Şimdi Ara

ÖTV Zammını Bahane Eden 2.elciler (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
1
Favori
3.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: W0lkidonkisss

Bakın birsey söyleyeceğim. Yaklaşık 6-7 aydır bir arac bakıyoruz kendimize aile olarak. Superb ve vw cc'ye baya baktık araştırdık levorg'a felan baktık bakıstirdik bursada galericilerinden tut bu baktığımız araçları satan herkesle irtibata geçtik. İkinci el tamamen mafya denilebilecek ne isler çevirdiği belli olmayan garip garip insanlar tarafından yönetiliyor tuhaflık burada başlıyor zaten. Bi laf desen hemen bağırıyor "alma gardeşşim ala ala" - "zorla mı satıyoruz" - "hede hade dağılın baska pazarlık yok sonu bu" bunu 55 yaşındaki babama söylüyor. O yüzden hadi dedik arac alacaz basımıza bela alacaz bu araçlarda ucuz degil yani 100.000-135.000TL bandından bahsediyorum babamin çalışarak hayatının buyuk bölümünü heba ettigi, sonunda biraz rahat edelim götümüz rahat görsün diyerek giriştiğimiz bir olaydı bu ikinci el araba almak. Hatta forumdanda baya öneri felan aldım. Ama ikinci el piyasasında ne tipler var ki buralara yazmamam nelerle karşılaştığımızı. Ama zaten biz ikinci elde kararımızı almamak üzere vermişken hadi dedik sıfır bakalım 3 bayii gezdik vw-cc icin bursa doğuş'a gittik ex paket cc icin 122 fiyat verdiler. 1.4 tsı ama biz dizel istiyorduk onunda comf. 2.0tdi 165 fiyat verdi. Onu eledik. Halbuki en beğendiğim modeldi 3 model arasında. Sonra skoda superb icin 1.6tdi dsg prestige icin 119.999 fiyat verdiler aha dedik bu olur tamam 2 ay sıra veriler Temmuz ayindayiz bu arada babam dedi ben kışa dogru araba almam kullanmayacaz zaten para kenarda dursun azıcık dedi yazı bekleyelim veya sene sonuna dogru kampanya olur felan oyle alırız dedik rafa kaldırdık. Subaru ya zaten gitmedik ama ikinci el olarak denedik test ettik guzel arac super ama benzinli iste. Neyse biz beklemeye almişken kendimizi ÖTV muhabbeti felan oldu biz takmadık devletimin Bakanı inanmayın dedi bizde oh tamam dedik koskoca bakan yalan atacak degil ya devletin malı ağzı sonuçta. Cat daha kampanyalar bile başlamadan zam geldi. Bizde tamamen arac isine ara verdik. Hee olduda fiyatlar dustu kriz felan oldu istediğimiz seviyeye geldi alırız dedik kendi kendimize ama ikinci eldeki çakallara para kazandırmaktansa sıfıra 50.000 fazla veririm icinde ilk ben osururum ilk ben otururum. Ne yapıldığını bilirim yani arabada sıfır arac ama ikinci el zaten sıfırına yakın fiyat veriyor serrolar arac 30-40-50 binde ne ise iste ne oldu ne gitti zaten arac kekolarin elinde güvenipte almak zor mesele aracın icine sinmesi lazım kolay degil bir kucak para vereceksin. Yani arkadasım arac almayın. Parayida bankada degil kasada tutun. Boyle boyle indiricez bu vergileri. Bak göreceksiniz cok degil seneye bu zamanlarda nasıl ağlayacaklar nasıl indirim indirim ardına gelecek. 2009 model krizden daha beter olacaz.

Saygılar.

Valla 20 tane ikinci el araba aldim 20 tane sattim hic sorun sikinti yasamadim.
    Duzgun konusana kimse bisey demez zaten sonucta adam sizden para kazaniyor.
    Burada iyi guzel yaziyorsun ama benim yasadiklarinizdan anladigim ya ölücüsünuz yada tip tip konusup milleti geriyorsunuz.
    Zaten su sifir alirim ilk ben osururum muhabbeti falanda ayri bi cinslik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: CarBuyer

Araba 2012 model kasa farklı 2016'ya zam geliyor.2015 aynı kasa fiyatını artır eyvallah.Zaten 200 bin veren adam dönüp bakmaz 2012'ye.Aynı kasa olanlarda 3-5 artırır ona lafım yok.Ama araba 100 bin kasa değişmiş arabanın sıfırı 230 oldu abi fiyatı demek neyin kafası.Ne ile kıyaslanıyor.Anlatmak istediğim o.

