atalay_4736 sanırım bir süre cevap veremicek yeni sistem sayesinde eğer bu mesajı sende okuyorsan atalay_4736 bana pm le demek istediğini gönder ben yazayım buraya
ya arkadaşlar motora bişey olmadıda olması için ugraşıyoruz neler yapabilirim o konuda yardımcı olun 304 kullanıyordum şirket arabamı yedege yani bosa aldı yerine 302 verdi şimdi arabam dururken neden bu hasatla ugrasıyım dimi
atalay_4736 sen yeni üye engeline takılmadın mı ya??? nasıl mesaj atabiliyon? yeni üyeler belli bir süre msj atamıcak denilmişti oysa.
bu arada şimdi anladık sen motoru öldürmek istiyon yani melih abi iyi bilir onun dediklerini uygula kesin çözüme ulaşırsın. bir tanede ben vereyim hep 1. vitesle git gazı kökle sese hiç aldırma hep aynı şekilde yola dewam
anaconda niye yazamıcakmısım mesaj acıklasana bi bana
söför hatası oldugu pek belli olmasın hafiften hafiften
motor yağını fazla kat Fazla yağ doldurulduğunda hareket eden parçalar yağın içinde hava kabarcıklarının oluşmasına yani yağın köpürmesine neden olur. Yağın içinde bulunan hava, yağın özelliğini kaybettirir ve motora zarar verir.
radyaötr hortumunu del aracı hararet ettir 1km kadar git sonucu Motorun segmanları metalden oluştuğu için yüksek ısı nedeniyle genleşir ve ani soğum sonucu deforme olur. Silindir kapak contası yanar. Bu sırada silindirle piston arasındaki denge bozulduğundan, piston üzerindeki alüminyum alaşım silindire yapışır ve motor kilitlenir. Bu gibi durumlarda motorun yoğun bir bakıma alınması gerekir. Bu da şirketine epey bir masraf çıkartır.
quote:
Orjinalden alıntı: atalay_4736
anaconda niye yazamıcakmısım mesaj acıklasana bi bana
artık yeni üyeler direkt msj yazımıyorlar foruma belli bir süre boyunca sadece okuyabiliyorlar. senide öle zanettim mesaj sayın 1 olarak görünce ama sen nisanda kayıt ettirmişsin sonra eyvallah demiş gitmiş ta ki bu zaman dönmüşsün
vay hainler hülle ha şikayet etmezmiyim ben sizi
melih abi verdigin bilgiler için sagol aksama aldıgım sonucu bildiririm sana ama bu 302 ler tas gibi ya hiç bi şey olmuyor yıgdırdım hoplattım zıplattım motor frenine yarım saat basılı tutup gaz verdim araba stop etti yine kalktı ayaga yürüdü
atalay ne oldu kardes halloldumu sorunum eğer hallolmadısa ben izmirdeyim birgün ayarlarım hallederiz sen merak etme 10dk iş benim için motoru kurcakladıkmı tamamdır
quote:
Orjinalden alıntı: meli-417
atalay ne oldu kardes halloldumu sorunum eğer hallolmadısa ben izmirdeyim birgün ayarlarım hallederiz sen merak etme 10dk iş benim için motoru kurcakladıkmı tamamdır
dostum bu 302nin abisi bana neler cektirdi kan davası aramızdaki ilk direksiyon basına oturduğumda 303 oturmustum 18 yasındaydım arkadaslarla piknik ayarlamıstık ama doldurduk 65 kişi tabi ozamanlar milletten para topladım ben otobüs kiralıcam diye babamı kafaya aldım dedim birkere ver su otobüsü manitalan buluşcaz kıza dedim hava atıcam sürmücem evlerinin önünden gecicem oda dedi nasıl kullanıyon göreyim öle veririm tamam dedim ulen ne otobüsmüş be heyecandan frenle gazı karıstırdım direğe çarptık ancak hafif carptıkbabam tabi adam sinirlendi ön kapıda açıktı babam yerinden kalkana kadar ben dut ağacının tepesine çıktım babam 2saat ağacın altında bekledi inmem için inmedimde sağolsun dedem kurtarmıstı
quote:
dostum bu 302nin abisi bana neler cektirdi kan davası aramızdaki ilk direksiyon basına oturduğumda 303 oturmustum 18 yasındaydım arkadaslarla piknik ayarlamıstık ama doldurduk 65 kişi tabi ozamanlar milletten para topladım ben otobüs kiralıcam diye babamı kafaya aldım dedim birkere ver su otobüsü manitalan buluşcaz kıza dedim hava atıcam sürmücem evlerinin önünden gecicem oda dedi nasıl kullanıyon göreyim öle veririm tamam dedim ulen ne otobüsmüş be heyecandan frenle gazı karıstırdım direğe çarptık ancak hafif carptıkbabam tabi adam sinirlendi ön kapıda açıktı babam yerinden kalkana kadar ben dut ağacının tepesine çıktım babam 2saat ağacın altında bekledi inmem için inmedimde sağolsun dedem kurtarmıstı
anaconda sen gül sana otobüsü verdiğimde sür dediğimde sende artık izmir otogardaki agaclara cıkarsın
quote:
oooff offf ne yaylanmıştır araba beee,tıssıs tıtıttıısss, baban gene iyi adammış ben olsam vururdum seni
quote:
anaconda sen gül sana otobüsü verdiğimde sür dediğimde sende artık izmir otogardaki agaclara cıkarsın
inş benim başıma gelmez. ztn kendime güvenmeden oturamam başına
yeni nesil artık biliyor taktiği otobüsü bile hiç deneyimi olmadan yerinden kaldırır
evet ,otobüsü herkes yerinden kaldirir....ama otobüsü sorunsus kullanmak icin en az 7-8 sene tecrübe lazim
ben ilk baslarda turlara cikiyordum ( o303,ama mercedes nede olsa) haliyle hep otobanlarda ve ana yollarda kullaniyordum
ama........sonra halk otobüs isine girince is degisiyor.sehir ici dar yollar,kötüp park etmis otolar.....ama simdi el alisinca dar yerlerden kolay geciyom ( önceleri zar zor gecerdim )
sonra ilk kis...o hafif gelen rampalar ve bayirlar...karda adam adeta ecel terleri döküyor....
dedim ya....hersey tercübe ister
tabiki o konuda tamammen katılıyorum dostum acemisine gelirsen motoru mafeder zarara sokar seni sonucta zaten usta kaptan şöför olman için muavinlikten baslaman gerektir