Şimdi Ara

Otoyola düzenlenen 120km/h sınırı hakkında (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
2
Favori
9.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her kim ki otobanda ort. 132 km hizi aşa kallavi cezalarla karsilaşaaaa....

Sonuna kadar destek tam destekk..

Bir arkadaş ayda 2000tl vergi veren 200 den mi korkar demis dogru demis asiri hiz cezalari ivedi bir sekilde arttirilmali...

Kendini bir halt sanan sonradan görme saygisiz asiri hiz yapan arac sahipllerinden biktikk...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnurFB1453

Beyler şimdi ben Çerkezköy - Bahçeşehir arasını ortalama 120 km ile geldim ara ara 200 lere çıktım. Dakikadan içerde miyim?

Otoyola düzenlenen 120km/h sınırı hakkında

Ortalama hız ile ceza yerseniz saçmalık olur. Ama radar noktalarında 200 ile geçerseniz ceza kaçınılmaz. Bu arada bayramda 4000km yaptım. Ortalama hız 98 km/h ve ortalama tüketim aynı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben şahsen gideceğim yere daha çabuk ve rahat gidebilmek için otoban kullanıyorum. Hız merakını gidermek gibi bir amacım olmuyor , zaten yurt içi yurt dışı bir çok yarış pistine giriyorum. Olayın mantığını kavrayamadığını düşünüyorum bir çok arkadaşın. Bugün otobanlarda hız sınırı yoktur deseler , şu ankinden farklı bir tablo göremezsiniz. Ekonomik gidecek adam zaten yine 110-120 , belki otoyolda 90 a cruise bağlayıp gider. Zaman kazanımı olmadıktan sonra 200 gitmenin mantığı yok benim için , nihayetinde hızlı gidilmesinin sebebi zaman kazanmaktır. Şu da önemli, adam 120 sabitte uykusu gelir, araba içinde yorulur ki çok normal. 400 km mesafeyi 3,5 saat direksiyon başında sabit hızda geçirmek yerine daha hızlı gidip mola yerinde durup biraz hava almayı daha uygun görebilir.

Burada zaman kazanımı deyince insanlar matematik hesabı yapıp alt tarafı 15 dk yarım saat vs gibi rakamlar çıkarıyorlar ortaya. Bu doğru değil. Bugün çeşme de yazlığı olup işe oradan gidip gelen için tek seferde 20 Dk kazanım günde 40 Dk eder. 1 ayda neredeyse koca bir gün eder , 20 saat eder.

İzmir İstanbul otoyolu açıldığında 360 km yolu 120 sabitte 3 satte , 180 sabitte 2 satte alırsınız koca bir saat eder yolda fazladan arabada oturmak zorunda kaldığınız. Benim için zaman kıymetli. Zamanı bol olan veya değerinden bihaber olanların memnun kaldığı bir uygulama.

Neyse ben bir çok post yazdım bu konuya. Yakın zamanda iptal edileceğini tahmin ediyorum. Kaldı ki Aydın milletvekili de sistemin aktif edilmediğini yazmış twitter hesabından . Burada bu saçmalığı savunanlar unutmasın ki , yarın öbür gün sizin de acil bir durumunuz olduğunda bahaneniz olamayacak. O cezayı yiyeceksiniz.

• Bu ülkede hiçbir uygulama doğru uygulanmıyor. Rezillikten başka birşey değildir bu süre sınırlaması. Belki insanların acil işi var, birisi rahatsızlandı, acil bir yere gitmeleri gerekiyor. Onun stresini yaşamanın yanında ceza yiyecekler birde.

Otoyola düzenlenen 120km/h sınırı hakkında

• Kırmızı plakalar geçiş üstünlüğüne tabi tutuluyor. Önce geçince ne olacaksa? Tabi bu arabalara binenler gariban vatandaşa ikide geleceğiz derler üçte dörtte çıkar gelirler. Ha aynı vatandaşlar da bile bile ikide beklerler.

