Şimdi Ara

Oto Yıkama Açmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
12.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Daha önce buraya bir çok konuda tavsiye için konu açtım. Ancak bu sefer iş biraz daha karmaşık. Ticarete geldik açıkçası. Durumu hemen izah edeyim. Biz özel bir şirkette çalışan 3 arkadaşız. Bizim burada bir alışveriş merkezine ait oto yıkama alanını sahibi devrediyor. 3 kişi burayı devralmak istiyoruz. Bugün pazarlığını yaptık. Adamdan haberi bekliyoruz. Eşler de onaylarsa bu işe girişeceğiz. Şimdi benim sormak istediğim sorular var;

- Bu işe girişirken işten ayrılma vs. olmayacak. Amacımız ticarete atılmak ve kendimize ek gelir şansı yaratmak. Bu işte en kötü kendi yağımızda kavrulur muyuz?

- Şu sıralar oto yıkama açarken nelere dikkat edilmelidir?

- Siz aracınızı teslim ettiğinizde ne beklentileriniz mevcut?

- Memnun olduğunuz bir oto yıkama firmasından yıllık abonelik alır mısınız? Örnek iç dış yıkama 30 TL. Yıllık abonelik alana 30 yıkama 750 TL vb.

- Eve servis hizmetlerinden ne kadar memnunsunuz? Ne istersiniz bu konuda?

- Buna ek olarak bu zamanda oto yıkama açılır mı? Özellikle bir alışveriş merkezinde olduğunu ve 1000 araçlık olduğunu düşünün.

- Bireysel firma mı daha iyi olur? Yoksa Sonax vb. kurumsal mı?

Şimdiden teşekkür ediyoruz hepinize.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• şu şekilde bir tavsiye vereyim.

-yatırım yaparken devreden kısının anlattıklarını dınleyın ancak kesınlıkle ıtımat etmeyın. kımse yogurdum eksı demez.

-devır alacagınız ıs yerını yerınde gorun. bu ne demek, 1 hafta ya da 2 hafta ıs yerını gozlemleyın.

-kamera kayıtları ıllakı vardır. mumkunse aylık kaç araç gelıyor, gidiyor bunun raporunu cıkarın. ve bunu en sonki yıl ıcın yapın.
    bu sıze aylık ıs hacmını gosterecektır. evet zor bır ıslem ama kesın cozum.

-ayrıca personel olarak çalıstırabılecegınız kesım bellı. suriyeli, afgan, ozbekıstanlı, kürt vsvs. bunlarla ugrasmayı da goze almalısınız.

tutarsa cok ıyı para kazanırsınız emın olun. ama bır yıkamaya 25 lıra vermek benım gıbı bır orta duzey ınsan ıcın kabul edılebilir bır rakam degıl.

hayırlısı olsun.
    Ben size basit bir işlem ile bilgi vereyim. Önce kesinlikle heyecana kapılmayın iyice araştırın düşünün.

1800 TL kira

1500 elektrik-su

3200 en az iki eleman

1300 iki eleman SSK

1800 3 ayda bir stopaj

500 telekom-deterjan-muhtelif masraflar

500 eleman yeme içme masrafı

Şimdi iş yapsan da yapmasan da bunları mecbur ödeyeceksiniz.

Uzun vade de KDV gelir vergisi çöp vergisi reklam vergisi vs ekleyin.

Bunları toplayın hesabınızı yapın düşünün. Ay da en az 10 bin kazanman lazım ki dükkan dönsün.
    İnşallah önümüzdeki zamanlarda bütün oto yıkama yerleri kapatılır/KOTA GETİRİLİR... Her ne kadar tasarruflu,yüksek basınçlı,düşük sarfiyatlı kompresör ile az tüketim olduğu savunulsa da 1000lerce arabanın her gün tükettiği su miktarı, artan nüfus ve azalan su rezervleri nedeni ile BİZİM GELECEĞİMİZ, OTOMOBİLLERİN JANJANLI OLMASINDAN ÇOK ÇOK ÇOK daha önemlidir. BUNA SINIR GETİRİLMELİDİR
    NOKTA.
    Çok heveslisiniz belli hevesinizi kırmak istemem ama hiç kimse kar eden bir yeri devretmez. Hadi etti akrabası yanindaki çalışanlar çalışanın yakınları v.s. hemen alır çökerler. Bide bu zamanda devirde

2.500 gideri var der en az 3.500 4.000 düşünün 300-350 araç diyor siz 200-250 araç düşünün
  • Kira,stopaj, KDV,bağkur,reklam vergisi,çöp vergisi,su Telekom, Internet, eleman parasi,SSK, elektrik,muhasebeci parası, cihaz bakımı tüm bunları öderim kafam rahat olur dersen bence güzel iş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave23 -- 25 Temmuz 2018; 0:26:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shockwave23

