Şimdi Ara

ÖTV ye Hayır! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaş bence önemli bir noktaya değinmiş. Ülkemizde hakkıyla vergi verilmediği, toplumun geneli gelirini sakladığı, muhasebeci dostlarımız işi kitabına uydurduğu, devlet nasıl olursa olsun özel sektör gelişssin olsun vergiyi nasıl olsa alırız dediği için akaryakıtın durumu bu. Vergi bizde dolaylı yollarla alınıyor. Sonucunu da katlanıyoruz. Herkes kendine göre haklı, ne yapayım kardeşim bu vergiyi verirsem dükkanı kapatmam lazım diyen sayısı az değil ama devlet gel bakalım yanıbaşıma nedir senin bu harcamaların hangi gelirle yapıyosun bir inceleyeyim dese kimsede kendini aklayamaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tamay_aytam

Arkadaş bence önemli bir noktaya değinmiş. Ülkemizde hakkıyla vergi verilmediği, toplumun geneli gelirini sakladığı, muhasebeci dostlarımız işi kitabına uydurduğu, devlet nasıl olursa olsun özel sektör gelişssin olsun vergiyi nasıl olsa alırız dediği için akaryakıtın durumu bu. Vergi bizde dolaylı yollarla alınıyor. Sonucunu da katlanıyoruz. Herkes kendine göre haklı, ne yapayım kardeşim bu vergiyi verirsem dükkanı kapatmam lazım diyen sayısı az değil ama devlet gel bakalım yanıbaşıma nedir senin bu harcamaların hangi gelirle yapıyosun bir inceleyeyim dese kimsede kendini aklayamaz.

Çok güzel özetlemişsiniz kesinlikle katılıyorum ama adam gibi vergi toplamak ve topladığı vergileri ülkenin gelişiminde kullanmak iktidara gelenlerin görevi değil mi?Bu ülkeyi bu hale getirenler bu ülkeyi yönetmeye talip olan siyasilerdir.Hem muhalefet hem de iktidarlar olarak.

• quote:

Orjinalden alıntı: BlackEmperor

en etkileyici yontem nakliyeciler ve soförler odası onuda dusunduk nakliyecı abilerimiz var,

malesef onlar anlaşmalı oldukları için kontak kapama eylemine isteselerde katılamazlar
     ÖTV ye Hayır!

şimdilik bunu yazıcıdan cıkarıp arka camlarınza asmanız dikkat cekme acısından bir adım olacaktır

destek veren herkese teşekkürler...

Bu resimde duyarlı bir arkadaşımız yolladı sağolsun

ÖTV ye Hayır!

istercen jantlar dahil her yerine yapıştır onları hiçbişey değişmez . bu durumun düzelmesi için benzin mazot alımcaksınki devletin vergi ihtiyacı karsılanmıcak ve adamlar talebi canlandırmak için düşürmek zorunda kalırlar . yok sen hep cok pahalı der hem aylık 200 ytl lik benzin alırsan adamın ekmepğine yağ sürersin böle tembel isyan olmaz biraz tabanvay birazcık ter akcak , yoksa aracınına yapıştırma asmakla bişey kazanılmaz gene sans dilerim

• quote:

Orjinalden alıntı: ercan_wrc

@drahte 1905 arkadaşım

Wergilerin nereye gittiği bellidir, dvletiniz şeffafıtır, dediğim gibi 1-2 odenek haric her sene neler yapıldıgı açıklanır incelerseniz gorursunuz

Yukarıdada anlattıgım uzere sizin devletiniz FAKİR bukadar basit bu yuksek wergi yukune ragmen kişi basına dusen gelirin azlıgından dolayı topladıgı para para etmiyor, werdiğin wergi ile anca okadarı yapılıyor yani

Odediğin wergi 61 ilde, değil borcları odemeye ilin masraflarını karşılamıyor

Bu boyuttaki paralar oyle dolandırıcıların elinde car cur olucak paralar değil 400 milyar dolardan bahsediyoruz yani RTE nin gemicigi bunun yanında pire gibi kalır

Başkalarının borcu değilki bu borç, aldıgın arabanın bir kısmı bile bu para ile alındı

Babasının dedenin borcu bunlar senin değilde kimin borcu ?

