Şimdi Ara

ÖTV İNDİRİMLİ DİZEL OTOMATİK TAVSİYE !!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
5.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Akif Turhan

quote:

Orijinalden alıntı: amlocard

quote:

octavia tdi-dsg tadına doyum olmaz. Köy yolu dağ taş fark etmez. dayanıklılık fazlasıyla.
    yerden oldukça yüksek.560 lt bagaj v.s.
    donanım ne istersen var.. yakıt performans ideal.
    130 km den sonra gelen rüzgar sesi ve sıcak asfalt dışındaki yol sesi tek eksileri..

octavia ya bende sıcak bakıyorum. belki 2012 de bu dediğiniz sorunları düzeltmişlerdir.test sürüşünü sıcak asfaltta yaptığım için ve 120 den yukarıya çıkmadığım için göremedim.
    ama lastik seçimiyle yol sesinin alakalı olduğunuda düşünmüyor değilim..

2010 model tsi-dsg kullanıyorum. yol sesi için michelin primacy hp lastik aldım. sıcak asfaltta sorun yok. bozuk satıh gerçekten ses sorun. dsg ise tarifsiz bir keyif. tdi-dsg şehirdışı kullanım için müthiş yakıt tüketimi.. 5-5.5 lt ortalama rahat yakalarsınız.
    elegance donanıma; columbus müzik sistemi+17 jant ekletirseniz, navigasyon+media özelliği yolda oldukça işinize yarar.
    17 jant ise kasaya daha uygun, üstelik fiyat farkıda çok makul..

sizin aracınız 17 jantmı..eğer öyleyse yol sesini alması doğal değilmi.tabii 17 jant ise.
    benim mevcut aracım 17 jant ve yanak kısmı 45 olduğundan dolayı satıh yollarda bütün yol sesini alıyorum.lastikleride değiştirdim ama ne yaparsam yapayım konforu yakalayamadım.

• 3008 alabileceğiniz diğer bir araç .cam tavan falan çok hoş bir araç.

grip control seçeneğide var .köy yollarında işe yarar diye düşünüyorum.

gelecek 4008 modelide dizel otomatik ve 4x4 olması muhtemel.

fluence gibi yerden yüksek araç tercih etmeniz daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RECEP____KOVBOY -- 4 Aralık 2011; 22:36:00 >
  • Sene sonu indirimini boşver
    tiguan otomobil olarak geçiyor ve 1.6 TDI DSG 4 motion ile tadından yenmez
    5 sene sonrada 2. el olarak kaça satacağını söylemeye bile gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaiser şoze

3008 alabileceğiniz diğer bir araç .cam tavan falan çok hoş bir araç.

grip control seçeneğide var .köy yollarında işe yarar diye düşünüyorum.

gelecek 4008 modelide dizel otomatik ve 4x4 olması muhtemel.

fluence gibi yerden yüksek araç tercih etmeniz daha iyi olur.

3008 güzel bir araç.ama kasası ağır olduğu için otomatik vitesle beraber biraz hantal kalıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: El-Diablo

Sene sonu indirimini boşver
    tiguan otomobil olarak geçiyor ve 1.6 TDI DSG 4 motion ile tadından yenmez
    5 sene sonrada 2. el olarak kaça satacağını söylemeye bile gerek yok

tam olarak ne zaman çıkacağını bir bilsem tabiiki beklerim ki yeti için bile 2012 nin sonu dedi bayi.dsg li gelip gelmeyeceğide belli değilmiş üstelik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amlocard -- 4 Aralık 2011; 22:42:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Orijinalden alıntı: banchi_doğan

Böyle bir fırsat varken çok iyi bir araç alınmalı diye düşünüyorum.

Audi çok pahalı olur bence bakımdı vs.. Daha ucuza yakın kalite sunan golf düşünün kesinikle.

