Şimdi Ara

Otomobil ve hafif ticari araç satışlarında önemli bir düşüş yaşandı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
0
Favori
6.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Leş gibi arabalar mercedes bmw parası kimse almaz inşallah.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alım gücü mü kaldı milletin. İkinci el anası ağlamış araçlar bile 35 bin tl den başlıyor. Yiğit Bulut'a alsınlar 850 bin tl lik araç. O göbeği ile anca sığar içine.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • %7.36 çok az bir düşüş değil mi bu fiyatlara göre? 2016 modeller derseniz geçen yıl ilk 3 ayda da 2015'ler vardı. Bence bu inanılmaz fiyatlara göre en az %25 daralmalıydı pazar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otomobilde Bu kadar yüksek vergi ödüyoruz ama yinede uyuz 1.6 dizellere mahkumuz. Ey devlet neden 2000 cc dizel araçlara binemiyoruz. Farkindaligi ne kadar düşük, koyun milletiz yahu.

• redferrari R kullanıcısına yanıt
    Fabrika kurmayı bırak git saab ı alsaydık gene iyiydi. Neyse aksam aksam yazmayacagım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • forum ahalisinin genel zihniyeti sayesinde bunlar.Türkiyedeki ortak sorun.anca saymayı sövmeyi bilirsiniz.ucuz olsun vergi düşsün.düşsün kardeşim ben de bıktım 50 binlik arabaya 100 bin vermeye.peki kaybolacak olan vergiyi vatandaştan olmazsa hangi yoldan devletin kasasına koymayı planlıyorsunuz.memurun maaşı ödenmediğinde altyapı çalışması yapılamayıp evinde su akmadığında alın vergiyi yapın şu sistemleri diye ağlayacak olan da yine aynı tayfa olacak.2000 yılından önce insanlar vergimizi ödeyelim de su kuyruklarında beklemeyelim ekmek un kuyruklarında beklemeyelim kafasındaydı.bugün ise hiç kllanmadıkları köprülere yollara ödedikleri vergilerin şikayetindeler.klavye bürokratlığı bu durumları düzeltmez.Bu zihniyetle vergiler düşsün gerisi beni bağlamaz kafasıyla daha çook zamlara maruz kalır bu millet.adam yazmış oraya almanyada 5000 euroya bmw ye biniyor da bilmem ne de.ya hadi vergileri sıfırladık.araba fiyatları yine de almanya ile asla karşılaştırılamaz.lan adamlar üretmiş bu teknolojiyi üretmiş.kendi insanına sunduğu fiyattan mı sunacaktı size.yok ya.nerde varmış o güzellik.bugün türkiyede başarabilirsek ilk yerli otomobil yapılacak diyelim 40 bin liraya satılacak.elin yunanında avrupalısında kendi para birimlerinde aynı hesaptan satılacak.öyle birşey yok.boşa ağlamayın.bu adam sizin yüzünüzden bu kadar güçlendi.dalga geçer gibi biz daha bu muhalefetle çooook iktidarda kalırız.aynı o beceriksiz muhalefetler gibi anca konuşursunuz.

• daha 2 gün önce ahaber otomotivde rekor kırıldı ekonomi şahane şarkıları söylüyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: master135

forum ahalisinin genel zihniyeti sayesinde bunlar.Türkiyedeki ortak sorun.anca saymayı sövmeyi bilirsiniz.ucuz olsun vergi düşsün.düşsün kardeşim ben de bıktım 50 binlik arabaya 100 bin vermeye.peki kaybolacak olan vergiyi vatandaştan olmazsa hangi yoldan devletin kasasına koymayı planlıyorsunuz.memurun maaşı ödenmediğinde altyapı çalışması yapılamayıp evinde su akmadığında alın vergiyi yapın şu sistemleri diye ağlayacak olan da yine aynı tayfa olacak.2000 yılından önce insanlar vergimizi ödeyelim de su kuyruklarında beklemeyelim ekmek un kuyruklarında beklemeyelim kafasındaydı.bugün ise hiç kllanmadıkları köprülere yollara ödedikleri vergilerin şikayetindeler.klavye bürokratlığı bu durumları düzeltmez.Bu zihniyetle vergiler düşsün gerisi beni bağlamaz kafasıyla daha çook zamlara maruz kalır bu millet.adam yazmış oraya almanyada 5000 euroya bmw ye biniyor da bilmem ne de.ya hadi vergileri sıfırladık.araba fiyatları yine de almanya ile asla karşılaştırılamaz.lan adamlar üretmiş bu teknolojiyi üretmiş.kendi insanına sunduğu fiyattan mı sunacaktı size.yok ya.nerde varmış o güzellik.bugün türkiyede başarabilirsek ilk yerli otomobil yapılacak diyelim 40 bin liraya satılacak.elin yunanında avrupalısında kendi para birimlerinde aynı hesaptan satılacak.öyle birşey yok.boşa ağlamayın.bu adam sizin yüzünüzden bu kadar güçlendi.dalga geçer gibi biz daha bu muhalefetle çooook iktidarda kalırız.aynı o beceriksiz muhalefetler gibi anca konuşursunuz.

