Şimdi Ara

Ötv-Kdv İndirimi ve Buzdolabı - Çam.Mak. Tercihi Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evlilik hazırlıkları içersinde, ötv-kdv indiriminden yararlanıp erkenden bir iki şey almak istiyorum. Ama sormak istediğim birşey var. Piyasayı pek takip etmediğimden. Bu indirim bize doğru yansıtılıyor mu koca koca firmalar tarafından. Mesela x firması şu kadardı şöyle yaptık dediğinin doğruluk payı nedir? Kısaca süper indirim var diyerek koşmak mantıklı mıdır?

Şimdi bununla ilgili olarak ben Buzdolabı ve Çamaşır Mak. almak istiyorum. Belki sıkıntıya sokmamak adına kendimi, sırayla alabilirim. Ama dediğim gibi bu indirim ağustos ayı sonuna kadar.

Buzdolabı
    Bosch KDN49P73NE

Çamaşır Makinesi
    Bosch WAE244S0TR

Bu ikisini beğendik. Ama etrafta eşe dosta sorunca kafa karıştırıyolar sadece. Buzdolabı için 3bin liraydı 2300 oldu, Çamaşır mak. için 1800 liraydı 1400 lira oldu yazıyor kataloglarda.

Şimdi arkadaşlar soruyorum. Bu iki ürüne bu kadar para vermek ( 2300 + 1400 ) mantıklı mıdır? Değer mi? Bu parayı hakeden ürünler midir? Çünkü çok daha uygun fiyatlı buzdolapları var ama ardaki farkı yansıtacak karşılaştırmayı yapamıyorum. Fazla ilgilendiğim bir konu değil malesef. O yüzden yardımlarınıza ihtiyacım var. Mesela buzdolabında su pınarı ve gri olması beni cezbeden bir özelliği ama sadece görsel olarak..

Bahsettiğim buzdolabı piyasada da pek bulunmuyor. Sadece bir yerde canlısını görebilidim. O yüzden de acaba neden gibi sordum kendi kendime..

Kısaca arkadaşlar seçimlerim hakkında ve ötv-kdv indirimi hakkında yorumlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler, Saygılar..

not : Şunu da söylemek istiyorum. Buzdolabı ve çam. mak. seçimimimde kararlıyım büyük bir tersi bir yorum görmediğim sürece. O parayı vermeyi gözden çıkarmışım. Sadece nasıl bilirsiniz bu ürünleri merak ediyorum. Fazla hakkında bir şey bulamadım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi puraxays -- 9 Ağustos 2009; 9:42:27 >

• Bosch KDN49P73NE 2300 TL fiyatını hiç haketmez..
    Samsung SRL-629 EVS ve Sharp ın buzdolaplarına bakın.Hem ucuz, hemde çok kaliteliler..
    Eğer bütçeniz yeterse Kendi kullandığım Arçelik 5088NF yide öneririm...Ses,Elektrik Tüketimi,Hacim,tasarım, konusunda 4*4 lük bir dolaptır.
    5088NF İncelemesi Tıklayın.
    http://forum.donanimhaber.com/m_31199430/mpage_1/key_5088//tm.htm#31826572

• Hmm bende o fiyatı Bosch'a vermeyi göze alicam ama bi esprisini göremedim..

Sonra sizin önerinize baktım. Samsung'un;

Samsung'un dediğinizden ziyade RT62KAMT modeli daha çok ilgimi çekti. Çünkü belirttiğiniz model güzel olmasına rağmen çok geniş.. Benim yazdığım model hakkında ne dersiniz? Ve Samsung'un servis ağı ne durumdadır? Sonuçta beyaz eşya uzun vadeli bir tercihtir..
    http://www.samsung.com/tr/consumer/detail/detail.do?group=whitegoods&type=refrigerater&subtype=topmounted&model_cd=RT62KAMT1/ANU#

Aslında teşekkür ederim. Samsung konusunda önyargım var ama biraz içime siniyor gibi, sadece biraz araştırmam ve sizden yorumlar almam lazım. Fiyat olarak da daha uygun..

edit : Ayrıca uzun vade dedik. Bunun için de bakmamız gereken önceliklerimizden biri enerji tasarrufu değil midir?

Teşekkürler Saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi puraxays -- 10 Ağustos 2009; 21:53:20 >

• Dün Bosch bayisine gidip Bosch KDN49P73NE yi sordum. Satıcı pek tercih edilmediği için dükkanda bile sergilemediklerini söyledi. Ben de Kombi No Frost olan KGN57P71NE aldım.
    http://www.bosch-home.com/tr/ürünler/soğutucular/buzdolapları/solo/nofrost-kombi/KGN57P71NE.html

Çamaşır Makinesi olarak Bosch WAE244S0TR aldım.
  • Evet Bosch'un o modeli çok az noktada var. Ne bilim, içime sindi ama parası fazla.. Diğer modellerine bakayım, kombi tipi.. ( fiyatları dahil )

Öte yandan Samsung ilgimi çekti ve güzel şeyler söyleniyor. Fiyatı da uygun ama bilemiyorum..