Bunda anlamayacak ne var eski kasayi verip yeni kasayi alacaginda onceden ne kadar oduyordun simdi ne kadar oduyorsun ve ona gore ne kadar fiyat artisi yapmalisin buna bakiyor insanlar bunda anormal bisey yok.
    Ben sifir 5 serisi alacam 170e arabamida 100e satacaktim 70bin ekleyecektim.Simdi vergi artti araba oldu 200 ben niye 100bin ekleyeyim?

• bılırkişiler ve uzmanlar toplanmış hazır yakalamısken fıkır danısayım :)

benım bır sorum olucak

premıum arac dıye sınıflandırılan bır arac var sıfır liste fıyatı 190 bın lıra ...satılacak araba 2012 model 62 000 km kaza boyası yok bır kasa eski model

sımdı sorum su bu arac sızce ederi ne buldugunuz ederı kafadan sallamadan kendınızce hesap ederek acıklayınız :)
  • Komedi gibi insanlar var hakikaten. Bir şeyin sıfırının değeri artarsa ikinci elinin de değeri artar. Bunu bilmeyen adam gitsin sıfır araba alsın.

• adam arabasını satıp sıfır alacak ,niye ucuza versin ?
    hanginiz, ya ötv.den bana ne ben 2. el satıyorum der ?
  • şimdi çakal kelimesi filan hiç yakışı olmayan bir kelime olmuş. bunun için konuya edit yapıp özür dilemenizi bekliyorum.

şimdi bir aracın sıfır fiyatı bellidir diğer bayi ise sıfır fiyatının üzerinde paraya satmaya çalışır size hak veririm. ikinci elde bir değerlendirme bir kıyas olmadığından ve bu bir serbest piyasa olduğundan satıcı istediği fiyatı söyler alıcıda istediği rakama araç bakmakta özgür. mantıklı olanı d segmente kadar olan araçlarda kasko değeri listesine bakılarak o oranda ona yakın bir fiyatta araç bakılması ve o rakamlara yakın bir miktarda almak benim için en belirleyici yoldur. arabasına binen satmayı düşünmeyen biri zaten doğal olarak yüksek rakam söyleyecek vede sizle pek muhatap olmak istemeyecek. iyi durumda bir aracıda zaten kasko değerinin altında almayı beklemek pek doğru değildir. araç ya perttir yada hatasız denilip çarpışan araca dönmüştür.

azıcık bu listeye bakıp rakamlara göz atıp ona yakın ve uygun temizlikteki araçlara bakmanız en mantıklısı olur:http://www.tsb.org.tr/kasko-deger-listesi.aspx?pageID=631

• Aracımı 6 a önce aldım ve 6 ayda tam 6 bin tl zamlandı. Satacak olsam malesef bende aldığım fiyattan 3-4 bin fazlasına satmaya çalışırım. Yeni arabayı nasıl alcaz :D
  • Arz'ı talep belirler. İstedikleri kadar fiyat çeksinler, eğer talep olmazsa ötv, kur hikaye olur. Kendi kanaatimce biraz soğukkanlı olmak lazım bu aralar

• sorunun temeli araç alım satım yaparak bu işten para kazanan kitle ile
    aracını satıp nakde dönüştüren/yeni araç alan kitlenin karşılaşması
    bu işi ticari olarak yapan adamın kazandığı parayı vergilendirebilirsen iş çözülür
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ters Adam

quote:

Orijinalden alıntı: W0lkidonkisss

Bakın birsey söyleyeceğim. Yaklaşık 6-7 aydır bir arac bakıyoruz kendimize aile olarak. Superb ve vw cc'ye baya baktık araştırdık levorg'a felan baktık bakıstirdik bursada galericilerinden tut bu baktığımız araçları satan herkesle irtibata geçtik. İkinci el tamamen mafya denilebilecek ne isler çevirdiği belli olmayan garip garip insanlar tarafından yönetiliyor tuhaflık burada başlıyor zaten. Bi laf desen hemen bağırıyor "alma gardeşşim ala ala" - "zorla mı satıyoruz" - "hede hade dağılın baska pazarlık yok sonu bu" bunu 55 yaşındaki babama söylüyor. O yüzden hadi dedik arac alacaz basımıza bela alacaz bu araçlarda ucuz degil yani 100.000-135.000TL bandından bahsediyorum babamin çalışarak hayatının buyuk bölümünü heba ettigi, sonunda biraz rahat edelim götümüz rahat görsün diyerek giriştiğimiz bir olaydı bu ikinci el araba almak. Hatta forumdanda baya öneri felan aldım. Ama ikinci el piyasasında ne tipler var ki buralara yazmamam nelerle karşılaştığımızı. Ama zaten biz ikinci elde kararımızı almamak üzere vermişken hadi dedik sıfır bakalım 3 bayii gezdik vw-cc icin bursa doğuş'a gittik ex paket cc icin 122 fiyat verdiler. 1.4 tsı ama biz dizel istiyorduk onunda comf. 2.0tdi 165 fiyat verdi. Onu eledik. Halbuki en beğendiğim modeldi 3 model arasında. Sonra skoda superb icin 1.6tdi dsg prestige icin 119.999 fiyat verdiler aha dedik bu olur tamam 2 ay sıra veriler Temmuz ayindayiz bu arada babam dedi ben kışa dogru araba almam kullanmayacaz zaten para kenarda dursun azıcık dedi yazı bekleyelim veya sene sonuna dogru kampanya olur felan oyle alırız dedik rafa kaldırdık. Subaru ya zaten gitmedik ama ikinci el olarak denedik test ettik guzel arac super ama benzinli iste. Neyse biz beklemeye almişken kendimizi ÖTV muhabbeti felan oldu biz takmadık devletimin Bakanı inanmayın dedi bizde oh tamam dedik koskoca bakan yalan atacak degil ya devletin malı ağzı sonuçta. Cat daha kampanyalar bile başlamadan zam geldi. Bizde tamamen arac isine ara verdik. Hee olduda fiyatlar dustu kriz felan oldu istediğimiz seviyeye geldi alırız dedik kendi kendimize ama ikinci eldeki çakallara para kazandırmaktansa sıfıra 50.000 fazla veririm icinde ilk ben osururum ilk ben otururum. Ne yapıldığını bilirim yani arabada sıfır arac ama ikinci el zaten sıfırına yakın fiyat veriyor serrolar arac 30-40-50 binde ne ise iste ne oldu ne gitti zaten arac kekolarin elinde güvenipte almak zor mesele aracın icine sinmesi lazım kolay degil bir kucak para vereceksin. Yani arkadasım arac almayın. Parayida bankada degil kasada tutun. Boyle boyle indiricez bu vergileri. Bak göreceksiniz cok degil seneye bu zamanlarda nasıl ağlayacaklar nasıl indirim indirim ardına gelecek. 2009 model krizden daha beter olacaz.

Saygılar.

Valla 20 tane ikinci el araba aldim 20 tane sattim hic sorun sikinti yasamadim.
    Duzgun konusana kimse bisey demez zaten sonucta adam sizden para kazaniyor.
    Burada iyi guzel yaziyorsun ama benim yasadiklarinizdan anladigim ya ölücüsünuz yada tip tip konusup milleti geriyorsunuz.
    Zaten su sifir alirim ilk ben osururum muhabbeti falanda ayri bi cinslik.

Arkadaşın nasıl bir model olduğu yazdıklarından anlaşılıyor zaten. KIL

• CarBuyer C kullanıcısına yanıt
    Ben şu an mecburi olarak araç bakıyorum. Hiç de demiyorum ki, "Niye bu kadar pahalı?" Çünkü aynı araç bende olsa, bende ona göre yazacağım. Daha 1 ay önce 2015 model 5.20D aracımı sattım 215'e. 8 ay önce 233,500'e almıştım. Aracın piyasası düşmüş. Demek ki full paket araç piyasası böyle. Aracı satın aldığım kişi, "bekle abi 1 ay daha fiyatlara zam gelecek" dedi ben beklemedim ev alacağım için.

