Şimdi Ara

Otomatik Colt mu? - Manuel Suzuki Swift mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ismail4444

Vw cilerin kulandığı aracı söylerken en ufak ayrıntısına kadar belirt gereği duyması nedendir bile var mı?

Şöyle özetleyim size

Doğuş politikası gereği ya, boş aracı fahiş fiyata satar,

siz olması gereken birşeyi ekletmeye kalktığınızdada dünya para ister,

Örneğin 50 küsürlük araçta direksiyondan kumanda yok vs...

Sonuçta biz VW'ciler de eklettiğimiz bu paketlere bir araç parası daha ödediğimiz için

Bizahmet bırakında yazalım dimi :)) Sakıncası yoksa...

VW bizi Doğuşun kucağına bıraktığı sürece bu böyle sürecek :):)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrmst

Coltun geri kaçırması abartılacak kadar değil yokuşlarda hızlı şekilde pedaldan pedala geçiş yapınca kaydırmıyor

Olaya erkek gözüyle bakma .vites topuzuda klasik otomatik gibi değil. eşim a konumuna getirdiğini zannedip . sırf bu aracı geri kaçırmaycağım arkasındaki araca çarpmıştı. kısa süre sonrada sattım. bana sorarsan canavar gibi araçtı. 2011 model yeni kasaydı . yakışıklı performanslıydı. donanımı çok iyi idi v.s
    fakat acemi bayanlar için ideal değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: engineerugur

quote:

Orijinalden alıntı: ismail4444

Vw cilerin kulandığı aracı söylerken en ufak ayrıntısına kadar belirt gereği duyması nedendir bile var mı?

Şöyle özetleyim size

Doğuş politikası gereği ya, boş aracı fahiş fiyata satar,

siz olması gereken birşeyi ekletmeye kalktığınızdada dünya para ister,

Örneğin 50 küsürlük araçta direksiyondan kumanda yok vs...

Sonuçta biz VW'ciler de eklettiğimiz bu paketlere bir araç parası daha ödediğimiz için

Bizahmet bırakında yazalım dimi :)) Sakıncası yoksa...

VW bizi Doğuşun kucağına bıraktığı sürece bu böyle sürecek :):)

Sakıncası olduğundan demedim hocam ne için dediğim de anlaşılmış olsa gerek.

• Mersedes cdi motorlu colt dizelide kotulemiser ya, rolls royce onerseniz gene kotuleyecek bir sey bulurlar eminim. Colt did mersedes uretimi olmayip mersedes motoru kullanan tek aractir.hayirli gunler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

Mersedes cdi motorlu colt dizelide kotulemiser ya, rolls royce onerseniz gene kotuleyecek bir sey bulurlar eminim. Colt did mersedes uretimi olmayip mersedes motoru kullanan tek aractir.hayirli gunler.

Bugün tam olarak bu km ye geldim dizel motorda orijinal triger orijinal turbo tık yok
     Otomatik Colt mu? - Manuel Suzuki Swift mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

quote:

Orijinalden alıntı: selim82

quote:

Orijinalden alıntı: mrmst

Coltun geri kaçırması abartılacak kadar değil yokuşlarda hızlı şekilde pedaldan pedala geçiş yapınca kaydırmıyor

Olaya erkek gözüyle bakma .vites topuzuda klasik otomatik gibi değil. eşim a konumuna getirdiğini zannedip . sırf bu aracı geri kaçırmaycağım arkasındaki araca çarpmıştı. kısa süre sonrada sattım. bana sorarsan canavar gibi araçtı. 2011 model yeni kasaydı . yakışıklı performanslıydı. donanımı çok iyi idi v.s
    fakat acemi bayanlar için ideal değil.

şimdi, olaya erkek gözüyle bakmayalım.