1.6 TDI +DSG Highline veya Comfortline diyorum .

aıdi a3 1.6 tdı stornic golfden daha iyi bir araç doğan

goolfün higline dizel otomatiğini bulmaz zaten arkadaş

Tamam da arkadaş masrafsız olsun demiş ;Audi bakım ve parça olarak Vw'ye göre daha çok üzer abi.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

octavia tdi-dsg tadına doyum olmaz. Köy yolu dağ taş fark etmez. dayanıklılık fazlasıyla.
    yerden oldukça yüksek.560 lt bagaj v.s.
    donanım ne istersen var.. yakıt performans ideal.
    130 km den sonra gelen rüzgar sesi ve sıcak asfalt dışındaki yol sesi tek eksileri..

octavia ya bende sıcak bakıyorum. belki 2012 de bu dediğiniz sorunları düzeltmişlerdir.test sürüşünü sıcak asfaltta yaptığım için ve 120 den yukarıya çıkmadığım için göremedim.
    ama lastik seçimiyle yol sesinin alakalı olduğunuda düşünmüyor değilim..

2010 model tsi-dsg kullanıyorum. yol sesi için michelin primacy hp lastik aldım. sıcak asfaltta sorun yok. bozuk satıh gerçekten ses sorun. dsg ise tarifsiz bir keyif. tdi-dsg şehirdışı kullanım için müthiş yakıt tüketimi.. 5-5.5 lt ortalama rahat yakalarsınız.
    elegance donanıma; columbus müzik sistemi+17 jant ekletirseniz, navigasyon+media özelliği yolda oldukça işinize yarar.
    17 jant ise kasaya daha uygun, üstelik fiyat farkıda çok makul..

sizin aracınız 17 jantmı..eğer öyleyse yol sesini alması doğal değilmi.tabii 17 jant ise.
    benim mevcut aracım 17 jant ve yanak kısmı 45 olduğundan dolayı satıh yollarda bütün yol sesini alıyorum.lastikleride değiştirdim ama ne yaparsam yapayım konforu yakalayamadım.

benim aracım 16 kullandığım lastik 505/55/16 michelin primacy hp..
    bence görüntü olarak 16 jant bu aracın kasası için küçük kalıyor..

• benim aracım 16 kullandığım lastik 505/55/16 michelin primacy hp..

kardeşimde bir önceki kasa jetta var.onunda lastikleri 16 j idi.ama küçük kalıyor diye 17 jant yaptırdı.lastiklerinide 225/45 yaptı.ama ne oldu.105 bg bir arabayı o lastikler bayaa yordu.yakıtınıda bir hayli arttırdı.lastik ve jantlarınıda artık takıp kullanınca değiştiremedi.öyle kaldı.araba 130 beygir ve daha üzeri olsa dediğiniz doğru bence..
  • quote:

arkadaşlar H sınıfı ehliyetimi yeni aldım.değerli tavsiyelerinize ihtiyacım var.
    öncelikle 5 sene satamayacağım için sorun çıkarmayan yada en az çıkaran dizel otomatik bir araba almak istiyorum.
    bu sınıfta fazla alternatifimin olmadığınında farkındayım.
    hafta sonu bayaa bi bayi gezdim fiyat aldım.

audi a3 sportback attraction 1.6 tdi 105 hp stronic için 22.000 euro fiyat aldım.ötv indirimli hali bu.(ötv indirimsiz 30.800 euro.mevcut donanıma fonksiyonel direksiyon ve concert radio eklenmiş olarak)kasa değişecek olması beni düşündürüyor..

octavia 1.6 tdi dsg elegance için ötv indirimli 46.500 tl.(ötv siz 63500 tl fiyat verdiler)bununda kısa zaman içinde kasa değişecek olması beni düşündürüyor.

