Şimdi Ara

Otomotivci 2012'den umutsuz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

lafım sana değil üztüne alınma

toplam cari açık içerisindeki paya bakmak lazım..veriler elimde yok ama geçenlerde bi yerde gözüme çarpmıştı, otomotiv sektörü öyle sanıldığı gibi afaki bir etki yaratmıyor cari açıkta.bildiğim kadarıyla en yüksek paya enerji ithalatı sahip, ardından mekanik-makina ithalatı, demir-çelik ihtalatı geliyor. hatta yanlış hatırlamıyorsam otomotivin payı %1 var yok.

biraz sosyal paratoner oldu şu anda otomotiv sektörü, en ufak birşey olsa bir şekilde otomotiv sektöründeki hareketlere göre yorum yapılıyor, hükümet taraftarları, " oh iyi yaptı, millet porsche'a binmesin" diyor, karşıtları ise "hani ekonomide herşey tozpembeydi, nerden çıktı bu ek vergiler, eniştem beni neden öptü" diyor..

herneyse demek istediğim devede kulak olan otomotiv sektörü günah keçisi ilan edildi, en popüler-göz önünde olan sektör olduğu ve bundan dolayı ak partinin demogoji/çarpıtma yapmasına müsait bir konu olduğu için varsa yoksa "vurun otomobil sektörüne"..

valla işi siyasi boyuta çekmek istemem ama et sorunu olmayan bir ülkede tarım politikaları sonucunda hayvancılığı öldürüp-et sorunu yaratıp, ardından angus ithal ederek sorunu çözdük diye böbürlenen bir hükümete tepki göstermeyen insanların otomobil sektörünü hiç ama hiç sorgulamadan cadı avına kurban vermeye çalışmaları kraldan çok kralcılık gibi bir izlenim oluşturuyor şahsımda.

hangi taraftan hangi partiden olursanız olun ama birazcık sorgulayın

yok hocam ne alıncam, forumdakiler bilir zaten iktidara karşı pek çok karşıt mesajım olduğunu(herhangi bir partili degilim keske düzgünü olsa da gururla söyleyebilsem ama yok..), set hocam az çekmedi benden sağolsun Valla inanın yalan söylemiyorum, benim okudugum bir veride de otomotivin payı 30%lara yakındı sanki, kaynak belirtemiyorum emin degilim... bu yuzden mesajım yanlıs anlasılmıs olabilir

yok tam tersi, ben seni anladım ama belki sen yanlış anlarsın diye yazdım

tam rakamlar elimde değil ama az önce yaptığım küçük bir google araştırmasında şöyle bir yazı ele geçirdim

http://www.canmehmet.com/2011/06/turk-ekonomisinin-anlasilir-rakamlarla-cari-acik-ve-dis-borc-gercegi-3/

oradaki "5.7 milyar dolar-kara taşıtları kısmına" bakarsanız, kabaca %8-9 gibi bir rakama denk geldiğini görürsünüz...

ayrıca bu kalemi de iyi açmak lazım, şimdi bu 5.7 milyar doların içerisinde 300-500 milyon dolar ancak tutan porsche, ferrari..gibi aşırı uc örnekleri göstererek otomotiv sektöründe yapılan harcamaları öcü gibi göstermek de işin ayrı bir boyutu, sanki ülkede herkes porsche ferrari kullanıyor da cari açık bu sebepten dolayı patlıyor..hedef saptırma, sosyal paratoner yaratma...

• Valla işin daha kötü yanı, ülkemizin %50si ekonominin coştuğunu, Avrupa'nın battığını falan düşünüyor, AB'ye ihtiyacımız yok biz kendimize yeteriz triplerinde herkes... Bugün haberlerde baktım, Egemen Bağış'ın Hollandalı bakana çıkışması sonucu halk kahramanı(!) ilan edilmiş neredeyse de bana karikatürlerden daha çok koyan şey adamların buraya elini kolunu sallayarak girip bizim vize kapılarında sürünmemiz.. Kur-enflasyon ve güncellemer sağolsun alım gücümüz her geçen gün daha da azalırken (ticaretle ugrasmadıgımız icin gelirimiz sabit) insanlarda gereksiz bir havalanma seziyorum, korkutucu, bu kadar kolay kanmamak lazım.

Avrupa'ya gerek yok diyenlere de şöyle söyleyeyim, Irlanda'nın ücra bir köşesinde küçük bir şehrinde ikamet ediyorum (hani şu krizde feci batan! Türkiyeden beter oldu diye dalga geçilen). Nüfus 300.000 civarı.

