Şimdi Ara

Otomatik şanzumanda güven veren marka ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
5.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mesai arkadaşımın 2015 Clio aracı çekiciyle servise gitti edc patladı kısacası ve şu an perişan oldu araba kiraladı her şey belirsiz durumda . Yerinde olmak istemezdim. Bu sebeple açılan konu çok önemli güvenilir şanzıman almak lazım yoksa durum çok zor ve strresli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilen bilmeyen herkes döktürmüş yine maşallah...
    powershift falan koyan var sorunsuz diye ,bilmediğin araştırmadığın konuda ahkam kesme bari,neyse...
    tam otomatik şanzıman sorunsuz şanzıman değildir,en sağlıklısı kullanıcı yorumları,google amca(öyle 5 dakika değil,o şanzımanın envai çeşit versionları envai çeşit motorlarda kullanılıyor,ona göre araştıracaksın...) ondan sonra buraya chevrolet cruze'da aisin şanzıman kullanıldığını ısrarla iddaa eden tipler damlıyor...
    ayrıca zf'de sorunsuz değildir,bakınız;önceki ve mevcut kasa range rover sport,range roverlarda yaşanan şanzıman problemleri,davalık olan adamlar var zf şanzıman için.
  • 150-200 bın verıp sorunsuz arabaya bınemezsın yanlış bir düşünce. 900 bıne mercedes s alan adam firmanın önünde parçalıyorsa sahıbındene ılan koyup markayı rezıl dıyorsa sen 200 bınlık arabaya nasıl guveneceksın ? Şanzıman olarak tork konvertörlü ve toyota hondadaki cvt ye güvenerek binerim tork konvertördede çoğu başarılı olsada zf i tek geçerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: macropolo

Hiç bi çift kavrama güvenli değildir.

A a nasil olur canim. Adamlar 10-20 bin lira arasi dag farki aliyor. Sorunsuz o sorunsuz senin bi yanlisin var

• Yogun ilginizden oturu tesekkur ederim arkadaslar malesef otomatik sanzumanlarin actigi hasarlar sebebiyle cani cok yanan insanlar var ben daha once hic otomatik kullanmadim ailemin araci manuel ama ben kendi aracimin otomatik olmasini istiyorum arastirdigimda ise bu isin biraz tehlikeli oldugunu gordum. Bilgileriniz benim icin cok kiymetli cevap yazan tum forumdaslara tesekkur ederim .

• Volvo nun geartronik şanzumanlı modellerine bakabilirsiniz,bu şanzumanlar Aisin üretimidir.Yada diğer yonden şöylede düşünebilirsiniz Aisin şanzumanlı araclara bakin.

• Otomatik şanzıman dedin mi Japon, bir de alman ZF. Bu arada EAT6 şanzımanlar da AISIN marka. Japon yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

Otomatik şanzıman dedin mi Japon, bir de alman ZF. Bu arada EAT6 şanzımanlar da AISIN marka. Japon yani

Hocam eat6 tam otomatikmi oluyor yarı otomatik mı yarı otomatikler baş belasi deniyorda. Bir yorumda en ekonomik sorunsuz şanzıman eat6 denmiş bakıyorum Peugeot da var bu ama sahibinden de 308 ilanlarına kimi tam otomatik yazmış kimi yarı otomatik üstelik ikisinde aynı yılın 308 i.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Farfaraway21

O fiyat bandında otomatik şanzıman sağlamlığı konusunda alabileceğiniz araçlar

Peugeot 308 EAT6

Ford Focus Powershift

Astra J CDTİ Active Select

Astra K AT6

Honda Civic(Bir önceki kasa)

Toyota Auris,Corolla 1.6 CVT

Powershift yarı otomatik çift kavramalı şanzımandır. Listeden çıkarmanız gerekiyor onu. Edc ve dsg ile aynı

• Otomatiklerde sorunsuzluk ve dayanıklılık isteniyorsa tam otomatik yani tork konvertörlü olmalı. Orta sınıf tam otomatik şanzımanlar içinde japon Aisin iyidir ve sıklıkla kullanılıyor, Jatco da keza öyle, ayrıca ZF ve Mercedesin G-Tronic şanzımanları da bildiğim kadarıyla oldukça iyi.

