Şimdi Ara

Otomatik Vites C Sınıfı (Astra Classic III - Cruze - Megane III) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
4.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: IGBT

quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

Orijinalden alıntı: mur@t_fb

Yeni Megane Joy 1.6 16v CVT Otomatik 115 bg ----------> 36.500 TL

2. el almaktansa sıfır km megane al derim

Daha önce 4 ileri otomatik vitesi ile pekte cezbedici olmayan benzinli megane, şimdi CVT ile yeni bir döneme başladı...

CVT olduğu için güzel bir seçeneğe dönüştü...

Megane CVT seçeneğini de düşündüm.
    Fiyatları da gayet uygun aslında.

CVT şanzıman olmasından dolayı biraz çekiniyorum açıkçası.
    Focus dizellerde kullanılan CVT'ler yüksek torktan ötürü arıza çıkardı, yüksek masraflar açtı belki de komple şanzıman değişimine sebep oldu.

Honda ve Toyota da problem duymadım CVT ile ilgili.

Aslında düşünülebilir bir seçenek Megane CVT.

Kardeşimde cvt jazz vardı. O dönem çok memnunduk. Arkasından 2010 jazz i-shift ve 2012 cıvıc HB i-shift aldık. Memnun değiliz...

Genel olarak okuduğum yorumlarda bir memnuniyet ifadesi görüyorum...
    Test aracı var ise, denemekte yarar var...

Aracımı aldığım dönemde ,4 ileri eski şanzıman yerine cvt olsaydı tercihlerim arasına girerdi...

• quote:

Arkadaşlar,

Toyota dizellerde kullanılan MMT şanzımanı çoğu kimse önermiyor. Test etme fırsatım olmadı.
    Opel Astra Classic'te kullanılan Easytronic de aynı şekilde. Bu iki yarı otomatik şanzıman genelde tavsiye edilmiyor.

Jetta olabilir, az km yapmış bulunabilirse ama garantisi bitmiş DSG'li bir araç almak ne derece doğru olur? Hasar durumunda çok yüksek fiyatlar zikrediliyor.

Dizelde otomatik olarak PSA grubunun şanzımanı sorunsuz deniliyor fakat bu sefer de ben PSA grubundan bir araç almak istemiyorum.

Cruze konusunda herkes fazla yakıt tükettiğinden şikayetçi, LPG'ye mecbur kalmadan kullanılabilir mi acaba?
    Diğer araçlar için de aynısı geçerli, Tam otomatiklerin çok yaktığı bir gerçek. LPG ile kullanmak zorunda kalabilirim.
    Bu durumda da motorun LPG'ye uyumu ön plana çıkıyor.

Benim tercihim ilk mesajda da belirttiğim gibi Focus, Civic, Cruze.
    Bu üçünün de tasarımı güzel;
    Civic otomatiği sorunsuz, fakat yol tutuş konusunda bana biraz zayıf gibi geldi. VCS bu noktada tamamlayıcı olabilir. Fakat ikinci el fiyatları yüksek Civic'lerin.
    Cruze için yol tutuşunun ve sürüş dinamiklerinin iyi olduğu söyleniyor. En kısa zamanda test edeceğim. Yakıt tüketimi düşündürüyor beni. Motorunun LPG'ye uyumunu bilmiyorum.
    Focus yol tutuşu harika zaten. Biraz sert bir araç gibi geldi bana sadece. Otomatik vitesi 4 ileri tam otomatik. Bunun da yakıt tüketimi muhtemelen yüksek olacaktır. Fakat LPG'ye çok uyumlu bir motor olduğu söyleniyor.

Focus kafama yatıyor gibi ama 4 ileri şanzıman uzun yolda nasıl olur hiç bir fikrim yok.
    5 ileri manuel aracım 120 ve sonrasında bağırıyordu.

Sıfır km Cruze da cezbediyor aslında.

hem az yakan , hem sorunsuz otomatik vitesli fiat bravo öneririm.
    2010 model active plus modellerinden düşük km li bu fiyatlara bulabilirsin.

geçen hafta 2010 model 30 bin kmde active plus bravo 34 bin tl ye satıldı.

