Denizli'de SUV yıkama 400 ile 450 arasında değişiyor. Ben de artık bu paraları vermek istemiyorum. Petrolde 20 tl su 20 tl köpük derken 80 tl ye hallediyorum. Yıkamacılar özenmiyor yıkarken silerken. |
Oto yıkama ücretleri (5. sayfa)
-
-
300-500TL saçma sapan fiyatlar, bunu vermeye devam ettikçe sömürü son hızla sürer.
Ucuz diyen olmuş! 1 saat vaktim değerli denmiş? 1 saat vakti değerli olanın telefonuna bakılsa günlük en az 1 saat instagram gezintisi vardır. Yada 1 saat vakti değerli olanın burada mesaj yazmaya vakti nasıl var?
Tamam benzinlikler de yokama uygun değil ve biraz uğraşı gerektiriyor. Ama bu düzenin bozulması için en azından herkesin çoğu, bu soygunculara ve diretme düzenine para vermeyi bırakmalı.
-
Kesinlikle katılıyorum. Vaktim değerli diye caka satıyor ama sürekli forumda.
-
Benzincide, yıkamacıda oto yıkamamakla bu düzenin değişeceğine inanmak en hafif tabiri ile saf dillik olur.. Ucuz demedim ,ben vaktimi oto yıkamakla harcamam dedim..Ayda 3 kere dış, bir kere de iç dış yıkatırım..O kadarını kaldıracak bütçem var..Çok abartırlarsa da seyreltirim..Alt ucu bir araba yıkatma ana memesi değil..Bununla uğraşanlar, merkez bankası neden rekor açık verdi, kur korumalı mevduat faizlerini kimler yedi..enflasyon neden abardı gibi konularda kendilerini geliştirsinler daha iyi..Serbest çalışıyorum ,kimseye bağlı değilim, vaktimi nasıl değerlendireceğimi hesap vereceğim kimse yok yani
-
Bir yujarıda yazdığım yorumu yineliyorum sana da
Serbest çalışıyorum ,kimseye bağlı değilim, vaktimi nasıl değerlendireceğimi hesap vereceğim kimse yok yani
-
2 saat sürmüyor ki . En fazla 1 saate benzinlikte aracınızı kendiniz yıkayabilirsiniz. Detaylı ve iç dış temizlik olacaksa en fazla 2 saat gider ki araç öyle her hafta yıkanmaz. Çok sık yıkamanin da boyaya iyi gelmediğini okumuştum .
Her neyse bunun para olmamak ile alakası yok . Herkes yıkama için 500-600 TL bulabilir bence. Ama asıl sorun şu değer mi ?
İstanbul'da yıkama için 600 TL dedi bir yer ya. Evet 600tl sadece standart yıkama için . Cila falan yok içinde. Gittim kendim yıkadım , cila da yaptım 40 dk sürdü sadece. Ayrıca sünger ile yıkadım oto yikamacilar gibi fırça ile yikamadim . İşlerini hakkı ile yapsalar yine 600 verirsin ama hepsi baştan savma yıkıyor. Şu fırca kadar boyaya düşman bir şey yok . Araç daha yeni ama her yerinde yüzeysel çizikler var . Araç renkli olunca daha da belli oluyor. Keske aldığımdan beri kendim süngerle yıkasaydım .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Fiyatlar her yerde böyle değil..Mesela Bostancı-Pendik hattını biliyorum..400 TL ye iç dış yıkayanlar var hala..Ha buradan da ,fiyatlar ucuz ,pahalılık olduğu yalan gibi şeyler söylediğim çıkarsamalarını yapabilecek anlama özürlüler için yazayım..Muhalifim muhalif. ..Fiyatlar arşa çıktı ..hala bir müdahale yok..Vatandaşın ciddi protesto etmesi lazım.. Pahalılığın sorumlusu oto yıkamacılar değil...sorumluların adresi belli...onlar da sonuçta küçük esnaf..personel,kira,su ,elk zam geldiğinde fiyatlarına yansıtacaklar mecbur..Ha her seferinde %5 de kendilerine ekliyor esnaf ,enflasyon bahanesi ile ..orası da doğru..Pazarlık yapmadan, fiyat araştırmadan toplu iğne bile almayacaksın bu devirde
-
Karşılayacak bütçen varsa ve bu sana sıkıntı değil ise; tepki vermene gerek yok.
Bak keyfine! Sıkma canını.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
400-500 tl yıkamaya ucuz diyen anca oto yıkamacıdır. Başka açıklaması olamaz.
Yada parası boldur; onunda burada ne işi var?