OTV kalksın yerine yolsuzluk, işsizlik gibi konulardan bahsediyorsun, derdiniz benzin değil rahat yasamak aslında

Ama bunu yaparken calısmak yerine isyan ediyorsunuz negatif bir sosyal hareket ile birsey olmaz

Yani ayaklanarak bagırarak cagırarak birsey olmaz anca hukumeti devirirsiniz okadar baska ne olur

Yapıcı olmak adına birseyler yapmak istiyorsanız dediğim yola geldiniz paranın werimini artırmak birseyleri ucuzlatarak değil

Yolsuzluk, işsizlik wergilerin dogru toplanması ile saglanır oyle benzini ucuzlatarak değil

Herkez calısırsa milli gelir artarsa hayat, benzin ucuzlar mı ?

Hayır dahada pahalanır neden benzine ihtiyac artıcak neden herkezin arabası olucak cunki kısacası

Benzinin bu ülkede ucuz olucagı hayalden baska birsey değildir ülkede hayat pahalı benzin mi ucuz olucak ?

Anlamadıgını ya da anlamak istemediğiniz birseyde sizin ülkenizde hayatın zaten pahalı olması

Ayrıca kendinizi, kendiniz gibi ülkeler ile kıyaslayın lütfen oyle refahı yuksek ya da kendi topraklarından benzin fıskıran ulkeler ile değil

Ya da bu kıyaslamanın yanınada giyeceğe ne kadar az para ayrıdıgımızı diğer ulkelerdede yiyeceğin ne kadar pahalı oldugunu belirtin

Ayrıca ortalama c sınıfı bir arabası ewi olan adam yılda 30K lira wergi weriyor we siz neden benim wergimle odeniyor diye isyan ediyorsunuz

Yılda Milyonlarca lira wergi werenler ne yapsın ?

Bu ülke senin benim ülkem borcuda benim senin, bu parada odenecek faize bu 5 ayda 20 milyar dolar odediniz ana paraya değil faize

Sandıkta kişilere oy attıgınız surece bu iş boyle gidicektir, hiç bir parti secimlerden once planlarını acıklamıyorlar

Bos waadler, devletin yonetimi değişmedikce refahın artmasını beklemeyin

Ama yonetim değişse %120 werimliliğe gecseniz bile belki torununuz insan gibi yasar bu ülkede

• aşırı vergi vergi gelirini azaltır.Kaçakçılığı üçkağıdı artırır vergi kaybettirir.Tonlarca hıyarı adamlar dereye döktü.daha öncede domatesler,sütler yollara döküldü.Ortalık kaçak maldan geçilmiyor.Eskiden sahte kot pantolon vardı şimdi sahte otomobile cep telefonuna çıktı.Bunlardan kaybettikleri verginin miktarı nedir bilmiyorum ama korkunç bir rakam olduğu kesin.Kümesteki kazlar olan araç sahipleri esnaf ve çalışandan bütçe açığının acısını çıkartmak kolaycılığa kaçmaktır.Vatandaşını çok düşünüyorsa akaryakıtta gıdada ötv yi düşürsün çifçi malını taşıya bilsin,istihdam artsın,o üç kuruşa malını satan çifçi para kazansın.Çifçinin anası ağlıyor o ürünü yetiştirmek için yok pahasına satyor kabzımal kazanıyor,market kazanıyor.Orda burda petrol bulduk,dünyanın bilmemkaçıncı bor yatağı var,toryum zibil gibi,bilmemnerde bilmem kaçton altın var,filanca yerde bilmemkaç kalite petrol bulundu palavralarını yıllardır dinliyoruz ama daha hiç hayrını gören olmadı.Dedemde görmemiştir bende görmedim,torunumda göremeyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIMERIDER -- 24 Mayıs 2008; 14:46:23 >

• @drahte 1905 arkadaşım

evet kalkınma ayaklanarak olmaz çalışarak olur ancak. Ama çalışmak için bazı gereçlere ihtiyaç vardır..ofisinizde çalışıyorsunuz arabanızda yok diyelim..banane yaa benzinden diyebilirsiniz öğlene kadar çalıştınız öğlen yemeğini yediniz akşam oldu eve gittiniz..neler harcandı?

