Şimdi Ara

öTV ÖDEMEDEN SIFIR ARAÇ ALINACAK.SİZCE HANGİSİ ALINMALI?(İ30,C4,DS4,A3,GOLF,A SERİSİ,1 SERİSİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
4.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Durumu şöyle özetliyeyim.26 yaşındayım yaklaşık 40.000 TL bütçem var.Ötv ödemeden (babaannemin engelli raporunu kullanarak) sıfır km araç alacağım.Günde 65 km yol yapıyorum.Önceliğim dizel otomatik bir araç almak.Sunroof,Hız sabitleyici,dijital klima mutlaka olmalı.Almayı düşündüğüm araçların kendimce + ve - yönleri şu şekilde:

Hyundai i 30 1.6 elite (dizel otomatik)

+Donanım olarak diğer araçlara göre daha zengin.Cam tavan araca son derece ferahlık katmış.Malzeme kalitesi ve yalıtım olarak iyi olduğunu düşünüyorum.

-Yakıt konusunda kocaman bir soru işareti.Şu ana kadar okuduğum kadarıyla 7-8 lt civarı bir yakıtı olacak.Bu değerler dizel araç için(otomatik de olsa) bence fazla.Dizel olarak tercih edilmeli mi? .İlerleyen km de yakıt daha makul olur mu? gibi belirsizlikler var.

Bunların dışında orta konsol bana göre çok basit görünüyor.Navigrasyon belki o görüntüyü biraz daha iyileştirebilir.

Fiyat olarak:41.000 TL (Ötv olmadan anahtar teslim)

Citroen c4,ds4

+Tasarım olarak çok beğendiğim araçlar.İç mekan biraz daha kaliteli hissi veriyor.İ 30 a göre süspansiyonunu daha yumuşak buldum.Yakıt tüketimi açısından da 5-6 Lt aralığında tüketimi var.

- Şanzımanı,vites geçişleri gerçekten rahatsız edici.Bu yönden tam bir hayal kırıklığı.Birkaç araç sahibi zamanla alışıldığını söyledi ama bana çok sağlıklı çalışacak bir siztem gibi gözükmüyor.Şanzıman ile ilgili sorun yaşamaktan çekiniyorum.Çevremde aracı kullananların büyük bir çoğunluğu aracı (direksiyondan vites değiştirerek)manuel olarak kullanıyor.

Güncel olarak fiyat almadım ama cam tavan opsiyonu ile c4 43.000 TL, Ds4 ise 50.000 TL civarındaydı sanırım.

Bu iki araç içinde uzun süredir araştırma yapıyorum.Her ikisi içinde test sürüşü yaptım.Bende bu şekilde bir iz bıraktılar.Bu araçlar dışında bütçeyi biraz daha zorlayıp;

Mercedes A 180 cdı(Dizel otomatik 1800 motor olduğu için rapor karşılamıyor.Max 1600 motor olmak zorunda.Bu nedenle 1500 motor manuel dizel alınabiliyor.)

Aracın tasarımına bayıldım.Gerçekten çok etkili bir havası var.İç mekan malzeme kalitesi olarak çok ciddi bir fark hissetmedim ama tasarım olarak mercedes dokunuşu hissediliyor.Araç istedeiğim donanımlarla beraber 63,000 TL gibi bir rakama geliyor.(Bayide istediğim araç olmadığı için son fiyat alamadım.Şubat ayı gibi araç gelecekmiş.Belki bu fiyattan biraz daha uygun olur.En uygun hali 60.000 TL gibi düşünelim)

Bmw 116 d.( 1600 motor manuel dizel veya benzinli otomatik alınabiliyor.)

Fazla söze gerek yok .Kısacası dizel 60.000 TL civarı veya benzinli otomatik (ortalama 5,5 lt yakıt tüketiyor) 60.000 TL olarak düşünebiliriz.

Audi a3 ile ilgili ise aracı gidip incelemedim.Yeni a3 sportback ne zaman çıkacak bilmiyorum.Şu anki kasa sanırım dizel otomatik olarak 55.000 TL gibi oluyor.Belki bayi ile görüşünce daha cazip olabilir.

Aynı şekilde yeni golf içinde 1,6 highline dsg içinde 50.000 TL gibi bir fiyatlama oluyor.Bayi ile görüştüğümüzde son durum ne olur bilemiyorum.Dsg ile ilgili sorun yaşama korkusu da taşıyorum.Yinede bu sınıftaki araçlar içinde değerlendirilecek bir araba olduğunu düşünüyorum.

