Şimdi Ara

ÖTV Zammını Bahane Eden 2.elciler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
1
Favori
3.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tLqA

Bi ara ataturk havalimaninda bomba patladiginda taksiciler yuksek meblaglara yolcu taşıyordu. Bu konuda taksicilere herkes nefret yağdırdı. Firsatci oldukları için. Haklısınız firsatcilar. Peki ÖTV artisindan etkilenmeyipte ikinci el aracini zamlı satanlarin o taksicilerden farkı ne? Aracin premiumsa, sıfırina zam geldiyse bi gunde 10bin tl fiyatini arttir lafım yok. Ama adamin arabasının sıfırına zam gelmemiş kalkmış o da zam yapiyor. Firsatciyiz. Hepimiz. Bu yüzden bizim milletten bi ülke olmaz:))

Bahsettiğiniz keriz avcısı işte
    2.ele ötv artışı mı yapmış yani ?

• 1.0 ecotsidsg ibizayi 10 ay once 49bine alip 10000 km kullanip bugun 53,54 bine satmaya calisanlar la dolu ortalik...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tLqA

Bi ara ataturk havalimaninda bomba patladiginda taksiciler yuksek meblaglara yolcu taşıyordu. Bu konuda taksicilere herkes nefret yağdırdı. Firsatci oldukları için. Haklısınız firsatcilar. Peki ÖTV artisindan etkilenmeyipte ikinci el aracini zamlı satanlarin o taksicilerden farkı ne? Aracin premiumsa, sıfırina zam geldiyse bi gunde 10bin tl fiyatini arttir lafım yok. Ama adamin arabasının sıfırına zam gelmemiş kalkmış o da zam yapiyor. Firsatciyiz. Hepimiz. Bu yüzden bizim milletten bi ülke olmaz:))

Durumu çok iyi özetlemişsiniz.Elinize sağlık.
  • Fiyatı artmayan hatta düşen araçlara bakın sizde.Üç beş marka ve üç beş modele piyasayı kilitleyen sizlersiniz. Peki sebep ne? Diğerleri araba değil sanki sadece bu üç beş model mi araba? Değil tabi,neden olduğunu herkes gayet iyi biliyor.Sen akıllıysan millette akıllı, niye sana ucuza satıp kendi etmediği karı sana ettirsin ki?
  • bitmediniz
  • Adam motorsiklek satiyor. Otv zammi diyor

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-suzuki-3400km-2016-model-sifirina-otv-ve-zam-gelince-bu-fiyat-artacak-362426911/detay

• tLqA kullanıcısına yanıt
    İnsanların can korkusunu, ölüm korkusunu fırsata çeviren orrrman çocukları ile piyasaya bağlı elindeki aracın değerini arttıran adamı bir tuttun, doğru mu anladım? Sen o arabanın değerini arttıran adamın arabasını almazsan ölürmüsün? Hayır, almazsa kimse arabanın fiyatını seve seve aşşağı çekecek adam, isterse çekmesin. Sapla samanı karıştırmayın, evet burası serbest ekonomidir ve isteyen istediği fiyatı koyar. Almazsınız olur biter, fırsatçılık değil piyasa gerçeğidir bu, bizim milletin çakallığı ile falan da alakası yok. Hangi ülkede böyle deli zamlar, kur artışları, vergi artışları olsa ikinci el piyasası da benzer şekilde etkilecektir, arabası zamdan etkilenen de fiyatı arttırır, etkilenmeyen de açılan makastan faydalanmak için fiyatı arttıracaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcohol06 -- 29 Kasım 2016; 11:26:55 >
  • Darbenin hemen sonrası yaşanan opet olayı...

Bizde millet kimi nasıl düdüklerim derdinde

ÖTV Zammını Bahane Eden 2.elciler

• Çok aptalca yorumlar var isim cermiyorum polemiğe girmeyelim.
    Fiyatı piyasa belirler, bazen büyük balık bazen hızlı balık kazanır. Kimse kimseye zorla ucuza araba sattıramaz.

Ha sen nakit kraldır dersin, indir fiyatı dersin, adam kadın nakite ihtiyacı nispetinde iner fiyatını. Kimi 1 sene bekler istediği fiyata satar kimi 24 saat içinde yok oahasına satar işimi görür alan kazanır.

Ticaretin t sinden anlamayan ergenler forumun başından beri oldugu şekilde aynı konuları her sene açmaya havanda su dövmeye devam ederler. Nokta

• Aracın ikinci eli sıfır fiyatına göre belirlenir. 5 Yaşında ise fiyatı o ölçüde düşer. Sıfır 100 bin olan aracın 5 yaşındaki ikinci eli 55 bin ken sıfırı 120 bin olduğunda 5 yaşındaki araç 55 bin de kalmaz dediğiniz gibi 7 bin koyar üzerine
  • Kimse kimseyi kandirmasin arkadaslar milleti salak enayi yerine koymaya gerek yok ben ozellikle leon bakiyorum ikinci el zaten nerdeyse utanmadan sklmadan sifirindan bile pahali yaziyolardi otv bi aciklandi adam ikinci el ilanina 1500-2000 lira zam yapiyo. Kardesim ne ara yansidi sna hayirdir noldu ilandaki aracina zam yapiyosun bunlar tam anlamiyla milleti salak yerine koyan insanlar kimse kusura bakmasin

• satacak olsanız siz de arttırırsınız. adam aracı satınca yeni aracı nasıl alacak. aynı fiyat mı? gerçi ben ilanımı değiştirmedim. ancak pazarlık payımı azalttım.

2. eli arttıran da devlettir.
  • Almazsın abi. O o paraya o arabayı satacak enayiyi bulduğu sürece, sen de bu çileyi çekeceksin.

Araçların ikinci eli bu kadar değerli olmasa, zaten sıfır araba da çok satamaz. Bu da bir gerçek. Türk halkı bu salaklıkla devam ederse, kimse sıfır araç satışını da tutamaz. İkinci el araçların değeri gerçekten çok absürt.

Ancak, adam 8000Tl zamı çakınca gene satabiliyorsa, adam kızamazsın. Müşteri salak...
  • dün akşam bende bakıyordum. Adam piyasada sıfırı olmayan üretimden kalkmış aracına ötv zammi gelmeden son fırsat demiş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabasını satan adam başka araç almayacak mı? Sana ucuza satacak diye başkaları da ona ötv öncesi fiyattan mı araç verecek? Haliyle insan bunu düşünmek zorunda bu üç kağıtçılıktan ziyade gereklilik oldu. Arabası aşırı zam yemeyenler sdışında durumu haklı buluyorum, ama sıfırını 155 e almış adama 190 bin lira da hayatta bırakmam, enayi değiliz gider sıfırını alırım yine de ikinci elini almam o aracın

• ya kardeşim adam arabasını satıp sıfır araba alacak mesela, alacagı arabaya 8 9 bin zam gelmiş (daha da gelecek kur farkı vs) ee adam arabasını aynı fiyata niye satsın... onunki de 2 3 artar
  • Dolar artmış, ötv zammı gelmiş, hala indirim bekleyenler var

Araç aldığınız zaman, 10 sene önceki ikinci el fiyatlarından satışa koyun da siz bir akım başlatın madem.
  • asıl fiyatı arttırmazsa enayilik olur
  • Sifir alacagim araç 80-90 olduysa bende 40 lik aracima 45 derim arkadaş sen aynı fiyatta verebilirsin tabiki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sıfırı artan arabanın 2.elide artar haklı adamlar sonuçta sendede olsa o araç sende pahalı satarsın suçlu bu kadar vergi yi alan ve onu normal karşılayan bizleriz
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.