettiğimiz ilçedeki oluşumun tamamlanması ve orada bulunan kendi arazimize Türkiyedeki en kapsamlı oto temizlik merkezini kurmak olacak...

• quote:

Orijinalden alıntı: Shift41

Hayırlı, uğurlu olsun... Bol kazançlar dileriz.

Bu arada iş yerinin resimleri veya internet sitesi var mıydı?

Shift41 Çok sağol... Henüz yoğunluktan doğru düzgün resimler çekinemedik... Kısa zamanda paylaşırım onları... Web sitemiz var ama oda fırsat bulamadığım için düzenleyemedim malum baştan sonra her işe kendim koşturuyorum...www.tynoto.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TYNOTO -- 17 Ekim 2011; 17:20:09 >

• Arabamızı aldık,Allah kısmet ederse mekanınıza uğrayacağım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkartaln

Arabamızı aldık,Allah kısmet ederse mekanınıza uğrayacağım..

Herzaman beklerim...
    Biz normal oto temizliği yapmıyoruz. Bilindik oto yıkama ugyulamarının dışında apayrı bir sistemle işlem yapıyoruz... Aracın içi dışı detaylı temizliğe yakın temizlenmektedir. bu eşsiz deneyimi yaşamanız için hepinizi bekliyoruz. Eski araçlarınızı yeni yeni araçlarınızı ise asla yıpranmama ve eskimeme garantisiyle temizliyoruz ! İŞLEM GÖREN TÜM ARAÇLARINIZ HER TÜRLÜ AKSİLİĞE KARŞI ANADOLU SİGORTA GÜVENCESİ ALTINDADIR ! " TYN PROFESYONEL OTO TEMİZLİK & ESTETİK MERKEZİ "
  • Taylan hocam 29 ekim haftası İzmir'e geliyorum vakit bulursam ve yeri bulursam (İzmir'e ilk defa araba ile geliyorum) mekanınıza uğrayacağım. Umarım tanışma imkanımız olur.
    Konuyu ilk açtığınız zaman açıkçası pek umutlu değildim. Moralinizi bozmamak için yorum da yapmamıştım. Açıkçası tek sıkıntı olacak konu eleman seçimiydi. Bu sektörde para kazanmak için ya çok pahalı iş yapmak ya da olmadık elemanlarla ucuza çalışıp sürümden kazanmak gerektiğini düşünmüştüm. Umarım dengeyi iyi tutturmuşsunuzdur. Gelip göreceğiz artık :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: peugeot206WRC

Taylan hocam 29 ekim haftası İzmir'e geliyorum vakit bulursam ve yeri bulursam (İzmir'e ilk defa araba ile geliyorum) mekanınıza uğrayacağım. Umarım tanışma imkanımız olur.
    Konuyu ilk açtığınız zaman açıkçası pek umutlu değildim. Moralinizi bozmamak için yorum da yapmamıştım. Açıkçası tek sıkıntı olacak konu eleman seçimiydi. Bu sektörde para kazanmak için ya çok pahalı iş yapmak ya da olmadık elemanlarla ucuza çalışıp sürümden kazanmak gerektiğini düşünmüştüm. Umarım dengeyi iyi tutturmuşsunuzdur. Gelip göreceğiz artık :)

Hocam mutlaka beklerim sizide. İzmir / Gaziemir in tam ortasındayız neresine gelseniz bulursunuz bizi arayabilirsinizde... Dediğiniz gibi bu işte en büyük sıkıntı eleman... 2 ay olmaadı ama 15 eleman değiştirdim desem inanır mısınız ??? Çoğuylada 1 gün birlikte ancak çalışabildik... Sebep ? Sizce ??? Herkesin bildiği gibi işte... Şu anda 3 kişiyle ( Hafta sonları 5 ) bu işi götürüyoruz. Ama şunu anladım... Tek kişide yapılsa adam akıllı yapıldıktan sonra sorunsuz ilerleyebilecek bir iş fakat inanılmaz zor... Ancak dediğim gibi gelen her müşteri herşeyden önce aracını aldığı anda mükemmel temizlik ve titiz çalışmayla karşılaşmakta. Bir çok müşteri geldiğinde civardaki tüm yıkamacıları eleştirir, bizi denemek istediğini söyler ve giderken bir daha bizden başkasına gitmeme kararı alır... Bu kadar kısa sürede hafta sonları randevulu sisteme geçipte randevu dışında araç almamamızı sağlayan tüm Gaziemir halkına sonsuz teşekkür ediyorum...

• Hayırlı olsun yeriniz uğramak isterim.

Tam olarak ne trafta yeri Gaziemir Tansaş'ı baz alarak terif edebilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bir Üye

Hayırlı olsun yeriniz uğramak isterim.

Teşekkürler...

Yerimiz, Gaziemir tansaşı belediyeye doğru geçtikten sonra karakolu sorun, ( Tansaş'tan yukarı çıktıktan sonra arasında 600 metre kadar olması lazım ) karakolun tek yön sokağına girin düz devam edin, TYN diye tabelamızı görürsünüz...
    Sorarak öğrenmek isterseniz pazaryerini sorabilirsiniz aynı sokaktayız... Yada bize 0232 220 TYN 0 (220 89 60 ) numarasından ulaşabilirisiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: By tAyLaN_21

quote:

Orijinalden alıntı: Bir Üye

Hayırlı olsun yeriniz uğramak isterim.

Teşekkürler...

Yerimiz, Gaziemir tansaşı belediyeye doğru geçtikten sonra karakolu sorun, ( Tansaş'tan yukarı çıktıktan sonra arasında 600 metre kadar olması lazım ) karakolun tek yön sokağına girin düz devam edin, TYN diye tabelamızı görürsünüz...
    Sorarak öğrenmek isterseniz pazaryerini sorabilirsiniz aynı sokaktayız... Yada bize 0232 220 TYN 0 (220 89 60 ) numarasından ulaşabilirisiniz...

Adres alınmıştır

• Allah yolunuzu acık etsın.Hedefınız acık ve net.

bu ıse bız uc ortak gırmeyı dusunuyorduk.aslında hala dusunuyoruz ama bazı cekıncelerımız var.bu oto yıkama ısı mafya kontrolundey dıye duyduk.yasadıgımız yer antalya.
    bır de bu ıs ıcın ortalama ne kadar malıyet cıkarıyorsunuz?

dekor kısıye gore degısebılır ama ekıpman olarak ne kadarlık bır malıyet hesapladınız?
    belkı bızede az cok yon gosterebılır.paylasmak ıstemezsenız de sızı anlarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: E@gle_1903

Allah yolunuzu acık etsın.Hedefınız acık ve net.

bu ıse bız uc ortak gırmeyı dusunuyorduk.aslında hala dusunuyoruz ama bazı cekıncelerımız var.bu oto yıkama ısı mafya kontrolundey dıye duyduk.yasadıgımız yer antalya.
    bır de bu ıs ıcın ortalama ne kadar malıyet cıkarıyorsunuz?

dekor kısıye gore degısebılır ama ekıpman olarak ne kadarlık bır malıyet hesapladınız?
    belkı bızede az cok yon gosterebılır.paylasmak ıstemezsenız de sızı anlarım.

Dostum bana bi çok ortaklık teklifi geldi. Hatta müşterilerim bile bu teklifte bulunuyor hala. Bana ters... Ortakla olacak iş değil. 3 kişi ortak olacağına tek aç, 3 tane sağlam adam bul daha iyi olur senin için... Mafya konusunda gelince, hiç rastlamadım zaten kendi muhitim... Ayrıca belediye başkanı ilçe emniyet müdürü valisi vs hepsi müşterim... Maliyet'e gelince... İyi iş yaparsan aylık ortalama 750 - 1000 TL lik ürün kullanırsın... Ama gider sanayiden temin edersen mallarını 100-200 TL lere mal edersin... Ama sanayi mallarına müşterilerin bir daha gelirmi onu bilmemem... Her adım bir risktir... Herşeyi göze alın... Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TYNOTO -- 17 Ekim 2011; 23:49:50 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.