Sonuç olarak;

Sizce hangi tercih daha mantıklı olur.Bütçeyi biraz daha zorlayıp Audi,Bmw.Mercedes arasından mı tercih yapayım.Yoksa Vw ,Hyundai ve Citroen arasından mı tercih yapmalıyım?Sonuç olarak bu şekilde aracı alınca 5 sene satamama gibi bir durum da var.5 sene sonra hyundai ve citroen çok değer kaybeder mi?Bunları da göz önünde bulundurarak fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Biraz uzun oldu galiba

• Sen babannene al..Ötv sini biz öderiz..
    Babaannenin sağlığına yardımcı olmak için alacağınız araba bence de mutlaka dizel olmalı ve digital klimalı olmalı..Kadın rahat etsin..Cam tavan olursa ne ala..
  • quote:

Orijinalden alıntı: deathrider13

Sen babannene al..Ötv sini biz öderiz..
    Babaannenin sağlığına yardımcı olmak için alacağınız araba bence de mutlaka dizel olmalı ve digital klimalı olmalı..Kadın rahat etsin..Cam tavan olursa ne ala..
    Ne alaka ya.Ben babaannemi rahat ettirmek için elimden geleni yapıyorum.Her zaman da yaparım.Bu ayrı birşey.Devlet imkanları dışında bakımı,rahat etmesi için harcamalar yapıyoruz.Bu konuda bir sıkıntı yok çok şükür.Ayrıca aracı babaannemi rahat ettirmek için alacağımı da söylemedim.

Sahtekarlık yapmıyorum.Hırsızlık yapmıyorum.Böyle bir imkan varken bunu değerlendirmek istememin nesi garip?Vergiyi sadece siz ödemiyorsunuz.Bizde vergimizi ödüyoruz.Vergi kaçırıyor gibi konuşmanız gerçekten çok garip.Yurt dışında Ötv ödemeden bu araçları kullanabilen milyonlar varken siz ülkemizdeki duruma tepki gösterin.Enerjinizi buna harcayın o zaman...Neyse sizin görüşünüz de böyle...

• quote:

Orijinalden alıntı: ikspi1907

Ne alaka ya.Ben babaannemi rahat ettirmek için elimden geleni yapıyorum.Her zaman da yaparım.Bu ayrı birşey.Devlet imkanları dışında bakımı,rahat etmesi için harcamalar yapıyoruz.Bu konuda bir sıkıntı yok çok şükür.Ayrıca aracı babaannemi rahat ettirmek için alacağımı da söylemedim.

Sahtekarlık yapmıyorum.Hırsızlık yapmıyorum.Böyle bir imkan varken bunu değerlendirmek istememin nesi garip?Vergiyi sadece siz ödemiyorsunuz.Bizde vergimizi ödüyoruz.Vergi kaçırıyor gibi konuşmanız gerçekten çok garip.Yurt dışında Ötv ödemeden bu araçları kullanabilen milyonlar varken siz ülkemizdeki duruma tepki gösterin.Enerjinizi buna harcayın o zaman...Neyse sizin görüşünüz de böyle...

Alıntıları Göster
    "Ayrıca aracı babaannemi rahat ettirmek için alacağımı da söylemedim."

İşte zaten burada sorun var..O insan üzerinden almanız nedeni onun bakımı için kullanmak..sistemde böyle açık olduktan sonra Torunu da üzerine araç alır başkası da..
    Seni sahtekarlıkla ya da hırsızlıkla itham etmedim zaten..Ama o ödemediğin vergiyi biz ödüyoruz..
    Ama bu yasa düzenlenmeli..O kişini birinci derece yakınlarının üzerinde araç varsa Ötv indirimi olmamalı..
    Yurtdışında vergi zaten ne kadar kii..Şaçma örnekler vermeyin lütfen..

• quote:

İşte zaten burada sorun var..O insan üzerinden almanız nedeni onun bakımı için kullanmak..sistemde böyle açık olduktan sonra Torunu da üzerine araç alır başkası da..
    Seni sahtekarlıkla ya da hırsızlıkla itham etmedim zaten..Ama o ödemediğin vergiyi biz ödüyoruz..
    Ama bu yasa düzenlenmeli..O kişini birinci derece yakınlarının üzerinde araç varsa Ötv indirimi olmamalı..

