Şimdi Ara

Otomatik vites türleri, avantajları, dezavantajları. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
381
Cevap
95
Favori
127.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SeKSandDoRT

quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Orijinalden alıntı: mert107

Arkadaşlar Ls ve Es kasa Honda Civic'lerin otomatiklerine sorunsuz binilir mi sizce ?
    Serilik olsun yakıt olsun şanzıman sorunu çıkartabilme riski olsun nasıldır ??

Bu kasalar Vtec motor olarak geçer ve 110 bg. 4 ileri tam otomatik viteslidirler.

Çok az yakar ve çok da iyi kaçarlar.

Tamirci ya da serviste çalışan biri değilim ama duyduğum, bildiğim hiç bir sıkıntıları yoktur.

Honda motorları normalde her 40 binde bir sübap ayarı ister.

Lpg takılınca her 20 binde bir sübap ayarı yapılması önerilir.

Normalde 45 dk'lık bu işlem için motorun soğuk olması gerektiğinden 4 saat kadar da motorun soğuması beklenir.

Fiyat olarak ta özel serviste 50-60, yetkili serviste 75-100 TL civarı tutar.

Motoru triger kayışlıdır ve 100 bin ya da 5 yılda bir değişim ister ve çok masraflı değildir.

Bakımlarını Ankarada Kadir Usta, İstanbulda da İkiler Honda gibi kaliteli özel servislerde yaptırmanız durumunda gayet hesaplıdır.

Her 10 binde bir yağ-su-filtre değişimi yaptırmanız durumunda siz yaşlanınca kullanması için torununuza bile bırakabileceğiniz bir araçtır.

Hatta sizi geçtim torununuz birgün satmak isterse 2. gün müşterisi çıkar.

ES modellerinde (yanılmıyorsam) 2003 yılından itibaren sunroof mevcuttur.

Bagaj hacmi 420 lt.

Hayırlı olsun. :)

hatta ben HB kasa ingiliz malı olanları tavsiye ederim, yol tutuşları daha iidir, onların makyajlı kasası da var otomatik vitesli, farlarında mercek olanlar makyajlı sanırım, onlardan alın derim...

makyajli kasa hb ler hangi yılın hocam .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: zaftolga

quote:

Orijinalden alıntı: SeKSandDoRT

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mert107

Arkadaşlar Ls ve Es kasa Honda Civic'lerin otomatiklerine sorunsuz binilir mi sizce ?
    Serilik olsun yakıt olsun şanzıman sorunu çıkartabilme riski olsun nasıldır ??

Bu kasalar Vtec motor olarak geçer ve 110 bg. 4 ileri tam otomatik viteslidirler.

Çok az yakar ve çok da iyi kaçarlar.

Tamirci ya da serviste çalışan biri değilim ama duyduğum, bildiğim hiç bir sıkıntıları yoktur.

Honda motorları normalde her 40 binde bir sübap ayarı ister.

Lpg takılınca her 20 binde bir sübap ayarı yapılması önerilir.

Normalde 45 dk'lık bu işlem için motorun soğuk olması gerektiğinden 4 saat kadar da motorun soğuması beklenir.

Fiyat olarak ta özel serviste 50-60, yetkili serviste 75-100 TL civarı tutar.

Motoru triger kayışlıdır ve 100 bin ya da 5 yılda bir değişim ister ve çok masraflı değildir.

Bakımlarını Ankarada Kadir Usta, İstanbulda da İkiler Honda gibi kaliteli özel servislerde yaptırmanız durumunda gayet hesaplıdır.

Her 10 binde bir yağ-su-filtre değişimi yaptırmanız durumunda siz yaşlanınca kullanması için torununuza bile bırakabileceğiniz bir araçtır.

Hatta sizi geçtim torununuz birgün satmak isterse 2. gün müşterisi çıkar.

ES modellerinde (yanılmıyorsam) 2003 yılından itibaren sunroof mevcuttur.

Bagaj hacmi 420 lt.

Hayırlı olsun. :)

hatta ben HB kasa ingiliz malı olanları tavsiye ederim, yol tutuşları daha iidir, onların makyajlı kasası da var otomatik vitesli, farlarında mercek olanlar makyajlı sanırım, onlardan alın derim...

makyajli kasa hb ler hangi yılın hocam .