Böyle bir araç alınca, ilk önce aracın nasıl kullanıldığını çözüp ardından eşinize aracın nasıl kullanıldığını trafiğin ve kaza olasılığının olmadığı yerde öğretirsiniz. Erkek adam höt hötlüğü ile değil, yardımsever bir şekilde. Çevremde ne kadar bayan duyduysam babasından, eşinden, abisinden çok dert yanıyor bu konuda. Madem biz erkekler bu kadar kullanmasını iyi biliyoruz o zaman çevremizdeki bayanlara öğretebilmeliyiz.

haziran 2013, aracı istanbuldan aldım, 650km yolu yaptım duraksamadan. evrak plaka vs derken o gün işlerimi bitirip dinlendim. ertesi gün ilk işim daha önce tam otomatiğe alışkın olan anneme aracın manuel araç gibi geri kaçırdığını o yüzden uygulamalı frenle nasıl kalkacağını göstermek amacıyla mahallede 10km civarında turladık. bildiğim sağlam bir rampaya çıkardım, nasıl kalkması gerektiğini ve ne şekilde kullanmasını gerektiğini öğrettim. Ekranda A veya R yazısını görmesi gerektiğini belirttim.

yaklaşık 2yıldır vitese bağlı bir problem yaşamadı. öyle kaçırıp bir yere vurmadı. Üstüne 2tane de kız kardeşime de bu aracı kullanmasını öğrettim, birinin zaten ehliyeti var ve o da tam otomatik biliyordu. en küçüğe de ehliyet aldırmaya çalışıyorum ama manuelde debriyaj sıkıntısı var.

Ehliyeti olan kardeşim çok araç kullanmadığı için genelde vitesi değiştirmeyi unutuyor. geri vitese takılı iken ileri gitmek istediğinde ileriye takmıyor. Bu vitesin yarı otomatik olması ile alakalı değil tamamen onun düşüncesinden kaynaklanıyor. 2kere böyle yaptı. sonuncuda geri viteste unutup bir araca vurdu. herhangi bir maddi hasar yok.

acemi bir bayana nasıl kullanması gerektiğini belirtirseniz gayet ideal bir araç. Annem 4yıl tam otomatikten sonra coltu daha çok sever oldu. tam otomatik aracın uzunlarının nasıl yakıldığını 3.yılında sordu ne kadar alakalı siz düşünün coltta da başta nasıl kalkış yapacağını, farı silecekleri nereden çalıştıracağını, en önemlisi klimayla ön cam buğusunu nasıl çözeceğini öğrettim.

konu sahibi arkadaş eşiniz de kullanacaksa aracı nasıl kullanacağını belirtip colt verirseniz ona, ileride size minnettar olacaktır annem yaşlı sayılır bir kere niye eski aracı satıp bunu aldın demedi, aksine komşunun capturun yanına koyduğumda komşunun cipi gibi güzel bizim araba, hafif cipe benziyor, içi de geniş iyi bu araba diyor

beden eğitimi öğretmenliği diplomasına sahip biri olarak şunu belirtmek isterim ki . malesef öğrenme eşiği diye birşey var . 30 yaşında şoför olmak isteyen bir bayan . heleki yeteneğide az ise bu araçta şoför yapmak isterseniz sıkıntı yaşar. benim eşim bunu yaşadı . güvenliğini düşünerek . onun yaşayarak öğrenmeye çalışması yerine kullanımı daha kolay bir araç almanın mantıklı olduğunu gördüm.
    ayrıca özellikle bayanların otomatik vites istemesinin sebebi kalkışlardır ki. bunu sağlayamıyor ise bence otomatik olmasının bir önemi yok.
    daha önce araç kullanan insanlar buna kolay ayak uydurabilir. fakat dediğim ilk deneyim için uygun seçim değil.

• Sonuç olarak colt'tan vaz geçtim

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-suzuki-ayber-otomotivden-2006-suzuki-swift-1.3-mt-4x4-202460418/detay

Aracı gördüm temiz yıpranmamış

Tramer hiç kayıt yok

KM tramere göre orjinal (zaten araç direksiyon vites gibi yerlerinden belli km'si) Şase ve plaka dan sorgulattım, ayrıca sigortacımdan da sorgulamasını yaptırdım

2 parça boya var dediler. Sağ arka çamurluk ve kaputun bir kısmında

Sonuç olarak fiyatta anlaşırsam aracı ekspertize gösterip alıcam

Bu araçta karar kıldım sizlerin görüşünü öğrenebilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engineerugur -- 18 Mart 2015; 11:08:54 >

• Yorumlarınızdan dolayı herkese teşekkür ederim.

