Şimdi Ara

Outdoor Markaları Hakkında Genel Bilgiler (87. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.000
Cevap
189
Favori
260.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam merhaba bende yeni Jack wolfskin mont aldım hangi etiketten sorgulıycaz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ant1085 A kullanıcısına yanıt
    Evet hocam dar etiketli 7 haneli sayıyı montta buldum sizin bıraktığınız linkteki sorgu alanına yazıyorum ama bişey bulamıyor site anlamadım Athletich Zone mağazasından aldım

• ant1085 A kullanıcısına yanıt
    Hocam bende 11 haneli kodu yazıyorum o siteye ama hiç bişey bulmuyo athletich Zone mağazasından aldım nedendir acaba

• Merhaba mont alacağım ama yardımcı olurmusunuz 2500 metrede şantiyede çalışıyorum 9 ay kış oluyor genellikle sıcaklık-30 ve 5 derece arası değişiyor f/p ayarında önerirmisiniz rica etsem teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onderrrr kullanıcısına yanıt

Lowa diyebilirim.

• Kaz tüyü montlara bakıyorum bugünlerde.1-2 model belirleyip yaz mevsimde almak istiyorum.Eldeki montları biraz dinlendirmek lazım ,yıpranıyorlar çok giydikçe.

Normalde kaz tüyü istemem yağmurda sıkıntı olacağından ama hafif yağmurda sıkıntı çıkarmayacak ,biraz sert kumaşa sahip modelleri varsa çok iyi olur çünkü sırt çantası kullanıyorum sürtünmeden kolay yıpranmaması önemli.

Aconcagua 2 TNF modeli varmış ama beden yok.Sanırım bu model hafif yağmurda durumu kurtaracak bir model.

TNF Gotham alacaktım ama fırlamış hepsi gibi. .6000 cidden psikolojiyi olumsuz etkiler.

HH1877 nasıl acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 27 Mart 2022; 18:50:14 >
  • İndirimdeyken columbiadan softshell cascade ridge model ceket aldım. Kısa kollu ile Direk giydim. Kolumun açıkta kaldığı yerleri kaşındırdı ve yer yer kızardı. Aynı ürünün maviside var bende 2 yıldır giydiğim ama bir sımıntı yoktu. Şimdi giydiğimde birazda artık psikolojik midir nedir kaşınmaya devam ediyorum. Ürünü ters düz edip astım havalansın die ama sizce bi yıkamam gerekir mi ya da napmalıyım, iade hakkım halen saklı ama iade etmek istemiyorum?? @Ohzman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matador_mirkhan -- 20 Nisan 2022; 4:48:50 >
  • @Ohzman @mngb hocalarım öncelikle selam olsun sizlere. 2 sene önce jack wolfskin troposphere montu sizlerin tavsiyeleri sayesinde aldım ve tereddüt etmeden hala kullanıyorum. Nereden ve ne kadara aldığımı soranlara gerekli bilgiyi verdiğimde sizlere içimden teşekkür ettiğimi ehemmiyetle ifade etmeliyim. Bu aralar softshell bir mont arayışı içerisindeyim ve fiyatların artmasıyla cidden tercih konusunda zorluk çekiyorum. Mavi'den aldığım softshell montu bedeni olmadığı için iade ettim maalesef. İlkbahar-Sonbahar ve kışın belirli günlerinde troposphere montun ağırlığını taşımamak için böyle bir arayıştayım. Kış için gerekirse içine kalın giyerim sıkıntı değil. Birkaç yerde kaliteli Softshellerin kış amacımda biraz daha fazla yardımcı olacağı yazıyordu. Mesela LCW'dan alınacak bir softshell ile Jack'ten alınacak arasındaki fark gibi. Konuyu çok dağıttığımın farkındayım hocalarım, kafam çok karışık ve yardımınızı bahşederseniz çok makbule geçer. Saygılar...

• Lcw, mavi softshelller asla bir columbia ya da jack gibi bilr olmayacaktır.

