merhabalar ben karakalem otomobıl tasarımı yapıyorum ama artık kendımı asmanın zamanının geldıgını dusunuıyorum buna hazırlık olarak photoshopu ogrendım ve suanda sanal tunıng calısmalrı yapıyorum ama benım asıl amacım bılgısayarda otomobıl tasarımı yapabılmek ve bunun ıcın hangı programları kullanmalıyım ? bana 3d dedıler bılmıyorum yardım edersenız sevınırım sımdıden cok tesekkurler..
Catia var ama o da cok profesyonel.Araba firmaları falan kullanıyor.Ogrenmen uzun surebilir.
egerkı benım yasımda bırı onu ogrenebılmısse bende ogrenırım onu ben kendıme guvenıyorum o programı nereden temın edebılırım ?
Hocam ogrenemezsin demedim,ogrenmen uzun surer dedim.Kadıkoyde falan bulursun sanırım.Neti biraz karıstırdım yok.
Tvde izlemistim arabanın dişlilerine kadar tasarlıyorlardı.
ama ben adanadayım ve burdada maalesef yok
3 d öğrenceksen 3dMAx veya maya dan başla bari yada cinema 4d kulnımı diğer iki program a göre daha kolay ve çok güçlübir program
quote:
Orjinalden alıntı: designerberker
bende adanada yaşıyorum ve 3ds max kullanıyorum.elimde benim yaptıklarım ve bulduklarımla beraber 300 tane araba modeli var.3 boyutlu.
catia iidir. renault onu kullanır. ford ideası bırakıp unigraphics e geçmiş. bunlar da bişeyler çalışabilirsin.
quote:
Orjinalden alıntı: script
quote:
Orjinalden alıntı: designerberker
bende adanada yaşıyorum ve 3ds max kullanıyorum.elimde benim yaptıklarım ve bulduklarımla beraber 300 tane araba modeli var.3 boyutlu.
3d max var da dedıgım program yok tam adını buldum CATIA Automotive Body-In-White Fastening 3 (ABF) CATIA Automotive Body in White Templates 2 (ABT)
OTOMOBİL TASARLAMAK İÇİN ENİYİİ CATİA DIR BAŞKA İŞLERE DE YARAR YANİ BİR GÜN CAYIP BEN MİMAR OLAACĞIM DERSEN ONADA KULLANILIR İCABINDA BEN CATİA DİYE Bİ TOPİC ACTIM YAZILIM BÖLÜMÜNE Bİ İKİ KİŞİDE VAR Bİ GÖZ AT İSTERSEN
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme