Şimdi Ara

ÖTV MUAFİYETLİ ARAÇ SEÇİMİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şunu izah edebilecek hiç bir yetili yoktur bence:

Bmw 1.5 benzinli 318i: Ham 95000 tl. 180bin liradan başlıyor.(ötv %60)

Bmw 2.0 dizel 318d: Ham 84000 tl. (%100 ötv ile birlikte )200bin liradan başlıyor.

2.0 dizelin Ham fiyatı 1.5 benzinliden niye %15 daha ucuz?!!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lordford50 kullanıcısına yanıt
    Vergi 1.6 lara daha az olduğu içün

• Yakında peugeot 5008 çıkacak.3008 in abisi.

Bence bekleyin onu alın.

Ayrıca babanıza Allah rahmet eylesin. :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

A5 e de 240k lira verilmezki.
    20 lira daha ver de yeni E180 al bari.

E 180
    Avantgarde 1.6 cc 9G-TRONIC 271.900 TL
    Exclusive 1.6 cc 9G-TRONIC 275.000 TL
    AMG 1.6 cc 9G-TRONIC 283.200 TL

Sorması ayıp bunlar ötv indirimli fiyatımı?yoksa indirimsiz fiyat ımı?

• quote:

Orijinalden alıntı: BekirTemel

Vergi 1.6 lara daha az olduğu içün

Bekir ne dizel meraklısısıymışsın.

• Genlere işlemiş hocam, birde benim araba kullanmayı öğrendiğim ilk aracım gençlik dönemimde deli gibi gezdiğim zamanlarda 4x4 ve su içer gibi benzin tüketen bir araçtı yıl 2003-2004 o araçla 3 yılda 70 bin küsür km yapıp dizel araca geçince psikolojim bozuldu, benzinliğe çok daha az uğrağımı görünce dizelci oldum ama bu piyasada belli bir limitte araç arasam ve bu araç benzinli olsa almakta tereddüt etmem.

• quote:

Genlere işlemiş hocam, birde benim araba kullanmayı öğrendiğim ilk aracım gençlik dönemimde deli gibi gezdiğim zamanlarda 4x4 ve su içer gibi benzin tüketen bir araçtı yıl 2003-2004 o araçla 3 yılda 70 bin küsür km yapıp dizel araca geçince psikolojim bozuldu, benzinliğe çok daha az uğrağımı görünce dizelci oldum ama bu piyasada belli bir limitte araç arasam ve bu araç benzinli olsa almakta tereddüt etmem.

Alırsın,Kullanırsın benzinliyi ama dizel kadar hızlı satamazsın maalesef.

Dizel 1 2günde satılır ama benzinli sana sahibinden'e 39tl ödettirir.

• Birde satacağın aracın fiyatı önemli atıyorum 30 binlik araç satıyorsan benzinli de dizel de satarsın yeterki ölü olmasın, ama satacağın aracın fiyatı yükseldikçe satma ihtimalin düşüyor, işte o zaman piyasa arabası dediğimiz araçlar bir tık şanslı diğerlerinin işi zor. Lüks araçlarda durum daha farklı oraya hiç görmemek lazım.

• quote:

Birde satacağın aracın fiyatı önemli atıyorum 30 binlik araç satıyorsan benzinli de dizel de satarsın yeterki ölü olmasın, ama satacağın aracın fiyatı yükseldikçe satma ihtimalin düşüyor, işte o zaman piyasa arabası dediğimiz araçlar bir tık şanslı diğerlerinin işi zor. Lüks araçlarda durum daha farklı oraya hiç görmemek lazım.

Lüks araba derken caddilac,ferrari,prosche,lamborghini,Bmw 7serisi mercedes coupe amg,audi a8 quatro,

Bunlar mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Dukkha

quote:

Orijinalden alıntı: siyahtemas

@lordford50 ve @Hasan7 nazik cevaplarınız için müteşekkirim, E180 kozmetik olarak daha büyüleyici geldi bana ancak içine girince klostrofobik bir etki yaptı bende... 520i ce c200d için motoru sorunlu diyorlar, renault ve citroen yapıyormuş bir de onları... A5 sanki daha bir alınır gibi, zira 5 sene sonra satıp, eğer hala hayatta olursam Jeep Rubicon almayı hayal ediyorum hala :) SUV hastasıyım, yüksek araçları seviyorum :)

O hak bir sefer diye biliyorum gazi yakınına. Engelli muafiyetinde tekrarlanıyor sanırım.

