ya şu travego'larda ön kapının üstünde kapı kapanınca kırmızı ışıklar çıkıyor onlar ne oluyor. ( hani saatin tam yanında kapının üstünde )
başlarda bi yarış ile ilgili bişiler okudum da onun için söyliyeyim dedim... bu setra dünya çapında sattığı firmaların en iyi şoförlerini 1 2 hafta gibi bir süre almanyada ağırlayıp... viraj alma konforlu sürüş, zincir takma çıkarma vb... gibi yarışmalar düzenliyor....türkiyeden de metro ve varan dan şoförler gitmişti... resmi bulamadım ama bu viraj alma yarışların setraların orta kapısına açılı şekilde duran bi lastik daha koymuşlardı devrilmesin diye heralde... bizimkiler en hızlı zincir takıp çıkarmada birinci olmuşlardı...haberi bulabilirsem koyarım sonra...
Slm. Ben bir makine mühendisi adayıyım. Beni de ilgilendiren bir konu. Trabzonluyum Erzurumda okuduğum için tatillerde memlekete çok gidip gelirdim. Biraz tuhaf bir soru olacak ama Özellikle dağları aşarken Zigana ve Kop gibi, şoför ara ara frene bastığında otobüsten bir ses gelir. Bu sesi çok merak etmişimdir. Bilgi verirseniz sevinirim.
beni de meraklandırdın şimdi her otobüs ayrı ayrı olduğu için de fren sesleri bazı otobüslerin farklı olur
quote:
Orjinalden alıntı: COMPATRIOT
beni de meraklandırdın şimdi her otobüs ayrı ayrı olduğu için de fren sesleri bazı otobüslerin farklı olur
O 403
tamam
bu otobüs merakı nası başladı sende bende eskiden çift katlı otobüsleri çok severdim
otobüslerin motor büyüklükleri ne kadardır ve ne kadar benzin yakarlar? (çeşit çeşit otobüs var,yaşına göre de değişebilir diyebilirseniz,bildiklerinizi yazarsanız sevinirim)
quote:
Orjinalden alıntı: dire depeche
otobüslerin motor büyüklükleri ne kadardır ve ne kadar benzin yakarlar? (çeşit çeşit otobüs var,yaşına göre de değişebilir diyebilirseniz,bildiklerinizi yazarsanız sevinirim)
otobüsler mazot yakıyolar bildiğim kadarıyla
en fazla kaç kişilik otobüs var
arkadaşlar bi otobüs şöförünün nekadar para kazandığını bilen varmı???*
quote:
Orjinalden alıntı: Cakal[TURK]
Slm. Ben bir makine mühendisi adayıyım. Beni de ilgilendiren bir konu. Trabzonluyum Erzurumda okuduğum için tatillerde memlekete çok gidip gelirdim. Biraz tuhaf bir soru olacak ama Özellikle dağları aşarken Zigana ve Kop gibi, şoför ara ara frene bastığında otobüsten bir ses gelir. Bu sesi çok merak etmişimdir. Bilgi verirseniz sevinirim.
Otobüs sanki hafif ağlarmış gibi çıkan sesi kastediyosan o genelde otobüslerde bulunan voith retarder şaft fren sisteminin sesidir ,biterim o sese
quote:
Orjinalden alıntı: *GökCell*
quote:
Orjinalden alıntı: Cakal[TURK]
Otobüs sanki hafif ağlarmış gibi çıkan sesi kastediyosan o genelde otobüslerde bulunan voith retarder şaft fren sisteminin sesidir ,biterim o sese
Saolasın dostum. Hep merak ediyordum. Şimdi nette araştırdım bir nevi tork converter gibi çalışıyor. Fakat bunda stator sabit.
ya otobüs sevdalı kardeşlerim cok mutlu oldum valla burdaki yazıları okuyunca.Bu kadar cok sevdalı varsa bi fan sitemi açalım ne.bu arada ayın 31 inde saat 15:00 da koltuk no:3 Elazığ ses turizmle(Neoplan) İstanbuldan elazığa 18 saat yolculuk yapacam.Heralde o kadar saatin verdiği zevki anlatmama gerek yok.
Ahh otobüsler ömrüm geçti üzelerinde hertürlü otobüse binmişliğim vardır özzellikle şehir içi otbüslerine binmişimdir baba mesleği halk otobüsçülüğü olunca oluyo işte bmc leri baya kullandım benimde baya bi bilgim vardır sorusu olanlara yardımcı olabilirim
valla bende otobüsleri cok seviyorum onun için lise stajımı mercedeste yaptım bütün otobüsleri ezberledim valla ağustosun sonunda gene başlıcam
valla arkadaslar bu avrupadaki otobüslerde neden o tiss tiss piss piss sesi cikmiyor?
burda bi otobüs gecince ulen durakta bi piss pisss sesi dinleyek araba geciyor hic bi tin yok...
amortisörleri farkli mi bunlarin, yani avrupa yollarina göre üretiliyor galiba
Kamil Koc 2 tane Starliner 2 almis. Dis görünüsü muhtesem duruyor, konforu nasil bilmem, görünüsü acayip olduguna göre (on tarafi ama sanki kambur gibi duruyor) konfor da yerindedir. Ulusoyda bile yok, eski starlinerleri kullaniyorlar, onlarda belki pek yakinda gecerler yenisine.
Beyler, artik bu topicin helvasini yiyebiliriz Baksaniza, ilk acildiginda iyi gidiyormus, sonra da durdu.
ohooo! nerde bu otobüs meraklıları yahu.ben de dahil olmak üzere bayağı bi ihmal ettik bu topici. hadi canlanalım arkadaşlar, hem şu gkkt arkadaşımız nerelerde ya! sorularınızı elimden geldiğince yanıtlamaya hazırım, hadi devam..