Şimdi Ara

OTOPARK SORUNU SİZ OLSANIZ NE YAPARDINIZ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
2.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha önce bu arabayı hiç görmedim diyorsun da, sitedeki bütün araçları nasıl tanıyorsun?

Hadi tanıyorsun diyelim, misafir aracı olabilir. Site sakinlerinden biri arabasını değiştirmiş olabilir. Arabası olmayan bir site sakini aracı yeni almış olabilir. Olabilir de olabilir yani..

Ama 2 araçlık yeri işgal edecek şekilde parketmek de hoş değil. Konuyla ilgili ufak bir kağıda uslubunca not yazılıp aracın sileceğine iliştirilebilir.

Bazı arkadaşlar yok lastiğini sök havasını indir krikoyla kaldır şunu yap bunu yap gibisinden yazmışlar. Abartmayın canım siz de. Çok da büyütülecek mevzu değil, bunun için tantana çıkarıp komşuyla kötü olunmaz.
  • Camlara çürümüş yumurta çalın gitsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teomaniaa

Belki kizacaksiniz ama bende aynen boyle park ediyorum sebebi su;

Sag camurluga 2 kere kapiyi hayvan gibi acip vurmuslar.

Arabanin arkasindan cikarken onunu surtmusler

Simdi trafikte ve otoparkta boyle salaklar varken arabami riske atamam ben sabah ofise girer aksam cikarim kim bilir yanina o sekilde kac adam girip cikacak, 3-4 gun kalacak aractada mesele ayni kesinlikle arabayi dusundugu icin oyle ceker, luks araclarin cogu 2 kisilik yere cekiyor

bu şekilde park etmek daha riskli.
    bizim orada olsa anında haritaya çevirirler arabayı. ihtimal değil yani. KESİN.
    çünkü park yeri yok gibi bir şey. olana da bi ters bi düz koyuyor mahalleli...

bu site baya basiretsiz ama medeniymiş...
  • Guclu bir Suv aracı olan arkadasınız varsa aracı cekin .

Sonra ön cama busted yazın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Efendi efendi bi yazdın böyle bırakamasının amacı neymiş düzelmezse sonra
  • Merhabalar..
    Bizde bir sitede oturuyoruz ama site sokaktaki normal apartmanlar gibi 7 apartman 16 dairelik her biri sokak boyunca 7 bina var birde yan tarafta 2 tane ayrı apartman var bizim sitenin basladıgı yerde yol biraz genişliyor sitenin sokağı kamulaştırılmış gibi birşey otobüs felan geçiyor neyse bizim bina tam yolun genişlediği yerde ve o genişleyen yerden bina girişinin oldugu kapıya kadar 3 araba girebiliyor ama yan binada ( site değilde hariçten 2 apartmandan birisi)nde emekli bi adam var bi tane volkswagen tiguanları var birde baska bi adamın hyundai erası var ikiside o 3 kişilik dediğim yere çekiyorlar 1 hafta 2 hafta araçlar yerinden hiç kıpırdamıyor birde geniş geniş koyuyorlar 2 si anca sıgıyor bizim binadada 16 daireden 6-7 tane araba var bide sokagın bi tarafında agaclar var oraya kimse çekmek istemiyor malum kuşlar birde yan tarafta intertek diye bir sirket var onların personel servisleri geliyorlar koyuyorlar minibüsleri saat 3 te 6 ya kadar felan burdalar biz yer bulamıyoruz belediyeye şıkayet ediyoruz birde park cizgisi felan çekin diyoruz öyle bişey yok diyorlar neyse biz çözümü bulduk abim artık işe arabasız gidiyor onun arabayı ağaçsız yere kapımızın önüne koyuyoruz sonra babam gelince abimin arabayı çıkarıp babamınkını sokuyoruz abiminkinide bos buldugumuz yere koyuyoruz :D e abimin araba 91 model boya felan zaten güneş yanıklı kuş pislesede sorun yokta pederin araç daha 2014 model mecbur öyle yapıyoruz ama kapımızın önü sitenin arazisi özel park yaptırabilirmiyiz sizce yada nerelere basvurabilirim bunun için ? teşekkürler

• Plakayı E-Devlet üzerinden sorgulayın, arabanın çalıntı olarak orada bırakılması durumu olabilir. Plakada sıkıntı yoksa aracın fotoğraflarını çekin ve site yönetimine durumu bildirin. Site yöneticisi ile birlikte karakola giderek şikayetçi olun.. Emniyet, isterse 10 dakikadan kısa sürede araç sahibinin iletişim bilgilerini öğrenir, duruma göre çekici ile aracı kendi otoparklarına bile alırlar.