Alıntıları Göster
    Yurt dışı örneğini şu nedenle verdim.Bu araçların yurt dışındaki fiyatlarından da haberdarsınızdır.Bizim ülkemizde vergi adı altında zaten milyarlarca fazlası ödeniyor.Sonuç olarak bu imkan 1 sefer kullanılacak birşey.Alınmak istenen malın bir bedeli var.Ülkemizde bu bedelin kat kat fazlası ödenerek ancak aynı aracın sahibi olunabiliyor.Bu konuda da tepkili olmanızı beklerdim.Benzinin,toplu taşımanın bu halde olmasının sebebi de ben değilim herhalde.Günde 65 km işe gidip gelen biri olarak bir aracaihtiyaç duyuyorum.Bende olaya bu açıdan bakıyorum.

Araç alımı ile ilgili belli şartlar getirilse veya şartları değişse,kaldırılsa söyleyecek sözüm olamaz.Şu anki durumda bunu tartışmıyorum.

Böyle bir durumda olsaydınız siz değerlendirmezmiydiniz?

• quote:

devlet size soracaktı nasıl kanun çıkaracağını
    doğru yada yanlış devleti aliyye bir kanun çıkarır vatandaş ise yenisi çıkana kadar buna uymak zorundadır
    yanlış ise kanun koyucular değiştirir.
    sizinde bakıma muhtaç bir yakınınız olsunda görelim böylemi düşünüyorsunuz.
    ayrıca sağlam bir fert yılda kaç kez hastaneye gidiyo hasta biri kaç kez gidiyo ve sağlam biri aracı istediği yere park ederken özürlü gideceği yere kadar araçla gitmek zorunda bu tip işler için bile fazladan yapılan km ler için harcanan yakıt sizin ödediğin ötv de fazla tutar

• quote:

Yurt dışı örneğini şu nedenle verdim.Bu araçların yurt dışındaki fiyatlarından da haberdarsınızdır.Bizim ülkemizde vergi adı altında zaten milyarlarca fazlası ödeniyor.Sonuç olarak bu imkan 1 sefer kullanılacak birşey.Alınmak istenen malın bir bedeli var.Ülkemizde bu bedelin kat kat fazlası ödenerek ancak aynı aracın sahibi olunabiliyor.Bu konuda da tepkili olmanızı beklerdim.Benzinin,toplu taşımanın bu halde olmasının sebebi de ben değilim herhalde.Günde 65 km işe gidip gelen biri olarak bir aracaihtiyaç duyuyorum.Bende olaya bu açıdan bakıyorum.

Araç alımı ile ilgili belli şartlar getirilse veya şartları değişse,kaldırılsa söyleyecek sözüm olamaz.Şu anki durumda bunu tartışmıyorum.

Böyle bir durumda olsaydınız siz değerlendirmezmiydiniz?

Alıntıları Göster
    Ben burada tamamen sizi eleştirmiyorum.. yasada çok boşluk var..Sizin de yasanın asıl amacına uygun olarak hareket ettiğiniz düşünmüyorum..
    Konu ben değilim ama söyleyeyim..Dedemin gözleri hiç görmüyor..%90 özürü yarın sağlık kuruluna soksam alırım..
    Ama almıyoruz..Bu olaya bakış meselesi..Sizin kişisel tercihiniz değerlendrimek,bizimksi ise değerlendirmemek..Vicdan meselesi..

• quote:

Ben burada tamamen sizi eleştirmiyorum.. yasada çok boşluk var..Sizin de yasanın asıl amacına uygun olarak hareket ettiğiniz düşünmüyorum..
    Konu ben değilim ama söyleyeyim..Dedemin gözleri hiç görmüyor..%90 özürü yarın sağlık kuruluna soksam alırım..
    Ama almıyoruz..Bu olaya bakış meselesi..Sizin kişisel tercihiniz değerlendrimek,bizimksi ise değerlendirmemek..Vicdan meselesi..

Alıntıları Göster
    Öncelikle Allah şifa versin.

Sadece görme engeli olduğunda %90 rapor veriliyor mu bilmiyorum.Babaannemin sürekli hastahaneye götürülme müdahele edilme gibi durumları var.Bu durumlar içinde bakımı ile ilgili de bir araç ihtiyacı oluyor.Bu nedenle değerlendirmeyi düşünüyoruz.Sizin değerlendirmeme fikrinize de saygı duyarım.

