Şimdi Ara

Ötv indirimi gelecek diye millet arabalarini satmaya basladi bakalim nolacak :) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
3.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam eskisi gibi kapalı kutu çıkmıyor bunlar artık detaylı ekspertiz yaptırıyor gümrük araç karnesi oluşturuyor videoya aliniyor

Hele sizin dediğiniz fiyatlarda araçlar yeni modeldir bmw mersodur audi dir hiç durmaz normaldir alinir bakimi yapılır galeride ortaya çıkar.
  • İki sene önce 30binlik arabalara bakıyordum.Parayı biriktirdik bu sefer de araba 60bin oldu.Biz para biriktiyoruz ama araçlar yerinde durmuyor.Bıktım beklemekten.Sıfır araç kıtlığı var, faizler düştü.Üstüne kışın korona tekrar patlarsa ayvayı yeriz.Korona patladığı an bırak vergi indirimini kat kat vergi gelir.Dünyanın durumu da pek iyi değil zaten.Temmuza kadar almayı planlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 11 Haziran 2020; 3:27:45 >
  • Otv indirimi geldiginde millet hurra bayiye gidecegi icin satislarda patlayacak ithalat tavan yapacak zaten guc bela saglanmaya calisilan cari acik tepetaklak olacaktir.
    Ben hukumet olsam her ay %1 otvyi azaltirim. Boylece 4 yil sonra en dusuk aractaki otv sifirlanmis olur, enflasyon dizginlenir, talepte yigilma olmaz. Bir sonraki ay yine indirim olacagi icin alsatci simsarlar degil ihtiyaci olan vatandas almis olur.
  • freshwind F kullanıcısına yanıt
    En mantıklı yorumu siz yapmışsınız hocam.

Araba almak için 3-4 ay sıraya girilen bir ortamda ÖTV indirimi gelmez.

Bayiler son faiz kampanyası ile bile yıllık satış hedeflerine ulaşacak gibiler.

Cumhurbaşkanı ikinci el piyasasını inceleyeceğiz diye açıklamalar yaptı. Buradan hareketle araç alıp bekleten al-satçı tayfa evhamlanıp hızlıca elden çıkarmak isteyebilir.

Onun dışında ÖTV indirimi gelmez. Zaten faiz indirimi var.
  • Habertürkhthayat.haberturk.com
    Avrupa için korkutan tahmin
    https://www.haberturk.com/avrupa-pazari-icin-dikkat-ceken-tahmin-2707577-ekonomi

Herhalde Avrupadan ekonomik anlamda daha iyi olduğumuzu iddaa eden olmayacaktır?

• Büyük oyuncular araba topluyor millete arabasını saptırma peşindeler, yakın tanıdığım galerici 4 5 milyon nakti var elinde araba yok kimse satmıyor diyor bu haberler milletin arabasını toplamak için uydurulan haberler 2 ay sonra görürsünüz indirimmi olmuş bindirimmi
    En son aralıkta böyle bir söylenti oldu sonuç bugün arabalar 30 40 bin üzerine koydu yine aynısı olacak en düz mantık birşeyi herkes söylerse olmaz aksine tam tersi çıkar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimbehicayy -- 11 Haziran 2020; 9:4:6 >
  • olmasaydı ev için bu kadar faiz indirimi olmazdı. 1 yıl ötelemeli faiz indirimi oldu. Bu ülkede her an her şey olabilir :) Zaten teşvik bizim ülkemizde olan araçlar için olur. Ben umutluyum olacak gibi geliyor..
  • Yoğun şekilde beklenti var.Şimdi olmasada araçların yüksek adetli giriş yaptığı zaman olacağını düşünüyorum.Amaç tabiki 2,5 senedir büyük kayıp yaşayan sektöre destek olmak.Bu son 2,5 senede 1 milyonu aşkın kayıp yaşadı sektör.O yüzden yine fiyat bindirmelerine pek ses çıkarmayacaklar.
  • bayilerde sıfır araç olsa neyse de olmayan aracın nesine indirim bekliyorsunuz?
  • hiç bir şeyin fiyatı sonsuza kadar çıkmaz. otomobil balonunu milletimiz kendisi oluşturdu, şimdi patlamasın diye dua ediyor. etrafa bakıyorum da kimse araba fiyatlarının düşmesini istemiyor. armasından müthiş haz duyuyor.
  • akıl tutulması derim

satacak araç yok neyin indirimi? olacak!

millet yasak var diye satıştan çektiği araçları geri satışa koyuyor o kadar. yasaktan önce fiyatlar arttığı için 316 bini gören satıştaki araç sayısı şu an 296 bin, daha çok eklenir buna.