Fluence Privilège 1.5 dCi EDC 110 bg için ötv siz 40.800 tl (ötv li 56.500 tl fiyat verdiler)

Megane HB Privilège 1.5 dCi EDC 110 bg için xenon paketi,navi ve sunroof dahil ötv siz 40.000 tl (ötv li 54.000 tl)

vw e gittim.valla ilgilenmediler dersem yeridir.sorularımıza bile zor cevap verdiler.dizel otomatik jetta yada golf un haziran ayına kadar olmadığını öğrenebildim.bu ay araba almak istediğimden ve alakasız olduklarından açıkçası soğudum.

arkadaşlar yukarda saydığım 3 arabayıda test ettim.en çok hoşuma giden,daha canlı ve seri olan fluence oldu.daha önce hiç kullanma fırsatım olmamıştı.
    sizinde değerli fikirlerinizi alarak son kararımı vermek istiyorum.dediğim gibi 5 sene boyunca kullanabileceğim sorunsuz dizel otomatik bir araba almak istiyorum.

yukarda saydığım arabalardan tecrübelerinize dayanarak tavsiye edeceğiniz yada sizin daha farklı tavsiyede bulunacağınız 1600 cc yi aşmayan otomatik dizel önerilerinize çok ihtiyacım var..
    tavsiyelerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.

Arkadaşım imkanın varken(Lütfen yanlış anlamayın);biraz daha iyi arabalara bak derim.Almışken D sınıfı bir araç al.
    İlla dizele takılma bence.Neticede %36 ve %18 kdv nin ötv binmiş halinden eksik ödeme yapacaksın.
    5 sene sonrasını da düşünmek lazım.Mesela Mercedes C serisi alsan satarken;kesinlikle üzülmezsin.
    Bizim burada arkadaş,2004 senesinde 1.9 tdi Passat almıştı(nasıl 1.6 üzeri aldı bilemiyorum);starken neredeyse aldığı fiyata sattı,2009 yılında 1.4 tsi Passat aldı.
    Yeni gelecek 3 serisini de bekleyebilirsin,1.6 otomatik benzinli gelecek o da uzun vadede üzmez.
    Volvo da 1.6 dizel araçlara otomatik şanzuman duyurdu,bu araçlar da beklenebilir.
    Yine benzinlilerden 508 1.6 benzinli var,hem çok yakmıyor,hem de güzel bir araba.
    Kolay gelsin...

• Madem indirim hakkınız var a3 derim ben ya da 2 kapı seviyorsanız 1.4 turbo astra gtc yi bekleyin büyük ihtimal otomatik viteste olur.......
  • quote:

Orijinalden alıntı: raifkokten

quote:

arkadaşlar H sınıfı ehliyetimi yeni aldım.değerli tavsiyelerinize ihtiyacım var.
    öncelikle 5 sene satamayacağım için sorun çıkarmayan yada en az çıkaran dizel otomatik bir araba almak istiyorum.
    bu sınıfta fazla alternatifimin olmadığınında farkındayım.
    hafta sonu bayaa bi bayi gezdim fiyat aldım.

audi a3 sportback attraction 1.6 tdi 105 hp stronic için 22.000 euro fiyat aldım.ötv indirimli hali bu.(ötv indirimsiz 30.800 euro.mevcut donanıma fonksiyonel direksiyon ve concert radio eklenmiş olarak)kasa değişecek olması beni düşündürüyor..

octavia 1.6 tdi dsg elegance için ötv indirimli 46.500 tl.(ötv siz 63500 tl fiyat verdiler)bununda kısa zaman içinde kasa değişecek olması beni düşündürüyor.

