Şimdi Ara

otobuslerle ilgili tum sorularıınızı yanıtlıyorum (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
397
Cevap
1
Favori
82.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben de bir kaç şey öğrenmek istiyorum. Otobüsler ne kadar zamanda bir trafik muyenesine girmek zorunda ? Ve bu muayenelerde bildiğimiz klasik göstermelik muayene, biraz para indirerek bazı şeyleri görmezden gelme olayları otobüsler için de olabiliyormu ? Veya bu otobüslerin teknik kontrolünü yapan kendi firmaları haricinde Türkiye'de ciddi bir kurum varmıdır ?

Bir de müşteri hakları ile ilgili merak ettiğim şey var. Kaybolan bavullar veya otobüs içinde unutulan eşyalar ile ilgili genel bir regülasyon varmıdır ? Yoksa her firmanın kendi vicdanınamı kalmıştır mağduriyetlerin giderilmesi. Veya seyehat ettiğimiz otobüs ile ilgili bir şikayetimiz oldu, personeli ile ilgili bir şikayetimiz oldu. Bunlarla ilgili sadece o otobüs firması ile mi görüşmek gerekir veya başka ilgilenen bağımsız bir kurum varmıdır ?
  • niçin otobüslerin 1-2-3-4- no lu koltuklarının alt ön tarafı biraz daha derinlemesine uzun olmuyor ya?
    ayaklarım ağrıyor vallahi 8 saat yolculuk.

bir de bu otobüslerin tepesi nasıl oluyor da çökmüuyor?
    tepe çok ağır ve kalabalık fakat ön orta ve arka taraflarda ince şeyylerle tutturulmuş, taşınıyor. otobüs bir büyük sarsıntıya gelse, o camların esnemeden dolayı kırılması lazım.
  • Hocam benim Nokia 6630 telefonum var telefon hatsız çalışabiliyor(video,mp3,oyun vs. gibi) ve ben sürekli sehirler arası seyahat ediyorum ve ayrıyetten bir mp3 player kullanmıyorum telefonumu kullanıyorum.
    Bildiğiniz gibi şehirler arası otobüslerde(bazıları hariç onlarda tel yasak değil) cep telefonu yasak ve aracın elektroniğini bozuyor.
    Ben 6630 ilk çıktığından beri kullanıyorum daha öncede otobüs yolculuklarında problem yaşadım ve telefonun arkasını açıp içinde sim kart olmadığını gösterince herkes sustu.
    birkaç gün önce yine bi yolculuk sırasında şöför sinyal alıyom diye otobüsü durdurdu ve benim çevremdeki koltukta oturan insanlar hemen bei gambazladı
    muavin geldi beyfendi kapatırmısınız aksi halde yolculuğa devam etmicez dedi bende benim telefonum hatsız çalışıyor içinde hat yok dedim ve göstrerdim muavin ve millet sustu bende başkasının tel i açık gidip onu bulun dedim ama birden sivrinin biri çıkıp telefonun kapalı olabilir ama acil arama sinyalı alıyor dedi oda aynı etkiyi yapıyor dedi 112 yi ara gör dedi ve bütün olay benim üstüme kaldı.

Şimdi soruyorum bilen üstadlarıma doğru 112 arama yapıyor içinde simkart olmasada ama ben arama yapmadığım durumlarda yinede otobüsü etkilermi?
    Bu hatsız çalışma olayı zaten otobüs ve uçaklar için geliştirilmiş bişey değilmi?

Yardımcı olursan sevinirim dostun.