Kira,stopaj, KDV,bağkur,reklam vergisi,çöp vergisi,su Telekom, Internet, eleman parasi,SSK, elektrik,muhasebeci parası, cihaz bakımı tüm bunları öderim kafam rahat olur dersen bence güzel iş.
    Adamın söylediğine göre eleman hariç giderler 2500 TL. Ayda min. 300-350 araç geldiğini söylüyor. Eleman giderleri ne kadar olur bilmiyoruz. Şu anda hedefimiz aylık 5000er lira almak değil de kendi işimize sahip olmak. Ancak bunu da minimum karla da olsa sürdürmek.

• Ben, düşünülmesi gereken en önemli şeyin işi yapacak olan elemanın sağlamlığı olduğunu düşünüyorum. Çalışacak, sağlam adamınız var mı? Alış veriş merkezi olması iyi. Adam aracının anahtarını bırakıp, alış verişteyken aracı da temizlenmiş olacak. Lakin araç anahtarı bırakılacaksa adamlarınızın çok sağlam olması gerekiyor bence.
  • Sanki Bana Pele kullanıcısına yanıt
    Yalan söylemiş, 2500 oranın elektriği suyu deterjanı anca tutar. Bende işletme sahibiyim. Üstelik basit bir şahıs şirketiyim aylık 6 7 bin TL net giderim var cebime giren yok daha malzemesi var mazotu var.Var da var.
    macera aksiyon isterseniz buyrun, yaşamadan göremezsiniz sonuçta.

Mekan çalıştırmak günümüz Türkiye'sinde şuan eziyet.

Benim tavsiyem başka yatırım aracı bulun. Ortak iş sorun yaratır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave23 -- 25 Temmuz 2018; 0:39:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3,14159265358979323846264

Ben, düşünülmesi gereken en önemli şeyin işi yapacak olan elemanın sağlamlığı olduğunu düşünüyorum. Çalışacak, sağlam adamınız var mı? Alış veriş merkezi olması iyi. Adam aracının anahtarını bırakıp, alış verişteyken aracı da temizlenmiş olacak. Lakin araç anahtarı bırakılacaksa adamlarınızın çok sağlam olması gerekiyor bence.
    Açıkçası adamları da devralacağız Ancak işin ciddiyetine gelirsek o konuda önlemlerimiz olacak. Sırayla bahsedersek;

1) Personel ile sözleşme yapılacak. Hiçbir müşterinin aracında kişisel kullanım gerçekleştirmeyecek. Müşterinin aracı otopark alanına sakin kullanım ile aragaz vermeden vs. teslim edilecek vb. Gerekirse 100 lira verir noterde tasdikleriz.

2) Müşterinin araç içini temizlerken çıkan hiçbir eşya kağıt dahil çöpe atılmayacak. Özel kilitli çantalarımız olacak hazır. Şu yeni nesil çekirdek paketleri gibi. Müşterinin aracından ne çıkarsa temizlerken ona koyup öyle teslim edeceğiz.

Daha da varsa öneri alabiliriz. Kafamızda plan çok ama iş olacak mı bilmiyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: shockwave23

Yalan söylemiş, 2500 oranın elektriği suyu deterjanı anca tutar. Bende işletme sahibiyim. Üstelik basit bir şahıs şirketiyim aylık 6 7 bin TL net giderim var cebime giren yok daha malzemesi var mazotu var.Var da var.
    macera aksiyon isterseniz buyrun, yaşamadan göremezsiniz sonuçta.

Mekan çalıştırmak günümüz Türkiye'sinde şuan eziyet.

Benim tavsiyem başka yatırım aracı bulun. Ortak iş sorun yaratır.
    Kirası 1800 TL işyerinin. Gerisini bilmiyorum. Zaten tutuyorsa gider kalemlerini inceleyerek karar vereceğiz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi, yanlış anlamadıysam siz ve ortaklarınız (ki hepiniz aynı şirketteydiniz sanırım) eski işlerine devam edecek. Dükkanda işin başında kim duracak bu durumda?
  • Bu şekilde durum olacak sa kaliteli hizmet yalan olur.
    Düzgün kaliteli hizmet verecek, oto yıkma da eleman bulmak zordur.
    Yanlış anlaşılmasın biraz daha bu işleri eğitimsiz kesim yapıyor ve müşteri memnuniyetini sanayide oto yıkama da ki gibi zannederlerse iş zor.
    Kurumsal olmak her zaman iyidir, ne kadar iyi çalışan o kadar mutlu müşteri.
  • Sanki Bana Pele kullanıcısına yanıt
    Ben size basit bir işlem ile bilgi vereyim. Önce kesinlikle heyecana kapılmayın iyice araştırın düşünün.

