Bildirim
Overclock 1.55v ve 100 derece YARDIM LÜTFEN! (6. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
gtx 760 olan bır sısteme 4770k def hızda bıle %100 fazla ıken oc neden ? -
quote:
Orijinalden alıntı: K5onix
gtx 760 olan bır sısteme 4770k def hızda bıle %100 fazla ıken oc neden ?
Niye her şeye ekran kartı penceresinden bakıyosunuz ya ben müzikle uğraşıyorum 4.5ghz yerine 3 koca programı çalıştırmasına yardımcı olacaksan 3.9 da bırakırım gönlün olsun. -
Beyler değerlerde herhangi aşırılık var mı?
Cpu core v : 1.3
Cpu cache v : 1.3
Cpu analog I\O v : 1.3
PCH interfacing v : 1.3
VTTDDR v : 0.80000
PCHVLX v : 1.5
DRAM v : 1.5
Cpu system agent v : 1.3
Cpu digital I\O v :1.3
PCH core v : 1.3
Cpu input v : 1.98
PLL termination v : 1.2
Bunları verdikten sonra sistem 4.5 lere çıktı ama her biriyle hayli oynadım bu 1.3ler 1.05lerde idi ama sistemi açamadığım için cpu ya direkt olarak voltaj vermemek adına böyle denemelerde bulundum ama zararlı yanları var mıdır bilemedim?
Bu değerlerle az daha oynarsam sistemi 4.6 da dahi çalıştırabilirim ama yardımınızı rica ediyorum...
Değerler arasında şunu artır daha iyi olur bu fazla olmuş denilebilecek bi durum var mıdır arkadaşlar? -
quote:
Orijinalden alıntı: Justice91
Bunları verdikten sonra sistem 4.5 lere çıktı ama her biriyle hayli oynadım bu 1.3ler 1.05lerde idi ama sistemi açamadığım için cpu ya direkt olarak voltaj vermemek adına böyle denemelerde bulundum ama zararlı yanları var mıdır bilemedim?
Bu değerlerle az daha oynarsam sistemi 4.6 da dahi çalıştırabilirim ama yardımınızı rica ediyorum...
Değerler arasında şunu artır daha iyi olur bu fazla olmuş denilebilecek bi durum var mıdır arkadaşlar?
Hocam bu ayarlardan sonra herhangi bir stres testi ile işlemciyi tam yüke aldınız mı?4.50 ghz görmenizden çok bu değerde stabil mi ona bakmanız gerekir.4,5 ghz için çok fazla ince ayara gerek yoktur işlemci voltajı ve input voltajı artırmanız yeterlidir.Bu değerlerde prime95 hariç aıda64 vs.de 90 c altında kalıyor ve hata olmadıysa bùyük ihtimalle stabil demektir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Detonator-58
quote:
Değerler arasında şunu artır daha iyi olur bu fazla olmuş denilebilecek bi durum var mıdır arkadaşlar?
Hocam bu ayarlardan sonra herhangi bir stres testi ile işlemciyi tam yüke aldınız mı?4.50 ghz görmenizden çok bu değerde stabil mi ona bakmanız gerekir.4,5 ghz için çok fazla ince ayara gerek yoktur işlemci voltajı ve input voltajı artırmanız yeterlidir.Bu değerlerde prime95 hariç aıda64 vs.de 90 c altında kalıyor ve hata olmadıysa bùyük ihtimalle stabil demektir.
Hocam bütün denemelerimden daha başarılı içlerinden biri ya da ikisi büyük ihtimalle işlemciye destek voltaj sağlıyo şahsi fikrim bu. Voltajlarda amman sen ne yaptın o çok dediğiniz bi durum yoksa şimdi aida ile teste sokacağım?
-
Teste alıp 15 dk sonundaki sıcaklıkları bir paylaşın değerlere göre yorumlayalım.Sıcaklıklar ve yükteki voltaja göre hangi değerlerde değişim yapılması gerektiği hakkında fikir yürütebiliriz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Beyler PLL 1.20000 den 1.25000 e çektim 40. dakikada kapanması gereken sistem 1 saat 1 dakikadır çalışıyo sanırım çözüm durumu.
Şimdi bütün voltajları minimize etmek kaldı geriye. -
Beyler olay çok basitmiş ya konuyu bu şekilde sonlandırmak istemezdim o kadar ciddi bi başlık ardına basitmiş falan olmadı ama harbi öyleymiş tamamen benim salaklığım. Herkese çok teşekkür ederim ve sıkıntısı olan arkadaşlara yardımcı olabilmek adına şuan için değerleri paylaşacağım eğer olur da bu gibi bi durumla karşılaşan arkadaşlar olursa en ince detaylarına kadar paylaşımda da bulunurum.
DEĞERLER ;
Cpu Ratio : 4.5Ghz
Cache Ratio : 4.2Ghz
Cpu Voltage : 1.3
Cache Voltage : 1.3
Vccin : 7v
Vccin Shadow : 2.00 / 2.05 olmadı 2.10
Harici bütün ayarlar Auto şeklinde yazdıklarım hariç hiç bir şeyle oynamadım Aida64 ile 1 saat 4 dakika stabil programı 1 saat yeterli olacaktır düşüncesiyle ben sonlandırdım en kısa zamanda yüklü oyunlar kurup değerleri de paylaşırım inş.