Salı günü (24.03.2015)

2007 Suzuki Swift 1.3 MT 4*4 aracı satın almış bulunmaktayım

Otomatik Colt mu? - Manuel Suzuki Swift mi?

• mahkemelik olduğumuz 2006 model dizel otomatik colt ile ilgili ilginç gelişmeyi arabayı kullanan akrabam 2 gün önce söylemişti
    sürekli motor arıza ışığı yakan ve 1. 3. 5. vitesleri görmeyen araç durup dururken artık ışık yakmadığı gibi vites geçişlerinde problem çıkarmamıştı
    dün muayene için son kontrolleri yaptırmak adına araçla en yakın sanayiye gittim
    gerçektende arıza ışığı yanmıyordu ve vites geçişleri sorunsuz araç vites kaçırmıyordu

sanayideki usta aracın aşırı yağ yaktığını farkedince (3 hafta önce 4,5 litre 10-60 yağ koydurmuştuk ve 500 km bile yapmadan yaklaşık 1 litre eksiltmiş) dynamic cote 100 adında motor katkısı koydu motora
    araç sanayiden sonrada yine sorunsuzdu ve üstelik bu defa yokuşlarda kalkış yaptığımda koltuğa yapıştıracak kadar agresif olmuştu

mitsubishi forumdaki arkadaş bu sorunsuzluk 100 km sonrada devam ederse vites probleminin tamamen düzeldiğini söyledi

• hayırlı olsun ama bence yanlış seçim motor hacminden dolayı üst vergi dilimine giriyor bu araba ayrıca 4*4 modelleri çok yakıyor. yinede hayırlı olsun.
  • dkerem2 D kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim

Bu aracı alırken hem yakıt hemde vergi konusunu göz ardı ettim

4*4 olmasından tercih ettim birazda :))
  • Araca ilk masrafı yaptım :))

Ön diskler ve balatalar değişti (tam bitmemişti ama yinede değiştirdim) işçilik dahil 300 tl

Bu arada akü de bitti saolsun :) 165 tl

Yakında baskı balatada değişmesi gerek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roland Deschain

quote:

Orijinalden alıntı: BatuKır

quote:

Orijinalden alıntı: engineerugur

quote:

Orijinalden alıntı: BatuKır

quote:

Orijinalden alıntı: selim82

COLT yarı otomatik geri kaçıyor. el freni kullanılması gerekiyor en ufak yokuşta. eşine kullandırmadan alma derim.

dizel otomatik tam baş belası

Hangi açıdan böyle bir düşünceniz var

Paylaşabilir misiniz?

http://forum.donanimhaber.com/m_103142042/f_//tm.htm#103629386

Aldığınız araç ikinci el, kilometresi yükseltilmiş. Üstelik aracı alırken de ekspertize sokmamışsınız.

Şimdi bu kadar yanlıştan sonra kabahatli olan, yanına yaklaşılmaması gereken araç Colt mu oluyor?

Bu araç bu tür kusurlarla çamur atılacak bir araba değil. Sınıfının en sorunsuz aracıdır Colt. Önceki sahiplerinin hangi niyetle kullandığı belli olmayan bir araç için yaşadıklarınızı olumsuz referans olarak başkaları için kullanamazsınız.

Dolandırıldım diyerek açtığınız konu:http://forum.donanimhaber.com/m_103743490/tm.htm

geçen hafta durup dururken motor arıza ışığı söndü ve vitesler sorunsuz geçmeye başladı
    tüvtürk muayenesinde tek seferde geçti
    bir arkadaş arabanın debriyajı değiştiyse mekanik parçaların birbirlerine alışması zaman alır 100 km sonrada arıza ışığı yakmazsa sorun tamamen düzelmiştir dedi
    şu an arabanın tek derdi yağ yakması
    dikkatimi çekti yetkili servis bu araba yağ yakıyor dedikten sonra koydurduğum 10-60 yağ ile daha fazla mavi duman atıyor

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.