Şimdi Ara

Otobüsle Yunanistan/Bulgaristan'a Giden Var Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, yakın tarihte yeşil pasaport başvurusu yapacağım. Ayrıca balkan flexipass bileti de almayı düşünüyorum. Çat pat ingilizcemden dolayı yurtdışı gezilerine önce yakınımızdaki, Türkçenin geçerli olduğu ülkelerden başlamaya karar verdim. Öğrenci olduğum için ve hiçbir finansman kaynağım olmadığı için uçak bileti yerine otobüs bileti tercih etmeye karar verdim. Ondan sonrası ise balkan flexipass bileti ile olacak. Bu balkan biletinin bir günü yanmasın diye de çıkışı otobüsle yapacağım. Tabi benden tecrübeli kişiler yazarsa planlar değişebilir. Merak ettiğim otobüsle yolculuk yaptık ama uluslararası olunca iş nasıl oluyor? Yollarda mola, tuvalet ihtiyacı filan.

• Bende bilmiyorum ama flexipass almanı tavsiye etmem balkanların çoğu yerinde tren yokmuş

bende balkan otobüs turu düşünüyorum ama para yok
  • Türkiye'de bindiğin otobüsler nasıl ise, Avrupa'da da aynı sistem. Her 3-4 saatte bir ihtiyaç molası veriliyor. Hem Selanik hem de Sofya'ya İstanbul'dan otobüs ile gitmiştim geçen sene.
  • Euro kuru artınca bende fikrimi otobüs turuna çevirdim. Otobüsle şehir/ülke değiştirmek daha ucuza denk gelir. Tahmini olarak otobüsle ne kadara mal oluyor hesapladın mı? @Blizzard Days

Yunanistan'da Selanik veya diğer gezilecek şehirlerden birisini belirleyip oradan Atina'ya geçmeyi düşünüyorum. Atina'dan da büyük ihtimal Arnavutluk olur. Atina'dan Arnavutluğa otobüs veya tren bulabilir miyim bilgin var mı ?@SahiNeT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyinn31 -- 24 Ağustos 2015; 20:51:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atina - Arnavutluk arası direk otobüs yok. Onun yerine küçük tur şirketleri var ve gördüğüm kadarıyla gece yolculuk yapılıyor. Ancak internetten bulabilir misin onları bilmiyorum, en kötü gittiğin zaman sorarsın.

Arnavutluk'ta ise tren yok. Hatta Berat haricinde otobüs terminali bile görmedim. Belirli noktalar var, insanlar oralarda iniyor/biniyorlar.
  • @SahiNeT , sanırım gezi planından yunanistanı çıkarmak doğru bir karar olacak gibi görünüyor. Hem euro da pahalandı. Arnavutluk, kosova, makedonya, bosna hersek, sırbistan, karadağ, bulgaristan buraları gezmeyi düşünüyorum. Bu ülkelerde de de görülmesi gereken 2-3 yer varmış zaten.
  • balkanlarda tren işi biraz sıkıntı..hem şu sıralar mülteci geçiş durumu var.
    otobüs ya da otostop..
    kosovo ya da makedonya ya gideceksen otobüsle alpar turizm var ucuz yollu..
    20-30 euro filan..

ya da göçmen dernekleri arada makedonya kosovo ya tur filan duzenler.
    oralardan da bilgi alabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rom11

balkanlarda tren işi biraz sıkıntı..hem şu sıralar mülteci geçiş durumu var.
    otobüs ya da otostop..
    kosovo ya da makedonya ya gideceksen otobüsle alpar turizm var ucuz yollu..
    20-30 euro filan..

ya da göçmen dernekleri arada makedonya kosovo ya tur filan duzenler.
    oralardan da bilgi alabilirsin.

Yabancı dil bilmeme işini geçtim gitmeden de ülkeler arası geçiş nasıl olacak o sıkıntı oldu iyi mi :) Yunanistanı çıkarırsam rota düzenlemesi yapmak zorunda kalacağım. Belki bulgaristan, kosova, arnavutluk, mmakedonya, bosna gibi bi rota yapabilirim. Aslında yola çıktıktan sonra geçişleri de yaparız heralde. Denize düşen yılana sarılır misali türk bulana denk insanlara sorarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyinn31

@SahiNeT , sanırım gezi planından yunanistanı çıkarmak doğru bir karar olacak gibi görünüyor. Hem euro da pahalandı. Arnavutluk, kosova, makedonya, bosna hersek, sırbistan, karadağ, bulgaristan buraları gezmeyi düşünüyorum. Bu ülkelerde de de görülmesi gereken 2-3 yer varmış zaten.