Teşekkürler arkadaşlar... Teşekkürler Dh forum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Justice91 -- 29 Nisan 2014; 23:16:50 >
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: OneTreeHill
O voltajda haswell değil sandy bile çok zor soğutulur . 1.5v üst limitiniz olsun
Peki konuyu gözden geçirme fırsatınız olduysa az çok denemelerimi sizlerle paylaştım peki sizin önerileriniz nedir. Ben zaten 1.5v taraftarı değilim bu 2. işlemcim değiştirdim 1.5v verip denediğimi buna 1.3 ten fazla voltaj denemeleri yapmadım hocam ama ben 4.5 i göremeyecek miyim?
Yanlış yaptığım bir şeyler vardır elbet ama çözülememesi çok tuhaf arkadaşlar da sağolsun sürekli uğraşıyo bakıyolar ama nafile.
3 seçenek var;
1-) Anakart 8 + 4 pinlerden 4 ü boş ama bunların 4 ü ile çok rahat anakart çalışıyoken ben 8 pin kullanıyorum 4 ü boşta boşta olan kısmıda tamamlayıp 8 + 4 olarak bağlantı yapsam faydası olur mu?
2-) Ramler son testlerde fazla ısınmış ramle alakalı bi durum olabilir mi çünkü birebir manuel kitapçığında yazan ramlerin seri numaları ile aynı seri numaralarına sahip olan ramleri bulamadım sıradan ripjaws kullanıyorum?
3-) Anakart?
Delid yapmadan o işlemciyi soğutman çok mümkün değil. Makul voltaj aralıgında 1.4 seviyelerinde 1 mhz deniye deniye bulman lazım .Olay işlemcinin potansiyelinde bitiyor.Daha yeni bir işlemci değişti garantiden ama yeni gelenle eskisi arasında dağlar kadar fark var. Anart bende 8 pin takılıyken şöyle diyeyim size o sarı 12v kablosu bildiğiniz eridi 1.5V de. Yeni anakartlar da artık iki tane 8 pin var. Yüksek voltaj değerlerine çıkıldığında eger anakart olanak tanıyorsa diğer eps konnektörlerini de takarak gücü dağıtmak önemli. Ramlere hiç ellemeyin stok değerlerde çalışsın.Hatta sorun olmaması ihtimali için 0.1V fazla bile verirsiniz. Benim bellekler 1.6V 2400 Mhz CL10 fakat soğutucu olmamasına rağmen hiç ısındığını görmedim .
Dediğim gibi ilk iş işlemciye düşüyor. Eğer takozsa isterse anakartın her yeri faz olsun neye yarar.
-
asus un tavsiyesi 4770k da 4way optimization kullanmak , o programda zaten olduğu kadar coşturuyo , 4770k yı 4.8 e 1.275 volt ile çıkardı adam gayet rahat siz aşırı voltaj veriyorsunuz yanar o işlemci ...
youtube.com/watch?v=BoaAT5TkXc4
şu video ya bi bakınız. -
quote:
quote:
quote:
O voltajda haswell değil sandy bile çok zor soğutulur . 1.5v üst limitiniz olsun
Peki konuyu gözden geçirme fırsatınız olduysa az çok denemelerimi sizlerle paylaştım peki sizin önerileriniz nedir. Ben zaten 1.5v taraftarı değilim bu 2. işlemcim değiştirdim 1.5v verip denediğimi buna 1.3 ten fazla voltaj denemeleri yapmadım hocam ama ben 4.5 i göremeyecek miyim?
Yanlış yaptığım bir şeyler vardır elbet ama çözülememesi çok tuhaf arkadaşlar da sağolsun sürekli uğraşıyo bakıyolar ama nafile.
3 seçenek var;
1-) Anakart 8 + 4 pinlerden 4 ü boş ama bunların 4 ü ile çok rahat anakart çalışıyoken ben 8 pin kullanıyorum 4 ü boşta boşta olan kısmıda tamamlayıp 8 + 4 olarak bağlantı yapsam faydası olur mu?
2-) Ramler son testlerde fazla ısınmış ramle alakalı bi durum olabilir mi çünkü birebir manuel kitapçığında yazan ramlerin seri numaları ile aynı seri numaralarına sahip olan ramleri bulamadım sıradan ripjaws kullanıyorum?
3-) Anakart?
Delid yapmadan o işlemciyi soğutman çok mümkün değil. Makul voltaj aralıgında 1.4 seviyelerinde 1 mhz deniye deniye bulman lazım .Olay işlemcinin potansiyelinde bitiyor.Daha yeni bir işlemci değişti garantiden ama yeni gelenle eskisi arasında dağlar kadar fark var. Anart bende 8 pin takılıyken şöyle diyeyim size o sarı 12v kablosu bildiğiniz eridi 1.5V de. Yeni anakartlar da artık iki tane 8 pin var. Yüksek voltaj değerlerine çıkıldığında eger anakart olanak tanıyorsa diğer eps konnektörlerini de takarak gücü dağıtmak önemli. Ramlere hiç ellemeyin stok değerlerde çalışsın.Hatta sorun olmaması ihtimali için 0.1V fazla bile verirsiniz. Benim bellekler 1.6V 2400 Mhz CL10 fakat soğutucu olmamasına rağmen hiç ısındığını görmedim .
