Şimdi Ara

Otomatik Araba Karmaşası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: prydzsnare

Citylerede bakabilirsiniz

Cıty ler de güzel ama son 2 ayda fiyatları çok arttı.O yüzden bakmıyorum.2008 modeli 27-28 binlira
  • Alacaksınız tam-otomatik bir araç alacaksınız, dayanıklı fakat yarı-otomatiklere göre birkaç litre fazla yakar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Woodcord

Yari otomatik yani triptonik manuel modlari oluyor d den saga ve sola alinca gecer kendiniz ayarlarsiniz vitesi

Tam Otomatik te o özellik var mi hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: merty

quote:

Orijinalden alıntı: ahmet4073

corsa 2007 bakıyorum.Sahibinden de 1.4 motorda 2 seçenek var.Biri twinport enjoy.Biride enjoy.aralarında bir fark varmı.Gerçi olmasa niye iki tip olsun.Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim

2 motor arasında bir fark yok denecek kadar az. Twinport yazdıkları eski 1.4 motorun güncellenmiş hali ki bu güncellemede de bi fark yok denebilir. Bildiğim kadarıyla zaten corsa d lerdeki motorların hepsi twinport. Corsa larda da 1.2 easytronik denilen yarı otomatiktir. 1.4 ler ise tam otomatiktir.

Neden işin içinden çıkamadığım belli oldu hepsinin artısı ve eksisi var.Punto evo ve opel astra görünüm olarak çok hoşuma gidiyor ama tam otomatik olmaması sorun.Tam otomatiklerde bu kadar donanımlısı yok.Aslında i30 var 2008 model ama oda kafama çok yatmıyor.

Fransız arabalarıda tasarım olarak çok güzel ama şanzımanları sıkıntılı oluyormuş.Biraz daha para koysam bu seferde fiesta devreye giriyor.Amma karışık işmiş ya...

• quote:

Orijinalden alıntı: mmtilla

quote:

Yari otomatik yani triptonik manuel modlari oluyor d den saga ve sola alinca gecer kendiniz ayarlarsiniz vitesi

Sanirim 1-2-3 diye dizili oluyor bazilarinda emin degilim yaniltmayayim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Civic de direksiyonda f1 vites var d konumunda veya s konumunda kendiniz vites degistirebiliyorsunuz. D de kisa surede kendi tekrar otomatige aliyor. S de araci fazla zorlamadikca kesiciye bile girmenize izin veriyor. Vitesi sizden almiyor manuel olarak kullaniyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

quote:

quote:

Civic de direksiyonda f1 vites var d konumunda veya s konumunda kendiniz vites degistirebiliyorsunuz. D de kisa surede kendi tekrar otomatige aliyor. S de araci fazla zorlamadikca kesiciye bile girmenize izin veriyor. Vitesi sizden almiyor manuel olarak kullaniyorsunuz.

Hmm anladım Teşekkürler

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: merty

quote:

corsa 2007 bakıyorum.Sahibinden de 1.4 motorda 2 seçenek var.Biri twinport enjoy.Biride enjoy.aralarında bir fark varmı.Gerçi olmasa niye iki tip olsun.Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim

2 motor arasında bir fark yok denecek kadar az. Twinport yazdıkları eski 1.4 motorun güncellenmiş hali ki bu güncellemede de bi fark yok denebilir. Bildiğim kadarıyla zaten corsa d lerdeki motorların hepsi twinport. Corsa larda da 1.2 easytronik denilen yarı otomatiktir. 1.4 ler ise tam otomatiktir.

Neden işin içinden çıkamadığım belli oldu hepsinin artısı ve eksisi var.Punto evo ve opel astra görünüm olarak çok hoşuma gidiyor ama tam otomatik olmaması sorun.Tam otomatiklerde bu kadar donanımlısı yok.Aslında i30 var 2008 model ama oda kafama çok yatmıyor.

Fransız arabalarıda tasarım olarak çok güzel ama şanzımanları sıkıntılı oluyormuş.Biraz daha para koysam bu seferde fiesta devreye giriyor.Amma karışık işmiş ya...

Ben corsayı alırken (Bu yaz aldım) Astra h kasa aynı yaşta 2012 modellere param yetiyordu ve çok istediğim bir arabaydı. Hala içimde kaldı diye bilirim. Ama o opelin koyduğu easytronik yarı otomatik şanzumanı daha bir tane öven insan duymadım üstüne birde servisteki yakın tanıdıklarım da bulaşma tavsiyesinden sonra tam otomatiğe yöneldim. İyi araştırın derim

• Opel in easytronic şanzımanı, fiatın dualogic şanzımanı alınmaz.

Easytronic özellikle ısınana kadar sarsıntılı geçiş yapar. Bayırda geriye kayar. Vites değiştirecekken vuruntu yapmasın diye ayağı gazdan çekmek zorunda kalıyorsam otomatik kullanmanın ne alemi var ? Peugeot un falan otomatiklerinden zaten uzak durun. Arkadaş 2013 peugeot ile 15.000km de yolda kaldı selenoid arızası yüzünden.

Gene en sorunsuzu japonlar. (Toyotanın MMT şanzımanı hariç)
  • Woodcord kullanıcısına yanıt
    Bende Pug'un tam otomatiği var dediğinizden hariç yarı-otomatik gibi manuel kullanılabiliniyor. Yani birkaç araçta böyle görmeniz muhtemel.
  • Anlaşılan tam otomatik olacak.Tam otomatik opel corsa 1.4 ,honda jazz,polo dan başka hangisi var.30000 civarı 2006 model üstü.
  • quote:

astralarda yarı otomatik diye biliyorum.Yokuş kalkış desteğide yok.Ben D ye takayım başka bişeyle uğraşmıyım diyorum.Ama astra da görüntü olarak çok tok bir araba sağlamlık hissi veriyor bakınca.Zaten bi kaç yorumda tank gibi diyorlar.

Opele "Tank gibi" diyenler kesinlikle işkembeden sallayan tiplerdir, emin olun
  • otomatik konfordur. uzun yol gidiyorsanız benzin çok yakabilir , o kadar olacak artık.
  • Arkadaşlar destek için sağolun.Dün aracımı aldım opel corsa 2008 enjoy otomatik 75000 de.Biraz kazık yediğimi düşünüyorum.Opel gedizlerden 31500 e aldım.Çok aceleye geldi.

Araç alırken bi kaç konuda canım sıkıldı.Siz bu konularda dikkatli olun.

Ben aracı bilerek opel gedizlerden aldım.Tahminim şuydu ki oradaki ekspertiz raporunda herşey anlatılacak.O yüzden aracı hiç inecelemedim.Aman siz bu hataya düşmeyin.Çok acelem olduğu için inceleyemedim.Aldıktan sonra aracın tek anahtarı var dediler.İtiraz edince yenisini yaptırdılar.
    Ön camı çatlakmış.Bizde fark etmedik dediler.
    Ön kaputta çökük var onuda eve gelince gördüm.
    Bel altı boyalı dedikleri arabada 8 parça boya var.Gerçi bu benim hatam olabilir.Bel altı diyince ben bi kaç parça sanmıştım.Kapı değişmiş allahtan onu söylemişlerdi.

Aman siz acele karar vermeyin mutlaka araca baktırın. İlk gittiğinizde hemen almayın.Ben hata yaptım siz yapmayın

NOT;Araba kullanmayı bilmediğim için yorum yapamayacağım.

• LPG'li Subaru İmpreza 1.5 AWD..
    4x4 olması güvenli bir sürüş sağlıyor.

Uzun vade kullanıcıysan bakmanı ve incelemeni tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.