Şimdi Ara

öTV ÖDEMEDEN SIFIR ARAÇ ALINACAK.SİZCE HANGİSİ ALINMALI?(İ30,C4,DS4,A3,GOLF,A SERİSİ,1 SERİSİ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
4.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teşekkür ederim fikirleriniz için.Birde şunu öğrenmek istiyorum.1 serisi benzinli otomatik olarak gerçekten 5-5,5 lt yakar mı?Ben sakin araç kullanırım ama fabrika değerlerine çok güvenemiyorum.5 lt benzinli otomatik araç için çok iyi bir rakam.Bmw sıradışı bir teknoloji ile böyle bir değer yakalamış olabilir.Çevrenizde kullanan veya bu konu hakkında bilgisi olanlar paylaşırsa memnun olurum.
  • i30 alır geçerdim kardeş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deathrider13

quote:

Orijinalden alıntı: crepis

quote:

"Ayrıca aracı babaannemi rahat ettirmek için alacağımı da söylemedim."

İşte zaten burada sorun var..O insan üzerinden almanız nedeni onun bakımı için kullanmak..sistemde böyle açık olduktan sonra Torunu da üzerine araç alır başkası da..
    Seni sahtekarlıkla ya da hırsızlıkla itham etmedim zaten..Ama o ödemediğin vergiyi biz ödüyoruz..
    Ama bu yasa düzenlenmeli..O kişini birinci derece yakınlarının üzerinde araç varsa Ötv indirimi olmamalı..
    Yurtdışında vergi zaten ne kadar kii..Şaçma örnekler vermeyin lütfen..

devlet size soracaktı nasıl kanun çıkaracağını
    doğru yada yanlış devleti aliyye bir kanun çıkarır vatandaş ise yenisi çıkana kadar buna uymak zorundadır
    yanlış ise kanun koyucular değiştirir.
    sizinde bakıma muhtaç bir yakınınız olsunda görelim böylemi düşünüyorsunuz.
    ayrıca sağlam bir fert yılda kaç kez hastaneye gidiyo hasta biri kaç kez gidiyo ve sağlam biri aracı istediği yere park ederken özürlü gideceği yere kadar araçla gitmek zorunda bu tip işler için bile fazladan yapılan km ler için harcanan yakıt sizin ödediğin ötv de fazla tutar

Devlet kanunu vatandaşı için çıkarır
    sorması gereken de tabiki bu ülkenin vatandaşları olan bizleriz..Yalnız sizin gibi koyunlar olduğu sürece bu ülkede her zaman çakallar,üç kağıtçılar fink atar..Onlar bu duruma itiraz ederler kimse düşünemsin biz herseyin arkasından dolaşalım..
    Benim bakıam muhtaç yakınım var,,elimizden geldiğince de bakıyoruz..Yukarı da yazdım tekrarlamyacağım..
    Bana sağlam bir fert hastane gidip gelmesi martavalını hiç okuma,zaten kendim doktorum..Kimin ne için gelip gittiğini senden yüzlerce kez iyi biliyorum..
    Allah aşkına ananıza babanıza büyüklerinize bakarken de yaptığınız km nin yakıtını düşünmeyin..Ne için büyüttüler sizi..
    Günde kaç tane kurula imza atıyorum..Ben bu vatandaşlarımız yararlanamsın demiyorum..ama bunun bir sınırı olmalı..1. derece yakınında arabası olan kişi böyle bir indirimden faydalanmamalı..

bunun sınırı zaten var kanunlar o kadar sık değişiyorki son düzenlemeden bir öncekinde örnek vermek gerekirse evli bir çift düşünün ve her ikisininde sağ ayakları yada sağ kolları olmasın bu kişiler bir aracı ortak kullanamıyorlardı. veya evde özürlü bir baba var araç onun adına kayıtlı uzun bir yolculuktalar ve aracı özürlü yoruldu oğluna yada bir yakınına verdi suç.

ayrıca Yalnız sizin gibi koyunlar olduğu sürece bu koyun sözünü size iade ediyorum gerektiği zaman en olması gerektiği şekilde eleştirimide yaparım eğer bir hak varsa faydalanmak ta isterim.
    aracımın yılda 10 bin km ye yakını yakınımı hastaneye götürmek için hastane yollarında geçiyo demekki sizden 10 bin km lik fazla vergi veriyorum demektir.
    zaten kendim doktorum
    ne olduğunuz yada ne iş yaptığınız beni hiç ilgilendirmiyor.

