Şimdi Ara

oto yıkama açmak istiyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
3
Favori
39.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: niko_jr

Çok gençsin ve iş hayatına atılıyorsun. Umarım başarılı olursun. Adana hakkında bilgim yok ama bir istanbullu olarak beklentilerim yıkamacılardan

-Güven çok önemli. Anahtarı adama veriyosun, gözün arkada kalıyor. Güleryüzlü hizmet ve temiz iş çıkartarak 2-3 yıkamada sürekli müşteriler edinebilirsin
    -Fırça sürme arabaya, sadece fara sürsen bile, müşteri görse kıllanır aracım çizilir diye. Yumuşak sünger olabilir.
    -Mutlaka üzerinde firmanın adı basılı olan küçük kağıtlar olacak. Anahtarı verince müşterinin elinde tek o kağıt var arabayı verdiğine dair çünkü.
    -Arkadaşın dediği gibi koku veren şeylerden yaptırırsanız dikiz aynasına asmak için artı puan olur.

Anahtar neden veriyorsunuz anlamadım? hadi yetkili servislerde arabayı alıp götürüyorlar, yanına yaklaştırmıyorlar tamam da yıkamacıda neden arbanızla vedalaşmak zorunda kalıyorsunuz anlayamadım. Bekleyin arabanızın başında...

• quote:

Orjinalden alıntı: desiya

Eğer gerçekten öğrenmek istiyorsan söylemek istiyorum :

*Güzel keyifli bir bekleme salonu olmalı.

*Bayan erkek karışık herkes arabsını yıkamaya getirdiğinde içeride keyifle vede güvenle oturabilmeli.

*Bir adet plazma olmalı , içerisinin dekoru güzel olmalı.

*Ayrıca bir adette daha televizyon olmalı . Bu televizyonda playstation 2 yada 3 bağlı olmalı. İnsanlar araba yıkamaya gideceğim 1 saat canım sıkılacak diye düşünmesin.

*Vereceğiniz kağıt paspaslar kesinlikle geri dönüşebilen kağıttan olmalı .

*Her yıkamaya bir kupon verilmeli. 10 tane kupona bir araç ücretsiz yıkanmalı.

Şimdilik aklıma gelenler bu kadar :)

çok güzel fikir ama bunları yapınca baya + sı olur sıf bunlar için bile müşteri çekebilirsin ama bütçeni çok aşar bunlar

• quote:

Orjinalden alıntı: emregulec_1905

quote:

*Bayan erkek karışık herkes arabsını yıkamaya getirdiğinde içeride keyifle vede güvenle oturabilmeli.

*Ayrıca bir adette daha televizyon olmalı . Bu televizyonda playstation 2 yada 3 bağlı olmalı. İnsanlar araba yıkamaya gideceğim 1 saat canım sıkılacak diye düşünmesin.

çok güzel fikir ama bunları yapınca baya + sı olur sıf bunlar için bile müşteri çekebilirsin ama bütçeni çok aşar bunlar

Artı olarak ne var?

Benim sürekli yıkattığım yere göre fazlalıklarını yazıyorum.

1 ADET 72 ekran tv (400lira)

1 adet ps2 (250lira)

Bu kadarcık fiyat farkı var. Çok değilki.

Sadece bizim insanımıza böyle bekleme durumundan ps wii vs garip geliyor ondan fazlalık görünüyor

Yoksa gerçekten çok bir rakam değil.

• Öncelikle hayırlı olsun diyelim.

Hizmet sektörüne dahil bir iş yapacağın için başarı için en önemli faktör müşteri memnuniyeti. Böyle olunca işini iyi yapmak yetmez. Tabi ki aracı hakkını vererek yıkaman şart ama bunun yanında müşteriye yapılacak ufak tefek jestler sana çok müşteri kazandırır.

Öncelikle gelen vatandaşa güleryüz gösterip tipine veya arabasına bakmadan herkese eşit ve insan gibi muamele etmek lazım. Mümkünse araç sahiplerinin bekleme süresinde rahat etmelerini sağlayacak ufak hizmetler sunabilirsen (oturacak yer, çay otomatında self servis çay, 3-5 tane günlük gazete ve dergi, kimseyi rahatsız etmeyecek tarz ve şiddette müzik yayını, vs) iyi puan kazanırsın. Aracı teslim alırken formaliteden de olsa bir teslim fişi vermek, yıkamadan kurutmaya almak gerekiyorsa manevra sırasında araca karşı hassas davranmak da müşteri için önemlidir. Bu hizmetler pek masraflı değildir ve neticede getirisi çok daha fazla olur. Çay, gazete gibi şeyler lüks görünse de sana günde fazladan 2 araç kazandırsa zaten masrafını çıkartır. Aynı şekilde yıkama sonrası paspas üzerine koyacağın reklam içerikli kağıtlar, dikiz aynasına asılan kokular falan toptan alındığında çok ucuza malolur. Hatta yağmur sezonu başında müşteriye ufak bir çekçek falan bile hediye edebilirsin. unutmamak lazım ki doğru uygulama ile promosyon müthiş bir reklam aracı olabilir.

İşin süsleme kısmının yanında özüne de gelirsek; büyük ihtimalle köpüklü yıkama yapacaksın ama özel taleplere hazırlı olmak açısından süngerle yıkama opsiyonu sunabilirsin. Jant ve lastiklere özel işlem uygulanması da müşterinin hoşuna gider. Bir de şahsen kurulama bittikten sonra kapı kollarının içinden, plakanın arasından falan su sızmasına çok sinir olurum.