Bu arada yabancı plaka demişsin. Ülkeye girişte plaka sisteme kaydediliyor. Ülkeden çıkışta plaka sistemden sorgulanıyor. Trafik cezası varsa ödemeden çıkarmıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 3 Temmuz 2017; 13:31:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 220 km hızı sınır yapsan eleştirmek için eleştirenler yine boş boş yazacaktır.
    he deyip geçmek lazım.
  • Aklı birazcık basan birisi bunun çok doğru bir karar olduğunu anlar. Bizim milletimiz kurallara uymayı bilmiyor. Dur lehvasının, yaya geçidinin, sinyal vermenin ne olduğunu bilmeyen sürücü dolu ülke. Diğer bazı ülkelerde adamlar kurallara cidden uyarken bizim milletimiz kuralları sadece trafik ışıkları sanıyor.
  • yine fakire vuran bi ceza daha, trafik cezalarının karşılığı para oldukça bişey değişmez yollarda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Expheribal

Aklı birazcık basan birisi bunun çok doğru bir karar olduğunu anlar. Bizim milletimiz kurallara uymayı bilmiyor. Dur lehvasının, yaya geçidinin, sinyal vermenin ne olduğunu bilmeyen sürücü dolu ülke. Diğer bazı ülkelerde adamlar kurallara cidden uyarken bizim milletimiz kuralları sadece trafik ışıkları sanıyor.

Aklı birazcık basan birisi standardın yükseltilmesini ister, eğitimde sıkıntı varsa ki bu konuda haklısınız var, bunun düzeltilmesini , yol standardının arttırılmasını ister, daha çabuk gidebilmesi için gerekli olanakların sağlanmasını ister. Kendi vergileriyle yapılan bir de üstüne her geçişte ücret ödediği bir yola dünyada doğru dürüst eşi benzeri olmayan şekilde blok halinde sınır konulmasına , YASAK konulmasına müsaade etmez. Böylesi bir saçma uygulamanın kendi sağlığınız için yapıldığını düşünmek zaten son derece komik. Ona gelene kadar Sigara yasaklansın mesela ???? Çok daha büyük zararları var hem ekonomik hem sağlık olarak.

Ayrıca merak ediyorum bir Aydın otobanında , bir Çeşme otobanında kaç tane ciddi kaza meydana gelmiş son 5 yıl içerisinde ki böylesine bir sınırlama getirilme gereği duyulmuş. Benim google dan araştırdığımda 4-5 kaza bulabildim Çeşme otobanında , onların da biri motosiklet diğeri kamyonetti.

• jonywayt J kullanıcısına yanıt
    Hocam, ters oldu sanırım örnek.
    Ayrıca hesapları "480km yol/120km=4 saat" diye yapmıyorlar. Bağlantı yolları vb yerlerde hzı düşümlerini de hesaplayarak misal 4 saat 30dk olarak hesaplıyorlar. 4 saat 28dk da girersen sonraki gişeye cezayı yollayacaklar kapıya. 5 saatte 2. gişeden geçersen ceza yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CanKartaL84

Hocam, ters oldu sanırım örnek.
    Ayrıca hesapları "480km yol/120km=4 saat" diye yapmıyorlar. Bağlantı yolları vb yerlerde hzı düşümlerini de hesaplayarak misal 4 saat 30dk olarak hesaplıyorlar. 4 saat 28dk da girersen sonraki gişeye cezayı yollayacaklar kapıya. 5 saatte 2. gişeden geçersen ceza yok.

Yes dediğin gibi ayak üstü ters yazmışım. Sagolasın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ridleyscott

quote:

Orijinalden alıntı: Expheribal

Aklı birazcık basan birisi bunun çok doğru bir karar olduğunu anlar. Bizim milletimiz kurallara uymayı bilmiyor. Dur lehvasının, yaya geçidinin, sinyal vermenin ne olduğunu bilmeyen sürücü dolu ülke. Diğer bazı ülkelerde adamlar kurallara cidden uyarken bizim milletimiz kuralları sadece trafik ışıkları sanıyor.

