Şimdi Ara

OTO TESİSATINDAN ANLAYAN ARKADAŞLAR YARDIM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
4.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 500wattlık edison marka bir anfi 1600w boschmann ile hemen hemen aynı sesi veriyor... kanal başına 100 watt rms verdiği iddia edilen boschmann ile bütün uğraşlarıma rağmen 90watt rmslik bir hoparlör yakmayı becerebilmiş değilim =) RMS değerleri çok ilginç şeyler 60w*4 rmslik bir anfiyle 1 woofer ve 2 component besleyen ve canavar gibi ses alan arkadaşlarım var ama malzemeler çok kaliteli ve o fiyatlarla boschmann marka 4 full set döşersin...
  • ya ne bilem boshmannlar iyidir aslında bende almayı düşünüyorum 1600 lüklerden.
  • Yaw Technics Hoparlör diyorsun,woofer olsa anlarım da,hoparlör ne kadar derin bas verecek aceba?
    Tamam 60hz civarında diğer wooferlardan üstün olabilir ama 25-30hz frekanslarına JBL'e kafa tutamaz.
  • zaten woofer olarak değil mid mantığıyla kullanılmış aletler ama 30 cmlik bir mid bassta düşük frekanslara rahatça inebilir 10 watt oluşu beni düşündürdü ama denemeden ne olduğu anlaşılmaz en kısa zamanda denemeyi düşünüyorum
  • arkadaşlar tamam sağalun yardımcı olduğunuz için ama ben şimdi karamsarlığa düştüm çünkü jbl iyi değilmiş diyen arkadaşlar oluyooben ne yapam midlere gerek yok midlerim bana sadece anfi ve woofer lazım şöyle hem güzel hem uygun bir şey istiyorum sizce jbl mi yoksa başka bi şey mi alayımyardımyardımdeliricem

• quote:

Orjinalden alıntı: uglyprens

arkadaşlar tamam sağalun yardımcı olduğunuz için ama ben şimdi karamsarlığa düştüm çünkü jbl iyi değilmiş diyen arkadaşlar oluyooben ne yapam midlere gerek yok midlerim bana sadece anfi ve woofer lazım şöyle hem güzel hem uygun bir şey istiyorum sizce jbl mi yoksa başka bi şey mi alayımyardımyardımdeliricem

JBL iyi değil diyen adam halt etmiş.Diyorum,elimde test sonuçları var,115db bas veriyor@30hz.
    Bu woofer fazlasıyla yeterli.
    Ayrıca; ille JBL demiyorum.Ben olsam onları alırdım.JBL ampli zaten kalitelidir.
    JBL woofer olmazsa yerine Pioneer TSV306C filan da olabilir.

• slm arkadaşım siteye yeni üye oldum senin bana ihtiyacın var. Sana 2 adet 30cm 1200w woofer ve buna uygun kendi imalatım bas anfisini 550ytl gibi bir rakama her şeyi sıfır olmak kaydıyla arabana bağlarım ve tatmin olursun fazlasıyla. Ha bide bunların 1 yıl garantisini veririm.Bu cihazın monosunu (tek woofırlı) şu anda elimde var ve bir dobloya yaptım dinlemek istersen dinletirim. Bu arada ben izmirdeyim.
  • Neden kendinizi yoruyorsunuzki ? gerekli açıklamalar çoktan yapılmış bir daha yazmanın ne anlamı var zaten yazılan şeylerin %90 aynı şeyler .
  • İLGİNİZDEN DOLAYI HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜRLER SİZLERİ DİNLEYİP JBL ALIYORUM ALDIKTAN SONRA NASIL SES ALDIĞIMI YİNE SİZLERLE PAYLAŞIRIM

• gerçekten az wattlı hoparlörler baya ses verşyor.eskiden reno spring de 2 tane 3 yollu sony 30 wattlık takılıydı(toplam 30watt)açıyodum sesi.çıkıyodum dışarı.dokunuyodum arkadaki arabaya titriyordu.

• bas almak istiyorsan sahte markalardan kaçın...
    bence JBL , PIOONNER , kıcker ,çok iyi baslar (sen bunları arabada mı kullanıcan ne marka araba)
    750 watt ve 1000 watt uzerıne cıkma fıyat ck artıyo
    anfı
    Anfıde 600 750 wattlık anfılare tercıh et
    marka sorarsan JBL ,pıoonner. kamasonıc(marka meshur degıl ama ıyı veee ALPINE(ama gercek)

Fıyatlarda benımde pek bılgım yok ama bunlar sana 300ytl ustu bısey cıkar
  • quote:

