2001 model Megan arabam var.Gecen sene brc tup taktırdım.son 1 aydır falan aramam 8-9 marsta çalısıyor ,çaşıştıktan sonra 3 -4 dakıka kadar kendıne gelemıyor.motorcuya gıtıtm tupten dedıler.Tup taktırdıgım yerde motordan dıyor. Neden olabılır yorumlarınızı beklıyorum
bu konu uzun süre tartışıldı burada eğer arama yaptırırsanız cevabı bulabilirsiniz saygılar
Sayin Berkfur, aracinizin bujilerini ve buji kablolarini kontrol ettirdinizmi ayrica aracinizda sirali sistem var ise benzininizi yaridan asagiya düsürmemenizi tavsiye ederim. Tasarruflu ve keyifli sürüsler.
2001 model Megan arabam var.Gecen sene brc tup taktırdım.son 1 aydır falan aramam 8-9 marsta çalısıyor ,çaşıştıktan sonra 3 -4 dakıka kadar kendıne gelemıyor.motorcuya gıtıtm tupten dedıler.Tup taktırdıgım yerde motordan dıyor. Neden olabılır yorumlarınızı beklıyorum
quote:
Orjinalden alıntı: berkfur
LPG den olsa bu sıkıntı bütün LPG li araçlarda olur. Benim aracım da LGP li ama tek marşta çalışıyor (maşallah ).
Cogu sıralı sistem takılı olan araclarda bu sorun vardır,ben bile sabahları aracımı fazla kimsenin olmadıgı bir yerde calıstırmaya ozen gosteriyorum rezil olamamak icin, sanırım bu sorun Bogaz kelebegi,lpg ayarı,filitre veya bujilerden kaynaklanıyor olabilir ama yinede insanın canını sıktıgı dogrudur, ve duzelme sansıda cok zor gorunuyor,bu forumda bu konu uzerine cok tartısma oldu ve yazı yazıldı ama hic biri cozume ulasmadı ve bu konudada dogru bir bilgisi olan yoktur
quote:
quote:
AYNI SORUNLA BENDE KARŞILŞTIM LPGYİ Bİ SÜRE IPTAL ETTİR TAKTIRDIĞIN YER 5 DAKKADA İPTAL EDER 250 300 KM SADECE BENZİNDE KULLAN GÖRECEKSİN KULLANDIKCA ARAC DÜZELECEK SORUN TAMAMEN KALMAYINCA ARACIN ORJİNAL ECU SU KENDİNİ Bİ NEVİ RESETLİYO ORJİNAL AYARINA DÖNÜYO DÜZELİYO ESKİSİ GİBİ TEK BASMSDA ALIYO KALKIŞLARDA SORUN KALMIYO BU HALE GELİNCE TEKRAR LPG Yİ DEVREYE SOKUP SFIRDAN PROGRAM ATTIR GÖRECEKSİN DÜZELECEK BENMKİNİ ÖYLE YAPTILAR 1 AYDIR SORUNSUZ BİNİYORUM İNŞALLAH SORUN ÇIKMAYACAK GEÇMİŞ OLSUN BU ARADA HANGİ İLDESİNİZ SELAMLAR
LPG den olsa bu sıkıntı bütün LPG li araçlarda olur. Benim aracım da LGP li ama tek marşta çalışıyor (maşallah ).
ARKADAŞIM BAZI SORUNLAR BİZAMAN SONRA ORTAYA ÇIKIYO BEN 8 BİN KM SORUNSUZ BİNDİM 8 BİNDEN SONRA YAŞADIM BENZİN POMPASINDAN DEDİLER YOK ATEŞLEME SİSTEMİNDEN DEDİLER TAKTIRDIĞIM YER BEREKET VERSİN LPGDEN DEDİDE ANLATTIĞIM SİSTEMİ UYGULADILAR SORUN BİTTİ LPG DE SONRASIDA ÖNEMLİ BU SEBEBTEN TAKTIRDIĞINIZ YER ANA BAYİİ OLMASINA DİKKAT EDİLMELİ DURUM BÖYLE KOLAY GELSİN.
hmm, peki o zaman su mantıkla çıkarsak eğer beyin kendisini bir nevi yeniliyorsa, yani lpgden önceki duruma getiriyorsa tekrar lpg kullanmaya başladığımızda tekrar benzer süre sonra tekrar aynı hatayla karşılacağız
yarın ayok otoya gidiyorum, izmir'deki atiker'in genel distribütoru, onlara taktırtmıştım bu işi halletsinler - bu havada böyle çalışıyorsa birkaç derece soğuyunca ne olacak kim bilir
Balıkesır 'deyım samsun 'da taktırmstım lpg yı.Dediğimizi bir deneyim bakalım.İns olur.Mahalleye rezil oluyoruz araç çalısmıyor diye.
Ayrıca yazın arabamın bujilerini benzin filtsesını falan degiştirdim
az önce aradım ayoku, sorunu biliyoruz yedek parçası var gelin yapalım dedi hayırlısı bakalım
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme