|
Otomotiv & Malzeme muhendisligi siralamalari
-
-
Up -
Otomotiv Mühendisliği yazmanı tavsiye etmem. İstanbulda Mühendislik okuyan ve bizzat Satış Pazarlamacılarla tanışan biriyim. Ailemde de var Satış Pazarlamacı
Özet şu ki belli dar Sektörlere sıkışmış ve geleceği olmayan bölümlerden biri olan Otomotiv Mühendisliğini önermem.
* Makine Mühendisliği veyahut Metalurji Malzeme tavsiye ederim, Otomotivde çalışacaksan gene seçebilirsin bu sektörleri
Hatta bana kalırsa mezuna kal. Bro ben mesela ilk sınava girdiğim sene 188K yapmıştım. Mezuna kaldım 20K küsür sıralama yaptım, Yıldız Teknik Mekatronik Mühendisliğine girdim.
İlk seneden girseydim sıradan bir yerde Makine Mühendisliği okuyacaktım, bugün TR'nin en iyi 3.Teknik Üniversitesindeyim
*** Mezuna kal ve Adam Akıllı çalış, şu okulları bölümleri hedefle:
1: Odtü Makine , 4832 sıralama
2: Odtü Metalurji Malzeme, 8660 sıralama( geri düşer 10K ın üstüne, 18 -
13K lardan agresif yükselmiş)
3: Hacettepe Makine İngilizce 18K Sıralama
4: Gazi Makine İngilizce 34K Sıralama
5: Gazi Makine 49K Sıralama
Bunları hedefle bunlardan oku. Metalurji ve Malzeme Mühendisliğine de laf etmek istemiyorum ama, Piyasa emin ol çok acımasız
Ooooo Gazi mezunu demezler, 120K lık bölüm mezunu derler; bunu yapan acımasız tanıdıklarım var maalesef
Beni dinle, ben yapamam edemem falan deme; tam zamanında kal mezuna Odtü Gazi Makineleri hedefle, emin ol kazanırsan daha mutlu olursun
Metalurji Malzeme olacaksa dahi, en azından Odtüde girsen kötü mü olur ?
-
Tesekkur ederim emek edip yazdiginiz icin, 1 sene mezuna kaldim, dediginiz uzere sirketler acimasiz fakat YKSde acimasiz. 1 sene daha mezuna kalma luksum yok maalesef. Yetenegim ve ilgi alanim "kendimi gelistirmek" kanimca, 1 sene saha kalacagima kendimi gelistirmeye erken baslarim. Sizce yukarida bahsettigim bolumler gelir mi? -
Gazi Metalurji ve Malzeme kesin gelir. Otomotiv de gelir gibi geliyor sıralama olarak
-
Metalurji ve Malzeme'nin gelmemesi için herhalde çok ciddi bir olay olması lazım; ya da Gazi Met. ve Malzemenin çok ciddi bir atılım yapması lazım da onu da piyasa farkedecek de...
Ölme eşşeğim ölme :D . Metalurji ve Malzeme kesin gelir
-
Fikriniz icin tesekkur ederim, gecen seneki cekis 25 bin olarak gozukuyor. Bu senede 25 bin cekerse gelmiyor maalesef. Gecen seneki gibi cekmeyecegi olasiligi uzerinde durursak bolum bana geliyor. Gecen seneki gibi cekmeyecegini dusunduren nedir sizlere hocam? -
2020 2021 yılları arasında da 163K dan 170K ya gerilemiş.
Hiç belli olmaz ama girersin ya.
-
Temennim o yonde, tesekkur ederim. -
Metalurji gelir yüksek ihtimal otomotivi önermem bölüm olarak -
Metalurji gelir de Gazi Metalurji pek iyi bir seçenek gibi durmuyor -
Up -
Up -
Up -
Up
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X