Yalnız Kosova ve Karadağ da Euro kullanan ülkeler arasında. Gezilmesi gereken yerlerse kişiye göre değişir Balkanlarda her seyahat amacına yönelik yerler var, ilgi alanı meselesi tamamen

• Al pasportunu 20 gün sonra birlikte gidebilirizİstanbul da öğretmenim.Çok sık Bulgaristan a gider gelirim.Burgaz Varna hem ucuz hem de eğlenceli.Dizel bir aracım var otobüsten daha ucuza gidebiliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunçmes -- 25 Ağustos 2015; 15:00:59 >
  • @tunçmes Hocam teklifiniz için çok teşekkürler. Pasaportu aldım yalnız sizin gideceğiniz tarih malesef bana uymuyor. O tarihlerde bayramda giyim mağazalarında çalışmayı ve sermaye yapmayı düşünüyorum. Siz ne sıklıkla ve ne amaçla gidiyorsunuz? Bir bilenle gitmek benim açımdan da çok iyi olur. Daha sonraki gidişlerde de teklifiniz geçerli olursa ve tarih de uygun olursa güzel olur.

@SahiNeT O iki ülkede de euro var doğru ama 2 ülkeden vazgeçmektense bir ülkeden vazgeçmek daha mantıklı geldi bana. Birde yunanistan o iki ülkeye göre daha büyük olduğu için 1 günde hızlıca geçmek istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyinn31 -- 25 Ağustos 2015; 18:39:19 >
  • Huseyinn31 H kullanıcısına yanıt
    türk firmalarıyla gidersen zaten sınırdan geçerken sorun olmaz tahminen.
    zaten sınır polisleride sınırlı ingilizceleri olur ya olmaz.
    hatta az biraz srıpça-bulgarca birlirsen daha iyi.. dobro veçe, gospodine :)

türk bulursun merak etme üsküp kosova bosnada türkler var.
    diğer şehirlerde de kebabçılardan yardım alırsın bir şey olursa.

ingilizce yine öğren az da olsa. az biraz kalıp cümleleri basit gramere başla.
    https://www.youtube.com/user/TheCengizhoca/
    zamanın varsa arada bakabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rom11

türk firmalarıyla gidersen zaten sınırdan geçerken sorun olmaz tahminen.
    zaten sınır polisleride sınırlı ingilizceleri olur ya olmaz.
    hatta az biraz srıpça-bulgarca birlirsen daha iyi.. dobro veçe, gospodine :)

diğer şehirlerde de kebabçılardan yardım alırsın bir şey olursa.

ingilizce yine öğren az da olsa. az biraz kalıp cümleleri basit gramere başla.
    zamanın varsa arada bakabilirsin.
    quote:

Orijinalden alynty: rom11

türk firmalaryyla gidersen zaten synyrdan geçerken sorun olmaz tahminen.
    zaten synyr polisleride synyrly ingilizceleri olur ya olmaz.
    hatta az biraz srypça-bulgarca birlirsen daha iyi.. dobro veçe, gospodine :)

di?er ?ehirlerde de kebabçylardan yardym alyrsyn bir ?ey olursa.

ingilizce yine ö?ren az da olsa. az biraz kalyp cümleleri basit gramere ba?la.
    zamanyn varsa arada bakabilirsin.

Hocam az çok ingilizce var zaten üniversite ba?larken ingilizce kursuna da ba?layaca?ym. Dil konusunu a?tym artyk millet hiç dilini bilmedi?i ülkede anla?yyor biz Türk bulabilece?imiz ?ehirde korkuyoruz.

• Hüseyin kardeş, forumda eski ve öğrenci olduğun için yardımcı olmak istedim.Malum hiç tanımadığın birileri ile organizasyon yapmak doğru olmuyor.Biz her daim gidebiliyoruz.Bayram tatili de fırsat olacak.Yurt dışı için paranın bol olması gerekiyor.Özellikle euro bölgesi her şey 3.5 katı olduğu için maliyetli.Sözgelimi Yunanistan da 10 euroluk br et tabağı 35 tl olunca sıkıbtı yaratıyor.Az para ile gezmekte mutluluk vermiyor, insan gördüğü şeyleri satın almak ister..Neyse iyi planlar dilerim.Bilgi mahiyetinde yardımcı olmaya çalışırım..Forum dayanışması bu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.