hocam kulağa güzel geliyor ama illaki bankada besten kesinti yapar hayır kurumu değil ya. birde bir sorum daha var besin fonunu biz seçebiliyoruz ya altın hisse senedi vs, devletin verdiği yüzde 25 katkıda bizim seçtiğimiz fonda mı değerleniyor yoksa onun için özel bir fon mu var. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D62C81441 -- 1 Ocak 2022; 18:45:59 > |
Otomatik BES (Emeklilik) nedir? - İlk defa işe girdim (2. sayfa)
-
-
Hocam selam bu fonu ben bulamadım kendim karma bir fon yapmıştım ama altın fonu vs gözükmüyor sistemde adı hangisi acaba ? Ben aylık 1500 TL bes e atan biriyim sistem önemli benim için
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam ilk girişinizde yüzde 3 tur oran buarada bende yüzde 10 yaptırdım 1500 TL gibi bir miktar her ay gidiyor bese bence çıkmayın güzel bir fon yapın elde olunca harcayan biriyseniz özellikle kalın sistemde oranıda arttırın benim tavsiyem
elbette hayır kurumu değiller. fon yönetim ücreti adı altında yılda %2 komisyon alıyorlar.
devltin vermiş olduğu %25 katkının yatacağı fonu sen seçemiyorsun. çünkü o para devletin parası ve devlet kendi parasını kendi fonunda değerlendirmek istiyor. ayrıca 3 yıl dolmadan fondan çıkarsan %25 devlet katkısını alamıyorsun o para devlete kalıyor.
-
şimdi senin BES otomatik katılım olduğu için oks fonlarını gösteriyor sadece.
bu konuyla ilgili değişiklik olacaktı sanırım ama hala bir değişiklik yok sanırım.
-
Eyvallah hocam bakalım benimde getiri yüzde 60 larda ortalama fon yaptım da bana kalsa yüzde 50 karma 50 altın yapmak istiyordum ama dağılımlar da yok ve saçma
kaç yıl oldu BES iniz.? garanti hayat emekliliğin müşteri hizmetlerini arayın tehdit edin,benim BES teki paramın yarısını altın fonuna geçirmezseniz BES ten çıkarım deyin. müşteri hizmetleri belki değiştirip altın fonuna paranızı geçirebilir.
madem ayda 1500tl BES e para yatırabiliyorsunuz o halde neden kendiniz normal bir fona para yatırıp paranızı değerlendirmiyorsunuz ki?
örnek.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=AFA
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=IPJ
-
Ayrı olarak fon hesabım var 50 karma 50 altın fonu olarak hocam. Besi ilerde kullanmak icin tutuyorum :)
hıım o vakit sorun yok. devam
hocam bu BES e kesilen paraların bir fonda biriktiğini ve bu fonları istediği taktirde değiştirebileceğini bilmeyen milyonlarca insan var.
örne.
parası başlangıç fonunca olup yıllık %-4 zararda olan 600 bine yakın kişi
derki bes boş kandırmada yıllarca para kestiler ama para yerinde saymış.
halbuki fon değişikliği yapsa yılda %50 nin üzerinde getirisi olurdu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 1 Ocak 2022; 22:4:58 > -
5 para etmez bi işlem. Ben zamanında iptal ettirdim kafam raaaat.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X