Bu tip şanzımanlar düzgün kullanıldığı ve bakımları aksatılmadığı sürece kolay kolay sorun çıkarmaz. Tabii hiç yağ değiştirmeyen, araç durmadan vites değiştiren ve şanzımanın kaldırabileceğinden fazla tork uygulayan (chip tuning veya modifikasyon sonrası) kişiler sorun yaşayabilir.

Benim şahsi tercihim Aisin'den yana olurdu açıkçası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sehzade23

quote:

Otomatik şanzıman dedin mi Japon, bir de alman ZF. Bu arada EAT6 şanzımanlar da AISIN marka. Japon yani

Hocam eat6 tam otomatikmi oluyor yarı otomatik mı yarı otomatikler baş belasi deniyorda. Bir yorumda en ekonomik sorunsuz şanzıman eat6 denmiş bakıyorum Peugeot da var bu ama sahibinden de 308 ilanlarına kimi tam otomatik yazmış kimi yarı otomatik üstelik ikisinde aynı yılın 308 i.

ETG5 yarı otomatik
    EAT6 tam otomatik

508 makyajlıda eat6 ya geçtiler
    308 de ve 208 de ikiside mevcut sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 16 Eylül 2017; 21:54:5 >

• 2015 sonrası 308ler ve yeni peugeot ürün gamının hepsi eat6. Bu şanzıman Toyota ya bağlı japon aisin firmasının ürünü tam otomatiktir ve quick shift teknolojisine sahiptir. Yani hem sağlam hem hızlı hemde konforludur.

• quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

quote:

Orijinalden alıntı: Sehzade23

quote:

ETG5 yarı otomatik
    EAT6 tam otomatik

508 makyajlıda eat6 ya geçtiler
    308 de ve 208 de ikiside mevcut sanırım

508 hangi yıl makyajlandı hocam, bende inceliyorum bu aralarda, çokça okumaya başladım eat6 yı.

• 110 binde bir rav4 üm var. Çok şükür şu ana kadar hiçbir sorun çıkarmadı.bundan sonrada çıkarmaz diyeumuyorum. Geçişleri çok iyi.

Bundan önceki araçlarımda mmt ve edc kullandım. İkisi de şişti,ikisi de hafif korku verdi kullanırken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doidao -- 16 Eylül 2017; 22:53:17 >
  • yargicc kullanıcısına yanıt
    508 modeli 2015 yılında makyaj gördü. Bu modelin tüm BlueHdi araçları EAT6 şanzımanlı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6ileri ve 4 ileri tork konvektörlü tam otomatikler,cvt iyidirler. Şehir içi kullanım için 4 ileri iyi ama şehir dışı için 6 ileri

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

quote:

Peugeot 308 EAT6

Ford Focus Powershift

Astra K AT6

Powershift yarı otomatik çift kavramalı şanzımandır. Listeden çıkarmanız gerekiyor onu. Edc ve dsg ile aynı

Sizi kırmıyorum hocam çıkardım liseteden

• quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

quote:

Orijinalden alıntı: ddsmurat

Güven veren otomatik vites..........

Loading...........

Fatal Error........

Bellek read olamadı.......

Eski kasa mondeoların dizelinde 5 ileri tam otomatik jatco şanzıman var, forumlarda 3 motor bitirir bu şanzımana bişey olmaz diyen kişiler vardı, bende 200bin km kullandım, tek bir sıkıntısını bile görmedim.

Ekleme: aracı sattıgımızda 235bin kmdeydi.

Mondeo mk3 dizellerdeki 5 ileri Jatco sağlamlık konusunda efsanedir. 400.000 deviren araçlar var ve halen şanzıman açtıran bildiğimiz bir kullanıcı yok.

• Devamlı Sorun Gösteren
  • quote:

quote:

quote:

Peugeot 308 EAT6

Ford Focus Powershift

Astra K AT6

Sizi kırmıyorum hocam çıkardım liseteden

Bütçeye uygun olan en sorunsuz şanzıman EAT6
    Premiumlarda ise ZF ve Mercedes G-Tronic

Geri kalanların otomatiklerini bilmem çünkü japon arabaları benim ruhuma gitmiyor. Kia ve Hyundai cephesindeki korelilerde ise tam otomatik şuan yok sanırım. Bütçe zorlanıp ZF veya G-Tronicin keyfi çıkarılmalı bence

EDCye Powershifte DSGye çok bulaşmayacaksın. Ancak benim gibi yarı otomatiği kurallarına göre kullanma bilincinde olan insanlar bulaşabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 17 Eylül 2017; 3:49:42 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.