1800 TL kira

1500 elektrik-su

3200 en az iki eleman

1300 iki eleman SSK

1800 3 ayda bir stopaj

500 telekom-deterjan-muhtelif masraflar

500 eleman yeme içme masrafı

Şimdi iş yapsan da yapmasan da bunları mecbur ödeyeceksiniz.

Uzun vade de KDV gelir vergisi çöp vergisi reklam vergisi vs ekleyin.

Bunları toplayın hesabınızı yapın düşünün. Ay da en az 10 bin kazanman lazım ki dükkan dönsün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave23 -- 25 Temmuz 2018; 0:47:57 >
  • Batarsin

Malzeme vb gibi yapacagin masrafi faize yatir ye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinoplu -- 25 Temmuz 2018; 1:13:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayda 300 350 araç çok az değil mi???? Ben hesap mi yapamıyorum ? Max 10.000 ciro kira gider eleman 3 kişide siz size ne kalacak ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok heveslisiniz belli hevesinizi kırmak istemem ama hiç kimse kar eden bir yeri devretmez. Hadi etti akrabası yanindaki çalışanlar çalışanın yakınları v.s. hemen alır çökerler. Bide bu zamanda devirde

2.500 gideri var der en az 3.500 4.000 düşünün 300-350 araç diyor siz 200-250 araç düşünün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuitarxtanbuL -- 25 Temmuz 2018; 1:11:49 >
  • Hayırlı olsun ben bi yıkama tercih ederkem 2şeye dikkat ederim

1) iç paspas ve cevresi temizliği , lastik parlatma

2) Cocuk yıkamacıların arabayı dısarı teslimata giderken hor kullanması ( Hayatta ayağıma çağırmam , ama cok gördüm )

• Gelir-gider tablosundan önce; şu an ki sahibinin neden devrettiği ve ayda gerçekten ne kadar aracın geldiği öğrenmek daha mantıklı.

Çünkü devretmesinin sebebi haraç vermek ya da o tür çevreler tarafından tehdit edilmek de olabilir.Aylik araç sayısını da garanti olduğundan çok söylemiştir devretmek için.

• devrediyorsa vardır bir sebebi ya mal sahibi kirasını aşırı yükseltecektir ya kar bırakmıyordur yada mafya haraççı vs dadanmıştır vardır orayı bırakmasının bir sebebi. para getirse safmı neden bıraksın orayı. al kardeş ben yemiyim sen ye dermi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 25 Temmuz 2018; 3:44:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3,14159265358979323846264

Şimdi, yanlış anlamadıysam siz ve ortaklarınız (ki hepiniz aynı şirketteydiniz sanırım) eski işlerine devam edecek. Dükkanda işin başında kim duracak bu durumda?
    Ortaklardan birinin eşi duracak. Merak etmeyin gayet güvenilir sözünü geçirebilen birisidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: GuitarxtanbuL

Çok heveslisiniz belli hevesinizi kırmak istemem ama hiç kimse kar eden bir yeri devretmez. Hadi etti akrabası yanindaki çalışanlar çalışanın yakınları v.s. hemen alır çökerler. Bide bu zamanda devirde

Onu araştırıyoruz henüz. Adam farklı şehirde yaşıyor dediğine göre. Ailesinin yanına dönecek o yüzden devrediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: AsiretinMarjinalCocugu

Gelir-gider tablosundan önce; şu an ki sahibinin neden devrettiği ve ayda gerçekten ne kadar aracın geldiği öğrenmek daha mantıklı.

Çünkü devretmesinin sebebi haraç vermek ya da o tür çevreler tarafından tehdit edilmek de olabilir.Aylik araç sayısını da garanti olduğundan çok söylemiştir devretmek için.
    Hocam yukarda da dediğim gibi adam ailesinin yanına döneceğini söylüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: WarSaw

devrediyorsa vardır bir sebebi ya mal sahibi kirasını aşırı yükseltecektir ya kar bırakmıyordur yada mafya haraççı vs dadanmıştır vardır orayı bırakmasının bir sebebi. para getirse safmı neden bıraksın orayı. al kardeş ben yemiyim sen ye dermi
    Kira 1800 ₺. Çok yüksek değil. Zaten yan yana 3 araçlık kapalı bölge mevcut. Alışveriş merkezinin içinde işte.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.