- Trafik yok
    -Toplu ulaşım sistemi tıkır tıkır mükemmel işliyor
    -Yollar kaymak asfalt ve edindiğim bilgilere rağmen krize rağmen düzenli olarak revize ediliyor
    -Her tarafta trafik işaretleri, şeritler mevcut
    -Bir tane bile gecekondu yok
    -Bir tane bile dilenci yok (olanlar da hintli-çinli mülteciler)
    -Mesai saatleri 5'te bitiyor, herkes akşam eğlencesine gidiyor
    -Tanıştığım tüm taksiciler, tatillerini Ispanya'da, Türkiye'de geçirdiklerini söylüyor, Türkiye'de yazlık evi olan taksici sayısı oldukça fazla!
    -Bayanlar sokakta geceleyin bile rahatça dolaşabiliyor
    -Herkesin suratı güleryüzlü, kriz ve sert reformlara rağmen mutlular.
    -Asgari ücreti tam hatırlamıyorum ama TL bazında 1.800 - 1.900 civarı
    -Şehir küçücük olmasına rağmen kendi havaalanına sahip, tren istasyonu var, otogarı büyük şehirlerimizi aratmayadak düzeyde
    -Bu arada sorduğum zaman insanların çoğu kriz olduğunu kabul ediyor, e bu nasıl kriz! dediğim zaman krizden önce daha iyiydik diyorlar...

Şimdi Avrupa mis, Türkiye öcü gibi ekşisözlük yazarı krizlerinde değilim, master'ım biter bitmez amacım askerliğimi yapıp, Türkiye'de iş bulmak veya kendi işimi kurmak, ama varmak istediğim nokta şu: krizde diye dalga geçtiğimiz ülkenin küçücük bir şehrinin refah düzeyi bile Türkiye'yi 4e 5e katlarken, nasıl olurda o %50 Türkiye'nin coştuğunu, AB'nin kapımıza köle olacağını zannediyor inanılır gibi değil. Benim kızdığım nokta bu. Istanbul-Ankara-Izmir'lilere sesleniyorum yüzde kaçınız gidip bir Doğu iline rahatlıkla yerleşebilir? Ben açık konuşacağım, Istanbul'luyum, çok iyi bir iş imkanı olsa bile Mardin'e, Van'a, Şırnak'a vb. gidip yerleşemem.

Ama bulunduğum şehirde, Dublin'den, Cork'tan, Londra'dan, Manchester'dan gelen, hatta part-time bile çalışan bir sürü kişi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Janjan -- 29 Kasım 2011; 19:09:32 >

• Forum halkı kusra bakmasın, içimi dökmüş oldum konuyu da iyice saptırdım yönetim dilediği takdirde mesajımı silebilir... Ama silmeye karar verirseniz bile rica ediyorum 1 gün kalsın, birkaç insan şu izlenimlerimi okusun.
  • Bu millet yeryüzünde yaşadığı boyunca hep hırsından kaybetmiştir. Tarihte onlarca örneği mevcut.

Şimdi de başka ülkeler batacak da biz yükseleceğiz diye bekliyoruz. Hııı evet
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

Bu millet yeryüzünde yaşadığı boyunca hep hırsından kaybetmiştir. Tarihte onlarca örneği mevcut.

Yok öyle bir dünya Görkem'im... iktidar yanlılarının her gün diline doladığı sözde batık(!) Avrupa'dayım 3 aya yakın bir süredir... Bu adamların batması kolay kolay 1-2 yılda olmaz kimse kimseyi kandırmasın, otomobil genel'de oldugumuz icin şöyle bir benzetme yapacağım:

Avrupa'lı S 500'ünü satıp E 250 cdi almak zorunda kaldığı için, güç bela Jetta sahibi olmuş Türkiye tarafından dalga konusu oluyor(!) anlayana mesaj gitmiştir.

• @janjan yaşadığın yerde yaşamayı çok isterdim sonuna kadar haklısın... Türkiyeden adam olmaz bizim milletimiz en büyük hatayı yapıyor kendini bişey sanıyor bu kendini beğenmişlikle ilerlemesi mümkün değil acıyorum ya buzdolabına özel tüketim vergisi ödeyen tek ülkeyiz biz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cgh0gy-

Üzülmem , iyi olur hatta .

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

Bu millet yeryüzünde yaşadığı boyunca hep hırsından kaybetmiştir. Tarihte onlarca örneği mevcut.