Fluence Privilège 1.5 dCi EDC 110 bg için ötv siz 40.800 tl (ötv li 56.500 tl fiyat verdiler)

Megane HB Privilège 1.5 dCi EDC 110 bg için xenon paketi,navi ve sunroof dahil ötv siz 40.000 tl (ötv li 54.000 tl)

vw e gittim.valla ilgilenmediler dersem yeridir.sorularımıza bile zor cevap verdiler.dizel otomatik jetta yada golf un haziran ayına kadar olmadığını öğrenebildim.bu ay araba almak istediğimden ve alakasız olduklarından açıkçası soğudum.

arkadaşlar yukarda saydığım 3 arabayıda test ettim.en çok hoşuma giden,daha canlı ve seri olan fluence oldu.daha önce hiç kullanma fırsatım olmamıştı.
    sizinde değerli fikirlerinizi alarak son kararımı vermek istiyorum.dediğim gibi 5 sene boyunca kullanabileceğim sorunsuz dizel otomatik bir araba almak istiyorum.

yukarda saydığım arabalardan tecrübelerinize dayanarak tavsiye edeceğiniz yada sizin daha farklı tavsiyede bulunacağınız 1600 cc yi aşmayan otomatik dizel önerilerinize çok ihtiyacım var..
    tavsiyelerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.

Arkadaşım imkanın varken(Lütfen yanlış anlamayın);biraz daha iyi arabalara bak derim.Almışken D sınıfı bir araç al.
    İlla dizele takılma bence.Neticede %36 ve %18 kdv nin ötv binmiş halinden eksik ödeme yapacaksın.
    5 sene sonrasını da düşünmek lazım.Mesela Mercedes C serisi alsan satarken;kesinlikle üzülmezsin.
    Bizim burada arkadaş,2004 senesinde 1.9 tdi Passat almıştı(nasıl 1.6 üzeri aldı bilemiyorum);starken neredeyse aldığı fiyata sattı,2009 yılında 1.4 tsi Passat aldı.
    Yeni gelecek 3 serisini de bekleyebilirsin,1.6 otomatik benzinli gelecek o da uzun vadede üzmez.
    Volvo da 1.6 dizel araçlara otomatik şanzuman duyurdu,bu araçlar da beklenebilir.
    Yine benzinlilerden 508 1.6 benzinli var,hem çok yakmıyor,hem de güzel bir araba.
    Kolay gelsin...

cevabın için çok tşk.
    işim dolayısıyla senede 30 bin km ortalamam var.o yüzdende mecburen dizel otomatik 1.6 yı aşmayan araçlara bakmak zorundayım.zaten şu anki mevcut aracım benzinli.lpg taktırdım ama yinede belimi doğrultamadım.en azından böyle imkan varken değerlendirmek istiyorum..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RoLaN

köy yolunda bütün arabalar dökülür tavsiyem nispeten daha dayanıklı,servis ve yedek parçası bol olan fluance almanız.

bende en çok fluence ye yakınım.
    octavia da dizel dsg 105 bg ama fluence ona göre test ettiğimde bayaa bi canlıydı.

fluence'in octavia'dan daha canlı olması mümkün değil. octavia, gaz tepkisi yavaş olduğu için (bunun nedenini bilen bi arkadaş açıklarsa iyi olur) sana yavaş gibi gelmiştir. hatta ben şahin'den octavia'ya binince bana şahin kadar atak gelmemişti. şaşırmıştım. ancak gaza bastıktan yarım saniye sonra seni koltuğa yapıştırıyor.

• Senede 30k km demek 2 kere servise gidilecek demek. Tahminimce en ucuz servis maliyeti şeçtikleriniz arasında renault grubundadır. Yine tahminimce herhangi bir olası arıza veya yedek parça sorununda yine renault grubu en ucuzu sağlayacaktır. Seçtikleriniz arasında Audi a3 diğerlerinden daha iyi olarak gözükse bile aradaki 15 bin TL ye yakın fark sizin mazot ve diğer masraflara sayabilirsiniz. Bir de fluence size daha iyi bagaj hacmi sunabilir(işinizde). Her nekadar renault u sevmesemde mantık onu gösteriyor. Senede 20k km ve dağ bayır dolaşmasaydınız Audi a3 olabilirdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ehed