1)İşe otobüsle gidiyorsunuz..(ulaşım,benzin-mazot vs),otobüsün yağı suyu balatası lastiği ampulu vs vs vs vs ...
    2)Elektrik (bişey demeye gerek yok zaten her ay sabit zamlı biliyorsunuz)....
    3)Gerekli araç gereçler(kalem kağıt bilgisayar silgi belki cetvel belki matkap belki cd vs vs..) aldığınız rotring kalem silgi matkap vs ya dış ülkelerden geliyor yada içerde üretiliyor üretim için yine sizin ofisiniz gibi ama daha büyük çaplı makinalar elektrik vs kullanılıyor en son ulaşımı sağlanarak karşınızdaki yada bir alt caddenizdeki markete,kırtasiyeye geliyor..
    4)öğlen yemek yiyorsunuz.domates biber peynir yada pide herneyse...nasıl geliyor karşıdaki markete ulaşım markette neler var yazar kasa-yazarkasayı satanlarda parça elektrik vs vs- markettede elektrik su vs vs vs
    5)Akşam oluyor yine otobüse binip eve.

olabiliğince kısa yazmaya çalıştım görüldüğü gibi herşey bir zincir hepsi birbirine bağlı ve herşeyin sonunda bir elektrik su ve Akaryakıt
    yani çalışmakla olacak tabiki herşey ama o çalışma ortamı, araç gereçler olmadan alınamadan ve çok pahalı olmasından dolayı herşey bu vaziyette..dedemin atamın borcu demişsin dedem atamda da durum aynıydı...ve onların borcu değil ozamanda yiyenlerin açıklarıydı şimdide öyle..neyse lafı fazla dolandırmayacağım..sadece akaryatta kapılacak indirim veya ötv nin kalması bu ülkeye biraz dış borç zararı açsada görüldüğü gibi zararından çok yararı olacak herkes çalışmaya başlayacak herkes gerekli araç gereçlerine sahip olacak..bugün bir marangoz elinde metre bir evi 1 saatte ölçebiliyosa elinde yeni çıkan lazerli metrelerden olsa durduğu yerde 10dk da aynı işi yapacak günde 10 eve gidibiliyosa şimdi 100 eve gidecek 100 kat fazl iş demek 100kat gelişim demek...bugün bilgisayarcılar hala Pentium III kullanacağı yerde Core Duo kullanabilse şimdi 10 kat fazla iş yapıyor olacaktı..bugün küçücük çocuk deney yapmak istediğinde gibip gerekli araçları alabilse mikroskop atıyorum 500ytl olacağına 100ytl olsa bugün birçok cocuk dahi olacaktı okuyarak değil görerek öğrenecekti..bizim yıllarca okuyupta hala sadece bir paragraf olarak hatırladığımız DNA yapısını yada kandaki alyuvarları görecekti bilgisi araştırması ona göre olacaktı.işte hızlı gelişim böyle olur ama bu pahalılıkta kimse bunları yapamıyor...bilmem anlatabildimmi ama şuan yük taşıyan kamyoncu-tırcılarımız mazota para yetiştiremeyipte araçlarında yağ kullanıyorlarsa bunlar zaten hayal demektir..10 liralık mal ulaşım yüzünden 100liraya satılyor..Daha ne diyim işte...

• bu ülke kraldan çok kralcı insanlarla dolu... ne yapsan boş adam 1milyon ytl lik bmw çekmiş altına altındaki mercedes ve hyundainin lumuzini kesmemiş demek.. devletin borcu olunca bizim borcumuz oluyor benim borcum onlara lüks hayat yaşatmak mı??
  • Anlamak isteyen anlıyor:)

Güzel yorumlarınız için teşekkürler

Bu duyarlılığı yeri geldiği zaman göstermekten çekinmeyin lütfen

Anlayana sinek vızıltısı saz anlamayana davul zurna az ... Beyniniz patlayacak hala 3 maymunu oynamaya devam .....
  • quote:

Anlamak isteyen anlıyor:)

Güzel yorumlarınız için teşekkürler

Bu duyarlılığı yeri geldiği zaman göstermekten çekinmeyin lütfen

Anlayana sinek vızıltısı saz anlamayana davul zurna az ... Beyniniz patlayacak hala 3 maymunu oynamaya devam .....

valla son msjımda yazacağımı yazdım dahada ötesi yok ne diyim.
  • sessiz kalmaya devam Euro dizel 3,34 ylt...
  • @drahte 1905 arkadaşıma soruyorum.bu vergiler az ve biz fakir bir ülkeyiz.peki 3 milyon dolarlık meclis başkanına alınan araç hakkında bir yorumun varmı.3 milyon dolara neler yapılır acaba düşündünüz mü?bu mu fakir ülke.bu mu vergilerimizin karşılığı
  • quote:

sessiz kalmaya devam Euro dizel 3,34 ylt...