avrupada alman arabası ucuz amerikan arabası ucuz asya arabası ucuz
    amerikada aynı
    asyada aynı
    bir ülke sırf araba üretmiyor diye pahalı araba satamaz ki burda üretilen çok sayıda araba avrupaya gidip paketlenip bize vergiyle misliyle kakalanıyor.
    ayrıca firmalar zaten kendi halkına sattığı fiyata bize satıyor aradaki 2-3 kat farkın sebebi vergiler ve büyük döviz kuru başarımız.

• Acikcasi ben daha fazla bir daralma oldugunu dusunuyordum.bu fiyatlara bile arac alan cokmus.cok insanda para var demek ekonomik kriz olmadigi dogruymus.cok basit,hic bir ozelligi olmayan bos,sade araclarin bile fiyati ucmusken insanlar hala siraya girip arac aliyor.

• yerli araç üretememek 15 yıldır bu iktidarın suçu, onu geçtik diyelim gelire göre vergi al,, sınıf farkı olsun dacia , tata gibi zengin sınıfın tercihi olmayacak raçlardan neden adaletsiz vergi alıyorsun onu inzah edin bey efendiler,, hani eşitlik , adalet ,kalkınma,, sizin iktidarınızda millet kafayı sıyırdı bakın ekşide konusu var bim naturist camping olayına kadar gitmiş diyorlar ,,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zeus_1907 kullanıcısına yanıt
    biz araba üretmediğimiz için değil yüzyıllardır süre gelen düşmanlıktan ötürü yüksek fiyatlara maruz kalıyoruz.bugün türkiye azerbaycana yük olacak işler yapar mı.yapmaz.her ülke kendi çıkarları ve dostları doğrultusunda hareket eder.kaporasını verdiğimiz 3.20i fiyatı 20 bin küsür arttığı için vazgeçtik.almayın kardeşim almayın.almayın ve bu işin çözümü için çalışın elinizden ne geliyorsa onu yapın.sizi temsil etmesi için bir milletvekiline oy verin.ama böyle olmuyor.forum öyle bir hal aldı ki.tayyip ne derse desin karşıtı olmuş durumda.15 yıldır bu işe yaradı mı ? hayır.hatta daha da güçlendirdi mi ? evet.hala da güçlendirmeye devam ediyor.yazık diyorum başka birşey demiyorum.
  • redferrari R kullanıcısına yanıt
    arkadaş.zaten şuan aynı motor hacmi sınıfındaki dacia ile bmw mercedes araçların vergileri değişti.lüks sınıf yükseltildi.adaletsizlik yok.asıl adalet şimdi oldu.ama orta sınıf ve fakirin işine yaramayan adalet var.işin doğrusu düşük sınıftakilerin vergisini düşürüp yüksek sınıfı aynen yerinde bırakmak.
  • Çoğu satıcının elinde 2016 modeller vardı, bunlar nispeten ucuz fiyat üzerinden satılıyordu buna rağmen, bu sonuç yaşandı, önümüzdeki aylardan itibaren 2016 larda tükenecek, ve 2017 ler güncel kur üzerinden satılmaya başlanacak, şu durumda satışlar şimdikinden daha kötü bir duruma gelecek.
  • quote:

arkadaş.zaten şuan aynı motor hacmi sınıfındaki dacia ile bmw mercedes araçların vergileri değişti.lüks sınıf yükseltildi.adaletsizlik yok.asıl adalet şimdi oldu.ama orta sınıf ve fakirin işine yaramayan adalet var.işin doğrusu düşük sınıftakilerin vergisini düşürüp yüksek sınıfı aynen yerinde bırakmak.

Asıl adalet nasıl şimdi var? Zaten araçlar fiyatlarına göre vergi ödüyordu. Aynı motor hacmindeki dacia ile bmw aynı vergiyi mi veriyordu da adalet şimdi geldi?

Zaten araç ne kadar pahalıysa o kadar yüksek ücret ödüyordun. Şimdi iyice fahiş hale geldi aradaki fark. Eskiden bir memur yemeden içmeden bmw mercedes alıcam dese alabiliyordu. Artık bir memurun üzerinde kazanan adam bile alamaz hale geldi. Kötü araca mahkum edildik resmen.