Diğer markalara da göz gezdirmek istiyorum ama konu ile ilgili çok bilgim olmadığı için ( IT adamı ne anlar makinadan =) Varsa yoksa 1 0 =) ) nerden başlarım neye dikkat ederim bilmiyorum. Acelem yok sadece.. Erken almak istiyorum ama..
  • Buzdolabı iyi değildir, çamaşır makinesi ise gri renkli modeller arasında iyi. Ama bana sorarsanız buzdolabına daha az bütçe ayırarak Samsung veya Sharp alın, buradan artan parayı çamaşırın üzerine ekleyerek Siemens WM12S7X0TR alabilirsiniz. Çok daha güzel tercihler olur bu şekilde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Peki Bosch'un kombi tipi no-frost'ları nasıldır?

Samsung RT62'lerin canlısını gördüm.. Bilmiyom gördüğüm ürün ile mi alakalı ama çok sağlam gözükmedi gözüme. Ama Bosch'unkiler epery havalı ve sağlam gözüktü nedense..

Ayrıca Sharp dediniz ama doğru düzgün ürünler için nereye bakicağımı bile bulamadım. İnternet sitesi bile çıkmadı veya buzdolabını bulamadım, garip yaa.. Ve yeşilimsi bi rengi var, hepsiburada gördüklerimin. Başka rengi yok mudur? Nereye bakarım, hangi modellere bakmamı önerirsiniz?

Teşekkürler.. Saygılar..
  • Beyaz eşyada markaya ve kendi tecrübeme bakarım. Bosch hiç yolda bırakmadı.
    Samsung veya Sharp kullanmadım ama MediaMart' de inceledim. Dokunduğumda BOSCH' un verdiği sağlamlık duygusunu hiç veremiyor.
    Hele hele Samsung markasına kullandığım dandik elektronik cihazlarından ötürü anti pati duyuyorum.
  • İşte ben erkenden alacağım için birazcık içime sinmesi gerekiyor. İndirimlerden yararlanıp ( ne kadar gerçek bilmiyorum ) beyaz eşya alımına yavaştan başlamak istiyorum. Para biriktirmek yalan çünkü.. Seneye yazın evleneceğim inş. 8 taksit falan Bosch alabilirim. ( sanki yine başa döndüm ) Ama su sebilli olanı mı? Yoksa kombi tipli olanlardan mı ( ve hangisi ) bilemiyorum..

Yorumlarınızı, düşüncelerinizi beklerim..

Teşekkürler, saygılar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: puraxays

İşte ben erkenden alacağım için birazcık içime sinmesi gerekiyor. İndirimlerden yararlanıp ( ne kadar gerçek bilmiyorum ) beyaz eşya alımına yavaştan başlamak istiyorum. Para biriktirmek yalan çünkü.. Seneye yazın evleneceğim inş. 8 taksit falan Bosch alabilirim. ( sanki yine başa döndüm ) Ama su sebilli olanı mı? Yoksa kombi tipli olanlardan mı ( ve hangisi ) bilemiyorum..

Yorumlarınızı, düşüncelerinizi beklerim..

Teşekkürler, saygılar..

Aynen katılıyorum. Para biriktirmek yalan. Çünkü biriktiriyorsun ondan sonra acil bir ihtiyacın için harcıyorsun sonra yine başa dönüyorsun.
    O yüzden taksitli almak daha iyi.
    Ben Bosch Kombi NoFrost KGNP71NE aldım. Henüz kullanmadım. Ama oldum olası hep kombi buzdolabı ve hep Bosch aklıma vardı. Bayide dokunup inceleme fırsatı da buldum. İlk izlenimlerim bir numara.

• quote:

Orijinalden alıntı: puraxays

Peki Bosch'un kombi tipi no-frost'ları nasıldır?

Samsung RT62'lerin canlısını gördüm.. Bilmiyom gördüğüm ürün ile mi alakalı ama çok sağlam gözükmedi gözüme. Ama Bosch'unkiler epery havalı ve sağlam gözüktü nedense..

Ayrıca Sharp dediniz ama doğru düzgün ürünler için nereye bakicağımı bile bulamadım. İnternet sitesi bile çıkmadı veya buzdolabını bulamadım, garip yaa.. Ve yeşilimsi bi rengi var, hepsiburada gördüklerimin. Başka rengi yok mudur? Nereye bakarım, hangi modellere bakmamı önerirsiniz?

Teşekkürler.. Saygılar..

Samsung hem iç malzeme kalitesi, hem de kompresör (ekovat) kalitesi yönünden Bosch'tan kesinlikle daha üstün. Bosch'un albenisi fazla olabilir, ancak iç plastik malzemeri de oldukça narin bence. bence Bosch'u buzdolabında sonlarda düşünün. LG'ye bakabilirsiniz çok güzel modelleri var.

Sharp'ın internet sitesi maalesef bulunmuyor. Değişik renk alternatifleri mevcuttur. Teknosa'da birçok teşhir modelini görmek mümkün.

• Ben size LG öneririm.
    Memnun kalırsınız.
    Buzdolapları çok kaliteli.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.