Şimdi Ara

otomatik kayar kapı devresi lazımmm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
5.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar otomatik kayar kapı devresi lazım mantığı basit devresi zor olması gerek hiç biyerde rastlamdım lütfen yardımcı olun ilgilenenler için şimdiden teşekür ederim

• Çalışma mantığı nasıl olacak. PIR sensorlu, Kızılötesi algılayıcılı, Ultrasonik, Motor kumandası röle kontrollümü !! gibi sorular cevaplanırsa destek verebilirim.
  • Şöyle bir şey istiyor herhalde;

• Tam açıklama yapmadığım için özür dilerim. bir motor olacak 48v miline bağlı disk diskteki boşlukları sayan bir enkoder var olan malzemeler kapı bina giriş kapısı hani şu iki yan açılanlardan sensör ucuz bir şey oldun hangisindense... bilmiyorum yeterli mi diğer malzemelri kendim alıcam (sensör dahi) ilginiz için teşekkür ederim
  • GARAJ KAPISI MANTIĞIMI YOKSA ALIŞVERİŞ MERKEZLERİNDEKİ KAPI MANTĞIMI..
  • alışveriş merkezlerindeki kapı mantığı olmalı PLC ile yapılabillir oda aklıma geldi ama fiyafı kaça çıkar?:).. elektronil olsa daha iyi olur ...ne dersiniz?
  • arkadaşlar basit de olsa karmaşık da olsa birşeyler bekliyorum vaya fikirlerinizi de yazabilirsiniz. ( mesela aklıma gelen bişey kapı engelle karşılaştığında nasıl anlıyacak enkodreden gelen sayma bilgisi az olacayğından yekrar açılacak gibi) fikir ve yorumlar dahil olmak üzere herşeyi bekliyorum doğrusu sensörler hakında da fazla bilgim yok.... fiyatları?... performansları?... hertürlü bilgi işime yarayacak ... teşekkür ederim.
  • arkadaşlar ben bu sistemi sadece otamatik kumanda panosu olarak yaptım ama kayar kapı sisteminin içinde kumanda ile çalışan sistemde röle çıkışı varmı yokmu bilmiyorum eğerki varsa direkt olarak 24 v luk bir röleyle olayı çözmek mümkün ama dedektörleri nasıl uydururuz onu bilemiyorum. dedektörler sadece kontaklama yapıyorsa mesela bi fotosel röle gibi devreyi kesmek için kapalı ucu kullanabiliriz . bence mantıklı ışık sisteminede bir flip flop devra çakarsınız oda kesik yanar söner . ileri geriyide zaten kapıya ileri geri swicti koyacaz geriye bir şey kalmıyor denemekte yarar var bence :)
  • encoder devreye gerek kalmayacak bence sistemi kafamda tasarladım . çizeyim size atarım ben incelersiniz
  • Arkadaşlar bana da bu devreden lazım. pic ile kontrol edilecek iki yana kayarlı otomatik kapı projem var yapamadım :(( sensör olarak pır sensörlü pic programlamasına ihtiyacım var bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: halepci

Arkadaşlar bana da bu devreden lazım. pic ile kontrol edilecek iki yana kayarlı otomatik kapı projem var yapamadım :(( sensör olarak pır sensörlü pic programlamasına ihtiyacım var bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum

Ne tür bir yardıma ihtiyacınız var? Sadece danışacağınız konular mı var yoksa projenin tamamı mı gerekiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesutelb

Şöyle bir şey istiyor herhalde;

/>

Bana bunun tıpkısının aynısı gerek :) devre ve devrede kullanılacak mazemeler nelerdır elektronık tabanlı bırısı degılım sadece merakım var ve yazlıktakı garaj kapısını kendım kaynagına kadar kendım yapmak ıstıyorum yardım edersenız cok sevınırım simdiden tesekkur ederım
  • Benim projem var uzaktan kumandalı garaj kapısı motor devresi ve kumandası ne malzeme gider devre nasıl yapılır yardımcı olurmusun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.