Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Otomatik anahtarlama devresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    girişinin 12V veya 24V olmasına göre girişi farklı çıkışlara aktaracak olan bir devreye ihitiyacım var. Röle kullanarak bunu gerçekleştirmem mümkün fakat röle kullanmadan yapılabilecek alternatif bir yol arıyorum. ilgili devrenin blok şemasını daha açıklayıcı olması için veriyorum. yardımci olursanız sevinirim...

https://store.donanimhaber.com/5d/90/e4/5d90e452662a8f6fb012dd22f0d14ecc.JPG

Otomatik anahtarlama devresi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigiter -- 5 Kasım 2004, 13:45:23 >

• kareş işin yok mu senin al bir elektronik 2 sınıf kitabı oradan uzun zaman gecikmeli bidevre yapta kurtul
  • ya sorunu anlamadım ya da çok basit :-)

uygun resistor divider'lari ile girisini bir comparator'e verip 12V'u asip asmadigini kolayca anlayabilirsin ve bununla anahtarlamayi yapabilirsin.

tabi 12V a yakın bölgede (mesela 11.9, 12.1 V) arasında gerilim dolaşırken kararsız bi durum oluşması için comparator devrenin atıyorum 100mA hystherisis'i olması iyi olabilir.

röle kullanmak istemiyorum demissin, o zaman yari iletken bi anahtar kullan.... ne kadar akim akacak bu devreden ve anahtarlama suresi icin kac us toleransin var?

tamamen hissi olarak soyluyorum; ne yapmak istediğini bilmiyorum ama sanirim detay verebilirsen çok daha uygun başka bir çözümü olabilir sorununun.
  • arkadaşlar tam olarak problem şu:
    24V ile çalışan bir yazıcım var ve ben bunu arabada çalıştırmak istiyorum. yalnız bazı arabalardaki aküler 12V bazılarındakiler ise 24V. yapmam gereken arabadaki akü 12V ise aküden aldığım gerilimi 24V a çevirmek. bunun için bir converter yaptım. akü 24V olduğunda ise bunu direk yazıcıyla irtibatlandırmam lazım. bana bu durumda akü 12V olduğunda akü çıkışını converter a yönlendirecek, 24V olduğunda ise direk yazıcıya yönlendirecek bir devre gerekiyor. çekmem gereken akım: 24V için 5A, 12V için ise 10A civarında.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SBK

röle kullanmak istemiyorum demissin, o zaman yari iletken bi anahtar kullan.... ne kadar akim akacak bu devreden ve anahtarlama suresi icin kac us toleransin var?

Yarı iletken bir anahtardan kastetiğin şey SCR olabilir mi? Yoksa başka bir şeyden mi bahsediyorsun?
  • 12 volt regüle yap uğraşmasız boşa
  • quote:

Orjinalden alıntı: yigiter

arkadaşlar tam olarak problem şu:
    24V ile çalışan bir yazıcım var ve ben bunu arabada çalıştırmak istiyorum. yalnız bazı arabalardaki aküler 12V bazılarındakiler ise 24V. yapmam gereken arabadaki akü 12V ise aküden aldığım gerilimi 24V a çevirmek. bunun için bir converter yaptım. akü 24V olduğunda ise bunu direk yazıcıyla irtibatlandırmam lazım. bana bu durumda akü 12V olduğunda akü çıkışını converter a yönlendirecek, 24V olduğunda ise direk yazıcıya yönlendirecek bir devre gerekiyor. çekmem gereken akım: 24V için 5A, 12V için ise 10A civarında.

120W lık yazıcı?
    madem converter yapmışsın sadece giriş gerilimini karşılaştırarak anahtarlama yapan bir devre daha yapabilirsin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dc Motor Hız Kontrol Devresi
    2 yıl önce açıldı
    DC Motor Hız Kontrol Devresi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.