Orjinalden alıntı: 50_KuRuŞ

Bide şey konusu var Teğmen hektorSTK 8 Haziran 2005 10:47:43 te Şöyle bi demeçte bulunmuştu; kardeşim ben sana jbl gt4 alma....
    boschmann zx_122pro al diyorum...
    ama yinede sen bilirsin....
    gt4 lerin fiyatı 150ytl dir....
    geliş fiyatları çok düşüktür aslında ama bizim piyasa onu dev yapar....
    boschmann lerin fiyatları ise 120ytl ile 140ytl arasında değişir....
    hem çıkışları 350W rms dir....
    jbl gt4 ise 250W rms verebilir....
    Benimde o mesajı okuduktan sonra fikrim değişti. Binbaşı Doğukan_karabey bu forumda uglyprens e gt4 almasını tavsiye ettiş ve ben hala bu forumda hektorSTK nın o tavsiyeye karşı herhangi bi cevabını göremiyorum.
    Şimdi Teğmen hektorSTK'nın 4 ayda fikrimi değişti yoksa bu konuyu açıklamaktan artık usandımı

kardeşim ben bu konuyu açıklamakla inanki sıkıldım

tesisat denilince hemen gt4_12 akla geliyo, bunun nedeni jbl yani duyulmuş ve güvenilir bir mal olması, ee birde fiyat ucuz olunca çok cazip gelebiliyo,

fakat tüketici olarak elimdeki parayla en iyi hangi malı alırım derken piyasa araştırmasını ustaca yaparsak bir çok alternatif olduğunu görebiliriz...
    ben bu konu ile ilgili piyasa araştırması çok yaptım
    birgün en ucuz subwoofer nedir die bakarken piyasada kırmızı yazıyla BM yazan subwoofer ler gördüm vede fiyatları gerçekten çok ucuz...
    aldım bir tane 20 cm bakalım neler yapabiliyor dedim ama fazla bişey beklemiyodum...
    zamanında 15milyon vermiştim ve aldığım gibi sinema sisteminin 8 ohm luk subwoofer i yerine 4 ohm luk bu bm yi yerleştirdim ve aldığım ses inanın 15milyonluk bir maldan çıkmıyordu...
    fakat sonraları öğrendim bu modeller ve diğer(65ytl ye 30cm tüp ile birlikte) modeller sahte bm olabiliyormuş...
    bunu duyduktan sonra boschmann ürünleri üzerinde yoğunlaştım ve 4_5 aydır bu orj. ürünlerin piyasada war olduğunu duydum, hemen 90 ytl vererek orj. zx_102pro aldım 25cm lik kaliteli bir tüpün içine yerleştirdim şimdi onu rms olarak düşük güçte bir amfi ile azar azar besliyorum...
    şuana kadar max. rms 120W ile çalıştırdım we gerçekten tatminkar bir ses aldım ve rms 200w ile beslemeyi düşünüyorum...

ama size tavsiyem 30cm den daha küçük çaplı subwoofer almayın!!!
    hacim, bass ses için gerçekten farkettiriyor...

ve hala şu düşünceyi savunuyorum;

GT4_12 YERİNE ZX_122PRO almak en mantıklı iştir...

birde boschmann ürünlerini tanıyıp fakat tercih etmeyen grup war; bu kesim boschmann subwoofer lerini beslicek bir amfi bulamamaktan korkan veya amfiye fazla para vermek istemeyen tüketicilerdir
    bunların arasında bende warım hala doğru düzgün bi amfi kısmet olmadı

• quote:

Orjinalden alıntı: hektorSTK
    kardeşim ben bu konuyu açıklamakla inanki sıkıldım

tesisat denilince hemen gt4_12 akla geliyo, bunun nedeni jbl yani duyulmuş ve güvenilir bir mal olması, ee birde fiyat ucuz olunca çok cazip gelebiliyo,

fakat tüketici olarak elimdeki parayla en iyi hangi malı alırım derken piyasa araştırmasını ustaca yaparsak bir çok alternatif olduğunu görebiliriz...
    ben bu konu ile ilgili piyasa araştırması çok yaptım
    birgün en ucuz subwoofer nedir die bakarken piyasada kırmızı yazıyla BM yazan subwoofer ler gördüm vede fiyatları gerçekten çok ucuz...
    aldım bir tane 20 cm bakalım neler yapabiliyor dedim ama fazla bişey beklemiyodum...
    zamanında 15milyon vermiştim ve aldığım gibi sinema sisteminin 8 ohm luk subwoofer i yerine 4 ohm luk bu bm yi yerleştirdim ve aldığım ses inanın 15milyonluk bir maldan çıkmıyordu...
    fakat sonraları öğrendim bu modeller ve diğer(65ytl ye 30cm tüp ile birlikte) modeller sahte bm olabiliyormuş...
    bunu duyduktan sonra boschmann ürünleri üzerinde yoğunlaştım ve 4_5 aydır bu orj. ürünlerin piyasada war olduğunu duydum, hemen 90 ytl vererek orj. zx_102pro aldım 25cm lik kaliteli bir tüpün içine yerleştirdim şimdi onu rms olarak düşük güçte bir amfi ile azar azar besliyorum...
    şuana kadar max. rms 120W ile çalıştırdım we gerçekten tatminkar bir ses aldım ve rms 200w ile beslemeyi düşünüyorum...