Kutupayısı mağazasından rab, marmot baktınız mı?

Buralarda da bulamazsanız amazon.com ya da .de üzerinden arayın.

Ben marmotun Türkiyeye gelmeyen gravity kalın softshellini böylr aldım inanılmaz memnunum.

İndirimde 90 dolara düşüyor, gümrükle kargoyla 130-140 dolara geliyor.

Marmot Men's Gravity Softshell Windbreaker Jacket
    amazon.com
    Marmot Men's Gravity Softshell Windbreaker Jacket
    https://www.amazon.com/dp/B075LGTVYX/ref=cm_sw_r_cp_api_i_ZJQG8M343MTHNZXNEZZ4

• Ohzman kullanıcısına yanıt

Hocam, Kutupayısı mağazasından hem dediğiniz markalara hem de harici markalara göz attım. Fiyatlar beni zorlar derecede. Uygun olarak bunu buldum. ;

www.kutupayisi.com
    Rab Torque Softshell Kapüşonlu Erkek Ceket
    https://www.kutupayisi.com/urun/rab-torque-softshell-kapusonlu-erkek-ceket

Ancak sizlerin tecrübesine sığınarak şunu da sormak isterim;

www.spx.com.tr
    Jack Wolfskin Northern Point Erkek Softshell Ceket
    https://www.spx.com.tr/jack-wolfskin-northern-point-erkek-softshell-ceket-siyah-1304001-999/

Jack wolfskin'in daha vücuda oturan bir yapısı ile fiyatı cezbetti. Bu iki model arasından hangisini tercih ederdiniz acaba ? (açık konuşmak gerekise jack wolfskin biraz daha uygun geldi bana)

Tabii Rab markasının fiyatına çıkarken şunu da düşünmedim değil.

www.kutupayisi.com
    The North Face Erkek NIMBLE Ceket - EU NF0A2TYGBH71
    https://www.kutupayisi.com/urun/the-north-face-erkek-nimble-ceket-eu-nf0a2tygbh71

Ayriyetten naçizane bir sorum daha olacak, Polartec 200 temalı şehirde ve bazen arazide kullanacağım polar bakıyorum. Belirtmek isterim ki sizlerin softshelller ve polarlar üzerine olan videolarınızı izledim. Mümkün olduğunca Polartec tavsiyenizden dolayı polartec bulmaya çalışıyorum. bu model ile;

www.kutupayisi.com
    The Northface Erkek 200 SHADOW FZ Ceket NF0A5IHTDYY1
    https://www.kutupayisi.com/urun/the-northface-erkek-200-shadow-fz-ceket-nf0a5ihtdyy1
    www.kutupayisi.com
    Millet WILD ALPS JKT Erkek MIV8016 4003 Polar Ceket
    https://www.kutupayisi.com/urun/millet-wild-alps-jkt-erkek-miv8016-4003-polar-ceket-1

bu model arasındaki fiyat farkına değer bir fark var mıdır ?

www.thenorthface.com.tr
    ERKEK TKA GLACIER POLAR MONT
    https://www.thenorthface.com.tr/erkek-tka-glacier-polar-mont_126495

100'lük bir polar olmasına rağmen 200lüklerden daha pahalı olması tercih edilebilir anlamına gelir mi ? çok soru sordum biliyorum, outdoor sektörünün en sevdiğim yanı bir kere alıp uzun süre kullanabiliyor olmanız ve kısıtlı bir bütçe ile malum şartlarda uzun süreli kullanmak avantaj sağlıyor. ayrıca engin bilginizden faydalanmanın zevki ayrı bir keyif katıyor... Teşekkürler.

• Sunguralps kullanıcısına yanıt

Öncelikle soru sorma şekliniz için çok teşekkürler. Bunu fazla dillendirmesem de hiçbir ürün linki vermeden, dediklerimin boşa gittiğini hissettiğim "armut piş ağzıma düş" şeklindeki sorular hem beni çok yoruyor hem de kimseye faydalı olmuyor.

