Şimdi Ara

otobuslerle ilgili tum sorularıınızı yanıtlıyorum (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
397
Cevap
1
Favori
82.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anti Skid Control'un kısaltması ASC olurdu. Demek ki Control yerine 'R' ile başlayan bir kelime. Belki Control de kullanılıyordur da doğrusu o diye bişey yok.
  • Hoca, Mercedes bize uzay mekiği hazırlıyordur. Bizim Merso çıktığında rakipleri yine stüdyoya girip harıl harıl çalışmaya başlayacaklar!:))
    Intouro'nun fizibilitesini tabii ki de bu işin direkt içinde olduğun için sen hazırlayabilirsin ancak. Benimki şu safhada sadece müşteri memnuniyetinde kalıyor.
  • bu asr olayına bir acıklama getirmistim sanırım daha once.setradan brosur istedim ve geldi.burada asrnin tanımını daha degisik yapıyor.butun firmalar kafalarına gore acılım yapmıs. ama ben bunun tarihcesini buldum ve ilk almanlar urettigi icin acılımı "anti schlupf regelung" dir. bunu ingilizceye cevirirsek anti slip regulator olur.
  • Benim Scania Irizar'?m:
    otobuslerle ilgili tum sorularıınızı yanıtlıyorum
  • yeni man larda klima niye on taraftad?r?
  • oyle tasarlamıslar bi fonksiyonu yok yani.goruntu acısından degisiklik yapmaya calısmıslar.
  • ben neoplanları sadece ulusoy'da gördüm.neden başka firmalarda da yok? çok mu pahalı?
  • fiyat olarak pahalı.hemde yedek parcası ve ustası bulunmuyor.ulusoyun kendi bunyesinde servisi oldugu icin sorun yasamıyor. 98 99 ve 2000 model otobuslerini Lider Turizme sattı.turkiyede sadece lider ve ulusoyda var suan icin.
  • saygı değer hocam.

Neden Piyasada bu kadar çok
    Tokat a giden otobüs var.
    Ne zaman yazhanelerin ordan geçsem bir tokat otobüsü kesin görüyorum.

hatta bazen 2-3 tane birden görüyorum.

mesela geçen ankaraya dayımı yolcu etcektik. ankara arabasından önce 8-9 tane tokat otobüsü geçti.

bu konuda beni aydınlatırsan sevinirim.

saygılar.
  • bende tokatlı oldugum icin bu soruyu rahat bir sekilde cevaplayabilirim:) tokatta eskiden beri gelen otobus rakabeti var.topcam ve tokat seyahat surekli rekabet halindedir.yolcu fazlalıgı ise tokatta askeriye ve universitenin bulunması ayrıca turkiyenin heryerine seyahat yaptıgı icin diger sehirlerdende yolcu alıp yolcu sıkıntısı cekmemesidir.tokatta toplam 100 e yakın otobus var.bazen ben bile sasırıyorum aşti'de filan saat bası gelen 3 tane tokat arabası gorunce:)
  • Bende şunu soruyum mercedes 404 ' ler niye o kadar tercih edilmiyor.
    Bir ara bi hatadan dolayı kaldırıldığını duymuştum.
    404 lerin 403 lerden ne gibi bir eksik yönü var.
  • 0404ler turkiyede uretilmedi.yurtdısında uretildigi icin gerek yedek parca problemi gerekse pahalı oldugu icin fazla tutulmamıstır.0403le goruntu haricinde hicbir farkı yoktur.birde alcak otobusu bizim halkımız ve isletmecilerimiz sevmiyor.0403ler hem goruntu olarak hemde diger avantajları yuzunden 0404lere gore daha basarılıdır.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by gkkt</i>
    <br />bende tokatlı oldugum icin bu soruyu rahat bir sekilde cevaplayabilirim:) tokatta eskiden beri gelen otobus rakabeti var.topcam ve tokat seyahat surekli rekabet halindedir.yolcu fazlalıgı ise tokatta askeriye ve universitenin bulunması ayrıca turkiyenin heryerine seyahat yaptıgı icin diger sehirlerdende yolcu alıp yolcu sıkıntısı cekmemesidir.tokatta toplam 100 e yakın otobus var.bazen ben bile sasırıyorum aşti'de filan saat bası gelen 3 tane tokat arabası gorunce:)
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