Birşey, birileri, uzaylılara inanmam ama belkide onlar ama mutlaka bir şekilde bu milletin sinirlerini sökmüşler yerine "Don Lastiği" bağlamışlar.

Ondan birşey olmaz bu milletten gider yine seçime girer yine oy verir yine iktidar yapar yine dizele zam geldi diye ağlar...

Ben mi ? Benim tuzum kuru bana yine birşey olmaz ben yine keyfime bakarım yine haftalık 200-300 lira benzine para veririm.

Not. Bu konu ile "Bu araç dünyanın en pahalı yakıtını kullanıyor" da SON NOKTA! Bir göz atın.." konusunu okudun ya artık bundan sonra tüm Dizel, LPG, Benzin zamlarına güleceğim hemde kahkahalar ile...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mississippi -- 25 Mayıs 2008; 14:54:56 >
  • sonunda uyanmaya başladık herhalde. desteğe dewam
    http://www.haberturk.com/haber.asp?id=76391&cat=130&dt=2008/05/25
  • 26 Mayıs Günceli....
  • ötv için söyleyeceğim tek cümle şu olabilir,

Allah bu ülkeye bir daha büyük bir deprem göstertmesin.
  •  ÖTV ye Hayır!

alıntı:http://www.pahalibenzinehayir.com/default.asp

@drahte

Grafikte akaryakıtın en pahalı olduğu ilk 6 ülkeye bakınca ne görüyorsun ? Yukardaki mesajında demişsin ya "bizi denk ülkelerle karşılaştırın" diye (!) Birde listenin alt sıralarında yer alan ülkelere bak. 1-2 sini saymazsak bize ekonomik olarak ne kadar çok benziyorlar değilmi ? Ama nedense biz en üstteyiz onlar ise altlarda.

Birde "bisiklete binin" falan demişsin. Arkadaşım ticaret bisiklet üstünde yapılmıyor.

Vergisiz olmaz zaten. Ben vergi vermeye karşı falanda değilim. Geçen ay 6.150 YTL KDV ödedim. Yıllık kurumlar-stopaj-kurumlar geçici v., SSK'yı falan falan saymıyım. Benim verdiğim vergiyi benden kat kat para kazananların vermediğini çok iyi biliyorum. İktisat okudum ve Ticaret yapıyorum. Az çok kafam basıyo bu hesaplara.. Senin uzmanlık alanın nedir bilmiyorum ama yaptığın yorumlar gerçekten garip ve üzücü. Senin gibi düşünenler oldukça biz daha çok yolunuruz.

• Birileri bir yerden gelen parayla zenginliklerine zenginlik katarken onların karları oluyor ama , borçlarını ödemeye gelince tüm halkın borcu oluyor dimi ( tüm halk vergisini adam gibi ödeyen kesim, işini kitabını uyduran yine kendini yoksul gösteriyor.)
    Ben inanıyorum ki burdaki herkes gerekilen vergiyi ödemekten yanadır. Devlet'in vergilerle ayakta durduğunu bilir. Biz sadece yüksek vergi ve vergi dağılımındaki adeletsizliğe karşıyız...
  • gıdada kdv indirimi oldu ben hiç hissetmedim,
    nedense dar gelirlilerden tahsil edilebilen vergiler,
    büyük şirketlerden bir türlü tam anlamıyla performanslı şekilde alınamıyor,
    bir ltd.şti.düşünün ödediği stopaj vergisi ödediği kurumlar vergisinden daha yüksek,
    gerisini siz düşünün
  • arkadaşlar yazıalra mümkün olduğnca dikkat ettim, bazı arkadaşlar akaryakıt fiyatlarını savunmuş , işte vergilendirilme felan. lafım bu politikaları savunan arkadaşlara, lütfen ama lürfen bilmeden konuşmayın, savunan yazılara baktım tamamı ile kulaktan dolma bilgiler. Benim vergilerle ilgili yaptığım projem var, vergilendirme sistemleri ile ilgili ekonomist veya ekonomi okuyan arakdaşlar bilirler. BU konu ciddi ve uzun uzadıya anlatılması gereken bir konu şu an tez üzerinde çalıştığım için size burada sayfalarca yazamayacağım ama şunu söyleyeyim çok çok kısaca bu politika devlet zaaafıdır ;) bunu ben değil hocalarımız ekonomistler de söylüyorlar bu bariz bir gerçek. Yani şu an hangi unsurdan başlayacağımı düşünüyorum. Şunu söyleyeyim; iskandinav ülkeleri ile türkiye yi karşılaştıramazsınız, sadece milli gelir açısından değil ülke ekonomilerinin oturduğu temeller bile farklı , milli gelirleri aynı olsaydı bile bu tarz bir savunma yapılamaz. Yakıt türkiyenin üretiminde girdi maliyetidir. siz yakıtı halka ucuza verirseniz, halk üretimi ucuza yapar sonra rekabet edebilir ve ucuza satar. Ayrıca ihracat da yapabilir çünkü dış ülkelerin verdiği düşük fiyatlarla rekabet edebilir içeriye döviz getirir. O döviz içerde harcama olarak kullanılır ve para mukavemet kazanmış olur.
    Ayrıca, hükümet(ler)imiz mevcut sistem girdileri üzerinden yeni planlarını yapıyorlar, yani geçici koyduğu vir vergiye türkiye şu an bağımlı olmuş durumda, bu ötv konulurken " ilerde şu tarihte de şöyle kaldırırız zararımızı amorti edince şu sistemle devam ederiz" diye bir plan yapılmadığından sonradan gelenler de yeni bir şey üretmediğinden ötv den devlette kurtulamıyor ve kurtulmaya da çalışmıyor.
    Devam etmek gerekirse, hükümet çok kolaya kaçıyor, uğraşmak istemiyor. Kolay tahsil edebildiği vergiye yöneliyor, bruada da devletteki denetim mekanizmasının zaafını görüyoruz. Devlet denetimi iyi yapamadığı için namuslu vatandaşın tepesine biniyor. Siz yakıtı alınca sizden peşin peşin vergisibni kesiyor, fakat ötv koymayıp ürettiğiniz malı sattığınız zaman elde ettiğiniz karı konrolde zorlanıyor. Çünkü denetleyici sistem elemanları zayıf. Zayıf olmasının bir nedenide tabiği ki denetim organlarının başındaki ve uygulayıcı kişilerin ekonomik doyum ve tatminden uzak olmaları.
    devlet bu şekilde halkı sahtekarlık yapmaya yönlendiriyor. BU anlattıklarımın hepsi deletin sosyal devlet olamamasının bir sonucudur.
    arkadaşlar bu enerji piyasası çok derin bir piyasa şöyle ki, bu tarz örnekler elektirkte ve su da çok yaşanır. Bir sürü kaçak elektrik kaybı vardır , bu kaybı namusuyla elektrik faturası ödeyenden tahsil etme yoluna gider hükümet. BU çok yanlış bir yöntemdir ve terk edilmesi gerekir.
    Olayın global boyutuna gelirsek sayın arkadaşlar, durum o açıdan biraz daha değişik. Global boyutta denklemdeki değişkenken sayımız artmaktadır. Hükümetiniz tam bağımsız bir hümüket olmadığı sürece bu tarz şeyleri yaşayacaksınız. Hümümetlerin her zaman yeni açılımlara açık olması gerekir amerikan mandasında yaşamaya devam edemeyiz. Neden mi siz dizel yakıtı halkı8nıza pahalı verirseniz , ürettiğiniz buğdayın fiyatı ne olur uçar gider. Türkiye dışarıdan buğday alır hale geldi sayın arkadaşlar uyanmanın zamanı gelmedi mi sizce. Benim akrabalarım buğday üreticisi, ama buğray kendi iç piyasamıza bile giremiyor çünkü dışarıdan daha ucuz buğday geliyor. rekabet edemiyor. Yani bırakın dışarıya buğday satmayı içeriye satamıyorsunuz. Maliyet çok yüksek çıkıyor.
    aranızda "ya dünya da petrolün varili bilmem kaç olmuş, ne diyorsun sen ?" diyenleri duyar gibiyim. Yazımın başlarında da aslında bu konuda bir ipucu vermiştim. Sayın arkadaşlar bu işler çözümsüz değildir. Tabiği ki çözümleri var . Burada vergilendirme politikaları ortaya çıkar. Sen ötv yi kaldırdığın zaman bir kere girdi maliyetlerinin en önemlisi olan yakıt- özellikle tarım sektöründen bahsediyorum- neredeyse yarıya iniyor.
    Yakıtta ötv nin tamami ile kaldırılması gerekiyor arkadaşlar.
    Ekonomi de her unsur birbiriyle bağlantılıdır. YAzıyı yazarken , akaryakıttaki fiyat artışının sadece dünya varil fiyatlarına bağlı genel bir artış olmadığını, belirtmek istedim, o yüzden de olayı biraz geniş boyutuyla anlattım. Şu anda meclisdeki hiçbir parti buna çözüm bulamaz , bu etkinlik ve yetiye sahip değiller. En başta parti liderlerinin global vizyondan yoksun olduğunu size belirtmek isterim. Arkadaşlar eyleminizi sonuna kadar destekliyorum, aykırı seslere kesinlikle aldanmayın, eğer yeni ve aydınlık bir ülkemiz olacaksa bu bizim omuzlarımızda yükselmelidir.Türkiye'nin gençleri olarak tavrımızı koymalıyız. Akaryakıt zammı demeyin arkadaşlar bunların arkasında çok büyük oyunlar var.