Yok öyle bir dünya Görkem'im... iktidar yanlılarının her gün diline doladığı sözde batık(!) Avrupa'dayım 3 aya yakın bir süredir... Bu adamların batması kolay kolay 1-2 yılda olmaz kimse kimseyi kandırmasın, otomobil genel'de oldugumuz icin şöyle bir benzetme yapacağım:

Avrupa'lı S 500'ünü satıp E 250 cdi almak zorunda kaldığı için, güç bela Jetta sahibi olmuş Türkiye tarafından dalga konusu oluyor(!) anlayana mesaj gitmiştir.

Medyanın o kadar çok gazına geliyoruz ki.. Televizyon izlemekten başka bir halta yaramayan halka da bu durum normal.

Ben vaktim olduğunca araştırıyorum Avrupa'daki hayatı. Her seferinde imreniyorum.

• Beter olsunlar.
    Şimdi bunlar ağlarlar ağlarlar...Ötv indirimini koparınca da, ''Araç yok. Abi istersen benzinlisini verelim'' derler. Millet torpil arar.
  • quote:

Valla işin daha kötü yanı, ülkemizin %50si ekonominin coştuğunu, Avrupa'nın battığını falan düşünüyor, AB'ye ihtiyacımız yok biz kendimize yeteriz triplerinde herkes... Bugün haberlerde baktım, Egemen Bağış'ın Hollandalı bakana çıkışması sonucu halk kahramanı(!) ilan edilmiş neredeyse de bana karikatürlerden daha çok koyan şey adamların buraya elini kolunu sallayarak girip bizim vize kapılarında sürünmemiz.. Kur-enflasyon ve güncellemer sağolsun alım gücümüz her geçen gün daha da azalırken (ticaretle ugrasmadıgımız icin gelirimiz sabit) insanlarda gereksiz bir havalanma seziyorum, korkutucu, bu kadar kolay kanmamak lazım.

Avrupa'ya gerek yok diyenlere de şöyle söyleyeyim, Irlanda'nın ücra bir köşesinde küçük bir şehrinde ikamet ediyorum (hani şu krizde feci batan! Türkiyeden beter oldu diye dalga geçilen). Nüfus 300.000 civarı.

- Trafik yok
    -Yollar kaymak asfalt ve edindiğim bilgilere rağmen krize rağmen düzenli olarak revize ediliyor
    -Tanıştığım tüm taksiciler, tatillerini Ispanya'da, Türkiye'de geçirdiklerini söylüyor, Türkiye'de yazlık evi olan taksici sayısı oldukça fazla!
    -Şehir küçücük olmasına rağmen kendi havaalanına sahip, tren istasyonu var, otogarı büyük şehirlerimizi aratmayadak düzeyde
    -Bu arada sorduğum zaman insanların çoğu kriz olduğunu kabul ediyor, e bu nasıl kriz! dediğim zaman krizden önce daha iyiydik diyorlar...

Şimdi Avrupa mis, Türkiye öcü gibi ekşisözlük yazarı krizlerinde değilim, master'ım biter bitmez amacım askerliğimi yapıp, Türkiye'de iş bulmak veya kendi işimi kurmak, ama varmak istediğim nokta şu: krizde diye dalga geçtiğimiz ülkenin küçücük bir şehrinin refah düzeyi bile Türkiye'yi 4e 5e katlarken, nasıl olurda o %50 Türkiye'nin coştuğunu, AB'nin kapımıza köle olacağını zannediyor inanılır gibi değil. Benim kızdığım nokta bu. Istanbul-Ankara-Izmir'lilere sesleniyorum yüzde kaçınız gidip bir Doğu iline rahatlıkla yerleşebilir? Ben açık konuşacağım, Istanbul'luyum, çok iyi bir iş imkanı olsa bile Mardin'e, Van'a, Şırnak'a vb. gidip yerleşemem.

Ama bulunduğum şehirde, Dublin'den, Cork'tan, Londra'dan, Manchester'dan gelen, hatta part-time bile çalışan bir sürü kişi var.

Alıntı yapayım da senin mesaj silinirse bende bir kopyası dursun Janjancım.

• satışların iyi gittiği zaman tüketiciye yüz vermeyen 3 ay sonraya gün veren birçok temsilci daha zor duruma düşecek.
  • Cari açığı sadece BMW,mercedes,Vw,Volvo araçlar yapmıyor!

