Şimdi Ara

otomatik focus hb avantaj ve dezavantajları

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar otomatik ve düz vites araçların avantaj ve dezavantajlarını az cok biliyoruz. ancak focus hb ghia ve diger modellerinde otomatik aracın düz vitesli araca göre ne gibi bir avantajı veya dezavantajı vardır yardımıcı olur musunuz? bakımları daha mı pahalidır? belli bir km den sonra başımıza masraf acar mı? sağ sol makaslarda hantal kalır mı? otomatik focus hb nin performansı nedir bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.. teşekkürler..

• benzinli mi dizel mi?
  • benzinli 2000-2004 model arası
    quote:

Orjinalden alıntı: niko_jr

benzinli mi dizel mi?
  • düze göre biraz fazla yakması dışında çok ciddi bir performans kaybı olacağını sanmıyorum. otomatik vitesin kullanım rahatlığıda artısı. düzgün kullanılmış bir focusun otomatiği yüzlerce bin km götürür seni.
  • Bende otomatik HB Focus kullanıyorum. Rahatlığı şüphe götürmez bir gerçek. Bu seneye kadar hep man. vites araba kullandım. Otom. arabaya bineceğim aklıma gelmezdi hiç. Eşim de kullanacağı için hadi otom. olsun dedik
    Yanlız otomatiğin dezavantajı manuel e göre biraz daha fazla yakması. Performans konusuna gelince tiptronik alacaksan hiç korkma. Düzü pek aratmaz. Masrafına gelince bakımını zamanında yaptırdığın ve düzgün kullandığın sürece hiçbir sorun çıkmaz...
  • Anlaşılan eski kasa focusun otomatiğinden bahsediyorsunuz.

O aletler düz vitese kıyasla 1-2 litre kadar daha fazla yakıyorlar. 4 ileri vites kutusuna sahipler, ve pekte performanslı kullanıma uygun değiller. Şehiriçinde rahatlık orası kesin ama performans yada ekonomi gibi bir amacınız varsa o araç size uygun değil diyebilirim.

100 bin km kadar sorunsuz çalışırlar. Eğer zamanında yağını falan değiştirirseniz daha uzunda dayanabilir. Benim bacanağımda 2bin model otomatik focus var, 160 bin km de ve henüz vites kutusu ile ilgili bir sorundan bahsetmedi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.