sa#287;olun hocam,

meslek nedir?.
  • Kardeş Sana biraz ekstrem bir soru soracam.Bu otobüsleri modifiye etme gibi bi durum olabilir mi veya bunlarım bi yarışı falan var mı?
  • kardeş aklıma gelmişken ikinci sorumu da sorayım.Ben Adana'da okuyorum.Aynı zamanda akarabalarımın hemen hepsi adanada.Neyse bu nedenlerden dolayı yaklaşık 7-8 senedir Adana-istanbul arası gidip gelirim.İlk zamanlar Varanla giderdim iki katlı otobüslerle genelde de yer olursa alt kattaki masalı yerlerde otururdum sonra belli süre sonra 2-3 yıl kalite baya düştü 403 lerle gitmeye başladım Yeni Adana ile ama yoruyo gibi geldi bana 403 ler.Sonra 2-3 yıldır da Ulusoyla gidiyorum.Çok kaliteli ve rahat geliyo bana bence bu fark otobüsten oluyo.Yani ne o kulaklıklar ne de fazladan verilen kekin benim için önemi yok.
  • otobus modifiye etme gibi bir husus soz konusu degil.ama bizim akıllı turk soforleri otobuslerin pompa ayarıyla oynatıp beygir ve tork kazancı saglıyorlar. kimse 400-500 milyarlık otobusle yarıs yapmaz sanırım.ama olsada fena olmaz hani:) 403lerin koltukları rahatsız ve dar neoplanlara gore.eger yeni bir neoplanla gidiyorsan sorun olmaz ama 3-4 yıllık bir otobus ise sarsıntı ve sesten rahat edemezsin. mercedeslerde ses ve sarsıntı fazla olmaz digerlerine gore.
  • neyse sağol kardeş yannız dediğin gibi birinde istanbuldan adanaya giderken neoplanın biri arıza yapmıştı.Yannız 15 ten fazla yolculuk yaptım belki neoplanla bitek onda öyle bişe oolmuştu onuda yarım saat gibi bi sürede hallettiler
  • Hoca, internette, adresi hatırlamıyorum ama Almanlarda var bu otobüs yarışları. 400 milyarlık aletlere kıyamıyorlar tabi, otobüsler pek lüks görünmüyordu. Bi de koltukları söküyolar zannedersem.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yashar

<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by gkkt</i>
    <br />bende tokatlı oldugum icin bu soruyu rahat bir sekilde cevaplayabilirim:) tokatta eskiden beri gelen otobus rakabeti var.topcam ve tokat seyahat surekli rekabet halindedir.yolcu fazlalıgı ise tokatta askeriye ve universitenin bulunması ayrıca turkiyenin heryerine seyahat yaptıgı icin diger sehirlerdende yolcu alıp yolcu sıkıntısı cekmemesidir.tokatta toplam 100 e yakın otobus var.bazen ben bile sasırıyorum aşti'de filan saat bası gelen 3 tane tokat arabası gorunce:)
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

sa#287;olun hocam,

meslek nedir?.

bilgisayar muhendisliginde okuyorum suan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkkt -- 4 Ocak 2005, 5:10:45 >

• ya hoca sana Şu takometreyi kapatma olayı hakkında bişey sorcam.Benim bindiğim güçlü bir firmaya ait 2004 0403te genç şöför direksiyonun altına bi yere uzandı ve bişeyleri kapattı.Kadrana baktığımda ise kadranı sonuna oturtu bu olay nasıl oluyo yani otobüs birde 120 ye bindi dehşetti.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.