Aklı birazcık basan birisi standardın yükseltilmesini ister, eğitimde sıkıntı varsa ki bu konuda haklısınız var, bunun düzeltilmesini , yol standardının arttırılmasını ister, daha çabuk gidebilmesi için gerekli olanakların sağlanmasını ister. Kendi vergileriyle yapılan bir de üstüne her geçişte ücret ödediği bir yola dünyada doğru dürüst eşi benzeri olmayan şekilde blok halinde sınır konulmasına , YASAK konulmasına müsaade etmez. Böylesi bir saçma uygulamanın kendi sağlığınız için yapıldığını düşünmek zaten son derece komik. Ona gelene kadar Sigara yasaklansın mesela ???? Çok daha büyük zararları var hem ekonomik hem sağlık olarak.

Ayrıca merak ediyorum bir Aydın otobanında , bir Çeşme otobanında kaç tane ciddi kaza meydana gelmiş son 5 yıl içerisinde ki böylesine bir sınırlama getirilme gereği duyulmuş. Benim google dan araştırdığımda 4-5 kaza bulabildim Çeşme otobanında , onların da biri motosiklet diğeri kamyonetti.

Hız sınırının düşürülmesi herkes için iyi olacaktır Türkiye'de. Dediğim gibi ülkece trafik kurallarını daha iyi bilseydik bunu demezdim. Ayrıca saatte 120km az değil.

• 120 çok düşük bir hız, yeni başkan adayından bektentimiz bunu 140- 160 bandına oturtması ,, + ilk kez araç alanlar için ötv devlet tarafından karşılanaması yönünde seçim maddeleri olur gibi,,

neden hızlı gidilmeli yollar boş ve kaymak gibi :D + duracak, semaver , mangal yapacak gölgelik cep alanları oluşturulmamış olması

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kazma’nın verdiği örneğe göre Mahmutbey-Edirne arasındaki yaklaşık 210 kilometrelik otoban yolunu 1 saat 55 dakikadan daha kısa sürede tamamlayan araç sürücüleri hız sınırını aşmış sayılacak.

O zaman nereye kaç dakikada gideceğimizi açıklasınlar da bizde bilelim. Ortalama 120 km yetmiyor o zaman.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şimdi hüseyin bolt düşünsün

• uzatmayın o kadar köprü ve yol yapıldı. size boruyu döşeyecekler ki diğer ucu hazineye akacak. Çok bıdıbıdı etmeyin 110 yaparlar ha...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erco35coast -- 4 Temmuz 2017; 0:47:55 >
  • Aydın İzmir arasını normal karayoluyla giden var mı? nasıl bir yoldur?

duble yola 110+%10 121 ile gidebilince otobanda 120 ile gitmek anlamsızlaşıyor. Kim ne derse desin.
  • O kadar bilgi karmaşası var ki, devletin amacı bizi tongaya düşürmek.

Çıkışlar arası geçmesi gereken minimum sürelerin resmi bir yerde yazması gerekiyor.

Otobanda hız sınırı 132km/h dır. 130 sabit ile ceza yemezsin diyen de var, 120 diyen de var, tabelalardaki sınırları eklemişler diyen de var.

En temizi 120 sabit hızla duble yolu kullanmak gibi duruyor...

• Ben geri zekalı mıyım 40 lira otobana verip hızlı gitmeyeceğim otobanın bütün amacı bu zaten, 90-120 arasi gidecek olduktan sonra d100 kullanırım güzel de yemek yerim varınca. Arabayi da satip bi tane 1.0 atmosferik lpgli araba alırım... Memlekete bak ulkeiçi ucuşlarda bile güvenlik eziyeti hat safhada zaten saatler sürüyor binmek. Hic gerek yok otobana para vermeye. Madem o hızda gideceğiz eski yoldan giderim, 40 lirayla da dondurma alir yol boyu yalarım istedikleri bu galiba.

• Düzenlemeden çok, milletin yol kenarında güneşin altında durup beklerim tepkisi ilginç. Sinirden elini duvara vurup, parmağını kıran ergenin hüzünlü hikayesinden farkı yok. Yine zararı size.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.