Kendiniz araştırıp sonra sorduğunuzda hem siz öğrenmiş oluyorsunuz hem de benim vermem gereken nokta atış bilgiler rahatlıyor.

Şimdi detaylara geçelim aslında detaylı sorular bunlar ve birkaç açısı var olayın.

Soft-shell konusu:

Rab tamamen teknik bir softshell, malzemeye yakından bakmanız gerek. Jack ve TNF'ye göre çok daha penye benzeri-hafif bir kumaşı var. Asıl hedefi yaz dağcılığı. Çok fazla buna yönelik ekstrası var ve kesimi de buna uygun şekilde. Ancak şehir içinde sırıtabilir ve hatta bana göre soğukta yetersiz kalabilir. (özellikle termal içlik ya da micropolar üstünde kullanmayacaksanız şehirde hareketsiz kaldığınızda üşütebilir). Tamamen aktif kullanıma uygun düşünülmüş, butik bir softshell. Teknik açıdan diğerlerine göre farklı kulvarda. Fotolarına bakınca hem kumaş yapısının farklılığını hem de teknik detaylarını daha iyi anlayacaksınız. Google chrome ile türkçeye çevirip %90 anlaşılır şekilde okuyabilirsiniz.

Jack ve TNF'yi aynı keseye koyacağım. İkisi de ürün gamlarının belki de en BASİT softshelleri. Bu da tip olarak onları şehire daha uygun kılıyor. Ancak cep, fermuar, büzgü vb. teknik konularda tam bir boş kasa polo gibiler. Premium takoz yani :). Ağırlık olarak Jack Rab'a çok yakın (ikisi de 450-500 gram arası) ama TNF 650 gram civarında ve muhtemelen bir tık daha iyi sabit yalıtıma sahip. Ancak astarın rüzgâr geçirmezliği hakkında net bir şey diyemeyeceğim. 650 gram olması rakiplerine göre onu hemen daha iyi yalıtıma sahip kılmaz. Fark çok marjinal olabilir.

www.jack-wolfskin.com
    NORTHERN POINT - greenwood 3XL - Men's windproof softshell hiking jacket – JACK WOLFSKIN
    https://www.jack-wolfskin.com/northern-point/1304001_4129_007.html

Özet olarak

-Rab teknik kesim, hafif yaz dağcılığı soft shell montu

-jack basit soft shell mont

-TNF basit soft shell mont

Şimdi fiyat konusu

Aslında f/p ve hatta yurt dışı fiyat olarak baktığınızda TR'de açık ara en ucuz ürün Rab

Yurt dışı liste fiyatları:

Rab 200 dolar

Jack 130 dolar

TNF 90 dolar

TR fiyatlarına bakarsak

Rab 110 dolar

Jack 90 dolar

TNF 110 dolar (!)

Burada sizin kullanım amacınız ön plana çıkıyor. Rab'ı elinize aldığınızda hafif soft shell mont malzemesi olması hiç güven vermeyebilir ve şehirde çok "paçavra" gibi durabilir. Ama aslen en teknik, en yüksek F/P olan odur.

Bu indirimde olmasının sebebi muhtelemen 2 senelik ürün olması. 2 sene önemli bir sıkıntı değil, özellikle soft shell'de. Ben 2006 senesinde satın aldığım Marmot softs shell montumu 2022'de kars sarıkamış'ta bolkar snowboardu yaparken kullanıyorum hâlen. Bu da örnek olarak dursun. Hard shell'deki gibi bir astar özelliğini yitirme durumu soft shell'lerde pek yoktur.

Ancak şehir için istiyorsanız Jack daha uygun olacaktır. Şehir ihtiyaçlarınıza kabaca aynı cevabı verecektir Rab ile. Hatta sabitken daha sıcak bile tutabilir. Ancak fiyat olarak bence daha da düşük olması gerek. Bu ekonomik dönemde bu mümkün mü emin değilim. Yaza doğru döviz endeksli olarak fiyatı daha bile artabilir, hiç şaşırmam.