Konu çok farklı yere gitti daha fazla uzatmayalım isterseniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: crepis

quote:

doğru yada yanlış devleti aliyye bir kanun çıkarır vatandaş ise yenisi çıkana kadar buna uymak zorundadır
    ayrıca sağlam bir fert yılda kaç kez hastaneye gidiyo hasta biri kaç kez gidiyo ve sağlam biri aracı istediği yere park ederken özürlü gideceği yere kadar araçla gitmek zorunda bu tip işler için bile fazladan yapılan km ler için harcanan yakıt sizin ödediğin ötv de fazla tutar

Devlet kanunu vatandaşı için çıkarır
    sorması gereken de tabiki bu ülkenin vatandaşları olan bizleriz..Yalnız sizin gibi koyunlar olduğu sürece bu ülkede her zaman çakallar,üç kağıtçılar fink atar..Onlar bu duruma itiraz ederler kimse düşünemsin biz herseyin arkasından dolaşalım..
    Benim bakıam muhtaç yakınım var,,elimizden geldiğince de bakıyoruz..Yukarı da yazdım tekrarlamyacağım..
    Bana sağlam bir fert hastane gidip gelmesi martavalını hiç okuma,zaten kendim doktorum..Kimin ne için gelip gittiğini senden yüzlerce kez iyi biliyorum..
    Allah aşkına ananıza babanıza büyüklerinize bakarken de yaptığınız km nin yakıtını düşünmeyin..Ne için büyüttüler sizi..
    Günde kaç tane kurula imza atıyorum..Ben bu vatandaşlarımız yararlanamsın demiyorum..ama bunun bir sınırı olmalı..1. derece yakınında arabası olan kişi böyle bir indirimden faydalanmamalı..

• quote:

Bu cumlelerin otesinde bir sey konusmaya gerek yok herhalde. Olay sadece vicdan meselesi...

Hic degilse kanundaki bu boslugu kendi menfaatinize kullanacaginizi ifsa etmeseydiniz de odedigimiz yiginla verginin bir taraflarimizdaki acisi tekrar depresmeseydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crepis

quote:

Alıntıları Göster
    74 liste fiyatı olan a 180 52800 civarına geliyor ben a serisi derim

• quote:

Öncelikle Allah şifa versin.

Sadece görme engeli olduğunda %90 rapor veriliyor mu bilmiyorum.Babaannemin sürekli hastahaneye götürülme müdahele edilme gibi durumları var.Bu durumlar içinde bakımı ile ilgili de bir araç ihtiyacı oluyor.Bu nedenle değerlendirmeyi düşünüyoruz.Sizin değerlendirmeme fikrinize de saygı duyarım.

Konu çok farklı yere gitti daha fazla uzatmayalım isterseniz.

İki gözde görmüyorsa alınabilir..Baltazar yanımda değil ama kesin alınıyor eminim..
    Size de şifa versin..
    Tercihinize gelirse biraz da ondan bahsedeyim..5 sene uzun bir zaman dsg li olmayan herhangi bir vw tercih edebilrisiniz..İ30 otomatik şeçmeyin yakıtı üzer..Mcp şanzuman alışırsanız ilk kullanımda bir tuhaf gelebilir ama C4 cam tavan ve krımızı renk güzel tercih olur..
    Şuanda yeni golf manuel öneririm size..5 sene içinde en az zararınız bu araçta olur..

• quote:

Orijinalden alıntı: marcos_alonso

quote:

Bu cumlelerin otesinde bir sey konusmaya gerek yok herhalde. Olay sadece vicdan meselesi...

Hic degilse kanundaki bu boslugu kendi menfaatinize kullanacaginizi ifsa etmeseydiniz de odedigimiz yiginla verginin bir taraflarimizdaki acisi tekrar depresmeseydi.

Alıntıları Göster
    Allah'ın bildiğini saklamanın bir gereği olduğunu düşünmüyorum.Ben tabi ki bu konuyu ötv ile ilgili kelime geçirmeden de açabilirdim.Samimi olarak durumumu paylaşmak istedim.

Aracı sadece kendi menfaatim için almıyorum. Babaannemin sağlık sıkıntıları ve ihtiyaçları için zaman zaman araca ihtiyacımız oluyor.Olması da çok doğal değil mi?Bizim başka kullanabilecek bir arabamız yok zaten.Yukarıdaki mesajlarda da 2. araba olarak alınacağı algılanmış sanırım.Böyle bir durum zaten yok.