• Öncelikler;
    1-Sorunsuz Otomatik şanzıman
    2-Servis/bakım/yedek parça maliyetinin uygunluğu
    3-Yol tutuşu
    4-Konfor
    5-Yakıt tüketimi
    6-İkinci el durumu

EŞİTTİR HONDAA
  • Arkadaşlar 0 km araçları araştırdım biraz.
    Acaba diyorum bir miktar da kredi çekip 0 km araçlara mı yönelsem?

Peugeot 308 Active 1,6lt 120HP 4 ileri tam otomatik 43.980TL
    Renault Megane Icon 1,6lt 115HP CVT 45.150TL
    Chevrolet Cruze Sport Plus 1,6lt 124HP 6 ileri tam otomatik 43.912TL

Bunlardan Cruze'un performansı daha iyi olmamasına rağmen 308'den fazla yakıt tüketiyor.
    Tüketimi en düşük olan da Megane.
    Bunlardan birini almak ne derece akıllıca olur? Hangisini tavsiye edersiniz?
  • quote:

Arkadaşlar 0 km araçları araştırdım biraz.
    Acaba diyorum bir miktar da kredi çekip 0 km araçlara mı yönelsem?

Peugeot 308 Active 1,6lt 120HP 4 ileri tam otomatik 43.980TL
    Renault Megane Icon 1,6lt 115HP CVT 45.150TL
    Chevrolet Cruze Sport Plus 1,6lt 124HP 6 ileri tam otomatik 43.912TL

Bunlardan Cruze'un performansı daha iyi olmamasına rağmen 308'den fazla yakıt tüketiyor.
    Tüketimi en düşük olan da Megane.
    Bunlardan birini almak ne derece akıllıca olur? Hangisini tavsiye edersiniz?

308 vti active plus kullancısıyım bva kullanıcısıyım hocam sürekli hata veriyor yazılımı ayrıca bir ara esp hatası da verdi durduk yere savurdu araç park yerinde bir seferinde de yolda açılmadı aynalar katlanır bi şekilde kaldı durdurmak zorunda kaldım aracı can sıkıcı yani
    sadece benim aracımda olan bir problem mi bilmiyorum çok sıkıntılı durumlar yaşıyorum tavsiye etmem 308 i megane daha iyi sanki hem servis açısından da daha iyi sanırım

megane cvt şanzıman 308 4 ileri ve yüksek devirlerde vites değiştiriyor 8,5 en az tüketimi şehir içinde

• http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-ilk-sahibinden-2009-mazda3-touring-sedan-114621254/detay

yukarıdaki araç benim aracım. tavsiye olarak bir çok şey söyleyebilirim ancak yanlış anlaşılabilir. c sınıfı için düşündüğünüz marka modeller bence uygun. bunların içine mazda' yıda katabileceğinizi düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anilsengenc

308 vti active plus kullancısıyım bva kullanıcısıyım hocam sürekli hata veriyor yazılımı ayrıca bir ara esp hatası da verdi durduk yere savurdu araç park yerinde bir seferinde de yolda açılmadı aynalar katlanır bi şekilde kaldı durdurmak zorunda kaldım aracı can sıkıcı yani
    sadece benim aracımda olan bir problem mi bilmiyorum çok sıkıntılı durumlar yaşıyorum tavsiye etmem 308 i megane daha iyi sanki hem servis açısından da daha iyi sanırım

megane cvt şanzıman 308 4 ileri ve yüksek devirlerde vites değiştiriyor 8,5 en az tüketimi şehir içinde

Yorum için teşekkür ederim. Eski bir 307 kullanıcısıyım. Keyifli bir araçtı. Ondan dolayı Peugeot tercihlerim arasında. Aslında HDI Auto6R almak isterim tabiki ama malesef pahalı onlar.Megane CVT enteresan bir şekilde ucuz.

quote:

Orijinalden alıntı: kurdalegon

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-ilk-sahibinden-2009-mazda3-touring-sedan-114621254/detay

yukarıdaki araç benim aracım. tavsiye olarak bir çok şey söyleyebilirim ancak yanlış anlaşılabilir. c sınıfı için düşündüğünüz marka modeller bence uygun. bunların içine mazda' yıda katabileceğinizi düşünüyorum.

Hocam öneri için teşekkürler. Mazda lar da güzel araç onu da düşünebilirim.
    Otomatik vitesi hakkında bilgi verebilir misiniz? Tam otomatik midir? Kaç vitestir? Şehir içi ne kadar yakar? Performansı nasıldır?
    Yol tutuş olarak da gayet başarılı olduğu söyleniyor zaten Mazda 3'lerin.