Bugün bakıyorum, evet, 5-10 bin artmış fiyatları. Diğer araçlarda da var oynama. Bu markadan markaya değişiyor, çok talep görenin fiyatı yükseliyor. Örnek: Vw grubu..
  • babıesrar82 B kullanıcısına yanıt
    Bu millete her şey müstahak

• salak gibi almayın kardeşim ikinci el? sıfırını bile almayın...

Hayır alıyorsunuz sonra da ağlıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

şimdi çakal kelimesi filan hiç yakışı olmayan bir kelime olmuş. bunun için konuya edit yapıp özür dilemenizi bekliyorum.

şimdi bir aracın sıfır fiyatı bellidir diğer bayi ise sıfır fiyatının üzerinde paraya satmaya çalışır size hak veririm. ikinci elde bir değerlendirme bir kıyas olmadığından ve bu bir serbest piyasa olduğundan satıcı istediği fiyatı söyler alıcıda istediği rakama araç bakmakta özgür. mantıklı olanı d segmente kadar olan araçlarda kasko değeri listesine bakılarak o oranda ona yakın bir fiyatta araç bakılması ve o rakamlara yakın bir miktarda almak benim için en belirleyici yoldur. arabasına binen satmayı düşünmeyen biri zaten doğal olarak yüksek rakam söyleyecek vede sizle pek muhatap olmak istemeyecek. iyi durumda bir aracıda zaten kasko değerinin altında almayı beklemek pek doğru değildir. araç ya perttir yada hatasız denilip çarpışan araca dönmüştür.

azıcık bu listeye bakıp rakamlara göz atıp ona yakın ve uygun temizlikteki araçlara bakmanız en mantıklısı olur:http://www.tsb.org.tr/kasko-deger-listesi.aspx?pageID=631

Öncelikle özür neden dileyim onu anlamış değilim.Dün 10 lira olan şeye bugün 15 yazıyorsa ve bayilerden hızlı yansıtıyorsa çakaldır benim için.Olanda şu adam düşürüyor fiyatını yine satamıyor sonra yükseltiyor düşürüyor sonra ötv geliyor yükseltiyor.Yine satamıyor çünkü bir malın ederi belli herkes bunu biliyor.Aracın değeri 100 bin sıfırı olmuş 217 bin kasa değişmiş 5 yaş genç araba.Zaten bu aracı satıp sıfırını alacak insan gidip direk bayiye verir aracı uğraşmaz.Arayınca "abi sıfırı 217 oldu aracın bizde artırdık 8 bin TL" diyor.Hayırlı satışlar diyorum 3 gün sonra kimse aramayınca fiyatını adam kendi düşürüyor zaten.Dediğim gibi aracın ederi belliyken bir günde cebimdeki para artmadığına göre çakallıktır bu.Araca 100 yazarsın belki kafandaki fiyat 95 tir ötv zammından sonra 98 den aşağı vermiyorum zam geldi diyebilirsin buna eyvallah.Ayrıca kasko demişsinizde hiçbir araç kasko değerine yakın satılmıyor bu ülkede.Zaten satılmaya çalışılsa satılmaz.Demem o ki, Fiyatı belli olan bir şeye daha zaten şişik piyasayı daha da şişiren insanlara lafım

