Şimdi Ara

otomatik şanzıman ikaz ışığı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
28.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

benim ufak bir sorum var. bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımını alabilirsem çok sevinirim. aracım 2003 clio hb otomatik vites. ben aracı aldıktan hemen sonra 60000 bakımını yaptırdım ve bakım üzerinden 6 ay ve 7000 km geçti. bu akşam yola çıktım yaklaşık 2 km gittikten sonra otomatik vites ikaz ışığı yandı. hemen emniyet şeridine geçerek aracı stop ettim. 5 dakika sonra tekrar çalıştırdığımda ışık yanmadı. gebze beşiktaş arası bir daha da ışık yanmadı. acaba anlık bir sorun muydu. yoksa ben vitesi düzgün d ye alamadım mı yada tehlikeli bir sorun çıkar mı? bilgisi olan arkadaşlar, yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Otomatik Şanzıman İkaz Işığı ve Nedenleri

Otomatik şanzımanınızda "auto" ikaz ışığı yandığında, aracınızda bir sorun olduğunu gösterir. Bu arıza lambası, şanzıman sisteminizle ilgili çeşitli sorunlara işaret edebilir.

Clio 2 Auto Işığı Neden Yanar?

Renault Clio 2'de otomatik şanzıman arıza lambasının yanmasının en yaygın nedenlerinden bazıları şunlardır:

• Düşük şanzıman yağı seviyesi
    • Kirli veya hasarlı şanzıman yağı
    • Elektriksel sorunlar (örneğin, sensör arızaları)
    • Hidrolik sorunlar (örneğin, valf gövde arızaları)
    • Mekanik sorunlar (örneğin, dişli hasarları)

Otomatik Şanzıman Arıza Lambası Neden Yanar?

Genel olarak, otomatik şanzıman arıza lambasının yanmasının nedenleri şunlar olabilir:

• Şanzıman kayması veya titreme
    • Vites değiştirirken güç kaybı
    • Geç vites değiştirme
    • Sıvı sızıntıları
    • Yanık kokusu

Arıza lambası yandığında, aracınızı en kısa sürede güvenilir bir tamirciye götürmeniz önerilir. Arızanın kaynağını tespit edebilir ve uygun onarımları önerebilirler.

Önemli Notlar:

• Bu arıza lambası, ciddi bir sorun olduğunu gösterse de panik yapmayın.
    • Otomatik şanzımanınızı korumak için düşük şanzıman yağı seviyesini hemen kontrol edin ve gerekirse doldurun.
    • Bu arıza lambası yandığında aracınızı kullanmaya devam etmeyin, çünkü bu şanzımanınıza daha fazla zarar verebilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bizdede clio hb rte 2000 model var.Onla İstanbul a gidecektik.Sabah bir uyarı ışığı yandı. Aynı gün yola devam ederken ışık kendi kendine söndü.Olay 2 yıl önce oldu ve hala sapa sağlam.Ama bu otomatik viteste basınç sensörleri bozuluyor.O da okadar pahalı değil.Bir değiştirdik şimdi çok iyi.80km den fazla iken sakın elle vites değiştirme.D konumundan 2 ye alma gibi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: galtion

dostlar merhaba,

benim ufak bir sorum var. bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımını alabilirsem çok sevinirim. aracım 2003 clio hb otomatik vites. ben aracı aldıktan hemen sonra 60000 bakımını yaptırdım ve bakım üzerinden 6 ay ve 7000 km geçti. bu akşam yola çıktım yaklaşık 2 km gittikten sonra otomatik vites ikaz ışığı yandı. hemen emniyet şeridine geçerek aracı stop ettim. 5 dakika sonra tekrar çalıştırdığımda ışık yanmadı. gebze beşiktaş arası bir daha da ışık yanmadı. acaba anlık bir sorun muydu. yoksa ben vitesi düzgün d ye alamadım mı yada tehlikeli bir sorun çıkar mı? bilgisi olan arkadaşlar, yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.

Öncelikle geçmiş olsun.

Otomatik şanzuman ikaz ışığı birçok farklı durumdan yanmış olabilir. ilk akla gelen ise otomatik şanzuman yağ seviyesi olmalıdır.

yani durumunuzda önce şanzuman yağ seviyesi, tapadan kontrol edilmelidir.

eğer yağ normalse, vites geçişlerinde ve otomatik şanzumanın genel çalışmasında bir problem yoksa, yağın devirdaiminde problem olabilir.

eğer onda da problem bulunamazsa, sensörlerde kirlenmeye bağlı hatalı okumalar oluşmuş olabilir.

60 bin km bakımını yaptırdım demişsiniz. acaba bu bakımda aracın şanzuman yağını değiştirdiler mi?

ayrıca diğer bir çok parçadan da sorun kaynaklanabilir. ancak şanzumanın çalışmasında herhangi bir problem görrünmediğinden, şimdilik onlardan bir sorun yokmuş gibi görünüyor durum.

sorundan tam emin olmadan, özellikle de otomatik şanzuman yağ seviyesini kontrol etmeden aracınızı çok dikkatli ve az kullanın.

kolay gelsin...

• Çok teşekkür ederim. En kısa zamanda yetkili servise kontrol ettireceğim.

İyi akşamlar..
  • selamlar

dort sene onceki bir baslik ama yeni baslik acmak istemedim.
    2000 model renault megane otomatik var. bendede ikaz isigi yandi yagmurlu havada birinci kopruden kadikoye tarafina gecerken su birikintisinden gecmek zorunda kaldim. Arac kalkarken zorlandi gaza kokleyip yurutebildim. kopru cikisi muazzam trafikten dolayi saga cekicek imkanda yoktu. yol acilinca hizlanmada artinca arac yol almaya devam etti ikaz isigi yana yana. annemi alip geri dondum o sirada 2 saat bekledim. donerken duzeldi arabanin hizlanmasi vites atmasi ama ikaz isigi yanmaya devam etti.

bir ay sonra bakirkoyden tuzlaya rahat gittim hava sicakti donerken ikaz isigi yanip sondu. sonra halic koprusune yaklasirken trafige girdik. araba kalkmamaya basladi gaz verince ikaz isigi yandi bir sure devam ettim. sonra hararet birden firladi. Hararet firlayinca klimanin sicaklik ayarini en sicak ( yazin istanbul sicagi trafiginde) ayarina getirip iceri puskurttum havayi. hararet yavasladi. hafif dustu. tam dortluleri yakip saga cekicekken( iki seridi akan halic koprusunun ortasinda) yol acildi. yuklendim gaza. tek seride dusseydi yol .... :D kulaklarim cinlicakti bayagi. gaza yuklenmek iyi oldu hararet azalmaya basladi. %60 larda. - trafik olmamasi icin dua ede ede bakirkoye geldim. ikaz isigi yanana = fazla yuklendim hararet yapicak diye. annemleri birakip araci park ettirdim ama bu durup kalkmalarda hep zorla kalkti araba. arac suan ileri gitmiyor geriye hizlanarak gidiyor. bir sure daha beklersem duzelir diye dusundum ama duzelmedi. simdi maasi bekliyorum servise gitmek icin.

Oneriniz? ne olmus olabilir? usta tavsiyesi olan varmi? Ustanin yanina gittigimde herseye eyvallah hii tamam anladim. yerine su su olabilir demek bilincli olmak daha iyi:))

Tesekkur ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.