Şimdi Ara

ÖTV indirimi yok ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
9.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Millet 4 ay sonra gelecek arabaya saldırırken ÖTV indirimi beklemek net gerizekalılıktır.
  • Bir araba için de yıllarca çalışılmaz ki köle olduk bu hayatta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CyberXTR -- 23 Haziran 2020; 8:13:35 >
  • tavernac1 kullanıcısına yanıt
    4 ay mi ? Bazi bayillerde ocaga sira veriliyor. İndirimi olayi kapanmistir. Devlet faiz indirimiyle herkesi borclandirmaya devam edecektir! Sadece bayillere 2021 yili yeterli stok gelirse biraz seneye fiyatlar da gevseme olacaktir. Ekonominin durumunu tabiki disarida tutuyorum. Orasi ayri.
  • Aman he vatandaşın yararına olur da orta direk nasiplenir araba falan alır günaha gireriz. O yüzden yapmıyorlar.
  • Memlekette çok büyük döviz açığı var. İthal ettiğimiz kadar dışarıya mal satamıyoruz. Bu sene turizm geliri de yok. Şu ötv kalksın muhabbeti yapanlar, ithal araçlar için gerekli dövizi nereden bulacağımızı da bir zahmet açıklasın.
  • Gelmeyeceği belliydi zaten.Gelse de sıfır araç olmadığı için bir anlamı da olmayacaktı.
  • ÖTV indirimi değil bindirimi olur bizim memlekette
  • Enformasyon nedir be kardeşim iyice Türkçeyi mahvettiniz.
  • Devlet sıfır ithal araba satılsın istemiyor döviz kıtlığından dolayı.

Yani dövize karşı olacak her talep, kasaya zarar. Bu nedenle uzun bir süre ötv indirmiş geleceğini sanmıyorum. Ama tabi ülkenin kasasından çok kendini düşünenler el altından lobicilikle birşeyler elde ederse onu bilmem.

Şu an ben ülkenin başında olsam, ötv indirimi getirmezdim. Ancak 2. El piyasasına bir ayar şart, sıfırdan pahalı 2. El komik ya. Trajikomik.
  • Bu hafta bir arkadaşıma 0 araç bakmak için 5 farklı markaya ait bayileri gezdik. Ülkemizin ve maalesef biz vatandaşların ekonomik olarak geldiğimiz içler acısı duruma değinmeyeceğim ama bu 5 bayi de ÖTV indirimi olmayacağını net bir dille ifade ettiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcsd

Bu hafta bir arkadaşıma 0 araç bakmak için 5 farklı markaya ait bayileri gezdik. Ülkemizin ve maalesef biz vatandaşların ekonomik olarak geldiğimiz içler acısı duruma değinmeyeceğim ama bu 5 bayi de ÖTV indirimi olmayacağını net bir dille ifade ettiler.
    Ben zaten indirim olacak diyen bayi görmedim.

2013 te clio için gitmiştim. Pazartesi zam gelecek kaçırma demişti. Bırak zammı o hafta liste fiyatında indirim yaptılar
  • erken seçim olmazsa şayet 2023 e kadar ötv indirimi falan beklemeyin derim..

ayrıca ötv indirimi olursa hazinede açığında bir şekilde doldurulması gerekecek ki bu sefer ekmeğe , suya, sebzeye, meyveye, mtv ye , mazot benzine yansır bu durum
  • auto_man A kullanıcısına yanıt
    2013 ile günümüzü kıyaslıyorsunuz ya tebrik ederim

o yıllarda ekonomi bugüne göre daha iyiydi birde koronavirüs vs yoktu, o zamanlar araba depoları doluydu, depoda duran her araba ek stok maliyeti demek..

şimdi adamlar talebe yetişemiyor 2 - 3 aya sıra veriyor ya da temmuzda bir parti araç gelecek ama rengi/paketi belli değil diyorlar ki onları da kapan çoktan kapmış oluyor eğer vazgeçen olursa sıra sana geliyor..

kısacası durumlar karışık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 24 Haziran 2020; 13:27:38 >
  • ÖTV indirimi beklemek hata olurdu zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: khanstern

2013 ile günümüzü kıyaslıyorsunuz ya tebrik ederim

o yıllarda ekonomi bugüne göre daha iyiydi birde koronavirüs vs yoktu, o zamanlar araba depoları doluydu, depoda duran her araba ek stok maliyeti demek..

şimdi adamlar talebe yetişemiyor 2 - 3 aya sıra veriyor ya da temmuzda bir parti araç gelecek ama rengi/paketi belli değil diyorlar ki onları da kapan çoktan kapmış oluyor eğer vazgeçen olursa sıra sana geliyor..

kısacası durumlar karışık
    Kıyaslama yapmadım ki

Hiçbir zaman kimse bekleyin indirim olacak demez. 7 sene öncede denmezdi şimdi de denmez.

Bayi tıka basa araba dolu olsa da denmez. Ticaretin mantığına aykırı

• Aylarca söylüyoruz ötv indirimi olamaz olmayacak olmayacak
  • Amaç ötv indirimi haberi doğru olduğunu düşünürse 2.el piyasası durur galerici mafyaların işine gelmez o yüzden ötv indirimi yok haberi yayıyorlar bence ötv indirimi gelecek bu kadar çok dillendirilen bir şey sonunda gerçek olur.

Bu forumda faizler artcak emlak fiyatları artacak falan ev alan alsın diye yorumlar vardı baya çevremden ev alan oldu şimdi ev kredileri dipte geçen sene ev için kredi çekenlerin hepsi mağdur şimdi o yüzden ortada bir şişen balon varken bu balonun içine girmek aptallık olur bir yerde patlayacak bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KuvvetMira27 -- 24 Haziran 2020; 15:47:56 >
  • ötv düşecekmiş, ikinci el dibe vuracakmış, ülkem şahlanacakmış. amma çok masal birikti bu dönemde ilerde torunlara anlatmalık
  • auto_man A kullanıcısına yanıt
    Ama iyi de ötv indiriminin ticaretle doğrudan bir ilgisi yok ki, siyasetle ve ülkenin ekonomisiyle doğrutan ilintili..

Elbet kulislerden gelen sesler ve otomotiv lobicileri vs bilgi iletiyordur özel sektörün ağır taşlarına ama şu an zaten bir mantığı da yok ithal edilen her kaleme vergi geldi, olan vergiler yükseltildi, kısa çalışma ödeneği, yap/devret/işletmelerin ödenekleri, destekler/yardımlar , devlet bankaları tarafından verilen bir sürü geri döneceği belirsiz krediler vs yani ötv indirimi şu koşullar altında direk topuğa sıkmak olur..

O yüzden parası olan lütfen 1 tane de devletimize hibe etmeye devam etsin , esirgemesin..

Ekonomimizin zor zamanları atlatmasının ardından özel sektöre can vermek adına elbet yapılsın hatta keşke komple kaldırılsa..

Ayrıca sağlık açısından da zararlı olur ötv indirmi çünkü bugün duyursalar bayiler avmden, marketlerden daha kalabalık olur

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.