teşekkürler

İyi forumlar

• gkkt abi seninle msnde konusmak isterim acaba nasıl olucak ? sana danışmak istediğim bişiler var tabi sende yardım etmek istersen ?saygılarımla... benim msn : bgman89@hotmail.com istersen eklersin yardımcı olmak istiyorsan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otoman -- 24 Ocak 2007; 20:52:15 >
  • Bu hafta içerisinde o403, travego tek dingil, man mega fortuna,safir ile seyahat ettim rahatlık olarak manı beğendim açıkcası travego görünüşteki o cazibesini veremedi. Safir orta kapı arkasında 1.85 boyundaki bir insan için tam hayal kırıklığı bacaklarımdan kurtulmak istedim ama çift dingil man hoşuma gitti tabi yolculuk esnasında roterdar arızası olmuş :)
  • gkkt benim sorum şehirler arası otobüslerle ilgili değil şimdi biliyosunuz ki istanbulda belediye otobüsleri eski man Sl 200 Manaş galiba citaro ve 0345
    BMC nin de şehiriçi otobüsleri var acaba bmc nin kullandığı Cummıns motor dahamı maliyetli ve güçsüz Mercedeslere göre
  • beyler otobüslerle ilgili forum sitesi açtık isteyen gelebilir.
  • arkadaslar benimde bir otobusfan sitem var ulasmak isteyen olursa bana siteden bi e-mail atmanız yeterli olur sitede giderek artan paylaşımları ve bilgileri gormeniz gerek umarım siteye girdiğinizde beğenirsiniz...
    burda link vermek istemiyorum cunku banlanabilirim ama bi arkadas istemişti benden bende bi konu içerisine linki yazdım
    konu : "otobusleri ne kadar cok seviyorsunuz ? " buradan site linkini gorebilirsiniz sadece bi arkadas istedi diye yazmıştım oraya da umarım banlanmam
  • 403 ler ve travegolardakı butun sıstem aynı olmasına ragmen 403 de dekı ses travegoda yok neden acaba...:www.otobusculer.org
  • motor sesimi yoksa körüklerin sesimi dostum?
    quote:

Orjinalden alıntı: otobusculer.org2

403 ler ve travegolardakı butun sıstem aynı olmasına ragmen 403 de dekı ses travegoda yok neden acaba...:www.otobusculer.org
  • körükkk tıssssssss tıssssssssssss
  • tıssssss tısssssssssssss travegolardada var.duymamış olamaz mısın?
  • tıs tıssss tısssssss bir de bu tısı tosbağalar yapıyorr, onlarda neyden kaynaklanıyor kiii o tıss sesi
  • otobüslerde mazota yag katıldıgını biliyomuydunuz yakıt tasarrufu için
  • otobüs gerçekten deli bi icat ayrıyetten sıfırını alabilecek param olsa spor araba yerıne onu alrıım ve miilletın spor arabala gezdiği yerlerde otobusum le takılırım ayrıyetten bu aygıta bi kaç da deişiklik yapacan ama nerde bizde oapara :D
  • Otobuslerde hep dikkatimi çekmistir önde otururken şöför frene basmadan (sinyal kolu gibi bişey) onu indirince yavaslıyo genelde virajları dönerken yapıyolar. ne dir bu ne işe yarar motorla ilgili bişi mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: [Akabgir]

Otobuslerde hep dikkatimi çekmistir önde otururken şöför frene basmadan (sinyal kolu gibi bişey) onu indirince yavaslıyo genelde virajları dönerken yapıyolar. ne dir bu ne işe yarar motorla ilgili bişi mi?
    O, Retarder fren sistemi ,yağ basıncı ile aracın şaftına etkiyerek aracın yavaşlamasını sağlıyor,aktifken çıkan sesi de çok hoştur,tabi bana göre
  • quote:

Orjinalden alıntı: *GökCell*

O, Retarder fren sistemi ,yağ basıncı ile aracın şaftına etkiyerek aracın yavaşlamasını sağlıyor,aktifken çıkan sesi de çok hoştur,tabi bana göre

Teşekkürler benimde çok hosuma gidiyo değisik bi fren sistemi
  • retarderin tam anlamı için önceki sayfaları okuyunuz,çok ayrıntılı anlatımı var...
  • quote:

Orjinalden alıntı: WindsSon

Merhaba arkadaşlar
    Sanal Ortamda böyle bir konu görünce çok mutlu oldum(Otobüslere ilgi duyan kişilerin olduğunu öğrenmek)
    Henüz öğrenci olmama rağmen otobüslere büyük ilgi duyuyorum o büyük araca hükmetmek hele bide o süspansüyon tıss tııssss
    bu nedenle mutlu olduğum meslekte çalışmak istiyorum.yani bir otobüs şoförü olmak istiyorum
    bilgisayar programcılığı üzene okuyorum ancak A.B. kapsamında üniversitelerde bu tür bölümler olduğunu duydum
    Bir otobüs şoförü olmam için neler yapmam lazım
    yardımcı olursanız sevinirim

dostum davulun sesi uzaktan hoş gelir

kendi adıma söyleyim,bende hastalık derecesinde severim,ama meslek olarak yapamam herhalde

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.