ama size tavsiyem 30cm den daha küçük çaplı subwoofer almayın!!!
    hacim, bass ses için gerçekten farkettiriyor...

ve hala şu düşünceyi savunuyorum;

GT4_12 YERİNE ZX_122PRO almak en mantıklı iştir...

birde boschmann ürünlerini tanıyıp fakat tercih etmeyen grup war; bu kesim boschmann subwoofer lerini beslicek bir amfi bulamamaktan korkan veya amfiye fazla para vermek istemeyen tüketicilerdir
    bunların arasında bende warım hala doğru düzgün bi amfi kısmet olmadı

Abi dediğimiz gibi piyasadaki çoğu BoschMann sahte oluyor,yoksa BoschMann da önerebiliriz.Ben BoschMann'ın oval hoparlörünü kullandım[PR-6988NGR] gerçekten çok kaliteli bir aletti.
    Yoksa ille JBL filan dediğimiz yok.

• Boschmann'ın sahteleri var çoğunlukla malesef. Orjinali Alman malıdır ve kalitelidir.
    JBL GT4-12 ya da 10'un önerilmesinin sebebi ise Fiyat/Performans birincisi olmasıdır. Gerçekten az paraya çok iş yapan bir woofer. Israrla JBL, JBL dememizin sebebi bu. Çünkü Boschmann desek, gidip sahtesini alırsa bu söylediğimiz kişi, 200W amfiyle 150W sahte Boschmann'ı yakar eğer amfi "gerçek" 200W ise.

Gittigidiyor'a girip "Boschmann" yazın ve görün.
  • gittigidiyor'dakiler sahte mi peki?değilse fiyatlar çok iyi.
  • eğer bu işten anladığınızı düşünmüyorsanız; Boschmann in chrome görünümlü 1600W 4/2/1 amfilerinden uzak durun

onun yerine ikinci el pioneer, alpine, sony amfi bulun ama bozuk olmamasınada dikkat edin
  • ARKADŞLAR YARDIMIZDAN DOLAYI HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDRİM VE DEDİĞİNİZ GİBİ BOSHMANN SAKIN ALMAYIN ORJİNALİ YOK DENECEK KADAR AZ VE SAHTELERİDE ÇOK KALİTESİZ BEN SİZLERİ DİNLEYİP BİR JBL 1000 W ALDIM VE BİR ÇİFTTE PIONEER 6*9 İNC (HALK ARASINDA 85 LİK DENİR)ALDIM VE ANFİ OSAWA BİR ANFİ ALDIM VE BİLGİSAYARA BAĞLADIM ŞİMDİYE KADAR EN FAZLA 35-40 AÇABİLDİM 100 E KADAR AÇILIYOO AMA 35 TE FALAN ORTALIĞI DAĞITIYO YANİ TEK KELİME EV İÇİN BOMBA DİYE BİLİRİZ TAVSİYEMDİR HEM DE UCUZ MALİYETLİ HEPİNİZ SAĞOLUN ARKADAŞLAR

• quote:

Orjinalden alıntı: uglyprens

ARKADŞLAR YARDIMIZDAN DOLAYI HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDRİM VE DEDİĞİNİZ GİBİ BOSHMANN SAKIN ALMAYIN ORJİNALİ YOK DENECEK KADAR AZ VE SAHTELERİDE ÇOK KALİTESİZ BEN SİZLERİ DİNLEYİP BİR JBL 1000 W ALDIM VE BİR ÇİFTTE PIONEER 6*9 İNC (HALK ARASINDA 85 LİK DENİR)ALDIM VE ANFİ OSAWA BİR ANFİ ALDIM VE BİLGİSAYARA BAĞLADIM ŞİMDİYE KADAR EN FAZLA 35-40 AÇABİLDİM 100 E KADAR AÇILIYOO AMA 35 TE FALAN ORTALIĞI DAĞITIYO YANİ TEK KELİME EV İÇİN BOMBA DİYE BİLİRİZ TAVSİYEMDİR HEM DE UCUZ MALİYETLİ HEPİNİZ SAĞOLUN ARKADAŞLAR

Hayırlı olsun,umarım sorunsuz kullanırsın.Bi de ben alacam inş o wooferdan...

• Selam arkadaşlar.
    Ben JBL Gt4 38 cm'lik almak istiyorum sizce nasıl?
    Birde sizce JBL Gt4 mü iyi yoksa Gt5 mi görüşlerinizi bildirirseniz sewinirim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: crayz_metin

Selam arkadaşlar.
    Ben JBL Gt4 38 cm'lik almak istiyorum sizce nasıl?
    Birde sizce JBL Gt4 mü iyi yoksa Gt5 mi görüşlerinizi bildirirseniz sewinirim...

hayırlı hortlar
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.