Şimdi Ara

ÖTV indirimi bekliyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
2
Favori
4.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Carı açık sürekli artarken otomobil, elektronik cihaz gibi pahalı ve ithal ürünlere indirim gelmez.su an ekonomi sallantıda zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

stagflasyon'da büyüme olmaz. önce terimleri bir öğren derim.

Alıntıları Göster
    Adamın attığı mesajın büyümeyle ne alakası var acaba.

• Daha önce yapılan ÖTV indirimlerinde ekonomi çok yavaşladığı için cari açık (ülkeye giren ve çıkan döviz farkı) sorunu yoktu. Şuan ise çoğu üretim alanından çekildiğimiz için cari açık tavan yapmış durumda. Bu cari açığı daha da büyütecek bir ÖTV indirimi ekonomik intihar olur.
  • Ötv indirimi dolar hakettiği değeri(5tl) bulduğu zaman paşa paşa gelecek...Kurdan yakinanlar asil vergiden yakinsin bu vergileri bu halk haketmiyor..

• Siz bekleyin,
    O gelir...

Dikkat edin de, bindirim gelmesin:):):)
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

Adamın attığı mesajın büyümeyle ne alakası var acaba.

Alıntıları Göster
    Türkiye ekonomisi halen büyüyor. Bu durumda stagflasyondan söz edilemez.

• Halkımız kesinlikle vergi indirimi gibi çağdışı bir uygulama beklememektedir, şu an iştahla sandık bekliyor, basacak mühürü yeni vergilere, yüksek ötv'ye, evet evet evet diyecek

• quote:

Orijinalden alıntı: Amon_Amarth

Okumayı öğrenmeni tavsiye ediyorum. Büyümeden bahsetmiş değilim. Zira 4 yıl iktisat eğitimi almış biri olduğum için, bana ekonomi terimleri öğretecek durumda değilsin.
    Kesin açıköğretimdir. Ben de iktisat mezunuyum. Bunun için iktisat okumak gerekmez. İkiyle ikiyi toplamak yeterli. Türkiye’de stagflasyon var demişsin. Büyüyen bir ekonomi türkiye. O zaman stagflasyondan bahsedilemez. Diploma filan aldıysan iade et derim ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 23 Nisan 2018; 18:33:34 >
  • Hocam birşeyi gözden kaçırmışsınız.

O dönemde dünyadaki büyük ülkelerin ekonomileri batıyordu ve bu yüzden herşey değer kaybediyordu yani fiyatı düşüyordu.

Şimdi ise büyük ülkelerin ekonomisi toparlanıyor ama Türkiye batıyor. Yani dünyadaki herşeyin fiyatı artarken ötv'yi indirmek kendi ayağına sıkmak demek.

Ama artık seçimi kazanmak için her türlü taklayı atabilir bu hükümet şaşırmam.
  • Bu seneki seçim kampanyasını (promosyonu) (!?) imar affından yana kullandılar... (kaçak yapıları çüzi bir ödeme ile resmileştirme)

Bence ötv başka bahara kalır....

• beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Stagflasyonun ne olduğundan haberdar değilsin. Ama genel kültürün olsun diye yazayım. Bir ekonomide talep azlığına rağmen mal fiyatlarının artış göstermesine denir kısaca.

Mal fiyatlarının artış göstermesinde bir çok faktör etkilidir en önemlisi girdi fiyatlarındaki önlenemez yükselmedir.

Sen ithal ikamesi yapmayı beceremediğin müddetçe - ki mamül ve yarı mamül ithal edip üzerine katma değer koymadan satmak ya da komponentleri getirip vida sıkmak dışında bir halt ettiğimiz yok- ekonomi dışa bağımlı hale gelir ve ürün fiyatlarını yabancılar ne kadar yükseltirse sen de o fiyatı ürün satış fiyatının üzerine koymak zorunda kalırsın.

Yerli paran da, yabancı paralar karşısında tuvalet kağıdı değerinde kalırsa - ki şu sıralar öyle- talep olmadığı halde mal fiyatlarının yükseldiğini görürsün, buna da stagflasyon denir.

Büyüme rakamlarını açıklayan kurum tüik, aynı zamanda yıllık enflasyon rakamlarını da açıklar, sana mantıklı geliyor mu yüzde 10 nokta küsür enflasyon ? Her alışverişte mal fiyatlarının yüzde 5-10 arttığı bir ortamda ?

Yani bu veriler güvenilir değil. Dahası büyüme sadece üretimle değil, tüketimle de sağlanır. İşte en tehlikelisi de budur, zira yapısal önlemler almazsan sürdürülebilir değildir, orta gelir tuzağına saplanıp kalırsın ki kaldık da.