Ayda 3-4 kere araç yıkatan ve buna ucuz diyen parası bol adamlar, 2’ye indirsinde 2 kilo kıyma alsın hayrına, her ay bir emekliye. Yada arabasına 2 su tutturup sildirme ücreti 1.000TL yi para olarak görmeyen, ekstradan yapsın da hayır işlesin.(Yapıyorum diyenler konu dışı).
ek.
Bu ülkede 10.000TL ile geçinmeye çalışan, 17.000TL asgari ile hayatını bitiren adamlar varken, aylık 1000~2000TL ye arabasına su tutturup normal gören; bari susup işine baksın, ayıp bence!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 18 Nisan 2024; 13:44:48 >
Bir araca 500~600TL diyerek para isteyen adamın dükkanının önünden bile geçmem.
Yıkamacının araç başı maliyeti nedir? İyice sapıttı millet? Haaa veren de var! İster adam da umursamazca…
Benim bir arkadaş var, ayda 2-3 kere araba yıkatıyor, ama öğlen yiyecek pahalıymış evden ekmek arası getiriyor iş yerine . Araba pırılpırıl, karnından peynir ekmek domates…
İstanbul ankara bursa gibi şehirlerde yaşayanları fena sömürüyorlar yazılanlara göre. afyon'nda 250 tl ye mis gibi yaparlar arabayı. en kral lokantada 250 tl'ye on numara yemek de yersiniz. anadolu şehirlerine doğru göç olmadıkça daha çok sömürürler milleti.
-
Evimin yanında bir firma var. Fiyatı aşağıya bırakıyorum
https://www.autoclub.com.tr/act-plus-oto-yikama/
-
Nazik yıkayıp hızlı cila fısfıslıyor, 800~1000TL nizi alırım diyor.
Araba diyor ki; ben metal ve plastikten ibaretim, sabun su sık ve sil gideyim, neyin kafası bu!
Sen özenle yıkıyorsun da! 1-2 yıla satınca alan adam fırçayı basıyor, altı üstü araba…
Millete birde seramik çıkarttılar. Arabayı korumak için seramik, seramiği korumak için bir ton özen masraf??
Sonra plus yıkama yerleri, para tuzağı…
Otomobillere servet ödediğimiz için hep bunlar.
-
Benzinliklerden 3 jeton alıyorum, su-köpük-su şeklinde yıkıyorum. Yıkama eldiveni aldım internetten. Eldivenle narin yerleri, fırçayla da lastikler, çamurluklar gibi yerleri temizliyorum. Sonra arabayı kenara çekip bir güzel kuruluyorum, oh mis. İçini de benzinliklerdeki süpürgelerle temizlemek istiyorum ama çoğu ya çekmiyor ya da az çekiyor. Hem onun için hem de evde kullanmak adına dyson alma planım var. Dışını zaten rahat rahat temizliyorum arabanın, içine de süpürgeyle girdim mi mis gibi olur.
-
Otomatik fırçalı yıkama makinaları 50 tl den başlıyor 100 e kadar fiyatlar değişiyor. Cilasıydı kurutmasıydı vs.
Hani vaktim yok veya uğraşamam diyenlere ilaç gibi çözüm bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 18 Nisan 2024; 16:23:50 >
Bizim burda petrol ofisinden yakıt alınca kendine ait yıkamacıları var 10 liraya dışını yıkıyorlar gayette güzel yıkıyorlar önce su sonra köpük sonra su durulayıp çek çekle fazla suyu çekip teslim ediyorlar yer soracak olan ve inanmak istemeyen varsa google a Haceloğlu Petrol yazıp aratabilir
Ben 2 haftada bir kendim petrolde bez ile yıkıyorum, hem vakit geçiyor hemde stres atıyorum. Yıkarken sadece fırça sürmeyecek dikkat ederim geri kalanına çok özenmem neticede demir yığını.
Evet oda bir etken ama biz Türk halkı olarak azcık görsüzleştik, biraz birazda işin gösteriş tarafındayız, temiz olsun parlasın ki konu komşu mal görsün...
*Bu işlere hobi olarak kafayı takmış olanlar, konumuz dışı.
-
Dyson en son çıkan cihazını ben araç içinde verimli kullanamadım. En yüksek emiş gücüne alınırsa iyi gibi ama o zaman da şarjı çok çabuk bitiyor. Fırça ağzı da uygun değil.
Piranha marka dandik çakmaklığa takılan süpürge daha güzel süpürüyor. Sırf araç için dyson alınmaz ama eve alınırsa araçta kullanılabilir tabi
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X