Bunun dışında, konu içeriğinde akıl mantık dışı öneriler verilmiş ve bu yöntemleri ifade edenlerin gerçek hayatta böyle bir şeye cesaret edebileceklerini bile zannetmiyorum. Otomobil demek başkasının mülkü demek, o araca verilecek olan zarar durumunda karşı tarafın size açabileceği davayı ve alabileceği tazminatı da düşünmenizi tavsiye ederim. Bu tarz durumlarda genellikle haklıyken haksız duruma çok düşülüyor, yapmayın derim.
  • hocam emekli değilseniz hatalı parkeden aracı fazla kafanıza takmayın. küçük bir not bırakırsınız, kibarca karşı tarafı kızdırmadan. anlayışınız için teşekkür ederim filan deyin notun sonunda. adama ters bişey yazarsanız , sinirlenip daha da ters park eder. arabasını çizerim, silgecini kırarım düşünceleri de size yakışmaz, kameralar da çeker ,,,
  • test
  • 2 kişilik yeri işgal etmiş diyenleridr amlamıyorum. Siz böyle bir yere iki araba sokup kapıyıda sorumsuzca açıp benim arabama sürtenlerden değilsiniz değilmi?

Ayrıca o kadar geniş yapan mütahit suçlu ve her dairenin kendi park yeri olmalı

• quote:

Orijinalden alıntı: Greyblack

2 kişilik yeri işgal etmiş diyenleridr amlamıyorum. Siz böyle bir yere iki araba sokup kapıyıda sorumsuzca açıp benim arabama sürtenlerden değilsiniz değilmi?

"Park yerinde arabama vuruyorlar öyleyse ben de başkasının hakkını işgal ederim." Bu nasıl mantık ya?

Bana da kırmızıda araç arkadan vuruyor, kırmızı da durmuyim mi?

Aracınıza zarar gelmemesini istiyorsanız hiç trafiğe vs çıkarmayın, evinizin salonunda dursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Greyblack

2 kişilik yeri işgal etmiş diyenleridr amlamıyorum. Siz böyle bir yere iki araba sokup kapıyıda sorumsuzca açıp benim arabama sürtenlerden değilsiniz değilmi?

Arabasını park eden şahısla zihniyetiniz aynı bir sizlerin arabası kıymetli zaten,o zaman gidin kendinize özel garaj tahsis edinin.
    İki araba kolonlara yanaşarak park ettiğinde gayet rahat kapılar sonuna kadar açılıyor.

• allstar34 kullanıcısına yanıt
    Bu yazıyı nasıl okuyorsunuz da böyle yorumlar yapıyorsunuz? Aracın olduğu yer 1 aracın park etmesi gereken yerdir 2 arac park eder deselerdi ortadan çizgi çekerkerdi. Trafik kurallarına park kurallarına uyun arkadaşlar. Orası sadece 1 araba için büyük bir yer bunu bende belirttim ama oraya sıkışsın 2 araba girer yeri değil!

@allstar34 evet benim arabam kıymetli kendim dikkat ettiğim bir şeye başkasının kötü davranması hoş değil. Arabada ki 1 tl kolay kazanılmıyor. Kaza olursa canımız sağolsun ama kaza değil de bilinçli yapılan bir hata canımı sıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Greyblack -- 31 Ağustos 2014; 14:17:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.trust

quote:

Orijinalden alıntı: Teomaniaa

Belki kizacaksiniz ama bende aynen boyle park ediyorum sebebi su;

Sag camurluga 2 kere kapiyi hayvan gibi acip vurmuslar.

Arabanin arkasindan cikarken onunu surtmusler

Simdi trafikte ve otoparkta boyle salaklar varken arabami riske atamam ben sabah ofise girer aksam cikarim kim bilir yanina o sekilde kac adam girip cikacak, 3-4 gun kalacak aractada mesele ayni kesinlikle arabayi dusundugu icin oyle ceker, luks araclarin cogu 2 kisilik yere cekiyor

bu şekilde park etmek daha riskli.
    bizim orada olsa anında haritaya çevirirler arabayı. ihtimal değil yani. KESİN.
    çünkü park yeri yok gibi bir şey. olana da bi ters bi düz koyuyor mahalleli...

bu site baya basiretsiz ama medeniymiş...

Ben otoparkın kullanılmayan taraflarına çekip yürüyorum zaten, her yer kamera çizecek adamı bulur çizerim :D

• ne yaptınız hocam sonuc olarak
  • quote:

Orijinalden alıntı: zicoss

ne yaptınız hocam sonuc olarak

Güvenlikle konuştum,yönetimin bilgisi varmış araçtan.
    Sitedeki birine misafir olarak gelmiş sanırım burdanda başka bir yere gitmiş,telefonla ulaşamamış yönetim.
    İki gündür şehir dışındaydım geldiğimde yoktu araç,denk gelseydi iki çift lafım vardı ama göremedim maalesef.

