Şimdi Ara

Otomobillerden beklentilerimiz/küçük detayları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
1.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar mesela ben direk başlayayım. Benim beklentim esp ve muadili tuşların şoför tarafında olmasındansa orta kısımda bulunmasını istiyorum. Çünkü yol arkadaşım yeğen ile daha keyifli bir yolculuk için şart. Çevremdede bu tür beklentisi olan çok. Mesela fluence hız sabitleyiciyi el freninin oraya koymuş esp ta nerde. Bedava verseler aldığım gibi satarım tipinden bi araç.. İşte böyle kişinin kendisine özel çok mu önemli ? sizin için hayır ama benim için evet diyebileceği beklentilerden bahsediyorum. Yani Şu motorda olsun bu donanımda olsun değil.

Küçük detay olarakta mesela vectra c lerin merkezi kilit ve bagaj açma tuşları şoförün kapısında olduğu gibi yolcunun kapısındada vardı. Gibi donanımdan ziyade böyle binmeden farkedilmeyecek çok mu önemli sorusu karşısında evet hayır çelişkisinde bırakacak detaylar istiyorum.

Eğlenelim biraz hep vwfanlarıyla mı savaşacağız biraz eğlenelim dediğim gibi :)

Bu arada forumu uzun yıllardır takip etsemde üyelik bu güne kısmetmiş. Birikmişlik çok, çok başınızı şişireceğim :)

• Hocam hosgeldiniz,aramiza..Cok guzel ince konulara deginmissiniz,tebrikedyorum..
  • Bagaj kapağını kapatırken içten tutma yeri olması, kaparken elimin kirlenmemesi önemli,

Makyaj aynalarinda adam gibi ışıklandırma,

Hız sabitleyici olmazsa olmaz.

Mesajı guncellerim.
  • El freni yazısının gozukmeyecek yerlere yerlestirilmesini sevmiyorum ben de. El frenini unutuyorum bazen.
    Kadranin altina değil de üstüne bi yere konulsa daha güzel olur bence.
  • Paco-De Lucia P kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam. saolun :)
  • Allah başka dert vermesin diyenler gelmeden
  • Frene basarken debriyaja basınca frenin gevşemesinden nefret ederim mesela. Hatta o araba benim için çöptür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: different0606

teşekkürler hocam. saolun :)
    hem up olur hem burdan ekleyeyim.

artık modern bir araçta en azından şöyle 2004 ve üzeri tasarımı araçlarda donanım olarak ennnnn azından;

4 cam otomatiği,
    elektrikli ayna,
    klima,
    abs,
    sürücü ve yolcu hava yastığı

olmazsa olmaz diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrmst

Frene basarken debriyaja basınca frenin gevşemesinden nefret ederim mesela. Hatta o araba benim için çöptür.

Ayni duruma bende takiliyorum. Fren pedalinin dibe dalmasina sinir oluyorum.

Ayrica bazi arabalarda pedallar yukari konuma yerlestiriliyor. Dur/kalk trafikte gaz fren arasi mesafe fazla oldugu icinde ayak bileginin ust kismi (ayakkabi dilinin bilege degdigi kisim) bir sure sonra agrimaya basliyor. Koltuk ayari ile ne kadar ugrasirsan ugras bu sorun giderilmiyor.

Vitesin zaman icinde gevsek bir hal alip esnemeye baslamasi ikinci sinirimi bozan unsur.
  • Ben her aractan sunlari isterim kucuk detay olarak

Arka kol dayama(ondekini hic kullanmiyorum,arkadakini yolcular baya kullaniyor)

Butun camlar otomatik ve tuslari aydinlatmali

Kararan dikiz aynasi

Geri vitese takinca yan aynalarin otomatikman asagiya dogru bakmasi

Koltuklarin altinda derince raflar(cekmece tarzi)

Hiz sabitleyici

Park sensoru

Fazla ust duzey olmasa da yeterli(en az 6 hoparlor ses sistemi)

Gerisi zaten klasik olacak.İyi motor,sanziman,bagimsiz suspansiyon,iyi yol tutus vs vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***Leopard*** -- 30 Nisan 2015; 20:49:16 >
  • quote:

artık modern bir araçta en azından şöyle 2004 ve üzeri tasarımı araçlarda donanım olarak ennnnn azından;

4 cam otomatiği,
    elektrikli ayna,
    klima,
    abs,

Alıntıları Göster
    Hocam ESP meselesini anlayamadim. ESP ortada olunca yan koltukta olan yegeniniz ESP yi kapatiyor bu sekilde mi eglenceli yolculuk yapiyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: supremum01

quote:

Orijinalden alıntı: mrmst

Frene basarken debriyaja basınca frenin gevşemesinden nefret ederim mesela. Hatta o araba benim için çöptür.