O zaman basalım Şu şu şu marka arabaya %500 vergiyi basalım. Adalet timsali bir ülkeye dönüşelim. Almanya bizi gıskansın he mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangokudbgt -- 5 Nisan 2017; 23:59:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TITAN291

quote:

Orijinalden alıntı: high speed dirt

Renault Megane HB Touch 1.2 130 BG.
    Araç 1 ay önce 75.300TL idi. İki hafta önce 77.100TL oldu. Bugün itibariyle 80.300TL

https://www.cdn.renault.com/content/dam/Renault/TR/price-list/Renault-Binek-20170404.pdf

vur vur....

Araba bakıyorum hocam, bu fiyatları o yüzden biliyorum. Ama almıyorum, araba fiyatı kadar vergi ödemek istemiyorum, yontulmak kazıklanmak istemiyorum, insan gibi vergi istiyorum, hayvan gibi muamele görmek istemiyorum.

• sangokudbgt kullanıcısına yanıt
    yazdığımı iyi oku.vergiler yüksek değil demedim.kağıt üzerinde asıl adalet oldu dedim.1.0 ibiza ile 5.20i aynı vergi oranında ödüyordu.buradaydı adaletsizlik.olması gereken ibizanın yüzde 20 falan olmasıydı.ama tabiki hükümetimiz tıpkı vestelin ağlamasıyla,yerli üründe vergi indirimine gidip almaya teşvik etmek yerine i phone samsung vs vergiyi arttırınca millet patladı.şuan 1.0 ibiza ile 5.20i farklı vergi dilimlerinde adalet budur.tabkiki 1600 motor bir araç 200 milyar olması kabul edilir birşey değil o konudu hemfikiriz.almanya beni bağlamaz her yıl bütçe fazlaları beni bağlar.üretim teknelojileri beni bağlar.başladıklarında türkiyenin şuanki yerli araç üretim aşamalarından farklı değildiler.vergisi gelir olan bir ülkede yaşıyoruz.araba yapılacak bu bir devrimdir.planlı ve düzenli pazarlamayla birlikte dünyaya bile açılabiliriz.ama bu ülkenin düşmanı klavye delikanlıları hemen oooo saab a benziyor oooo şuna benziyor.kolpacılar vsvs.sırf tayyip yapıyor diye ülkenin yararına bile olabilecek şeylere laf.ben bunlarla ilgilenirim hocam gerisi beni bağlamaz.

• quote:

yazdığımı iyi oku.vergiler yüksek değil demedim.kağıt üzerinde asıl adalet oldu dedim.1.0 ibiza ile 5.20i aynı vergi oranında ödüyordu.buradaydı adaletsizlik.olması gereken ibizanın yüzde 20 falan olmasıydı.ama tabiki hükümetimiz tıpkı vestelin ağlamasıyla,yerli üründe vergi indirimine gidip almaya teşvik etmek yerine i phone samsung vs vergiyi arttırınca millet patladı.şuan 1.0 ibiza ile 5.20i farklı vergi dilimlerinde adalet budur.tabkiki 1600 motor bir araç 200 milyar olması kabul edilir birşey değil o konudu hemfikiriz.almanya beni bağlamaz her yıl bütçe fazlaları beni bağlar.üretim teknelojileri beni bağlar.başladıklarında türkiyenin şuanki yerli araç üretim aşamalarından farklı değildiler.vergisi gelir olan bir ülkede yaşıyoruz.araba yapılacak bu bir devrimdir.planlı ve düzenli pazarlamayla birlikte dünyaya bile açılabiliriz.ama bu ülkenin düşmanı klavye delikanlıları hemen oooo saab a benziyor oooo şuna benziyor.kolpacılar vsvs.sırf tayyip yapıyor diye ülkenin yararına bile olabilecek şeylere laf.ben bunlarla ilgilenirim hocam gerisi beni bağlamaz.

aynı vergi oranını ödüyor olması nasıl bir adaletsizlik yaratıyor öncelikle bunu açıklamalısın.

ibiza 10 lira vergisi 10 lira.

Bmw 20 lira vergisi ise yine 20 liraydı.

Yani 2 katı pahalı bir araç alan adam 2 katı vergi ödüyordu. Öyle bir konuşuyorsun ki sanki ibiza alan adam 10 lira öderken bmw alan adam 15 lira ödüyordu.