Devlet bu imkanı sağlamışken yararlanmak istememin nesi garip onu anlayamıyorum bir türlü...

• quote:

Allah'ın bildiğini saklamanın bir gereği olduğunu düşünmüyorum.Ben tabi ki bu konuyu ötv ile ilgili kelime geçirmeden de açabilirdim.Samimi olarak durumumu paylaşmak istedim.

Aracı sadece kendi menfaatim için almıyorum. Babaannemin sağlık sıkıntıları ve ihtiyaçları için zaman zaman araca ihtiyacımız oluyor.Olması da çok doğal değil mi?Bizim başka kullanabilecek bir arabamız yok zaten.Yukarıdaki mesajlarda da 2. araba olarak alınacağı algılanmış sanırım.Böyle bir durum zaten yok.

Devlet bu imkanı sağlamışken yararlanmak istememin nesi garip onu anlayamıyorum bir türlü...

sende bir gariplik yok. için ferah olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkalog

quote:

sende bir gariplik yok. için ferah olsun.

Alıntıları Göster
    60 bin çıkabiliyorsanız BMW 1 yada Audi A3 tercih edin, diğerlerini boşverin.

• quote:

Orijinalden alıntı: toz-koparan

60 bin çıkabiliyorsanız BMW 1 yada Audi A3 tercih edin, diğerlerini boşverin.

Alıntıları Göster
    @toz-koparan

Biraz daha zorlarsam çıkarım ama o fiyatlara çıkmak mantıklı olur mu?sadece isme mi para vermiş oluruz gibi soru işaretleri oluyor.1 serisi ve a serisi alınca dizel otomatik vites de alamıyorum.Sizin 1 serisi olarak dizel mi benzinli otomatik mi tercih edilmeli?Yeni a3 sportback ne zaman çıkacak?bu konuda da bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikspi1907 -- 19 Kasım 2012; 0:14:20 >
  • quote:

@toz-koparan

Biraz daha zorlarsam çıkarım ama o fiyatlara çıkmak mantıklı olur mu?sadece isme mi para vermiş oluruz gibi soru işaretleri oluyor.1 serisi ve a serisi alınca dizel otomatik vites de alamıyorum.Sizin 1 serisi olarak dizel mi benzinli otomatik mi tercih edilmeli?Yeni a3 sportback ne zaman çıkacak?bu konuda da bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.

edit:imla

Alıntıları Göster
    Şimdi şöyle birşey var.Alınabiliyorsa A serisi ve 1 serisi ilk tercih olmalı.A3 sportback beklenecekse beklenebilir ama motorları pek iyi değil.

i30, Golf, C4 v.b bunlar bir alt sınıf otomobiller.Ds4 gerçekten harika bir araç, o şanzıman sorun teşkil etmiyorsa alınabilir.Arka camı açılmıyor şok geçirmiştim öğrendiğimde.Onun dışında iç-dış tasarım harikası.Donanımı da yeterli.

Fakat 1 serisi, A serisi ve A3 bir üst sınıf ve eğer alınabiliyorsa bunlardan biri alınmalı.Şu aşamada a3 ü elerdim.1 serisi ve a serisi arasından bir tercih yapardım.

• Benim anlatmak istediğim BMW de Mercedes de aradaki fiyat farkını gerçekten hakediyor mu? Mesela lancia delta dış tasarım olarak çok hoşlandığım bir araç.iç mekanının o kalitede olduğunu düşünmüyorum.dışardaki hissi araç içindede hissetsem hiç düşünmeden onu tercih ederdim.bmw de mercedes te bu paraları gerçekten fark yaratıp hak ediyor mu? Yoksa sadece marka imajı mı bu farkı yaratıyor.
  • quote:

Benim anlatmak istediğim BMW de Mercedes de aradaki fiyat farkını gerçekten hakediyor mu? Mesela lancia delta dış tasarım olarak çok hoşlandığım bir araç.iç mekanının o kalitede olduğunu düşünmüyorum.dışardaki hissi araç içindede hissetsem hiç düşünmeden onu tercih ederdim.bmw de mercedes te bu paraları gerçekten fark yaratıp hak ediyor mu? Yoksa sadece marka imajı mı bu farkı yaratıyor.

kesinlikle farkediyor. buna emin olabilirsin...
  • 1serisi diyorum ama illada dizel otomatik ise a3
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.