ya şu travego'larda ön kapının üstünde kapı kapanınca kırmızı ışıklar çıkıyor onlar ne oluyor. ( hani saatin tam yanında kapının üstünde )
şu sorunun yanıtını bilen yok mu?
sahi ya.nerde bizim otobüscüler.
O zaman biraz getireyim Geçen Ankaraya giderken arabadan çektim bu travegoyu
Pardon ,biraz ''renk'' getireyim olacaktı o, resim büyük gelince reklamlar değiştir tuşunu kapatmış editleyemedim.
arkadas mercedes cı galıba hep onlardan bahsedıyo... ben man ları cok begenıyorum istanbuldan canakkaleye gıttım fortunayla cok rahat geldı bana ama en guzelıde kapı acıkken duyabıldıgım muhtesem motor sesi ve ıvmelenmesi
yav gecen yıl izmir fuarında bi neoplan vardı.yok baba ben boyle sey gormedım ama o gun bugundurde turkiyede hiç o otobusu gormedım.bılgısı oolan varmı binen kullanan
Dayanamadım bende aranıza geldim...
Ağır vasıtalar inanılmaz ilgimi çekiyor. hastayım dizellerinin sesine..
inşallh hoşça vakit geçiririz
arkadaslar, sorum klasik ama lütfen bir cevap: 403 den o cikan o tiss tiss hava körüklerinden geliyorda,ama o körüklerin özelligi ne???benim bildigim o sesler asinmis körüklerdende geliyor.ama 403 bir baska güzel.
quote:
Orjinalden alıntı: ilyushin
arkadaslar, sorum klasik ama lütfen bir cevap: 403 den o cikan o tiss tiss hava körüklerinden geliyorda,ama o körüklerin özelligi ne???benim bildigim o sesler asinmis körüklerdende geliyor.ama 403 bir baska güzel.
Otobüsün seviyesini sabit tutmaya çalışıyor. BMW nin üst sınıf araçlarında kapalı devre havalı süs. var
ağır vasıtalarda ise hava kompresörü olduğu için sıkıntı yok.
Mesela içeriye yolcubinip araç alçalınca hava basılıp yükseltiliyor , aynı şekilde araç boşaldıkça yükselmesin diye körük havaları kontrollü tahliye ediliyor.
hava körüğü mekanik sistemlere göre daha konforlu .
sagolasin, Rockinger
Retarder tam olarak nedir yardımcı olabilirsen sevinirim?
sürtünmesiz frenleme sistemi (ama aracı durdurmuyor)...
balata aşınma derdi yok.
direk şaftı zorlayarak ağır vasıtayı yavaşlatıyor.
hani yok frenler şişti ısındı fln diyorlarya kazalarda . retarder li araçlarda olmaz o durum.
retarderler kısa anlatımla 2 çeşittir.
1 telma vocal denilen elektrikdeki fuko akımını kullanarak bir tarafta elektrik bobinin yani şaftta bobin kasada yastıklamayla ters manyetik alan oluuşturarak aracı yavaşlatmaya çalışan bir sistem 2 voith in yaptığı dişli sistemi şanzıman çıkışına iç içe geçmiş dişli yay ve yağ sistemi ile şanzıman çıkışında sisteme ek yük bindirerek şanzımanı durmaya zorlayan sistem
iki sisteminde avantaj ve dez avantajları mevcut
telma sistemde yer darlığı olan otobüs gibi araçlarda kullanmak zordur yerleştirme acısından kamyonlarda daha iyi sonuç verir ama avantajı vites boşta bile olsa sistem devreye girer
voitin dişli sisteminde yer problemi çok önemli değildir ama araç uygun viteslendirmede olması gereklidir.
en basit anlatımı böyle
Rockinger, Safiran; cevaplarınız için teşekkür ederim.. Retarder konusunda gerçekten güzel bilgilendirdiniz aklımda hiçbir soru işareti kalmadı :) Tekrar teşekkürler..
Ya o Voith un sesi cok harika ya. Beni hasta ediyor.
oray27, eklemiş olduğun resimler Neoplan yeni Starliner ın resimleridir.. Bu otobüsler Türkiye'yede gelmiş bulunmakta.. Pamukkale turizm ve ULUSOY'da bu yenilerden var.. Ulusoy'un amacı tüm filoyu yenilemek..
merhaba ben tam bir ulusoy hastasıyım 36 KİŞİLİK royal class a bitiyorum ulusoyda mükemmel bir firmawww.ulusoy.com.tr den bakın cok iyide ben birsey sorucağım benim yaşım 14 küçüklüğümden beri otobüs hastasıyım param olsa şimdi bile izmirde oturuyorum istanbula ulusoyla gitmek istiyorum Royal class ın içini gönderebilirmisiniz acaba cok merak ediyorum
birde birşey sorucağımwww.sikayetvar.com dan olsun SİZCE VARANMI ? ULUSOYMU DAHA İYİ
cevap verin ben varanı cok seviyorum o deluxe setralar yokmu bitiriyo onlar beni sonra marmara denizinden geçerken hızlı feribotlar ido ile geçiosun bitiyom ya
Bir diğer topic te yolcu otobüsüyle 210 km'yi gördüklerini iddia ediyorlar.Bu doğrumu acaba Saygılar
quote:
Orjinalden alıntı: gkkt
varsa otobuslerle ilgili tum teknik donanım veya baska sorularınız , elimden geldigi kadar cevaplamaya hazırım...saygılarımla.