• mazda3' ümde kullanılan vites tiptronik şanzımandır. hem manuel hem otomatik kullanıma imkan verir. Peugeot auto6r, Toyota multimode, Opel easytronik şanzımanlar gibi otomatikleştirilmiş manuel (debriyaja robot kol basar) şanzımanlardan değildir. 4 ileridir. cvt ve dsg-edc şanzımanlardan farklı bir yapısı vardır. teknik ayrıntılar için interneti biraz karıştırmanız gerekir. yakıt tüketimi olarak ben şehirçinde (güzergah kadıköy-tuzla arası) 8 lt ortalama yakalıyorum. ayak sürekli gaz pedalında kullanırsanız, ortalama 10 lt' ye çıkar. bu sarfiyat cvt' den iyi, dsg ile benzerdir.
  • Sayın IGBT,
    Konunuzu takip ediyorum, ben de c sınıfı benzinli otomatik araç düşünüyorum.
    Konunuza bölmek olarak algılamayın bir sorum olacak.
    2010-2011 Auris 1.6 benzinli otomatikler, tam otomatik mi? yoksa cvt mi?
    saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: glock35

Sayın IGBT,
    Konunuzu takip ediyorum, ben de c sınıfı benzinli otomatik araç düşünüyorum.
    Konunuza bölmek olarak algılamayın bir sorum olacak.
    2010-2011 Auris 1.6 benzinli otomatikler, tam otomatik mi? yoksa cvt mi?
    saygılar

2013'ten önceki eski kasa benzinli Aurisler'de 124 HP tam otomatik şanzıman var. Büyük olasılıkla 4 vites.
    Hatta halen "0" km olarak satılan eski kasalar da aynı şekilde tam otomatik sanırım.
    Dizeller yarı otomatik.
  • cruze lar çok yakıyor hocam 10-11 lt civarı. LPG siz olmaz :)
    hondalarında makyajlı olanları daha sorunsuz ama bu paralara bulmak da zor.

astra h sıfır da olabilir. sonuçta sıfır araba. arkadaşım 1 yıl kullanıp 1.3 easytronic astrayı aynı paraya ilanı koyduğu gün satmıştı :)
  • bende benzinli sıfır otomatik almayı düşünüyorum.Ne tavsiye edersiniz? bütçe 45-55 arası
  • renaulttan araba almam ama otomatik vitesi gayet guzel ama sana tavsıyem eger alternatıf ıstersen cıvıcten sasma gerekırse 2.el al

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2013 toyata auris benzinli otomatikleri cvt değilmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: barakuda1

2013 toyata auris benzinli otomatikleri cvt değilmi?

Evet cvt

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CVT yanılmıyorsam nissan ortaklığından geliyor.
    1.6 115hp motor, sanayide parçası çok rahat bulunan, lpg'ye çok rahat uyumlu, şanzıman ve motor konusunda rahat ettirecek bir araba megane. LPG'siz o araç binilmez. 9lt'nin altına düşmez o araba şehir içinde. LPG ile rahat olur.

Astrayı CVT megane karşısında elerim, easytronic acemi sürücü gibi vites atıyor. Tek kavrama robotik şanzımanın atası denilebilir Fiattaki dualogic, opel baktı şikayetler durmuyor vazgeçti, fiat hala devam ediyor ne zaman bırakacak bakalım.

Cruze LPG uyumunu bilmiyorum ama lpg iyiyse megane ile kıyaslanabilir... Ama lpg uyumu var esp için cruze derim.

Auris'e de bakabilirsiniz sanırım onun da lpg uyumu var.
  • Astra classic alacaksan manuel al. 2009 model Astra Classic HB dizel otomatik sahibiydik ve artık yeter dedirtmişti şanzımanı. Aracın geri vitese geçmesi 4-5 saniye sürüyordu. Manuel almayı düşünürsen içi kaliteli, konforlu bir araçtır. Çok yüksek km almamaya dikkat et 40-50 bin km civarında araç ses yapmaya başlamıştı artık.
  • ben lpg taktırmayı düşünmüyorum çünkü senede 10.000KM ya yapıyorum ya yapmıyorum.Eşimde kullanacağı için o yüzden benzinli otomatik ( sorun çıkarmayan ) C sınıfı HB araç arıyorum :))
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.