Senede 30k km demek 2 kere servise gidilecek demek. Tahminimce en ucuz servis maliyeti şeçtikleriniz arasında renault grubundadır. Yine tahminimce herhangi bir olası arıza veya yedek parça sorununda yine renault grubu en ucuzu sağlayacaktır. Seçtikleriniz arasında Audi a3 diğerlerinden daha iyi olarak gözükse bile aradaki 15 bin TL ye yakın fark sizin mazot ve diğer masraflara sayabilirsiniz. Bir de fluence size daha iyi bagaj hacmi sunabilir(işinizde). Her nekadar renault u sevmesemde mantık onu gösteriyor. Senede 20k km ve dağ bayır dolaşmasaydınız Audi a3 olabilirdi.

mantığımda aynı sizin gibi düşünüyor..
  • Cehaletime verin lütfen H sınıfı ehliyet ne oluyor ve ÖTV indirimi nereden çıktı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 70s

Cehaletime verin lütfen H sınıfı ehliyet ne oluyor ve ÖTV indirimi nereden çıktı?

Est. H sınıfı ehliyet engellilere ait bir ehliyet grubudur. ÖTV'den muafdır engelli vatandaşlar araçda.
  • A3 de tam tamına 21bin lira avantajınız var. Neredeyse bir araba parası. Ben olsam kaçırmazdım
  • Orijinalden alıntı: amlocard

benim aracım 16 kullandığım lastik 505/55/16 michelin primacy hp..

kardeşimde bir önceki kasa jetta var.onunda lastikleri 16 j idi.ama küçük kalıyor diye 17 jant yaptırdı.lastiklerinide 225/45 yaptı.ama ne oldu.105 bg bir arabayı o lastikler bayaa yordu.yakıtınıda bir hayli arttırdı.lastik ve jantlarınıda artık takıp kullanınca değiştiremedi.öyle kaldı.araba 130 beygir ve daha üzeri olsa dediğiniz doğru bence..

Tercih sizin, Octavia için opsiyonel listede var, 600 tl gibi bir fark var ki bence gayet iyi. tdi 105 hp ancak 250 nm tork için sorun olmayacağı kanaatindeyim. Bizim tdi manuel superb de (gerçi 16 jant) ancak octavia'dan oldukça iri ve ağır araç olmasına rağmen performansından oldukça memnunuz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: archaeologist

quote:

quote:

köy yolunda bütün arabalar dökülür tavsiyem nispeten daha dayanıklı,servis ve yedek parçası bol olan fluance almanız.

octavia da dizel dsg 105 bg ama fluence ona göre test ettiğimde bayaa bi canlıydı.

fluence'in octavia'dan daha canlı olması mümkün değil. octavia, gaz tepkisi yavaş olduğu için (bunun nedenini bilen bi arkadaş açıklarsa iyi olur) sana yavaş gibi gelmiştir. hatta ben şahin'den octavia'ya binince bana şahin kadar atak gelmemişti. şaşırmıştım. ancak gaza bastıktan yarım saniye sonra seni koltuğa yapıştırıyor.

Fluence a binmedim ancak octavia nın performansı konusunda size katılıyorum. 250 nm tork hızlanma konusunda yeterli olduğu kanaatindeyim.. dediğiniz gibi koltuğa yapıştırır..

• quote:

quote:

Araclara binen sizsiniz; Ben Fluence kullanmadığım için ne desem boş. Bu haftasonu fırsat bulursan deneme sürüşüne çıkayım(büyük eksiklik)
    Benim de bilgim olsun diye broşürlerine baktım, gerçi teknik verilerde tartışılabilir ancak elimizdeki verilere göre..
    (Ben hissedilebilir bir fark göremedim.)

(boş)Ağırlık Max. hız 0-100 km hızlanma güç hp/tork lastik ebadı
    Octavia 1300 190 km 12.0 sn 105/250 205/55/16
    Fluence 1389 185 km 11.9 sn 110/240 205/60/16

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.