Ayni duruma bende takiliyorum. Fren pedalinin dibe dalmasina sinir oluyorum.

Ayrica bazi arabalarda pedallar yukari konuma yerlestiriliyor. Dur/kalk trafikte gaz fren arasi mesafe fazla oldugu icinde ayak bileginin ust kismi (ayakkabi dilinin bilege degdigi kisim) bir sure sonra agrimaya basliyor. Koltuk ayari ile ne kadar ugrasirsan ugras bu sorun giderilmiyor.

Vitesin zaman icinde gevsek bir hal alip esnemeye baslamasi ikinci sinirimi bozan unsur.

Aynen o bilek ağrısı sinirimi bozuyor. Genelde donanım kısmından çok sürüş ile ilgili şeylere takık olduğum için japon grubuna karşı sempatim çok.

• quote:

Arkadaşlar mesela ben direk başlayayım. Benim beklentim esp ve muadili tuşların şoför tarafında olmasındansa orta kısımda bulunmasını istiyorum. Çünkü yol arkadaşım yeğen ile daha keyifli bir yolculuk için şart. Çevremdede bu tür beklentisi olan çok. Mesela fluence hız sabitleyiciyi el freninin oraya koymuş esp ta nerde. Bedava verseler aldığım gibi satarım tipinden bi araç.. İşte böyle kişinin kendisine özel çok mu önemli ? sizin için hayır ama benim için evet diyebileceği beklentilerden bahsediyorum. Yani Şu motorda olsun bu donanımda olsun değil.

Küçük detay olarakta mesela vectra c lerin merkezi kilit ve bagaj açma tuşları şoförün kapısında olduğu gibi yolcunun kapısındada vardı. Gibi donanımdan ziyade böyle binmeden farkedilmeyecek çok mu önemli sorusu karşısında evet hayır çelişkisinde bırakacak detaylar istiyorum.

Eğlenelim biraz hep vwfanlarıyla mı savaşacağız biraz eğlenelim dediğim gibi :)

Bu arada forumu uzun yıllardır takip etsemde üyelik bu güne kısmetmiş. Birikmişlik çok, çok başınızı şişireceğim :)

Nick- mesaj uyumu

• Hemican kullanıcısına yanıt
    amaç o değil mesela benim 3. el gibi. Yaşı 15 ama cidden anlıyor bu işlerden. Troll troll işler yapıyoruz bazen doğru değil biliyorum ama bayağı yardımcı oluyor bana. Burda mesele sadece esp değil esp ve türevleri...
  • Belli hız sonrası tüm kapıların kitlenmesi.
    3 derece ve altında buzlanma uyarısı (görsel ve işitsel)
    Sustali anahtar yada keyless go
    içeriden bagaj kapağı açmak.
    Arka koltuklardan bagaj bölümüne erişim
    Arka yolculara dirsek desteği ve bu destekte bardak tutucu
    Sogutuculu torpido
    vs..
  • quote:

4 cam otomatiği,
    elektrikli ayna,
    klima,
    abs,

Alıntıları Göster
    dizel araçlara kışın çabuk ısınması için motor ısısı dışında bir ısıtıcı.

bebek kilidinin vida ile yapılmaması. klima kapama düğmesi ve mute tuşu.

• synthesizer kullanıcısına yanıt
    ve picasso tam bunları isteyen birinin aracı. herkes şöyle amacına uygun araç alsa elde kalan araçta olmaz değer kaybeden araçta olmaz..
  • Cevaplardan cogu donanimsal. Forumda yurtdisi konusu acilinca da adamlarin mantigina ovguler yagdiriliyor ve Turklerin mantigi elestiriliyor. Sanirsin elestirenler donanima takan insanlar degil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: supremum01

Cevaplardan cogu donanimsal. Forumda yurtdisi konusu acilinca da adamlarin mantigina ovguler yagdiriliyor ve Turklerin mantigi elestiriliyor. Sanirsin elestirenler donanima takan insanlar degil.
    sadrazam soltıntın
  • Kesinlikle, tabana bitisik gaz pedali. benim icin onemli baya. ayrica pedallarin neredeyse 90 derece dik konumlandirilmasi. (ornek: bmw)
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.