İthalatın/ihracıtı karşılama oranı %50 lere geliyor,
    Bizim cari açığımızın en büyük kalemi petrol,
    Satılan her araç bir benzin deposu demek,
    Otomotivcilerin 2011 hedefi 900.000 Araç,geçen sene 760.000 adet sattılar 30 yaşındaki torosların murat 131 lerin dahi kullanıldığı bir ülkede her yıl bu kadar araç trafiğe çıkarsa cari açığın hoplaması normal...
    Ayrıca satılan bütün araçların parçaları yurt dışından geliyor...

Petrol demek vergi demek ama aynı zamanda cari açık demek yüksek petrol fiyatı enflasyon demek faiz demek masraf demek getirsinden çok götürüsü var,Biliyorsunuz ki bu hükümet yüksek faizi sevmiyor petrol fiyatının tavanlarda gezinmesi olası bir faiz indiriminin önün kapıyor...

1.ABD
    2.Türkiye, cari açıkta dünyada 2.yiz...

Onların parası dünya rezerv para birimi Dolar,
    Bizim ki TL

• Cari açıkta 2.değiliz.

183 Australia –35.230
    184 Turkey –38.820
    185 Canada –40.210
    186 United Kingdom –40.340
    187 Brazil –52.730
    188 France –53.290
    189 Italy –61.980
    190 Spain –66.740
    191 Europe –265.000
    192 United States –561.000
  • Çok iyi olur doğuş oto ya
  • Çok iyi olur doğuş oto ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Valla işin daha kötü yanı, ülkemizin %50si ekonominin coştuğunu, Avrupa'nın battığını falan düşünüyor, AB'ye ihtiyacımız yok biz kendimize yeteriz triplerinde herkes... Bugün haberlerde baktım, Egemen Bağış'ın Hollandalı bakana çıkışması sonucu halk kahramanı(!) ilan edilmiş neredeyse de bana karikatürlerden daha çok koyan şey adamların buraya elini kolunu sallayarak girip bizim vize kapılarında sürünmemiz.. Kur-enflasyon ve güncellemer sağolsun alım gücümüz her geçen gün daha da azalırken (ticaretle ugrasmadıgımız icin gelirimiz sabit) insanlarda gereksiz bir havalanma seziyorum, korkutucu, bu kadar kolay kanmamak lazım.

- Trafik yok

Alıntı yapayım da senin mesaj silinirse bende bir kopyası dursun Janjancım.

Backup'in backup'i

• quote:

Orijinalden alıntı: clb12

Çok iyi olur doğuş oto ya

Bende bır dogus oto'ya uzulmem herhalde..
  • İş yapmadığı için üzüleceğim son sektörlerden otomotiv sektörü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cruise06 -- 1 Aralık 2011; 1:42:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aadrty

Cari açığı sadece BMW,mercedes,Vw,Volvo araçlar yapmıyor!

İthalatın/ihracıtı karşılama oranı %50 lere geliyor,
    Bizim cari açığımızın en büyük kalemi petrol,
    Satılan her araç bir benzin deposu demek,
    Otomotivcilerin 2011 hedefi 900.000 Araç,geçen sene 760.000 adet sattılar 30 yaşındaki torosların murat 131 lerin dahi kullanıldığı bir ülkede her yıl bu kadar araç trafiğe çıkarsa cari açığın hoplaması normal...
    Ayrıca satılan bütün araçların parçaları yurt dışından geliyor...

Petrol demek vergi demek ama aynı zamanda cari açık demek yüksek petrol fiyatı enflasyon demek faiz demek masraf demek getirsinden çok götürüsü var,Biliyorsunuz ki bu hükümet yüksek faizi sevmiyor petrol fiyatının tavanlarda gezinmesi olası bir faiz indiriminin önün kapıyor...

1.ABD
    2.Türkiye, cari açıkta dünyada 2.yiz...

Onların parası dünya rezerv para birimi Dolar,
    Bizim ki TL

İtalya ve Fransa neden Libya'ya sardığı umarım daha iyi anlaşılır bu ülkeler başta enerji girdilerini düşürmenin derdindeler... Ayrıca kaddafi başa geldiğindenberi son 30-40 senedir hali hazırdaki petrol sahaları günümüz teknolojisine göre yeteri kadar yüksek kapasitede çalıştırılmadı bu nedenle son derece önemli batı ülkeleri için....

Sanayii temelli gelişen ülkeler ne yazıkki bol ve ucuz enerjiye muhtaç bu nedenle nükleer enerji gereklilikten çok ihtiyaç (nükleer taraftarı veya düşmanı değilim ama yenilenebilir enerji kaynakları ancak bir noktaya kadar yetebilir şu anki teknoloji ile)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.