Dahası ben büyüme ile ilgili tek bir kelam etmemişken, beni bilgisizlikle itham etmen de, senin okuma ve okuduğunu anlama konusunda sıkıntı yaşadığını düşündürüyor bana.

Şahsıma yaptığın aşağılamayı yaşına veriyorum, açık öğretim iktisat verileriyle yaptığım yorumlar umarım biraz ufkunu açar ümidindeyim.

• seçim vaadiyle erdoğan baba bize bir güzellik yapar bence. benzin mazot inmez tabii ancak oynayacak koz yetmezse son plan olan ötv indirimini yaparlar.

• Saçmalık olur.

Araçlarda kademeli ötv sistemi niye geldi. Hükümetin programı rekabetçi kur ile araçlarda minumum ötv miktarı %60 olacak yakında. Zaten 2 katına çıkmış ötv ye %5-10 indirim gelse nolur

• daha çok beklersiniz siz seçimden sonraki zamları görün
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amon_Amarth

Stagflasyonun ne olduğundan haberdar değilsin. Ama genel kültürün olsun diye yazayım. Bir ekonomide talep azlığına rağmen mal fiyatlarının artış göstermesine denir kısaca.

Mal fiyatlarının artış göstermesinde bir çok faktör etkilidir en önemlisi girdi fiyatlarındaki önlenemez yükselmedir.

Sen ithal ikamesi yapmayı beceremediğin müddetçe - ki mamül ve yarı mamül ithal edip üzerine katma değer koymadan satmak ya da komponentleri getirip vida sıkmak dışında bir halt ettiğimiz yok- ekonomi dışa bağımlı hale gelir ve ürün fiyatlarını yabancılar ne kadar yükseltirse sen de o fiyatı ürün satış fiyatının üzerine koymak zorunda kalırsın.

Yerli paran da, yabancı paralar karşısında tuvalet kağıdı değerinde kalırsa - ki şu sıralar öyle- talep olmadığı halde mal fiyatlarının yükseldiğini görürsün, buna da stagflasyon denir.

Büyüme rakamlarını açıklayan kurum tüik, aynı zamanda yıllık enflasyon rakamlarını da açıklar, sana mantıklı geliyor mu yüzde 10 nokta küsür enflasyon ? Her alışverişte mal fiyatlarının yüzde 5-10 arttığı bir ortamda ?

Yani bu veriler güvenilir değil. Dahası büyüme sadece üretimle değil, tüketimle de sağlanır. İşte en tehlikelisi de budur, zira yapısal önlemler almazsan sürdürülebilir değildir, orta gelir tuzağına saplanıp kalırsın ki kaldık da.

Dahası ben büyüme ile ilgili tek bir kelam etmemişken, beni bilgisizlikle itham etmen de, senin okuma ve okuduğunu anlama konusunda sıkıntı yaşadığını düşündürüyor bana.

Şahsıma yaptığın aşağılamayı yaşına veriyorum, açık öğretim iktisat verileriyle yaptığım yorumlar umarım biraz ufkunu açar ümidindeyim.
    Büyüme ortamında stagflasyondan söz edilemez dedim. Bu sefer de tüik verileri güvenilmez diye çıkış yolu arıyorsun. Hala büyüme ile ilgili bir kelamım yok diyorsun. Stagflasyonda söz etmek durgunluk ön kabulünü gerektirir

Yaşıma falan vermişsin de gerçekten ilk taşı attığının farkında değil misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 23 Nisan 2018; 19:54:42 >

• Kesin olarak eminim ki mevcut durumu okumaktan o kadar uzaksınız ki.

Ötv neden insin? Fiyatlar çok arttı diyorsunuz ama geçen yılın ilk 3 ayından daha fazla araç satıldı bu sene.

Hala burada bile ama avrupalı domates yiyemiyor diyen andavallar varken size önerim 0 araç almaya niyetiniz varsa alın. Bu fiyatlar yada ötv yada yakıtta vergi indirimi v.b şeyler olmayacak. En düşük Ötv % 100 e çıkmasın diye dua edin bence.

• Gübreye. Ötv geldiyse sen çok beklersin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sepulnation S kullanıcısına yanıt
    %100 bir iki sene sonra olur ama tüm motor hacimlerinde %60 olur kademeli ötv kalkar.

Ötv indirimine gelirsek iki ay var seçime şimdiden haberi yayılırdı bence yada şu an uygulanmaya başlardı, bende ötv indirimi olacağını sanmıyorum, fakat Türkiye burası heran herşey olur.

• Ne indirime sakın ha adam 250bin e 1.6 passat almış dünyası yıkılır yeminle.
  • Seçim yaklaştı, sadece oy atarak kurtulamazsınız, daha fazla ötv daha fazla vergi vereceksiniz

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.