A5 ne kadar teklif aldınız?

şehit yakınına veriliyor. Bir defaya mahsus

Gazi'ye verilmiyor ( gaziyim )

• Hayır 3, c, a4 gibi TR halkına daha çok kesime hitap eden araçları kast ettim bahsettiğin araçları aldıktan sonra yürütme maliyetini düşünmemen gerekir zaten

• quote:

Hayır 3, c, a4 gibi TR halkına daha çok kesime hitap eden araçları kast ettim bahsettiğin araçları aldıktan sonra yürütme maliyetini düşünmemen gerekir zaten

Orasıda ayrı bir doğru.

• İndirimsiz Bindirimli fiyat

• quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

İndirimsiz Bindirimli fiyat

Anladım teşşekürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herattaa -- 11 Haziran 2017; 19:26:49 >
  • 2 aracin Kullanicisindan paylasim;

1.E180

Luks ve Prestij arıyorsanız e180 az bucuk donanimli bir arac 300.000lere yaklasiyor. Yakit'in benzin oldugunu ve Istanbul icinde biraz eko surus ile gunluk 8.5lt/100Km tuketimim var. 11lt ler kolayca gorulebiliniyor. Otv haric 170-185 ile biraz donanimli bir arac alabiliyorsunuz. Comand online + premium paketi+ panoramik sunroof +renk gibi donanimlar ile bu fiyatlar.

2.CRV

Ekonomi ve sportif kullanim amaclari yani sira suv olmasi nedeniyle trafikte ve park ederken daha yuksek olmasinin avantajlarini kullanıyorsunuz. Daha az izolasyon var ancak aradaki fiyat farkina ragmen bir cok donanimi ile konfor sunarken 7litre civarindaki yakit tuketimi ve dizel olmasıyla butceyi ilk alimda da oldukca rahat ettiriyor. 110-130 civarinda sanirim.

CRv ile e180 de aradaki pesin 40-50 fark kredi ile 60-70leri buluyor sanirim. Merc bir prestij sagliyor ancak yine de distronic ve keyless gibi donanimlar CRV de ek rahatlik sunuyor 47500 fark ile de 10.000litre yakit ile bayagi bir uzun donem (125.000km) yakit parasi ediyor.

Kisacasi Mercedes Luks bir arac, bir evin 2den fazla araci varsa alinmasi daha makul. 5.500 maas ile 7.5litre yag isteyen (MercBenz)bakimlari yani sira kaskosunun 4-5bin tl sigortasinin 1200TL civari ve yakit ile sizi biraz yorabilir.

Secim sizlerin tabi.

Arkadaslariniz tabi iyisi olsun ister ama.bakim.isletme biz sahiplerin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 11 Haziran 2017; 21:31:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aLLyC

2 aracin Kullanicisindan paylasim;

1.E180

Luks ve Prestij arıyorsanız e180 az bucuk donanimli bir arac 300.000lere yaklasiyor. Yakit'in benzin oldugunu ve Istanbul icinde biraz eko surus ile gunluk 8.5lt/100Km tuketimim var. 11lt ler kolayca gorulebiliniyor. Otv haric 170-185 ile biraz donanimli bir arac alabiliyorsunuz. Comand online + premium paketi+ panoramik sunroof +renk gibi donanimlar ile bu fiyatlar.

2.CRV

Ekonomi ve sportif kullanim amaclari yani sira suv olmasi nedeniyle trafikte ve park ederken daha yuksek olmasinin avantajlarini kullanıyorsunuz. Daha az izolasyon var ancak aradaki fiyat farkina ragmen bir cok donanimi ile konfor sunarken 7litre civarindaki yakit tuketimi ve dizel olmasıyla butceyi ilk alimda da oldukca rahat ettiriyor. 110-130 civarinda sanirim.

CRv ile e180 de aradaki pesin 40-50 fark kredi ile 60-70leri buluyor sanirim. Merc bir prestij sagliyor ancak yine de distronic ve keyless gibi donanimlar CRV de ek rahatlik sunuyor 47500 fark ile de 10.000litre yakit ile bayagi bir uzun donem (125.000km) yakit parasi ediyor.