yazımın biraz daığınık olmasındanm dolayı hepinizden özür diliyorum. Şu anda apar topar yazdığım bir yazı zamanım olursa tekrar bakar imla hataıarını ve anlam hatalarını düzeltirim hadi ben teze dönüyorum hepinize kolay gelsin.
    sonuna kadar destek ...

• quote:

Orjinalden alıntı: ensiferum2

arkadaşlar yazıalra mümkün olduğnca dikkat ettim, bazı arkadaşlar akaryakıt fiyatlarını savunmuş , işte vergilendirilme felan. lafım bu politikaları savunan arkadaşlara, lütfen ama lürfen bilmeden konuşmayın, savunan yazılara baktım tamamı ile kulaktan dolma bilgiler. Benim vergilerle ilgili yaptığım projem var, vergilendirme sistemleri ile ilgili ekonomist veya ekonomi okuyan arakdaşlar bilirler. BU konu ciddi ve uzun uzadıya anlatılması gereken bir konu şu an tez üzerinde çalıştığım için size burada sayfalarca yazamayacağım ama şunu söyleyeyim çok çok kısaca bu politika devlet zaaafıdır ;) bunu ben değil hocalarımız ekonomistler de söylüyorlar bu bariz bir gerçek. Yani şu an hangi unsurdan başlayacağımı düşünüyorum. Şunu söyleyeyim; iskandinav ülkeleri ile türkiye yi karşılaştıramazsınız, sadece milli gelir açısından değil ülke ekonomilerinin oturduğu temeller bile farklı , milli gelirleri aynı olsaydı bile bu tarz bir savunma yapılamaz. Yakıt türkiyenin üretiminde girdi maliyetidir. siz yakıtı halka ucuza verirseniz, halk üretimi ucuza yapar sonra rekabet edebilir ve ucuza satar. Ayrıca ihracat da yapabilir çünkü dış ülkelerin verdiği düşük fiyatlarla rekabet edebilir içeriye döviz getirir. O döviz içerde harcama olarak kullanılır ve para mukavemet kazanmış olur.
    Ayrıca, hükümet(ler)imiz mevcut sistem girdileri üzerinden yeni planlarını yapıyorlar, yani geçici koyduğu vir vergiye türkiye şu an bağımlı olmuş durumda, bu ötv konulurken " ilerde şu tarihte de şöyle kaldırırız zararımızı amorti edince şu sistemle devam ederiz" diye bir plan yapılmadığından sonradan gelenler de yeni bir şey üretmediğinden ötv den devlette kurtulamıyor ve kurtulmaya da çalışmıyor.
    Devam etmek gerekirse, hükümet çok kolaya kaçıyor, uğraşmak istemiyor. Kolay tahsil edebildiği vergiye yöneliyor, bruada da devletteki denetim mekanizmasının zaafını görüyoruz. Devlet denetimi iyi yapamadığı için namuslu vatandaşın tepesine biniyor. Siz yakıtı alınca sizden peşin peşin vergisibni kesiyor, fakat ötv koymayıp ürettiğiniz malı sattığınız zaman elde ettiğiniz karı konrolde zorlanıyor. Çünkü denetleyici sistem elemanları zayıf. Zayıf olmasının bir nedenide tabiği ki denetim organlarının başındaki ve uygulayıcı kişilerin ekonomik doyum ve tatminden uzak olmaları.
    devlet bu şekilde halkı sahtekarlık yapmaya yönlendiriyor. BU anlattıklarımın hepsi deletin sosyal devlet olamamasının bir sonucudur.
