< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toyota16 -- 10 Eylül 2022; 22:6:39 > |
Corolla motor arıza ışığı
-
-
aküden olabilir en son ne zaman değişmiş.
-
Akü yada motorda bir sensör -
büyük ihtimal maf sensörüdür ya da egr tıkanmıştır -
2 yıl oldu değişeli ilk aküsü 8 sene dayanmıştı...
-
akü eski ise yakabilir, hava akışmetre ve/veya boğaz kelebeği de kirlendi ise yakar. İkisinde de yola devam etmekte sorun olmaz.
-
Uzun yola gider mi peki hocam çekiş düşüklüğü gürültülü çalışma vs yok
-
Teşekkürler hocam 370km yola giderse yarın sorun yok
-
YouTube da benzer bir aracın egr valfinde sorun olmuş ... Egr ise ne kadar tutar fikriniz var mı hocam özel servise götürmeyi düşünüyorum
-
hocam sökmesi çok kolay yeter ki alet edevat olsun zamanınız varsa videoları izleyip eliniz de yatkınsa sökünüz ben komple manifold girişine kadar söküp temizledim birkaç ay önce, araç 160bindeydi ilk sahibiyiz boğazlar komple kapanmıştı. temizlik sonrası yakıt 1.5lt düştü. usta tahmini 300 alır hocam balata spreyi vs derse üstü de olabilir temizlemesi zahmetli çünkü. ilk önce obd bağlayıp arıza koduna bakınız egr mi diye. egr dip gaz yapınca devirlenirken ileri geri silkeleme yapar 1.4d4d motorda bilginiz olsun -
Valla hocam silkeleme vs yok şuanlık bakalım yarın sabah ustamı arayacağım hafta içi götüreceğim inşallah...Yazarım durumu foruma
-
190 bin km deki hatta 150 bin km deki dizel aracın EGR'si zaten pislik içindedir. Arıza versin veya vermesin bu kmlerde temizlenmesi şart.
-
D4d=egr sorunu. -
Zayıflayan (düşük voltaj) akü de sebep olabiliyor. İlk iş, seneden bağımsız akü ölçümü olmalı... -
Merhaba hocam sorunun ne oldugu buldunuzmu bugun ayni olay benimde basima geldi arac 160 binde
-
Egzoz sıcaklık müşüründen hocam,özelden detaylı yazdım bilgileri.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X