TNF ise fiyatından ötürü hiç tavsiye etmiyorum.

https://www.thenorthface.com/shop/mens-nimble-jacket

Rab'ı gidip görmeniz lazım, Jack'i görmeseniz de olur. Ben Rab'ı almaya niyetlenmiştim ama hedefim kışlık softshell almaktı. 3 aydır yağmur yağmayan soğuk günlerde ya North Face Zermatt yün/polar karışım kapüşonlu montumu ya da Marmot Gravity softshell ceketimi giyiyorum. (Zermatt'ın yeni sezonunu öneremem-yün oranı azaltılmış-yalıtımı düşürülmüş durumda) Gene de linkleri atıyorum.

Marmot montu Jack'in bir tık premium ve daha iyi yalıtımlısı olarak düşünebilirsiniz

https://www.moosejaw.com/block.html?url=L3Byb2R1Y3QvbWFybW90LW1lbi1zLWdyYXZpdHktamFja2V0XzEwMDk3OTYzPw==&uuid=55415f45-c142-11ec-8f07-4d54434c4141&vid= 650-700 gram liste fiyatı 150 dolar, indirimde 75 dolar

https://www.exxpozed.eu/herren-jacken-the-north-face-m-zermatt-full-zip-hoodie-shady-blue-heather-16b 500 gram liste fiyatı 200 dolar indirimde 100-75 dolar

Gelelim polarlara.

Hemen özetleyeyim evet o fiyat farkında değecek bir durum var :)

TNF klasik 200'lük polar. 200'lük polartec klasik orta kalınlık/orta yalıtımlı polardır. Mont altı da olur, hafif havada dış kat da olur. Rüzgârsız havada üşütmez, rahatça giyilir. Çok kullanışlıdır. 500 grama yakın

unterwegs onlineshop
    The North Face Mens 200 Shadow Full Zip at Unterwegs Onlineshop
    https://www.unterwegs.biz/en/the-north-face-mens-200-shadow-full-zip-524847.html

Millet ise thermal pro 200'lük polar. Thermal pro farklı bir üretim yapısına sahip. Bu nedenle asıl hedefi daha hafif bir ürün ile aynı yüksek yalıtımı sağlamak. Thermalpro olması birebir yazmasa da rüzgâr dayanımını da bire parça artırabiliyor (daha sık ilmeklidir). İçinde daha iyi hava tutuyor. Daha yoğun bir yapısı olduğunu söyleyebiliriz. 90 gram daha hafif olsa da muhtemelen TNF'den daha sıcak tutacaktır. Hem de daha atletik oturacaktır.

Ayrıca bu ürünü maceracumhuriyeti getiriyor asıl (millet distribütörüdür) oradan ekstra indirimle almanız mümkün olabilir.

Glacier ise en ince 100'lük poların tam fermuarlısı gene. Herhangi bir saklı oyun yok, yeni sezon diye pahalı olabilir. Bu iki modele göre çok daha zayıf yalıtımlı ve dirençlidir. Çok basit ince polar. Dış kat kullanmak için pek değil. Daha çok tarz bir ürün olarak tasarlanmış. O incelikte iyi yalıtım için micropolar olması gerek.

Örnek:

www.moontrail.com
    Mammut Eiswand Micro Jacket, men's (free ground shipping) :: Light/Athletic Jackets :: Jackets :: Clothing :: Moontrail
    https://www.moontrail.com/mammut-micro-jacket#p-images

Muadili piyasada olmadığı için benim mammut micropoları atmak istedim bilginiz olsun diye. Normalde termal içliklerde kullanılan powerdry polartec'e sahip çok yüksek ter emicilik ve üstüne yalıtım için. Motor montu içine ya da en fit yazlık polar/soft shell'lerin bile içine streç yapısı ve inceliği ile size adeta termal bir kabuk oluyor. Bulursanız kesin deneyin micropolarlar çok kullanışlıdır.

