Şimdi Ara

ÖTV sıfırlanması yetmez, Euro/Dolar kuru 3 alınmalı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
3.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İstersen devlet baba her yıl arabanı sıfırlasın. Daha güzel olmaz mı ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle birşey olursa buraya kıçını çekip atacak 10 tane adam tanıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şener usta az diyosun, ne diyorsun sen böyle, hiç öyle şey olur mu,

ötv denen şey zaten tamamı kaldırılmalı, kdv %1 e yabancı döviz 1 TL ye sabitlenmeli, böylece ekonomi coşagelir

bu arada amma taklitçin var mış

senersorgun 4 yakında sinemalarda
  • zamanında çok indirim uygulandı ama firmalar hep bana dedi indirim oranını yansıtmadı şimdide aynı durum olur
    fiata araç sordum faiz 2.5 dedi fedakarlık yapma

• bence fiyat fiyat ötv getirilmesi lazım. atıyorum 20bin dolar ise arabanın fiyatı ötv. %10 , 30bin dolar ise ötv %15 - 40bin $ ise %20ötv. şeklinde olmalı. bu sayede çöp arabalar 150bin tl olmaz millet almayı düşünür 0 olarak.

kötü fiat egea 100bin-140bin tl dalga geçer gibi.
  • Bu sene ben ucuza alayım da 1 sene sonra vergiler yükselsin. Güzel mantık.

• Oldu olacak Tanzim satışta bedava dağıtsın devlet arabaları. Kuyruğa girelim deliler gibi.

• Araç ithalatını devlet mi yapıyor da 3 e sabitleyecek;istersen bayi sahipleri bi de do...sın.

• quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Kuru ve cari açığı yükselten özel sektör firmalarının yurtdışında aldığı büyük döviz borçları. Araba, cep telefonu gibi tüketim ürünlerinin cari açığa etkisi çok düşük.
    Son 1 yılda özel sektör aldığı Euro ve Dolar dış borcu geri ödediği için dolar ve euro patladı.

https://www.google.com/amp/s/www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/ekime-kadar-toplam-173-milyar-dolar-odenecek-2995732/amp/

Alıntıları Göster
    Cari acigin anlami, bir ulkenin ithal ettigi mallarin ihrac ettigi mallardan daha fazla olmasidir. Bunun borc ile alakasi yok, tanimin disinda. Itha etmek icin gerekli kaynak borc/kredi ile yaratilmis olabilir ama bu da yine cari acik tanimi disindadir, odemenin vadesi ve yonetemi ile alakalidir.
    Cari aciga sebep olan ithalat kalemlerine bakarsak en buyuk 3 tanesi enerji, otomotiv ( uretim/montaj icin parca ve yedek parca ) ve elektronik ( haberlesme ve tibbi en buyugu bunlarin da )

Google elimizin altinda, kavramin anlamini "cari acik nedir" diye aratsak ogrenecegiz. Ithalat kalemleri icin de mis gibi tuik sitesi var rapor hazirlayip sunan.

Butun bu imkanlara ragmen sifir bilgi ile fikir beyan etmek niye?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestanealtcizgi -- 27 Haziran 2019; 16:7:43 >

• ister ötv indirimi olsun ister kur indirimi
    firmalar birkaç gün içinde aradaki farktan DAHA FAZLA zam yaparak ceplerini bir güzel dolduracaktır.
    Yapılabilirse kar marjına bir limit konabilir
    bak bu daha mantıklı
    ya da herkesten ADİL bir şekilde vergi toplanabilir
    bu EN mantıklısı
    ama habire bir kaç arkadaşın milyonlarca (bakın burası çok önemli) milyonlarca lira vergi borcunu silip silip duruyorlar
    ondan sonra şu kadar indirimde şu kadar vergi kaybı bik bik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maligezgin -- 27 Haziran 2019; 16:27:44 >
  • Firma 100 liraya aldığı malı 50 liraya satarsa sonra yerine nasıl yeni mal alacak? Ha diyorsanız ki bmw almanyadan euro kurunu 3 hesaplayıp aracı öyle gönderecek vs. o zaman ayrı tabi.
  • bu yazdığınıza inandınız mı gerçekten :)
  • Yaw hele ötv bir insin kura sonra bakarız..

• Keşke olsa tabi ama ötvyi makul bir yere indirseler bile iyi.
  • Daha haberi doğru yorumlamamış. Dış borcu yaratan şirketler yurtdışından döviz mi alarak cari açık oluşturmuş?

Özel bankaların ağızlarından burunlarından dolar, euro fışkırıyor. Önce onlara söyle o zaman da kaba etleriyle gülsünler, yine bilgi sıfır mantık pırıl pırıl. Yine abesle iştigal...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.