Sonuçta lafın kısası kendini müşterinin yerine koy ve sen olsan ne isterdin düşünüp elinden geldiğince öyle yapmaya çalış. Arada rakipleri de ziyaret edip çaktırmadan olumlu konularda kopya çekebilirsin

Ekleme: Ben mesaj yazarken çok oyalandığım için arada bir sürü öneri gelmiş. Plazma TV, PS falan güzel de bana biraz abartılı geldi ve pek uygulanabilir görünmedi. Bu tip hizmetler belki İstanbul'da Etiler'de falan olur ama zaten fiyatı da ona göre olur. Bu nedenle uygulamansını pek uygun görmüyorum. Zaten Adana sakat yer (en azından TV'ler öyle gösteriyor, hergün kavga-döğüş gırla) bir de millet PS sırası için birbirini kırmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.k.o. -- 20 Eylül 2008; 14:50:34 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: emregulec_1905

quote:

Artı olarak ne var?

Benim sürekli yıkattığım yere göre fazlalıklarını yazıyorum.

1 ADET 72 ekran tv (400lira)

1 adet ps2 (250lira)

Bu kadarcık fiyat farkı var. Çok değilki.

Sadece bizim insanımıza böyle bekleme durumundan ps wii vs garip geliyor ondan fazlalık görünüyor

Yoksa gerçekten çok bir rakam değil.

aslında haklısın istanbulda sonax ziebart dışında bunları pek yapan yok

• engin bilgilerinize çok teşekür ederim elimden gelenin en iyisini yapacağım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: zurna1788

arkdaşlar merhaba ben 19 yaşındayım ve adanada yaşıyorum burada bir oto yıkama açmak istiyorum gider olarak ilk başta 15000 ytl düşündüm ama alacağım malzemeler hakkımda henüz bi araştırma yapmadım.sizce bu mevla yetermi böyle bi işe ve değerli gözüşlerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.açacağım dükkanda ne gibi özellikler olmasını isterdiniz.aracınızı yıkatmaya geldiğinizde ne gibi beklentiler içinde olurdunuz bunları öğrenmek istiyorum.tekrar teşekür ederim iyi günler

oto yıkama açmak istiyorum

arkadaşım açtın mı dükkanı nı

• quote:

Orijinalden alıntı: ofabiya

Valla bende merak ettim

+1
  • actıysan müşteri ayarlayalım
  • vay sağlam hort
  • Son durumu merak ettim hakikaten..
  • illaha bu işi yapacam diyorsan kendi araba yıkattığım mekanlarındaki tecrübelerimden söylüyorum ; şöyle arabanın yıkandığı yeri görecek camekandan bir yer yaptırsan süper olur.Hiç değilse araba yıkanırken ki sıkıcı vakti üzerin ıslanmadan rahat rahat oturduğun yerde çayını içen müşterilerine izletebilirsin.Bence bu çok büyük bi artı.Çünkü genellikle bahsettiğim sıkıcı zaman arabanın etrafında dolaşırken ıslanmakla geçiyor.Hı şu yukarda yazılanlar gibi ben arabamı bırakıp evime gidip gelmesini bekleyen tiplerden değilim kardeşim,eminim benim gibi düşünen bir sürü arkadaş vardır.
    Günlük gazetelerin olacağı bir raf koyarsın,işler iyi giderse otomobil dergilerini de düzenli takip etmeye başlayıp dizersin rafa ( basit bişey öyle çok masrafa girmeye gerek yok )
    Kendine bir logo gibi bişey belirleyip , çalıştıracağın elemanlara bu logoyu bastıracağın bir tulum yaptırabilirsin.Ya da bir tişört artık senin yaratıcılığına kalmış

Ne biliyim bunun gibi şeyler..

• s.aleyküm öncelikle bende bir arkadaşımla bu işe girme kararı aldım ama sermayemiz yok bizim işler o arkadaş gibi iyi olduğu söylenemz dükkan açma belgem var araştrmalarma gör 3-3 buçuk milyar gibi bir paraya açabiliyoruz bu dükkanı manisa turgutludaym ama bu bizim için bi nevi büyük bir para eğer iş yapamazsak yani elimizde olmayan parayı batıracağız daha onsekiz yaşımızda sizin de tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • konuyu hortlatayım son durumu çok merak ettim 17 yaşımdayım denizcilik lisesinde gemi inşa okuyorum ama mesleğimi yapmak istemiyorum arabaları çok seviyorum biraz sermaye ile bende istanbulda oto yıkamacı açmayı düşünüyorum
  • Birde ben hortlatayim. Actinmi tukkani? Yapabilirmiyi diye dusundum. Bu konuya geldim. Kac kisiyle yapilir acaba bu is

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Birde ben hortlatayim. Actinmi tukkani? Yapabilirmiyi diye dusundum. Bu konuya geldim. Kac kisiyle yapilir acaba bu is

Uykunmu kaçtı seninde herkeste bi garip oldu bu aralar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

Birde ben hortlatayim. Actinmi tukkani? Yapabilirmiyi diye dusundum. Bu konuya geldim. Kac kisiyle yapilir acaba bu is

Garip oldu derken? Birkac is fikri bakiyordumda. Dusunuyorum dusunuyorum bulamadim birturlu. Sen niye uyumadin daha

• quote:

quote:

quote:

Garip oldu derken? Birkac is fikri bakiyordumda. Dusunuyorum dusunuyorum bulamadim birturlu. Sen niye uyumadin daha

Uyuyordum ihtiyaç molası için uyandım bir gözatayım dedim atsızatla muabbetini gördüm, bu saatte derin mevzulara gimişsin beni aşar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Uyuyordum ihtiyaç molası için uyandım bir gözatayım dedim atsızatla muabbetini gördüm, bu saatte derin mevzulara gimişsin beni aşar.

Ingilizcem yok maalesef. Arastirdigim hi mevzu vardi. Karsima ilk cikana sordum

• arkadaş troll çıktı demekki
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.