Özetle ben burada farkını verip Millet'i alırdım. Ama üstünüze olduğundan, kesimininin size uygun olduğundan emin olun. Polarlarda genelde sorun çıkmaz ama denemenizde fayda var.

Son söz olarak

Teknik ihtiyacım varsa rab + millet alıp geçerdim

Teknik ihtiyacım yoksa jack + millet yapardım. Ama jack'te indirim kovalardım gene de. Yoksa yurt dışı marmot gravity gibi ürünleri araştırırdım.

Hocam öncelikle ayrıntılı ve keyif veren bu yazınız için çok teşekkür ederim. Başlık altında dediğiniz tarzda maalesef "işimi gör işime bakayım." tarzı çok yazı var ve yer kaplamaktan başka bir işe yaramadığını düşünüyorum. Softshell ve polar konusunda fazlasıyla bilgi sahibi oldum sayenizde. Önerileriniz üzerine Millet Polar bakıyorum şu an. Rab dediğiniz gibi diğer softshellere göre çok daha teknik bir softshell. Bu kadar teknik olmasının bana çok şey katmayacağını düşünüyorum ancak bu fiyata teknik bir softhell varken dediğiniz basit softsheller tabiri caizse bu fiyatlara bana overrated geliyor. Hatırladığım kadarıyla turuncu rengine sahip olduğunuz Marmot softshell tarzı ürünler bu fiyatlara kıyasla çok daha mantıklı bir tercih olacaktır.

Tabii benim eksik olarak anlattığım bir şey varmış ki ben kışlık bir softshell arıyormuşum. Ancak sizlerden fazlasıyla bilgi edinmenin mahcubiyeti ile sizleri daha fazla yormak istemiyorum, videonuzu şu an izliyor ve kışlık Marmot softshell'iniz tarzında ürünlere göz atıyorum.

Özetle, fazlasıyla müteşekkirim. Almak istediğimin fazlasını almış bulunuyorum benim için büyük bir zevkti çok teşekkür ederim, iyi günler :)

• matador_mirkhan M kullanıcısına yanıt

bildiğiniz alerjik reaksiyon verdirmiş ceket ne yazık ki.

aynı ceket bile olsa üretimde renk için kullanılan malzeme farklılıkları bile ya da üretim yeri değişmesi bile bu gibi sonuçlar verebiliyor.

hani gofretlerde yazar ya içinde eser miktarda fındık, fıstık, ceviz bulunabilir-alerjik reaksiyon yaratabilir bunlara karşı sıkıntınız varsa diye. Aynen böyle vir

durum yaşanmış olabilir.

üstünde bir toz-madde kalmış olabilir. Havalandırmak pek çözüm olmaz. Yıkamak kurtarabilir doğal deterjan ile ama DWR kaplamasını azaltmış olursunuz.

yıkadıktan sonra iade etmek olabilir son çözüm.

geçmiş olsun tekrar

Teşekkürler cevabınız için. Kaplama olayından dolayı yıkamaya uzak duruyordum ama hiç kullanamamaktan daha iyidir. Tabi yıkadıktan sonra bu durum devam ederse columbianın iade alıp almayacakları ayrı bir sıkıntı. Peki yıkanacak olsa deterjanlı su ile sadece polar astarı silme şeklinde yıkamak yeterli olabilir mi yoksa komple makineye mi atmalı.?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • matador_mirkhan M kullanıcısına yanıt

her yolu deneyebilirsiniz ama alerjen olan kısım kullanılan kumaşın kendisidir muhtemelen. Gene de üzerinde bir film tabakası/toz tabakası kalmış olması ve yıkandıktan sonra düzelmesi muhtemelen.

Eğer türkiye columbia'dan aldıysanız etiketini koparsanız bile iade almayabiliyorlar. Yıkandıktan sonra iade alan görmedim zaten (defo yoksa-aleji defo sayılmaz).