Allah aşkına ananıza babanıza büyüklerinize bakarken de yaptığınız km nin yakıtını düşünmeyin..Ne için büyüttüler sizi..

mutlaka bakıcağız sizi bilemem ama ben aynı evde kalıyorum aynı sofradan yemek yiyorum genel ihtiyaçlarınıda karşılıyorum devlet bize bu indirimi sağlasada sağlamasada yapmak zorundayım.
    ama bir hak varsa en güzelinden faydalanmak isterim. kanun bazı yönlerinde eksik bazı yönlerinden fazla
    ancak sizin ödemediğiniz vergiyi biz ödüyoruz lafı gerçekten çok aşağılayıcı ve komik kimin ne kadar vergi ödediği de belli
    şuan sorarsanız özürlü aracım yok.

• ikspi1907 kardeş hastanıza acil şifalar diliyorum.
    aracı alırken bayiler normal fiyattan ötv yi düşüp fiyat veriyorlar normal insanlara yaptıkları pazarlık fiyatını indirmiyorlar buna dikkat edin
  • @ crepis

Amin.

Verdiğiniz bilgi için de ayrıca teşekkür ederim.Konu biraz dağıldı ama fikrini düşüncesini paylaşan herkese saygım var.
  • @Gladiotürk
    cevabınız için teşekkür ederim.i30 tercih etmenizdeki etkeni de paylaşırsanız sevinirim.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

"Ayrıca aracı babaannemi rahat ettirmek için alacağımı da söylemedim."

İşte zaten burada sorun var..O insan üzerinden almanız nedeni onun bakımı için kullanmak..sistemde böyle açık olduktan sonra Torunu da üzerine araç alır başkası da..
    Seni sahtekarlıkla ya da hırsızlıkla itham etmedim zaten..Ama o ödemediğin vergiyi biz ödüyoruz..
    Ama bu yasa düzenlenmeli..O kişini birinci derece yakınlarının üzerinde araç varsa Ötv indirimi olmamalı..
    Yurtdışında vergi zaten ne kadar kii..Şaçma örnekler vermeyin lütfen..

devlet size soracaktı nasıl kanun çıkaracağını
    doğru yada yanlış devleti aliyye bir kanun çıkarır vatandaş ise yenisi çıkana kadar buna uymak zorundadır
    yanlış ise kanun koyucular değiştirir.
    sizinde bakıma muhtaç bir yakınınız olsunda görelim böylemi düşünüyorsunuz.
    ayrıca sağlam bir fert yılda kaç kez hastaneye gidiyo hasta biri kaç kez gidiyo ve sağlam biri aracı istediği yere park ederken özürlü gideceği yere kadar araçla gitmek zorunda bu tip işler için bile fazladan yapılan km ler için harcanan yakıt sizin ödediğin ötv de fazla tutar

Devlet kanunu vatandaşı için çıkarır
    sorması gereken de tabiki bu ülkenin vatandaşları olan bizleriz..Yalnız sizin gibi koyunlar olduğu sürece bu ülkede her zaman çakallar,üç kağıtçılar fink atar..Onlar bu duruma itiraz ederler kimse düşünemsin biz herseyin arkasından dolaşalım..
    Benim bakıam muhtaç yakınım var,,elimizden geldiğince de bakıyoruz..Yukarı da yazdım tekrarlamyacağım..
    Bana sağlam bir fert hastane gidip gelmesi martavalını hiç okuma,zaten kendim doktorum..Kimin ne için gelip gittiğini senden yüzlerce kez iyi biliyorum..
    Günde kaç tane kurula imza atıyorum..Ben bu vatandaşlarımız yararlanamsın demiyorum..ama bunun bir sınırı olmalı..1. derece yakınında arabası olan kişi böyle bir indirimden faydalanmamalı..

bunun sınırı zaten var kanunlar o kadar sık değişiyorki son düzenlemeden bir öncekinde örnek vermek gerekirse evli bir çift düşünün ve her ikisininde sağ ayakları yada sağ kolları olmasın bu kişiler bir aracı ortak kullanamıyorlardı. veya evde özürlü bir baba var araç onun adına kayıtlı uzun bir yolculuktalar ve aracı özürlü yoruldu oğluna yada bir yakınına verdi suç.