Dediğim gibi ilk iş işlemciye düşüyor. Eğer takozsa isterse anakartın her yeri faz olsun neye yarar.
Delid dediğin olay nedir üstad bir de arkadaş 1.3 çok demiş ama daha aşağısında çalıştıramadım sistem 4.5 te çok rahat çalışıyo yükse 75 en son derecesi soğutabiliyorum sanırım daha düşük seyretmesi gerekiyosa eğer custom cooling liquid sistem kurabilirim ilerde bi pompa hordum h100i yi de söker soğutucu olarak kullanırım galiba ama ben olayı tam olarak anlayamadım beyler ben fazla voltaj verip iyi soğutma yapamıyo muyum nedir?
-
Az önce baktım hocam üzerindeki kapağı sökmemden söz ediyosun sanırım fakat bu durumda garanti dışı kalır kafama yatmadı ama bilgi için teşekkür ederim. -
quote:
Orijinalden alıntı: DG Chester
asus un tavsiyesi 4770k da 4way optimization kullanmak , o programda zaten olduğu kadar coşturuyo , 4770k yı 4.8 e 1.275 volt ile çıkardı adam gayet rahat siz aşırı voltaj veriyorsunuz yanar o işlemci ...
youtube.com/watch?v=BoaAT5TkXc4
şu video ya bi bakınız.
Kardeşim video için teşekkür ederim araştırmış bulmuşsun evet ben de benzeri bi kaç video izledim ama ben ai suite 3 te o şekilde bi ayar kısmına rastlamadım.
Bende 4.2 4.4 4.6 seçenekleri var 4.6 da kasa açılır açılmaz mavi ekran alıyorum, 4.4 ve 4.2 de sanırım aynı şekildeydi yani öyle hatırlıyorum.
Vermiş olduğum değerlerde bi sıkıntı olmayacağını söylediler ben de o şekilde 4.5 i gördüm haklısın aslında fakat geçen fark ettim ki kasayı psu dan kapayınca tekrar açtığın zaman pc i açıyosun pc açılıyo kapatıp tekrar açıyo bios ekranına gelmeden bunu yapmasının normal olmayacağını düşünerek normal ayarlarına çekip 339 da kullanmaya karar verdim ama senin attığın videoda olası her şeyi denedim ama o ekranı göremedim artık düşüncem şu bilmediğimden kaynaklı elbette vardır bi ayarı çnk o pogram seçenekleri bios üzerinden değişebiliyo geçen bunu fark etmiştim bilen arkadaşların yardımıyla daha kolay keşfedeceğim diye düşünüyorum sanırım anakartla biraz daha vakit geçirmem lazım.
-
quote:
quote:
quote:
quote:
3 seçenek var;
3-) Anakart?
Delid dediğin olay nedir üstad bir de arkadaş 1.3 çok demiş ama daha aşağısında çalıştıramadım sistem 4.5 te çok rahat çalışıyo yükse 75 en son derecesi soğutabiliyorum sanırım daha düşük seyretmesi gerekiyosa eğer custom cooling liquid sistem kurabilirim ilerde bi pompa hordum h100i yi de söker soğutucu olarak kullanırım galiba ama ben olayı tam olarak anlayamadım beyler ben fazla voltaj verip iyi soğutma yapamıyo muyum nedir?
Custom sıvı soğutma getirisi performanstan ziyade ses ve görüntü için .Buradan bakabilirsiniz http://forum.donanimhaber.com/m_88328789/tm.htm
Onun yerine Corsair H110.H105 ya da Cooler Master 280L gibi seçeneklere bakın.
-
Bilgi icin tesekkur ederim cok zamandir aklimda idi dakat benim sikintim sicaklik degil ustadim cunku termal kontrole bagli olarak kapatmayi devre disi biraktim once 150 dereceden sonra uyari veriyo fakat 80 gorunce kapatiyo sknti isi degil ama dedigim gibi arastiriyodum iyi oldu tesekkur ederim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam auto 4,5 ghz denedinizmi ne veriyor voltaj -
quote:
Orijinalden alıntı: Supervisor_
hocam auto 4,5 ghz denedinizmi ne veriyor voltaj
Hocam auto 3.9 da dahil 1.28 falan veriyo. Fakat benim daha mühim bi sıkıntım var sanırım psu dan pc i kapayınca açtığımda önce açılıp fanları çalıştırıyo 1 sn içersinde kapanıp tekrar açılıyo bunun için konu açacağım sanırım. -
Söz etmiş olduğum kapanıp açılma problemi jumper kaynaklıymış geçen anakartı sıfırlamak için üzerindeki jumper ı kısa devre şekline getirmiştim yeni hatırladım düzeldi sorunum.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X