    arkadaşlar bu enerji piyasası çok derin bir piyasa şöyle ki, bu tarz örnekler elektirkte ve su da çok yaşanır. Bir sürü kaçak elektrik kaybı vardır , bu kaybı namusuyla elektrik faturası ödeyenden tahsil etme yoluna gider hükümet. BU çok yanlış bir yöntemdir ve terk edilmesi gerekir.
    Olayın global boyutuna gelirsek sayın arkadaşlar, durum o açıdan biraz daha değişik. Global boyutta denklemdeki değişkenken sayımız artmaktadır. Hükümetiniz tam bağımsız bir hümüket olmadığı sürece bu tarz şeyleri yaşayacaksınız. Hümümetlerin her zaman yeni açılımlara açık olması gerekir amerikan mandasında yaşamaya devam edemeyiz. Neden mi siz dizel yakıtı halkı8nıza pahalı verirseniz , ürettiğiniz buğdayın fiyatı ne olur uçar gider. Türkiye dışarıdan buğday alır hale geldi sayın arkadaşlar uyanmanın zamanı gelmedi mi sizce. Benim akrabalarım buğday üreticisi, ama buğray kendi iç piyasamıza bile giremiyor çünkü dışarıdan daha ucuz buğday geliyor. rekabet edemiyor. Yani bırakın dışarıya buğday satmayı içeriye satamıyorsunuz. Maliyet çok yüksek çıkıyor.
    aranızda "ya dünya da petrolün varili bilmem kaç olmuş, ne diyorsun sen ?" diyenleri duyar gibiyim. Yazımın başlarında da aslında bu konuda bir ipucu vermiştim. Sayın arkadaşlar bu işler çözümsüz değildir. Tabiği ki çözümleri var . Burada vergilendirme politikaları ortaya çıkar. Sen ötv yi kaldırdığın zaman bir kere girdi maliyetlerinin en önemlisi olan yakıt- özellikle tarım sektöründen bahsediyorum- neredeyse yarıya iniyor.
    Yakıtta ötv nin tamami ile kaldırılması gerekiyor arkadaşlar.
    Ekonomi de her unsur birbiriyle bağlantılıdır. YAzıyı yazarken , akaryakıttaki fiyat artışının sadece dünya varil fiyatlarına bağlı genel bir artış olmadığını, belirtmek istedim, o yüzden de olayı biraz geniş boyutuyla anlattım. Şu anda meclisdeki hiçbir parti buna çözüm bulamaz , bu etkinlik ve yetiye sahip değiller. En başta parti liderlerinin global vizyondan yoksun olduğunu size belirtmek isterim. Arkadaşlar eyleminizi sonuna kadar destekliyorum, aykırı seslere kesinlikle aldanmayın, eğer yeni ve aydınlık bir ülkemiz olacaksa bu bizim omuzlarımızda yükselmelidir.Türkiye'nin gençleri olarak tavrımızı koymalıyız. Akaryakıt zammı demeyin arkadaşlar bunların arkasında çok büyük oyunlar var.

yazımın biraz daığınık olmasındanm dolayı hepinizden özür diliyorum. Şu anda apar topar yazdığım bir yazı zamanım olursa tekrar bakar imla hataıarını ve anlam hatalarını düzeltirim hadi ben teze dönüyorum hepinize kolay gelsin.
    sonuna kadar destek ...

çok şükür anlayan bir kişi ve güzelce anlatan bir kişi çıktı..ben ekonomi okumadım muhasebeden bile anlamam..ama sizin söylediklerinizi beynimizde canlandırmak düşünebilek çok zor değil..(bazıları hariç) bende yukarıda yazmaya çalıştım ama sizin kadar açık olmadı tabii tamamen katılıyorum yazdıklarınıza..

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.