• Adam bir mala bir fiyat belirler ..O malın ortalama fiyat değerinden üstte ise malını satamaz..millet gider aynı malın düşük fiyatlısını alır..Bu o adamın çakallık yaptığı anlamına gelir yani keriz arıyordur ya tutarsa diyerek ve bulması şansına bağlıdır..Bir de siz alıcısınızdır ..almak istediğiniz malın fiyatını hep düşük kurgulamaktasınızdır, halbuki kafanızdaki alış fiyatının çok daha fazlasına satışlar gerçekleşmektedir..siz de sağa sola çamur atıp ağlamaktasınızdır ve trenler giderken seyredip yıllarca o mala sahip olamamaktasınızdır.Belki de bilinçaltınızda zaten sahip olmak istememektesinizdir .Şimdi 2.el araç alacak olanlar kendilerini bunlara göre konumlandırmalıdırlar..Serbest piyasa ekonomisinin kemikli sopası altında inlememek için, sazan gibi hemen atlayıp arabayı kapıp gitmek mi? yoksa Polyanna gibi aylarca fiyatların düşmesini mi beklemek? Yoksa 3. bir yol: akıllıca analiz yapıp neyi ne zaman hangi fiyata alacağını saptayıp avını gördüğünde kaplan gibi saldırıp işini (alışverişi) bitirmek mi)) seçim sizlere kalmış..Siz hiç avım hızlı koşuyor derisi kaygan pençelerim kayıyor yakalayamıyorum diye şikayet eden kaplan gördünüz mü?? )))

• quote:

Orijinalden alıntı: rh_plus

1.0 ecotsidsg ibizayi 10 ay once 49bine alip 10000 km kullanip bugun 53,54 bine satmaya calisanlar la dolu ortalik...

10 ay önce euro 3.22 imiş. o zaman ibiza alan adam aslında parasını euroya yatırmaktan farklı bişey yapmıyor. sadece euroya binip geziceği için biraz değer kaybedicek. e bugün euro 3.7 olmuş. yani adam o zaman ibizaya yatırdığı her euro için 50 kuruş kar etmiş. ibiza kabaca 9 bin euro idir türkiyeye giriş fiyatı. 9.000 * 3.22 = 29.000 tl vergisiz fiyatı. e euro olmuş 3.7 ki dahada artıcaktır. 9.000 * 3.7 = 33.000 tl. yani adam 10 ayda 4 bin lira para kazanmış. tabi bindiğini düşünürsek kazandığı para zararını karşılar para kazanmış olmaz. açıklama yapmak istedim. tabiki bahsettiğiniz insan o paraya satamaz o arabayı. şuan keriz yokluyor. yani dediğinizde haklısınız fiyasa öyle tiplerle dolu. ama euronun değerlenmesi işin gerçeği

sizler ister mantıklı bulun ister bulmayın o ötv tüm araçların fiyatını artıracak. şuan 2.elde hala eskisi gibi fiyatlar var. ama eminim 2-3 ay sonra aynı araçları pahalıdan satmaya çalışıcaklardır

• okan10tr O kullanıcısına yanıt
    bahsettiğiniz olay leon ve golfe(jette,passat,polo) özel arabasını seven adamlar leoncular golfcüler olduğundan böyle şeyler görüyoruz. kişisel görüşüm
  • Fiyatı çok yazandan araba almayacaksınız tek çözüm bu. Adam isterse 50 bin tllik araca 1 milyon tl yazar kim karışabilir buna?

Ben de araç bakıyorum 2.el, baktığım araçların fiyatı ederinden fazla olduğu için almıyorum, uygun bir araç denk gelene kadarda almam, mevcut aracımı kuĺlanırım. Kimseye ederinden fazla para sayıpta araç almam, siz de almayın, çok mu zor bunu yapmak?

• benim aracın piyasası 29-31 ' e fırlamış. daha 2 ay önce 27-29 du. Gerçekten millet birbirine uyarak hemen fiyatları uçurmuş...
  • Sırf ÖTV artışı olarak düşünmemek lazım. Dolar bugün 3,55 gördü ve sene sonu 4 lira olacak gibi duruyor. Gelecek sene bu şekilde giderse ilk altı ayda 5 lira ve üzere olması imkansız değil. 1 ayda %15 yakın dolar artmış. Her şeyin fiyatının şu durumda bile %15 artacağı kesin olan bir durumda ikinci el araçlarının fiyatının artmayacağını düşünmek hayalperestlik olur.

Bence artık fiyatların artmasından değil Türk Lirasının değersizleştiğini anlamamız lazım.

2017 ikinci el fiyatlarının uçtuğunu görünce bugün fiyatlarının ucuz olduğunu bile göreceğiz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.