Kisacasi Mercedes Luks bir arac, bir evin 2den fazla araci varsa alinmasi daha makul. 5.500 maas ile 7.5litre yag isteyen (MercBenz)bakimlari yani sira kaskosunun 4-5bin tl sigortasinin 1200TL civari ve yakit ile sizi biraz yorabilir.

Secim sizlerin tabi.

Arkadaslariniz tabi iyisi olsun ister ama.bakim.isletme biz sahiplerin.

Tam donanım E180 için 180.000, A5 için 160.000 fiyat aldım pazar günü...Gerçekten rüya gibi araçlar,sadece E180 in tamamen beyaz iç döşemesi gelmiyormuş ülkemize, sanırım sipariş vermek lazım onun için... hali hazırda işyerimin bana tahsis ettiği 2015 Corolla paten gibi geldi o araçlardan inince :) Dediğim gibi acelem yok 5.20i BMW leri de bekleyebilirim... Ancak aklım hala SUV sınıfında :)

• Yetkiliye gerek yok bunu serbest piyasa ekonomisi cok rahat acikliyor.

vergisiz tamamen serbest piyasada arz ve talep fiyati belirliyor. Musteri 10.000 vermeye razi satan 10.000 razi. Biri 10Bin veriyor oburu de cebine 10 bin Tlyi koyuyor.

Araya vergi girince ne oluyor. 10bin vermeye razi musteri arabayi alamiyor. 10 bin isteyen uretici arabasini satamiyor. Musterinin cebinden 12 bin cikiyor ureticiye 8 bin giriyor. Vergi arttikca ne oluyor musterinin cebinden 13 bin cikiyor ureticinin cebine 7 bin giriyor.

Basit anlatimiyla bu yonde. Vergi hem musteriyi hem ureticiyi etkiliyor yani. Vergi yukseldikce vergisiz fiyat dusuyor ama liste fiyati artiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AL[e]N

quote:

quote:

@lordford50 ve @Hasan7 nazik cevaplarınız için müteşekkirim, E180 kozmetik olarak daha büyüleyici geldi bana ancak içine girince klostrofobik bir etki yaptı bende... 520i ce c200d için motoru sorunlu diyorlar, renault ve citroen yapıyormuş bir de onları... A5 sanki daha bir alınır gibi, zira 5 sene sonra satıp, eğer hala hayatta olursam Jeep Rubicon almayı hayal ediyorum hala :) SUV hastasıyım, yüksek araçları seviyorum :)

O hak bir sefer diye biliyorum gazi yakınına. Engelli muafiyetinde tekrarlanıyor sanırım.

Bence bu saçmalıktır. Belirli bir ölçüde gaziye de verilmeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: Armin van Buuren*

quote:

Orijinalden alıntı: AL[e]N

quote:

quote:

Bence bu saçmalıktır. Belirli bir ölçüde gaziye de verilmeli.

haklsınız bu kanun çıkmadan önce bimer ve cumhurbaşkanlığına yazmıştım.
    klasik bir cevap aldım.

benim raporumda %47 sol bacaktan agırlıklık aslında yasada sadece otomatik vites kullanırsa oda ötvden yararlanır yazıyor ama hastanedelerde bunu bilen yok. Kanun maddesini gösterdigimdede bize tebliğ edilmedi gibi cümleler söylüyorlar.

bende sıkıldım gittim arabamı aldım. Devletle uğraşılmaz :)

• 1600 değil de 2000 yapsalardı şu üst limiti, ne güzel olurdu :( Kaliteli araçların ( bmw 520, E180, A5) benzin tüketimi şehir içinde hem 10 lt civarında hem de güçsüz kaldığı durumlardan bahsedilirken, dizel crv, xtrail gibi daha alınabilir araçlar da tercih edilmiyor gibi... çok kararsız kaldım... Dediğiniz gibi 1600 benzinli araçlara bu paralar çok,ki ben neredeyse yarısını ödüyorum gibi... 5 yıl sonra satıp, hayalimdeki rubicon veya discovery sport alırken bir avantaj sağlar mı, bilemiyorum... A5 E180 gibi araçların sırf kaskosu bile 5000 lira diyorlar...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.