Şimdi Ara

OTOMATİK VİTESLİ ARAÇ UZUN YOLDA STOP EDERSE!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Herkese merhaba,
    1997 model honda civic aracım uzun yolda yaklaşık 80-100 km hızla giderken yakıt bitmesi nedeniyle stop etti. Bende hemen frenle yavaşlayıp durdum. Ama araç durana kadar vites hep D konumundaydı. İşte bu sebeple içime bir kurt düştü, acaba şanzımana bir şey oldumu diye!!
    Benzine alıp yola devam ettim ve arabada bir sıkıntı göremedim ama yinede tedirginim.
    SİZCE; D KONUMUNDA STOP HALDE GİTMEK (yaklaşık 10-20 metre) bir sıkıntıya yol açmış mıdır?

Ayrıca bu tür durumlarda otomatik vitesli araçlarda ne yapmak gerek?
    Yardımlarınızı bekliyorum Hayırlı günler...

• ne yazık ki peygamber vitesi (vitesi boşa atmak) gibi bir kötü alışkanlığım var
    bu kötü alışkanlık otomatik viteste de peşimi bırakmadı
    yaklaşık 140 km gibi bir hızla giderken vitesi boşa atıyorum diye (maalesef sustaya basarak) R konumuna yani geri vitese atmışım
    motor durdu, ışıklar falan söndü, allahtan fren tutuyor....yavaşlayıp durdum, vitesi "N" ye alıp bissmillah dedim ve marşa bastım....çalıştı, hiç bir sorun olmamış
    düz vites normal bir arabada bunu yapsam maazallah şanzumanı dağıtırdım, en azından geri vites dişlisi ayvayı yerdi
    ama bu otomatik japon arabalarında her türlü önlem alınmış, gayet güzel yola devam ettim ve hiç bir sorun çıkmadı

yani rahat ol hiç bir şey olmaz.... bu japonlar artık akıllı dünya harikası araçlar

• Hocam cevabın için ÇOK SAĞOL ya içime su serptin. Çok korktum ilk kez başıma geldi stop olayı. Çıkmadı bi türlü kafamdan Hep bu otomatik vites çok hassas, hemen iner,hemen bozulur diyenler yüzünden.

Aynen katılıyorum bu japonlar motor şanzıman konusunda 1 numaralar
  • Benzer bir durum 2011 fiesta ile giderken benim başıma geldi. Dizim anahtara çarptı ve kontak kapandı. Araba birşekilde boşta gibi gitmeye devam etti. sıkıntı olmadı şükür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogan06

Hocam cevabın için ÇOK SAĞOL ya içime su serptin. Çok korktum ilk kez başıma geldi stop olayı. Çıkmadı bi türlü kafamdan Hep bu otomatik vites çok hassas, hemen iner,hemen bozulur diyenler yüzünden.

Aynen katılıyorum bu japonlar motor şanzıman konusunda 1 numaralar

sen öyle diyenlere hiç kulak asma
    asıl otomatik vites taş gibi hiç bir şey olmaz
    manuel viteste kullanıcı hatası dişlilere aktarma organlarına zarar verebilir
    ama otomatikte hata yapma şansın yok, her şeyi kendisi ayarlıyor ve
    tamamı ful elektronik kontrollü, rahat rahat bas kullan,

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.