2004 2005 ve 2006 model yılı olarak üretildiler...

bi tane de örnek olsunhttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-2004-model-makyajli-kasa-honda-civic-hb-1-6-vtec-110-bg-43753389/detay/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McManamann -- 3 Ekim 2011; 8:44:36 >

• pahaliymis hocam .benim bütçe 16 bin tl.tavsiyeniz var mı.
  • Honda Jazz al
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfsaneFocus

Honda Jazz al

jazz, colt bunların otomatikleri sıkıntısız ...
  • tesekkurler arkadaslar.
  • Haluk abi babamda otomatik vites benzinli araba almaya karar verdi.3 tercihe kadar indiler clio hb fiyat olarak çok uygun peugeot 308 donanım olarak iyi bide yeni focus bu seçeneyide ben eklettim.hangi arabanıyı hem yakıt hem özellik hemde şanzuman olarak tavsiye edersin.şimdiden teşekkürler...
  • hala pejo , clio diyosun
    ya tam otomatik alacaksın ya çift kavrama alıcaksın yada cvt.
    O dediklerine para verme inan bana, he eğer vericeksen git i30 tam otomatik al

Senin yerinde olsam ya jazz alırım yada dsg li bi golf yada polo.
    Dizel söyleseydin bunların içine edc li megane nıda koyardım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxalper

Haluk abi babamda otomatik vites benzinli araba almaya karar verdi.3 tercihe kadar indiler clio hb fiyat olarak çok uygun peugeot 308 donanım olarak iyi bide yeni focus bu seçeneyide ben eklettim.hangi arabanıyı hem yakıt hem özellik hemde şanzuman olarak tavsiye edersin.şimdiden teşekkürler...

Bir de maksimum limitinizi yazsaydın tam olacakmış.
  • quote:

Haluk abi babamda otomatik vites benzinli araba almaya karar verdi.3 tercihe kadar indiler clio hb fiyat olarak çok uygun peugeot 308 donanım olarak iyi bide yeni focus bu seçeneyide ben eklettim.hangi arabanıyı hem yakıt hem özellik hemde şanzuman olarak tavsiye edersin.şimdiden teşekkürler...

Bir de maksimum limitinizi yazsaydın tam olacakmış.

45e kadar çıkıcaklar haluk abi 2012 modellerden alıcakmış...
  • bide opel astra classic 3 hb otomatik var bunuda bugün ekledik.
  • Benzinli otomatik vites denince ilk seçenek Honda Civic olmalı bence.

Bu fiyata premium alınır.

Belki elegance bile alınabilir.

Bu aracı değerlendirmeye alın, bu olmazsa diğer seçenekleri değerlendirelim derim.
  • haluk abi bende hondayı çok istiyordum ama kız kardeşimde kullanacakmış o yüzden birazdaha hb modellerine bakıyorlar..
  • Otomatik araç alırken cok ama cok dikkatli olunuz, ve sorun cıkmayacak otomatik araç su an merso ve audi'de onlarda bile cıkıyor ama diğerleri gibi fazla değil, yine eski usulden devam edenlerdenim ben
  • quote:

haluk abi bende hondayı çok istiyordum ama kız kardeşimde kullanacakmış o yüzden birazdaha hb modellerine bakıyorlar..

Son durum nedir arkadaşım?
  • süper olmuş eline sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafam33

süper olmuş eline sağlık

Rica ederim. :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mustafam33

süper olmuş eline sağlık

Rica ederim. :)

babam için nissan juke almayı planlıyoruz ctv vites sence nasıl _? ve sanırsam sen test etmişdin bu aracı nasıl yorumlarısn son bir kez?
  • illa juke istiyorsanız yılda 10.00 km altında yapıyorsanız, yada tüketim sizin için sorun değilse alabilirsiniz... ben cvt yerine dsg tavsiye ederim.
  • Hocam çok güzel bir post olmuş ellerine sağlık, çok yararlandım.

İleride bmw 8 ileri + mercedes 7gtronic hakkında da bilgi ve deneyimleri eklersen sevinirim.

Muhabbetle..
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.