Deterjanlı su ile içten silip deneyebilirsiniz ama en doğrusu komple yıkamak olur.

Yıkayacaksanız outdoor programı olan bir makine bulun ama.

Peki hocam sağolun. Düşünüp taşıncam. İndirime girmesini beklemiş ve %40 indirimli almıştım ama olmazsa iade yoluna bakıcam://

• eminim1 kullanıcısına yanıt

Hocam biraz geç olmuş oldu ama sanki yanlış anlamışsınız. Linkini verdiğim sayfada Jack Wolfskin, etiketteki ürün numarasını yazarak sorgulayabileceğiniz bir şey olduğunu belirtmemiş. Orada sadece ürün üretim yılına etiketten nasıl bakılabileceği anlatılmış. Etikette 7 haneli ürün numarasının altındaki rakamlara bakıyorsunuz. Örneğin 20EW.......... şeklinde yazıyorsa ilk iki rakam üretim yılı olan 2020 yi ifade eder.

• arkadaşlar merhaba.oturduğum yerde bunları deneyimleme şansım yok maalesef o yüzden sizlerden yardım beklyorum. gtx salomonda 45 ve 45 1/3 ,reebook ta 44,5 adidasta 45 giyiyorum.columbiada kışlık botta 45 alsam olur mu? columbia kalıpları nasıldır diğer markalara göre?

• Denemek için almıştım iade ettim. Normalde 7000 lira idi, 2500e inmişti.

İade sebeplerim:

XL almıştım. 192 boyunda ve 110 kilo bir adamım, kollar parmaklarımı 4-5 cm falan geçti. Alt kısım arkamı tamamen kapadı neredeyse dizlerime yarı yola kadar indi :).

İkincisi eksik teknik özellikler

Bu kadar bol olmasına rağmen bel ve etek büzgüsü yok. Sadece kar eteği var içten. Herhangi bir şekilde alt kısmı büzemiyorsunuz. İç kısımdaki ceplerin fileleri boşta duruyor. Ayrıca kapüşon çıkarılamıyor. Şehir için bence olmazsa olmaz bir özellik onun çıkarılması.

Üçüncüsü dış malzeme hissi ve yapısı

Dış malzemesi çok ince, muhtemelen nefes alabilirliği yüksek tutmak için dayanıklılıktan ödün vermişler ama bu nedenle dış yapısını çok inceltmişler. Zımpara gibi bir hissi yok, tam tersine ince muşamba yağmurluk gibi-naylon torba gibi hissi var. Genelde bu 200-300 gramlık yağmurluklarda görülen bir malzemedir. Burada olmamış. Kayakta da ağacı, oturağı vs derken çok kolay aşınır.

Boyutuna göre hafif ancak tip olarak XXL montlardan bile daha bol bir oturuşu oldu bana inanamadım. North Face, Columbia, Marmot, Mammut, Vaude, Rab, Mountain Hardware, Burton, Helly Hansen ve daha gırla mont denemişim ve kullanmışımdır outdoor, ilk defa böyle bir XL gördüm. (Görmez olaydım )

Herhalde 2500 liradan tekrar listelenir ürün.

Bunun yerine Helly Hansen Barent öneririm. İndirimde Grisini yakalarsanız süper olur. Ben beyaz kamolu olanı almıştım.

trendyol.com

Helly Hansen Barents Parka Mont HHA.53167 Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL

https://www.trendyol.com/helly-hansen/barents-parka-mont-hha-53167-p-31726232

amazon

Helly-Hansen Barents Erkek Parka XXL Mavi

https://www.amazon.com.tr/Helly-Hansen-Barents-Erkek-Parka-Mavi/dp/B083MY849W

• Marmot urunlerin kaliplari jack wolfskin gibi buyuk mu? Yani salomonda L olan, jack wolfskin de M olmustu bana, Marmotta da M mi olur?

• 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.