• 3-4 tane bayat yumurtayı bir pet şişeye kır 2-3 gün güneşin altında kalsın sonra şişeyi arabanın havalandırma ızgaralarından dök.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusau

İlk etapta araca zarar verilmemeli.
    -Önce düzgünce bir not yazıp sileceklere sıkıştırın. (bazıları not yazmayın demiş ama bu şekilde uyarmak en doğrusu)
    -Davranışlarına devam ederse 4 lastiğini birden indirin ve not yazın düzgün park etmediğiniz için lastikleriniz indirilmiştir diye.
    -Hala aynı davranışa devam ederse aracın camına japonla a3 kağıdına ben park özürlüyüm yazısını yapıştırın
    -Burdan sonra devam ederse gerçekten zarar verecek 4 lastiğe birden bıçağı takmak, aracı çizerek küfür yazmak, ya da daha başka şekilde uygun gördüğünüz zararı verebilirsiniz.

Ah hocam keşke sizin gibi düşünse herkes. Daha geçen gün bi yarım saat dükkan önüne araba bıraktım, yan dükkanda traş oldum geldim arabanın aynasını ters katlayıp kapıyı çizmişler. Nasıl ifrit oldum var ya...

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

-Önce düzgünce bir not yazıp sileceklere sıkıştırın. (bazıları not yazmayın demiş ama bu şekilde uyarmak en doğrusu)
    -Davranışlarına devam ederse 4 lastiğini birden indirin ve not yazın düzgün park etmediğiniz için lastikleriniz indirilmiştir diye.
    -Hala aynı davranışa devam ederse aracın camına japonla a3 kağıdına ben park özürlüyüm yazısını yapıştırın
    -Burdan sonra devam ederse gerçekten zarar verecek 4 lastiğe birden bıçağı takmak, aracı çizerek küfür yazmak, ya da daha başka şekilde uygun gördüğünüz zararı verebilirsiniz.

Ah hocam keşke sizin gibi düşünse herkes. Daha geçen gün bi yarım saat dükkan önüne araba bıraktım, yan dükkanda traş oldum geldim arabanın aynasını ters katlayıp kapıyı çizmişler. Nasıl ifrit oldum var ya...

Maalesef esnaflığın bu olduğunu sanan çakallar var. Mümkün olduğu kadar esnafların önünü kapatmamaya çalışırım, ekmek parası sonuçta ama yer yoksa ve esnafta işgaliye vergisini ödememişse oraya bırakmak en doğal hakkımdır.
    Şimdi siz polise gitseniz kimse umursamaz. Ama sistemi olsa güvenlik kamerasından bunu yapanı tespit edip, esnafı ağır bir şekilde cezalandırılıp tekrarı halinde esnaflık yetkisini iptal edip bulunduğu odadan kaydını düşseler bakalım yapabiliyor mu bir daha böyle bir şey. Ama kimsenin umrunda değil. Mağdur tarafta büyük çoğunlukla Allahından bulsun deyip geçiyor. Ee sonuçta ceza yoksa davranış artarak tekrar ediyor. Sizde gidip bir gece adamın dükkanına Molotof atsanız bu seferde onun halini görürüm.

Ben kendi adıma bu tip esnaflardan uzak duruyor ve kesinlikle alışveriş yapmıyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

Maalesef esnaflığın bu olduğunu sanan çakallar var. Mümkün olduğu kadar esnafların önünü kapatmamaya çalışırım, ekmek parası sonuçta ama yer yoksa ve esnafta işgaliye vergisini ödememişse oraya bırakmak en doğal hakkımdır.
    Şimdi siz polise gitseniz kimse umursamaz. Ama sistemi olsa güvenlik kamerasından bunu yapanı tespit edip, esnafı ağır bir şekilde cezalandırılıp tekrarı halinde esnaflık yetkisini iptal edip bulunduğu odadan kaydını düşseler bakalım yapabiliyor mu bir daha böyle bir şey. Ama kimsenin umrunda değil. Mağdur tarafta büyük çoğunlukla Allahından bulsun deyip geçiyor. Ee sonuçta ceza yoksa davranış artarak tekrar ediyor. Sizde gidip bir gece adamın dükkanına Molotof atsanız bu seferde onun halini görürüm.

Ben kendi adıma bu tip esnaflardan uzak duruyor ve kesinlikle alışveriş yapmıyorum.

Hani dükkan önü falan da kapatmadım yani, bıraktığım yerde arabanın çamurluğu yüksekliğinde merdiven basamağı vardı, dükkan arabanın tavanından daha yüksekte kalıyordu. Yolu hafif eğimliydi merdivenin arabanın arkasında kalan taraftan çıkılabiliyordu. Tamamen şerefsizlik yani.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.