Şimdi Ara

OTOMOBİLİM HARARET YAPTI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar bugün arkadaşlarla birlikte deniz kenarına piknik yapmaya gittik ancak yollar çok inişli ve çıkışlı öyle ki araba bazen 2. vitese düşüyor o derece dik rampalar var Muğla dan marmarise doğru gitmişseniz o yolları görmüşsünüzdür giderken bişi yok ama gelirken araba 3. vites 3000 devirde o yokuşları çıktık bişi yoktu artık yokuşlar bitti inişli bir yol geldi ben gaza basmaya devam ettim bir süre sonra gazı yemediğini hissettim kenara çekip durdum kaputu açtım baktım ssss diye bir ses geliyordu benzinliğin yanındaydık zaten benzinlikten birini çağırdım o da biraz baktı sesin su haznesinden geldiğini anladık su haznesine su koydu araba hareret yapmış dedi çalıştırmaya çalıştım normalde sıcak motor hemen çalışır bilirsiniz ama bayağı bir marş yapınca çalıştı ondan sonra teşekkür ettim vs ama ben kullanırken normalde arabanın çekeceği 3000 devir hizasından biraz daha fazla basıyorum gaza araç yine 3000 devirde çıkıyordu yokuşu, zaten 3000 deviri geçse bir üst vitese atarım ama geçmiyordu ancak dediğim gibi ben gaza 3000 devir hizasından daha fazla basıyordum acaba bu harareti artırır mı normal düz yolda 5. vites tam gaz gitsek hararet artar mı ben yokuş aşağı ayağımı aracın gazından çekince hararetin azaldığını gözlemliyorum ama mesela yokuş aşağı gaza basmaya devam edince hararet te bir azalma yok otomobilin hararet yapmaması için aracımı nasıl kullanmalıyım mesela yokuşu 3. vites 3000 yerine 4. vites 2500 devirde falan çıkmak daha mı mantıklı yada 3. viteste ama çok basmadan çıkmak mı bu arada aracım Renaut 9 Broadway bu konuda tecrübesi veya bilgili olan arkadaşlarım beni bilgilendirirlerse çok sevinirim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.