ayrıca Yalnız sizin gibi koyunlar olduğu sürece bu koyun sözünü size iade ediyorum gerektiği zaman en olması gerektiği şekilde eleştirimide yaparım eğer bir hak varsa faydalanmak ta isterim.
    aracımın yılda 10 bin km ye yakını yakınımı hastaneye götürmek için hastane yollarında geçiyo demekki sizden 10 bin km lik fazla vergi veriyorum demektir.
    zaten kendim doktorum
    ne olduğunuz yada ne iş yaptığınız beni hiç ilgilendirmiyor.

mutlaka bakıcağız sizi bilemem ama ben aynı evde kalıyorum aynı sofradan yemek yiyorum genel ihtiyaçlarınıda karşılıyorum devlet bize bu indirimi sağlasada sağlamasada yapmak zorundayım.
    ama bir hak varsa en güzelinden faydalanmak isterim. kanun bazı yönlerinde eksik bazı yönlerinden fazla
    ancak sizin ödemediğiniz vergiyi biz ödüyoruz lafı gerçekten çok aşağılayıcı ve komik kimin ne kadar vergi ödediği de belli
    şuan sorarsanız özürlü aracım yok.

Evet en azından bana hukuk dersi vermeyi bırakmışssın..
    Söylediğim de aşağılayıcı taraf yok..
    Devlet her zaman toplaması gereken vergiyi toplar..Sistemde gedik oldukça vergilere yeni zamlar gelir..Dolayısyla bütçe açığını heerkes ödüyor..
    Söylediklerimin arakasındayım..O uslubunuz ile bunları hakettiniz..

• quote:

Orijinalden alıntı: ikspi1907

@Gladiotürk
    cevabınız için teşekkür ederim.i30 tercih etmenizdeki etkeni de paylaşırsanız sevinirim.

Araç her yönden dört dörtlük bana göre.. Anla artık
  • ÖTV adı altında bariz şekilde soyuluyoruz. Başlar lüks otomobillere binecek, lüks villalarda yaşayacak diye bizim fazla fazla vergi vermemiz saçma. 40bin tane makam arabası varmış bu ülkede... Arkadaşın engelli hakkını kullanmasını mantıklı buluyorum.
  • arkadaşın konuda ki ilk mesajı gayette kendi diliyle babanemin bu durumunu kullanarak araba alıcam kendime dediğini görüyoruz. Diğer bir arkadaş doğruları konuşunca bu tarz olayları kullananların zoruna gitmiş sanırım devletin malı deniz yemeyen keriz demişler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jamesdean1888

arkadaşın konuda ki ilk mesajı gayette kendi diliyle babanemin bu durumunu kullanarak araba alıcam kendime dediğini görüyoruz. Diğer bir arkadaş doğruları konuşunca bu tarz olayları kullananların zoruna gitmiş sanırım devletin malı deniz yemeyen keriz demişler.

Ben bu durumu inkar etmiyorum ki zaten.Samimi bir şekilde durumumu açıkladım.Aracı sadece kendi zevkim için de almıyorum.Sadece babaannemin durumu nedeniyle araca ihtiyaç duyduğumuz için de almıyorum.İki durumdada ihtiyacımız olacağını anlatmaya çalışıyorum.Hangi durum için ne kadar lazım olacak bunu öngörmenin imkanı yok.Babaannemin haftada 7 gün hastaneye götürülme veya durumu ile alakalı ihtiyacı olursa haftanın 7 günü araç o ihtiyaç için kullanılacak.Ayda 1 Gün olursa ayda 1 gün.Bunun öngörüsünde bulunmam imkansız.Konuyu açtığıma açacağıma pişman oldum zaten.Samimi olmakla hata ettim herkesden özür dilerim.Ötv ve özel durumu kullanmadan bu konuyu açıp fikir almam lazımdı

• quote:

Orijinalden alıntı: ikspi1907

Ben bu durumu inkar etmiyorum ki zaten.Samimi bir şekilde durumumu açıkladım.Aracı sadece kendi zevkim için de almıyorum.Sadece babaannemin durumu nedeniyle araca ihtiyaç duyduğumuz için de almıyorum.İki durumdada ihtiyacımız olacağını anlatmaya çalışıyorum.Hangi durum için ne kadar lazım olacak bunu öngörmenin imkanı yok.Babaannemin haftada 7 gün hastaneye götürülme veya durumu ile alakalı ihtiyacı olursa haftanın 7 günü araç o ihtiyaç için kullanılacak.Ayda 1 Gün olursa ayda 1 gün.Bunun öngörüsünde bulunmam imkansız.Konuyu açtığıma açacağıma pişman oldum zaten.Samimi olmakla hata ettim herkesden özür dilerim.Ötv ve özel durumu kullanmadan bu konuyu açıp fikir almam lazımdı

kusura bakma yapılacak şey bence yanlış ama dersen bunu kaç kişi yapıyor bu imkana sahip belki %95 i yapıyor. Keşke konu şöyle olsaydı babaannemin ihtiyaçları için onun rahat edeceği bir araç farklı bakabilirdim ancak konuyu dediğin gibi dürüst bir şekilde açmışsın ve ben de kendimce doğruyu söylüyorum yapmak istediğiniz çirkin bir şey kendinize karşıda dürüst olun.

• Aman DS4 falan almayın çok mükemmel bir araç ama coupe gibi bir tasarımı olduğu için arkasına inip binmek çok zor. Kadıncağıza çok zorluk olur. Siz biraz daha büyük bir araç bakın bence DS5 gibi. Gerçi kaça geliyor bilmiyorum ÖTV'siz.
  • jamesdean1888

Konuyu farklı şekilde açsaydım kendimle zaten çelişmiş olacaktım.Önce kendimi sonra sizleri kandırmış olurdum.Böyle bir durum olmasın diye doğrusunu yazıp paylaştım.Asıl böyle birşey yapmasaydım kendime karşı dürüst olmamış olacaktım.Herkesin bu konuda hassas olmasını da anlayabiliyorum.
    Bu olayı suistimal edecek birisi sanırım bu şekilde açık olup fikir danışmazdı.Kendi durumuma sizi inandırmamın bir yolu yok malesef.

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikspi1907 -- 19 Kasım 2012; 20:19:30 >
  • @ mehmet ozcan

ds4 ü incelemedim çok bilgim yok.Seçenek olarak paylaştım sadece.c4 den daha mı alçak c4 bana yeterli gelmişti.Gerçi hangi araç olursa olsun inip bindirmek herzaman sıkıntılı olacak malesef.
  • seçminizi üstte kalan araçlar arasında yapın.
    A serisi 1 serisi ve a3 yani.
    Bu araçların arasında da a3 en güzeli bence.
    Eğer sportiflik düşkünüyseniz 1 serisi tercih edilir.
  • i30
  • Bence iki tarafta hakli. sahsi dusuncem yakini engelli olana devlet her turlu kolayligi saglamali. ornegin ben 1yasindaki kizimla kizilayda bebk arabasi maiyetinde gezemiyorum. cunku yollar sAglam insanlara yapilmis ve kucuk rampalari sadece o saglamlar kullAniyor.
    Obur taraftAn 2003 deki hurda indirimi de benzer olaylardan dolayi fazla surmemisti(benzerden kastim konuyu acan arkadas degil yasa bosluklari)
    sonuc olarak herkes kendince hakli. bu otv illeti yuzunden c-max alamadim kangoo aldim. konu ile ilgili tavsiyemde c-max tdci titanyum x olurdu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayrı yerlerde sakin kullandığınızı ve c4 ün vites geçişlerinin sarsıntılı olduğunu belirtmişsiniz.
    robotize manuel şansumanlar sakin kullanımda sorun yaratmayacağını düşünüyorum test sürüşü yaptınız mı?
  • c4 ile test sürüşü yaptım fakat ilk 2 vites özellikle çok rahatsız edici.Araca yabancı olduğum için zamanla alışacağımı söyledi satış temsilcisi.Birde araç ilk 2 viteste çok yığılıyor.İlerde şanzıman ile sıkıntı yaşayabileceğimi düşündürüyor bunlar.Bunlar haricinde c4 gerçekten iyi bir araç.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.