Şimdi Ara

ÖTV ye Hayır! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: ensiferum2

arkadaşlar yazıalra mümkün olduğnca dikkat ettim, bazı arkadaşlar akaryakıt fiyatlarını savunmuş , işte vergilendirilme felan. lafım bu politikaları savunan arkadaşlara, lütfen ama lürfen bilmeden konuşmayın, savunan yazılara baktım tamamı ile kulaktan dolma bilgiler. Benim vergilerle ilgili yaptığım projem var, vergilendirme sistemleri ile ilgili ekonomist veya ekonomi okuyan arakdaşlar bilirler. BU konu ciddi ve uzun uzadıya anlatılması gereken bir konu şu an tez üzerinde çalıştığım için size burada sayfalarca yazamayacağım ama şunu söyleyeyim çok çok kısaca bu politika devlet zaaafıdır ;) bunu ben değil hocalarımız ekonomistler de söylüyorlar bu bariz bir gerçek. Yani şu an hangi unsurdan başlayacağımı düşünüyorum. Şunu söyleyeyim; iskandinav ülkeleri ile türkiye yi karşılaştıramazsınız, sadece milli gelir açısından değil ülke ekonomilerinin oturduğu temeller bile farklı , milli gelirleri aynı olsaydı bile bu tarz bir savunma yapılamaz. Yakıt türkiyenin üretiminde girdi maliyetidir. siz yakıtı halka ucuza verirseniz, halk üretimi ucuza yapar sonra rekabet edebilir ve ucuza satar. Ayrıca ihracat da yapabilir çünkü dış ülkelerin verdiği düşük fiyatlarla rekabet edebilir içeriye döviz getirir. O döviz içerde harcama olarak kullanılır ve para mukavemet kazanmış olur.
    Ayrıca, hükümet(ler)imiz mevcut sistem girdileri üzerinden yeni planlarını yapıyorlar, yani geçici koyduğu vir vergiye türkiye şu an bağımlı olmuş durumda, bu ötv konulurken " ilerde şu tarihte de şöyle kaldırırız zararımızı amorti edince şu sistemle devam ederiz" diye bir plan yapılmadığından sonradan gelenler de yeni bir şey üretmediğinden ötv den devlette kurtulamıyor ve kurtulmaya da çalışmıyor.
    Devam etmek gerekirse, hükümet çok kolaya kaçıyor, uğraşmak istemiyor. Kolay tahsil edebildiği vergiye yöneliyor, bruada da devletteki denetim mekanizmasının zaafını görüyoruz. Devlet denetimi iyi yapamadığı için namuslu vatandaşın tepesine biniyor. Siz yakıtı alınca sizden peşin peşin vergisibni kesiyor, fakat ötv koymayıp ürettiğiniz malı sattığınız zaman elde ettiğiniz karı konrolde zorlanıyor. Çünkü denetleyici sistem elemanları zayıf. Zayıf olmasının bir nedenide tabiği ki denetim organlarının başındaki ve uygulayıcı kişilerin ekonomik doyum ve tatminden uzak olmaları.
    devlet bu şekilde halkı sahtekarlık yapmaya yönlendiriyor. BU anlattıklarımın hepsi deletin sosyal devlet olamamasının bir sonucudur.
    arkadaşlar bu enerji piyasası çok derin bir piyasa şöyle ki, bu tarz örnekler elektirkte ve su da çok yaşanır. Bir sürü kaçak elektrik kaybı vardır , bu kaybı namusuyla elektrik faturası ödeyenden tahsil etme yoluna gider hükümet. BU çok yanlış bir yöntemdir ve terk edilmesi gerekir.
    Olayın global boyutuna gelirsek sayın arkadaşlar, durum o açıdan biraz daha değişik. Global boyutta denklemdeki değişkenken sayımız artmaktadır. Hükümetiniz tam bağımsız bir hümüket olmadığı sürece bu tarz şeyleri yaşayacaksınız. Hümümetlerin her zaman yeni açılımlara açık olması gerekir amerikan mandasında yaşamaya devam edemeyiz. Neden mi siz dizel yakıtı halkı8nıza pahalı verirseniz , ürettiğiniz buğdayın fiyatı ne olur uçar gider. Türkiye dışarıdan buğday alır hale geldi sayın arkadaşlar uyanmanın zamanı gelmedi mi sizce. Benim akrabalarım buğday üreticisi, ama buğray kendi iç piyasamıza bile giremiyor çünkü dışarıdan daha ucuz buğday geliyor. rekabet edemiyor. Yani bırakın dışarıya buğday satmayı içeriye satamıyorsunuz. Maliyet çok yüksek çıkıyor.
    aranızda "ya dünya da petrolün varili bilmem kaç olmuş, ne diyorsun sen ?" diyenleri duyar gibiyim. Yazımın başlarında da aslında bu konuda bir ipucu vermiştim. Sayın arkadaşlar bu işler çözümsüz değildir. Tabiği ki çözümleri var . Burada vergilendirme politikaları ortaya çıkar. Sen ötv yi kaldırdığın zaman bir kere girdi maliyetlerinin en önemlisi olan yakıt- özellikle tarım sektöründen bahsediyorum- neredeyse yarıya iniyor.
    Yakıtta ötv nin tamami ile kaldırılması gerekiyor arkadaşlar.
    Ekonomi de her unsur birbiriyle bağlantılıdır. YAzıyı yazarken , akaryakıttaki fiyat artışının sadece dünya varil fiyatlarına bağlı genel bir artış olmadığını, belirtmek istedim, o yüzden de olayı biraz geniş boyutuyla anlattım. Şu anda meclisdeki hiçbir parti buna çözüm bulamaz , bu etkinlik ve yetiye sahip değiller. En başta parti liderlerinin global vizyondan yoksun olduğunu size belirtmek isterim. Arkadaşlar eyleminizi sonuna kadar destekliyorum, aykırı seslere kesinlikle aldanmayın, eğer yeni ve aydınlık bir ülkemiz olacaksa bu bizim omuzlarımızda yükselmelidir.Türkiye'nin gençleri olarak tavrımızı koymalıyız. Akaryakıt zammı demeyin arkadaşlar bunların arkasında çok büyük oyunlar var.

yazımın biraz daığınık olmasındanm dolayı hepinizden özür diliyorum. Şu anda apar topar yazdığım bir yazı zamanım olursa tekrar bakar imla hataıarını ve anlam hatalarını düzeltirim hadi ben teze dönüyorum hepinize kolay gelsin.
    sonuna kadar destek ...

Dostum eline koluna sağlık bu yazını konuyu paylaştıgım diğer forumlardada alıntı yapacagım bi mahsuru yoksa

• tabiği ki de mahsuru yok ;) her yerde kullanabilirsin ;)
  • zamlarla ilgili linkteki konu üst konu olmuştur
    takip etmek isteyenler

http://forum.donanimhaber.com/m_21803104/mpage_5/key_//tm.htm#23518406
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.