ve satılır da çoğu araç çünkü düşük faiz kredi var diye çekiyor millet.
  • Otomobil alacak olana Allah kolaylık ve sabır versin, köpeğin önüne atılan kemik misali, resmen umut tacirliği yapılıyor, ötv geldi diyelim o aracın fiyatı düşermi ? Geçen yıl ÖTV indiriminde piyasada yaprak kımıldamıyor, bayilerde iyi kötü otomobil bulunuyordu, kredi faizleri de yüksekti, talep 0 dı. Şimdi aynı ortam mı var yok. Bir arkadaş akıl tutulması demiş aynen akıl tutulması.
  • pandemi öncesi 303bin satılık otomobil vardı sitenin birinde, 240 bine düşmüştü, şimdi 306 bin arac var.her gün min 25 bin arac satılıga cıkıyor.fiyatlar bugün düşmeye başlar, rte öttürecek al satçıları zaten.ama sıfır fiyatları direnç sağlıyor sadece.yerli oto oranı aratacak vardiyalar artsın kuyruk azalsın.tabi beklemeyin ötv hurda dan önce büyük düşüş.5 bin 10 düşer.egealar joylar elde patlıcaak orası kesin.
  • 2008 de araç satımı yoktu. Bayilerde, üretim bandında, fabrikalarda öküzlemesine araç birikmiş satış hiç yoktu. Eldeki stokları eritebilmek, otomativ sektörünü canlandırıp işçilerin işsiz kalmasını engellemek için ötv indirimi yapıldı.

Şimdi nasıl? Ne bayide ne fabrikalarda araç yok. Genelde araç için 1,2 ay sıra bekleniyor. Renk, paket bile seçemiyor insanlar genelde. Ve bayiler tıklım tıklım müşteri dolu.

Siz söyleyin böyle bir durumda neden ötv indirimi olacak? Stok mu eritilecek ki stok yok. Devlet batmak üzere Cari açık öküzlemesine fazla vergi lazım devlete. Tüm dünya ülkeleri bütçe açığı verirken en önemli gelir kaynaklarından birini silecek mi devlet?

Allah aşkına mantıklı ise siz söyleyin. Şunun için ötv indirimi olacak diyin. Yok öyle bir şey. Özellikle SIFIR ARAÇLAR için olması mümkün değil...

• Aylık 25-30 bin araç satılıyor ve insanlarda kapış kapış araba satılıyor algısını kim oluşturdu arkadaş gerçekten inanamıyorum ya. Bunların içinde alsatçılar galericiler filolar kamuya ve şirkete alınan araçlar ve daha niceleri var. Şu forum ahalisi biraz sabretse en geç 6 ay içinde stoklar eski haline gelecek ama burdaki vatandaşların çoğu araç sahibi olduğu için ellerini ovuşturmaktan dünyada neler olup bittiğinden haberi yok.
  • Kim neyi satıyor bilmem de son 2 haftada favorilerime eklediğim tüm araçlar eksiksiz olarak satıldı. Araçlar kapanın elinde kalıyor resmen.
  • Son ne olur? kullanıcısına yanıt
    Araçlar kapış kapış satılıyor algısı şundan oldu. Tüm fabrikalar üretimlerini ya durdurdular yada %80 e yakın kısıtlar. Bu yüzden herkes sıfır araç almak için sıra bekliyor. Yeni araç aldığım süreci anlatayım size. Wolksvagen bana 2,5 ay sonuna, Mercedes 3 aya, opel 1,5 aya, Renault 1 aya gün verdi. Hepsinin ortak sözü stokta araç yok, üretim bandındakilerin çoğu satılmış. Hangi bayiye gitti isem müşteri dolu insanlar görmemiş gibi araç satın almaktalar. Kimsede para yok sözü de bu yüzden çok enteresan geliyor bana.

Velhasıl ARAÇ YOK. OLMAYAN ARACA ÖTV İNDİRİMİ YAPMANIN ANLAMI - MANTIĞI YOK...

Umarım net anlatabilmişimdir
  • Kalıcı bir ötv indirimi gelebilir %10-15. Ötv dışında bayilere araç gelmeli ki piyasa nefes alsın. Fiyat artışı en büyük sebebi alıcı araç bulamıyor araç bulsa ikinci ele etkisi olur
  • ÖTV indirimini unutun geçenlerde birisi faizi düşürdük daha ne istiyorsunuz falan demişti sosyal medyada çok konuşuldu
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.