Ek olarak biz değil araba üretmeyi onun içindeki klima var ya hah onu çalıştıran düğmeyi bile üretemeyiz. Çünkü bizde o güç yok ama gelmiş araba üretme hayali kuruyor dünyaya açılacağım diyorsun adamın arkasından değil suratına suratına gülerler bak insan içinde bunları konuşma.

Mesela bir ww o klima tuşunu sipariş geçerken yıllık 25 milyon ünite sipariş veriyor ve ona göre fiyat alıyor üreticiden. daha bunun zibilyon tane parçası var. O malı üreten üreticideki hacimi geçtim. Sen ürettiğin arabayı kaç liraya mal edeceksin de ww'ye rakip olacaksın bu piyasada hiç ismin bile yokken?

Adamların sadece bir araba firmasına kesilen hukiki tazminat cezası senin bütün metal sanayi üretimi yapan firmalarının toplam değerine eşit ve o firma o parayı peşin ödüyor.

• quote:

biz araba üretmediğimiz için değil yüzyıllardır süre gelen düşmanlıktan ötürü yüksek fiyatlara maruz kalıyoruz.bugün türkiye azerbaycana yük olacak işler yapar mı.yapmaz.her ülke kendi çıkarları ve dostları doğrultusunda hareket eder.kaporasını verdiğimiz 3.20i fiyatı 20 bin küsür arttığı için vazgeçtik.almayın kardeşim almayın.almayın ve bu işin çözümü için çalışın elinizden ne geliyorsa onu yapın.sizi temsil etmesi için bir milletvekiline oy verin.ama böyle olmuyor.forum öyle bir hal aldı ki.tayyip ne derse desin karşıtı olmuş durumda.15 yıldır bu işe yaradı mı ? hayır.hatta daha da güçlendirdi mi ? evet.hala da güçlendirmeye devam ediyor.yazık diyorum başka birşey demiyorum.

temsil için hiç bir vekile oy veremiyorsun bu ülkede.
    oy partiye veriliyor partinin başındaki vekilleri seçiyor
    zaten vekiller de zenginler ve daha da zengin olmak için vekil oluyor
    böyle olunca da kimse halkı düşünmüyor.
    yemeye içmeye vergi ödüyoruz ama mücevherin ve yatların vergisi kalkıyor fakire vergi konup zengine sıfırlanıyor.
    her şeyden özel tüketim vergisi alınırken zenginlerin oyuncakları vergisiz kılınıyor.

sana arabadan bir örnek, focus burda 85bin lira amerikada 16,7bin dolar
    vergiyi düşünce ordaki arabayla burdaki aynı fiyata geliyor sadece kur farkı oluyor.

• zeus_1907 kullanıcısına yanıt

Yahu bizi gıskanan ameriga'da mustang abd'de vergisiyle birlikte 25.185 dolares ediyor. Bizde kaç lira acaba? 400bin tl'mi yoksa 500 bin tl' mi?

bu adamlara laf maf anlatılmaz. Elalemin üstüne bine bine eskittiği şeyi ancak bilgisayar ekranında görürsün. Abd de bunu yapamıyolar gıskanıyolar, almanya bizi gıskanıyor. Abd israil gıskanıyor anlıyor musun kardeş?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangokudbgt -- 6 Nisan 2017; 0:32:29 >

• Bugün anadolu isuzu 3 ay boyunca haftada 2 gün az mesai yapma kararı vermiş..sebep talep düşüklüğü..

Güzel güzel..

Başımızdakilerde merhamet yok biliyoruz..

Seçmende kendilerini yönetenleri hizaya getirecek bilinç yok..onu da biliyoruz..

O zaman herkes çekecek ceremesini..

Millet alamayacak..

Üreten satamadığı için işten çıkaracak..

İşsiz kalan borçlarını ödeyemeyecek..

Alacaklarını alamayan bankalar zor duruma düşecek..

Sonra komple ülkenin kepenkleri inecek..

Ay hadi inşallah..

Böyle basiretsiz toplumlar dibi görmeden kendine gelemez.

Adam renault megane sedanı 113 bin yapmış..opsiyonlarla 130 a kadar çıkıyor..

Hani diyorlar ya "ülkede üretim olsa böyle olmaz"

Al lan işte..bursada üretiliyor..ama dünyanın öbür ucundan gelenden önce zammı dayıyor..

Umarım satışları yüzde 90 azalır..

Hepsinin..

Umarım yüzde 100 vergi verip sesini çıkarmayan bu halk da işsiz kalır.

Ve yine umarım bir arabadan 1 araba parası vergi alanlar bir daha koltuk yüzü göremez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superegoid -- 6 Nisan 2017; 1:27:36 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.